Yani elmy aslında konu sahibi övünmüyorum diyor ama övünüyor. Bunu da adamlar anlıyorsa ki anlar kaç yaşında ti ye alıyorlar demek ki.. ben hala hayret ettim. O kadar zaman kaybedeceğine doktora vs yapsaymış akademisyen olurmuş valla.
Bence de çerez gelir ama anladığım kadarıyla konu sahibi takdir edilmek ve saygı görmek istiyor. Onun eğitim hayatının ti ye alınması zoruna gidiyor.
Takdir etmesini pohpohlamasını gerçekten istemiyorum. Böyle bir şeye ihtiyaç duymuyorum. Bu şekilde dalga geçer gibi davranması, babalık sıfatını kullanarak konuyu cevap veremeyeceğimiz, susup kalacağımız bir aşamaya getirmesi hoşuma gitmiyor.
Arkadaşlar hiç olmadık yere takılmışsınız anlaşılan. 2 normal üniversite 2 açıköğretim okudum. Mülakatlardan eli boş dönünce kendi kendime biraz deneme yaptım. Açıköğretimler beni çok yormadı. Bu bölümü de şans eseri tek tercih ile kazandım. Olmasaydı devam da etmeyecektim zaten. Yüksek lisans- doktora olayına mühendisliği bitirince gireceğim kısmet olursa.
Övünme gibi bir durum söz konusu gerçekten değil. Kendimi ya net ifade edemedim ya da farklı noktalara çekilmeye çalışılıyor. Ne yapıyorsam kendim, eşim ileride olacak çocuklarım için yapıyorum. Kimseyi bağlayan bir durum yok yani. Eşimin ailesi geldiğinde yine yemek yapıyorum yine çaylarını koyuyorum. 4. üniversitemi okuyorum ben deyip kenara çekilmişliğim yok anlayacağınız.
Aynı durumdan görümcemin eşi de şikayetçi kendisi de devlet memuru. Ona da buna benzer cümleler kuruyor. Adam 1 hafta, 10 günlük işi tamamen laf geçirmek üzerine kurulu. Bu anlattığım çok yeni çok taze olan olaylar. Buna benzer bir dünya incisi var.
Yardımlarınız için teşekkürler. Sorun bir şekilde çözümlenecek ne de olsa.
Olayı biz bir yöne çekmeye çalışmıyoruz. Daha doğrusu ben diyeyim. Baya baya bir dikkatimi çekti de o yüzden sordum. Kusur işlediysem affola.. Yani şunu da eklemem lazım ki 4 üniversite bitirince çayı koymam dememek bana göre artı puan değil. Asker evine girince apoletlerini konuşturmuyor, avukat cübbesiyle girmiyor, doktor desen neşter meşter kuşanmıyor, hangi 4 üniversiteden bahsediyorsun ki sen?
Bence bu konuya takılı olan sensin.
Yaptım. Bu yöntemi de denedim. İşe yaramadı. Bir daha dünyaya gelsem yine eşimle evlenirim filan da dedim. Ama sonuç hep aynı.
Çünkü kulakları ve beyinleri dış dünyaya kapalı. Hiç bir şeyi duymuyorlar. Ne kadar kırıcı olduklarının farkında bile değiller. Evliliğimizin
ilk senesinde çok sorunlar yaşattılar bize. Boşanmadan döndük. Bunların hiçbirinden haberleri yok. Yine memnun etmeye çalıştım.
Bayramlarda giderken elim boş gitmedim. Ufak tefek hediyeler aldım gönülleri olsun diye. Artık bu laflara katlanamıyorum. Kırıcı olmak da istemiyorum. Görümcemle aram gayet iyi. Kendi ablam gibi severim. Çok hakkaniyetli bir insan. Ondan yardım mı istesem diyorum.
