Ne güzel bir evlat olmuşsunuz maşallah. Üstüne yaşadığınız diğer acılar eklenmiş. Rabbim, hayatınızın bundan sonrasında hiç olmadığı kadar büyük mutluluklar yaşatsın size inşaallah. Ayrı zamanlarda da olsa benzerlerini yaşadım. Bu ikinci evliliğim benim de.Annem babamdan 11 yıl önce vefat etti.annem vefat edince zaten şehir dışında olan iki ablam babam vefat edene kadar bir bardak su bile vermediler ugramadilar bile . Haftalık temizliği banyosu günlük yemeği yanına gidip gelmem elimden geldigince cirpinmam babamın düşmesi ameliyatı ve vefatı süreçlerinde hep tek basina kostum. Ben hem evime hem babama hem iki çocuğuma hem işime yetişme telasindayken aldatıldım terkedildim bosandim. En son babamdan yaptıklarımın karşılığında hakaret ve intizarda duydum. ben yaptım yandım siz yanmayin. Babanizi kendi evine götürün emekli maaşı varsa bir bakici tutun düzenli periyotlarla ablanizla ortak bakın haftalık aliisveris pazarını ihtiyaçlarını karşılayın hastane işi olursa yardımcı olun .kendinizi unutmayın herşey takdiri ilahi .ben yaptım siz yapmayın
Uzgunum ama evlatlar anne babaya bakmak zorunda degil. Hele elin evladi hic degil. Babaniz bakilmak istiyosa biraz fedakarlik yapmali. Herkese aklina geleni yapip sonra bakmak istemiyosunuz demek de ne bileyimBir de bunu söylesek siz bana bakmak istemiyorsunuz der. Çünkü Olur olmadık yerde bunu çok duydum yıllarca. Annem öldükten sonra ben boşanıp babamın yanına geldim 10 yıl birlikte yaşadık. Sonra ben ikinci evliliğimi yaptım.
İmkan var. Maaşı iyi, Evi iyi bir yerde falan ama sana evinde bakalım veya yakına gel ayrı evde otur desek bana bakmıyolar diyebilir. Benzer cümleleri çok duydum malesefMaddi imkan ne bilmiyorum babanin evi varsa yakin yere kiraya getirin yaniniza .bakici tutun hergun 1 2 saat ugrayin ama imkan varsa abla kardes bakici parasini beraber ödeyebilirsiniz ..bizimde öfkeli bi komsu vardi bakiciya hic bisey diyemiyor gayet iyi anlaşıyorlardi.
bu kdr öfkeli ise çocuğunuza da kötü ornek olur size bağırdığı icin cocuk karsisinda sayginliginizida etkiler dedem bagiriyor bende anneme bagirabilirim durumlari yaşayabilirsiniz başka cocuklarada bagirabilir
Yani evlat olarak tabi ki elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız ama malesef yaşlanınca çocuk gibi oluyorlarUzgunum ama evlatlar anne babaya bakmak zorunda degil. Hele elin evladi hic degil. Babaniz bakilmak istiyosa biraz fedakarlik yapmali. Herkese aklina geleni yapip sonra bakmak istemiyosunuz demek de ne bileyim
Altlı üstlü oturma imkanınız yokmu. En doğrusu bence bu. Kendi alanı ayrı olursa göze batmaz. Gün içinde siz yemeği falan birlikte yersiniz onun katında hatta akşam yemeğinide eşiniz gelmeden babanızla yersiniz. Eşinizde geldiğinde kendi katınızda verirsiniz yemeğini siz isterseniz az az hem eşinizle hem babanızla yersiniz.. Çok yorgun hemen yatacak falan dersiniz bu şekilde hem babanız alınmaz hem eşiniz babanızla fazla içli dışlı olmaz ve göze batmaz. Bir pazar kahvaltısı beraber olur oda idare edilir zaten. Biraz size iş düşür bu konuda ama kafanız rahat olur. Babanızın da hugsuzluğu yalnızlığından bence ilgi olunca ve kendini yük görmeyince daha iyi olur gibi.Onu da sordum kızdı. Annrm öleli 14 yıl oldu. Evlense de karşı çıkmazdım. Yalnız yaşamak zor çünkü. Ama istemedi kendisi. Şimdi de artık imkansız gibi. 75 yaşında. Ve aşırı alıngan, saçma sebeplerden öfke patlaması yaşayan biri haline geldi
Bende hep onu istedim, aslında, dibimizde olsun ancak evi ayrı olsun. Eşimin birşey dediği yok ama mutlu değşl farkındayım ilerde patlarmı sorum olur mu, belki de olur. Burada hep kv veya kp ile yaşamak zorunda bırakılan kadınları okurduk. Şimdi bir bakıma, o zorunda bırakan kocaların konumuna düşünce bir de o açıdan herkesin fikrini, önerisini almak istedin. Hakıısnız, dediğiniz gibi bir çözüm yaratmak zorundayız. Teşekkür ederimAltlı üstlü oturma imkanınız yokmu. En doğrusu bence bu. Kendi alanı ayrı olursa göze batmaz. Gün içinde siz yemeği falan birlikte yersiniz onun katında hatta akşam yemeğinide eşiniz gelmeden babanızla yersiniz. Eşinizde geldiğinde kendi katınızda verirsiniz yemeğini siz isterseniz az az hem eşinizle hem babanızla yersiniz.. Çok yorgun hemen yatacak falan dersiniz bu şekilde hem babanız alınmaz hem eşiniz babanızla fazla içli dışlı olmaz ve göze batmaz. Bir pazar kahvaltısı beraber olur oda idare edilir zaten. Biraz size iş düşür bu konuda ama kafanız rahat olur. Babanızın da hugsuzluğu yalnızlığından bence ilgi olunca ve kendini yük görmeyince daha iyi olur gibi.
söyleyeceksiniz baba görünmen lazım diyeEvet götürmemiz gerekiyor götürücez ancakbunu nasıl yapacağımız da bir sorun. Nöroloji götürün dedi hatta. Ancak erenköye götürün dedi hastaneyi görür görmez olau öıkarmasından da endişe ediyoeum
Kaç yaşında babanız ?Sanırım ben doğru ifade edemdim. Eşimin şikayetleri ve benim arada kalma durumum değil konu. Babam safra kesesi, prostat vs gibi Hastalıklar sürexinden sonra artık evinde kalmıyor. Yemek yemek ve wc dışında sürekli koltukta yatıyor. 2 yıldır nerdryse hiç dışarı çıkmadı. Bu açıdna bakımca sorun yok gibi ancka psikoljisi yi değil öfke komtrol sorunıu var. Hiç olmadık bir şeye aniden bağırıp çağırıp büyütebiliyor. Benim sıkoşmış hissettiğim durumlar bunlar aslında. Mesela neden benim tabağım mavi gibi. Bir meseleden büyük olay çıkabiliyor. Mesela geçen evine gitmiştik birşeylet almak için dönüşte eczaneye uğramak istedi bağıra çağıra çıktı. Uzatmayayım nerdeys rheryerde bir kavga bağırma çağırma durımları başladı
Karşıma alıp çok konuştum davranışları için. Ancak kendini haklı görüyor hep. Erenköy konusunda randevuyu aldım. Şimdlik sorun yok gidicez inşaallah.söyleyeceksiniz baba görünmen lazım diye
istemiyor mu?
Erenköy çok iyi bir hastane bu arada babanıza da tedavi iyi gelecektir.
Çok teşekkür ederim. 75 yaşında ancak 62 yaşından beri durum bu malesef. İmkan var da onu, ikna etmek zor. Ablama da saçma bir sebepten küstü. Şuan artık sadece bende kalıyor.Kaç yaşında babanız ?
Geçmiş olsun öncelikle
Bu durumda olsaydı ben de asla anne babamı bırakmak istemezdim
Yarın hepimiz yaşlanacağız
Eğer imkan varsa yakın bir yerden ev tutun hergün uğrarsınız.
Yoksa da mecburen bakacaksınız
Durumunuz varsa çift taraflı olarak bir bakıcı tutulabilir hem evinden kopmaz hemde daha rahat olur hem abla hem siz
En sağlıklısı bu aslında. Çünkü iki halam alzheimer oldular ölmeden önce. Babamda da durum bu olursa sürekli yer değiştrmesi de ona iyi gelmeyecek çünkü.Durumunuz varsa çift taraflı olarak bir bakıcı tutulabilir hem evinden kopmaz hemde daha rahat olur hem abla hem siz
Geçmiş olsun bu arada hastalığa bağlı sinir problemi cidden zorEn sağlıklısı bu aslında. Çünkü iki halam alzheimer oldular ölmeden önce. Babamda da durum bu olursa sürekli yer değiştrmesi de ona iyi gelmeyecek çünkü.
Zor yaşlılıkÇok teşekkür ederim. 75 yaşında ancak 62 yaşından beri durum bu malesef. İmkan var da onu, ikna etmek zor. Ablama da saçma bir sebepten küstü. Şuan artık sadece bende kalıyor.
Çok teşekkür ederim. Evet bir de yaşlılık, çocuk, olmak gibi cidden.Geçmiş olsun bu arada hastalığa bağlı sinir problemi cidden zor
Amiin. Allah razı olsunZor yaşlılık
Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?