Istemeni hic tavsiye etmem. Kimse anasina babasina laf soylendiginde dogru bile olsa buna normal davranmaz. En azindan ici burulur. Mesela eniste bey annemden sikayet edince hakli bile olsa benim icim burkuluyor ve enisteye karsi iyi duygular beslemem zorlasiyo. Bende cok hakka iyetliyimdir dermisim ayrica :)
:) Tamam bu yöntemi denemeyeceğim. Susup katlanacağız arkadaşlarında yorumlarına istinaden
:) Tamam bu yöntemi denemeyeceğim. Susup katlanacağız arkadaşlarında yorumlarına istinaden
:) senin universite gecmisin belki kayinpederini de gicik ediyordur bilemiyecegim :). Kayinpederin sivri dilli ve sana oyle sacma sapan ergen gibi konusmasina gerek yok, ama konusuyor. Yilda 10 gunden fazla goruyor olsan soyle yap boyle yap derimde, sadece bu kadarcik zaman icin bence enerjini harcamaya degmez. Kayinpederinle yuzgoz olma ama. Onlari birak esin arasin sorsun mesela, gidipte arama. yada esin ararsa sende yanindaysan alo nasilsiniz iyisiniz insallah de, muhabetti kes. merak etme zaman gectikce sinir olursun gene ama bu kadar sinir olmazsin.
Bazi arkadaslar hakli, bu kadar hayatinin merkezine koyma. sana ne. hee evet, hiii, de bon bon bak, aptal aptal sirit gec. napiyo bu yaa diye o kafa yorsun.
Bence burada tek sorun iletisim eksikligi..
Esinize dile getiriyormusunuz konusmalara müdahele etmemesinden dolayi kirildiginizi.
Kayinpederinize gülerek degil de biraz ciddi bir sekilde gercek düsüncelerinizi?
Icinize attiginiz her igneleyici laf, sadece sizi üzer.
Yani bayramlarda gidiyoruz yanlarına toplamda yılda 10 günden fazla görmüş oluyorum bu hesapla. Ama orada deplasmandayım birşey diyemiyorum. İnsafına bırakıyorum. Bunca süredir sustum. Eşimin hiçbir şey yapmayacağını, 'Aman canım şaka yapmış ne var ki' diyeceğini gayet iyi bildiğimden içime sindiremesem de bir şey söylemedim. Arada ben de inceden giydiriyorum ama seneler nasıl böyle geçecek. Sürekli gardımı almak çok yordu beni. Hayatımıza müdahale de bir nevi söz konusu. İnsanın canını sıkacak çok abes düşünceleri, hayat görüşleri var. Değiştiremeyeceğim durumlar bunlar. O yüzden o konuya hiç girmiyorum. ,
Hani bardağı 1 dakika elinde tutarsın sorun olmaz 1 saat tutunca yorulmaya başlarsın ya öyle yoruyor beynimi bu durum. Daha gelmeden telaşları sarıyor ne laf söyleyecekler acaba diye. Durumum budur işte.
Senede toplasan 30 gün göreceğin insanlar için fazla geriliyorsun bence. Sen gibi olsam kuş gibi hafif olurdum...
Arkadaşım çok iyi anlıyorum seni bende az görüşüyorum ama o kadar mantıksız şeylerden evirip çevirip saçma konular üretiyor ki diken üstünde tutuyor eşimle beni giderken her seferinde stres oluyorum daraldım savaşmaktanYani bayramlarda gidiyoruz yanlarına toplamda yılda 10 günden fazla görmüş oluyorum bu hesapla. Ama orada deplasmandayım birşey diyemiyorum. İnsafına bırakıyorum. Bunca süredir sustum. Eşimin hiçbir şey yapmayacağını, 'Aman canım şaka yapmış ne var ki' diyeceğini gayet iyi bildiğimden içime sindiremesem de bir şey söylemedim. Arada ben de inceden giydiriyorum ama seneler nasıl böyle geçecek. Sürekli gardımı almak çok yordu beni. Hayatımıza müdahale de bir nevi söz konusu. İnsanın canını sıkacak çok abes düşünceleri, hayat görüşleri var. Değiştiremeyeceğim durumlar bunlar. O yüzden o konuya hiç girmiyorum. ,
Hani bardağı 1 dakika elinde tutarsın sorun olmaz 1 saat tutunca yorulmaya başlarsın ya öyle yoruyor beynimi bu durum. Daha gelmeden telaşları sarıyor ne laf söyleyecekler acaba diye. Durumum budur işte.
Herkese merhaba,
Arkadaşlar bende bir kayınpeder ve kaynana var ki artık işin içinden çıkamaz oldum. Tecrübe ve görüşlerinizden faydalanmak istiyorum.
Eşimle 2,5 yıllık evliyiz. Ben şu an 4.üniversitesini okuyan, seneye endüstri mühendisi olacak bir gelinim. Eşimde makine mühendisi. Okulumu bitirebilmek için yaklaşık 5-6 ay önce işten ayrıldım. Bilenler bilir dersler çok kolay değil. Eşimin anne ve babası emekli ilkokul öğretmeni.
Şimdiye kadar aldığım eğitimleri kendimde hiçbir zaman üstünlük olarak görmedim. Ailesine karşı mütevazi bir tavır sergiledim. Ama kayınpederim her fırsatta beni aşağılamaya çalışıyor. Hem çalışıp hem okuduğum için hepsini bir arada yürütemedim. Okulum 1 yıl uzadı.Bana bu sebepten dolayı tembel dedi. Laf yetiştirmek istemediğim için sustum.Gülümseyip geçtim. Her fırsatta ailemi sorguluyor. Babamın cumaya, bayram namazına gidip gitmediğini soruyor. Sürekli kendisini ailemle kıyasladığının farkındayım. Ailem maddi olarak eşimin ailesinden daha iyi durumda.
Pazar günü görümcem eşi, ben ve eşim, kaynanam ve kayınpederim kahvaltıya gittik. Bana o şekilde bir yer açarsa işletip işletemeyeceğimi sordu. Bende 'Baba ben bu işin okulunu okudum. İşletirim tabii ki neden işletemeyim' dedim. Bana 'İyi o zaman sana bir tost makinesi alayım. Onunla başla' dedi. Ben de 'Baba o kadar işyeri açıyorsun madem 2 eleman tutarız onlara yaptırırsın sende başlarında durursun' dedim. Eşim ve kaynanam aynı sofrada olmalarına rağmen cevap vermediler. Bunun gibi bir sürü örnek sayabilirim lafı çok da uzatmak istemiyorum.
Kaynanam deseniz aynı anısını binlerce kez dinledim. Hiç susmaz. Sürekli gerekli gereksiz konuşur. Ona da ya sabır çekiyorum. Ama inanın yatağa yattığımda gün boyu iş yapıp yorulmuş gibi uyuyorum. Kulaklarım uğultuyla dolu.
Artık zoruma gitmeye başladı kızlar. Eşimin benimle mutlu olduğunu düşünüyorum. Ancak bu duruma müdahale etmiyor. Aile fazlaca baskın çünkü. Senede 1-2 kez geliyorlar 1 haftalığına. Hadi diyorum ağzımızın tadı bozulmasın. Sabret. Olmuyor olamıyor. Öfkem içimden taşıyor sanki. Beni kendi çocukları gibi sevmelerini beklemiyorum ama en azından İNSAN olarak ve bunca yıllık emeklerime karşılık olarak saygı bekliyorum.
Ne yapmamı nasıl bir tavır sergilememi önerirsiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim.
canım inan yorumların hepsini okudum
acaba aralarda anlattığın daha önemli bir sıkıntı varmı diye
ama yok. bulamadım.
sen kendine dert edinecek konu arıyosun
patavatsız insanlar o kadar çooook ve aynı şehirlerde,
hatta aynı evde yaşamak ve sabretmek zorunda kalan o kadar çok insan
varken
seninki devede kulak kalmış :)
partiye gidip derya diye karşılama durumunu anlamadım yalnız.
inan senin derdinin bu olmasına senin adına sevindim
çünkü yardım edilmeye değecek konular değil
eşini kışkırtıp kavga ettiriyorlarmı
seni eşin kısıtlayıp, canını sıkıyormu
karı koca olarak siz ikiniz kendi başınıza karar verebiliyormusunuz,
eve şunu alalım, araba alalım, satalım, tatile gidelim
şu zaman dönelim vs...
böyle sıkıntıların varsa üzülmene değer
ama inşallah yoktur
kısacası senin derdinin hafifliği beni senin adına sevindirdi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?