Kayınpederle yaşamak zorunda olmak

Evde keyifli zamanında konuşun, baba senin çabuk sinirlenmen kalbini yorar sana zarar verirmiş o yüzden bir gidelim Dr a değerlendirsin belki sakinleştirici verir falan deseniz işe yarar mı ?

Baban hiç kimildamadan neden yatıyor ? Hastalıktan mi yoksa depresyonda falan mı ? Sonuçta anneni kaybettiniz, sonra pandemi ve evinden ayrılması onu baya etkilemistir,eminim o da eski düzenini annenle olan yaşantısını ozluyordur

Evliliğin 4/3 sizdeymiş babanız ve salonda imiş hep.
TV varsa orda kumandası da ondadır büyük ihtimalle.
İnsan işten gelince belki salonda tv karşısında uzanıp dinlenmek ister.
İş yapsın ya da yapmasın kendi evinde zor bir durum bu.
Sizinki zorunlu imiş tabii.
İnsanlar yaşlandıkça daha alıngan oluyormuş tabiatı gereği öyle belki.
Ama şu durumda yapacak bir şey yok.
Babanızı bir psikiyatrist veya psikoloğa götürebilirsiniz.
Belki başka bir durumu vardır onlar yönlendirir sizi.
Ama eşinize mahcup falan olmayın kendisi de bir şey demiyor zaten daha ne.
Allah yardımcınız olsun zor bir durum ama yanınızda şu an öyle düşünün.

Babana kendine gel vs gibi bir konuşma yapmalısınız

Her şeye bağırıp çağırma bu yaşlılarda kronik mi?

Babanızı bir akıl hastanesine götürmeniz çok yaralayıcı ve aşırı olacaktır. Babanız temel muayenelerden geçmemiş henüz ; Erenköy'e ( ki bahsedilen ağır vakalara bakan bir akıl hastanesi ) götürün diyen nöroloji uzmanı , ilgili hastanede neden psikiyatri bölümüne sevk etmedi o zaman ?

Babanızın hastalıkları sebebiyle kullandığı, tüm ilaçların prospektüslerini ve yan etkilerini okuyun. Babanızın farklı rahatsızlıkları için ilaç yazılırken , ilgili doktorlarla mevcut ilaç listesini ve dozlarını paylaştınız mı ? İlaç etkileşimlerine bağlı bir durum yaşıyor olabilir mi ?

Babanızın son 2 yıldır ( pandemi kısıtlamaları bittikten sonraki süre 1 yıl değil mi ? ) zorunlu haller dışında dışarı çıkmama veya çıkamama nedeni nedir ? Eski gücü ve hali mi yok ? Dışarı yalnız çıktığında bir anda düşmekten, kendi başına idare edememekten mi endişe ediyor ?

Annem babamdan 11 yıl önce vefat etti.annem vefat edince zaten şehir dışında olan iki ablam babam vefat edene kadar bir bardak su bile vermediler ugramadilar bile . Haftalık temizliği banyosu günlük yemeği yanına gidip gelmem elimden geldigince cirpinmam babamın düşmesi ameliyatı ve vefatı süreçlerinde hep tek basina kostum. Ben hem evime hem babama hem iki çocuğuma hem işime yetişme telasindayken aldatıldım terkedildim bosandim. En son babamdan yaptıklarımın karşılığında hakaret ve intizarda duydum. ben yaptım yandım siz yanmayin. Babanizi kendi evine götürün emekli maaşı varsa bir bakici tutun düzenli periyotlarla ablanizla ortak bakın haftalık aliisveris pazarını ihtiyaçlarını karşılayın hastane işi olursa yardımcı olun .kendinizi unutmayın herşey takdiri ilahi .ben yaptım siz yapmayın

Maddi imkan ne bilmiyorum babanin evi varsa yakin yere kiraya getirin yaniniza .bakici tutun hergun 1 2 saat ugrayin ama imkan varsa abla kardes bakici parasini beraber ödeyebilirsiniz ..bizimde öfkeli bi komsu vardi bakiciya hic bisey diyemiyor gayet iyi anlaşıyorlardi.
bu kdr öfkeli ise çocuğunuza da kötü ornek olur size bağırdığı icin cocuk karsisinda sayginliginizida etkiler dedem bagiriyor bende anneme bagirabilirim durumlari yaşayabilirsiniz başka cocuklarada bagirabilir

Ben kayınvalide kayınperderle aynı çatıyı paylaşmak istemezsek eşimi de buna zorlayamam. Eşinizin de mutsuz olması çok normal. Ev ev üstüne olmaz. Hele ki sürekli salonda yatan, en ufak şeyde sinirlenen insanla yaşamak herkesin ruh halini etkiler. Eşinizin şu an idare etmesi sonsuza kadar idare edeceğini göstermez. Herkesin canına tak eden bir an vardır. Siz bunu bazen fark eder önlem alırsınız, bazen fark edemezsiniz “ne oldu ki” diye şaşırırsınız. Babanızı önce psikiyatriye götürün, ardından istese de istemese de evine. Yanına da bir bakıcı tutun. Yoksa sizin bir hayatınız kalmayacak.

Acil olarak babanin evini satip karsi dairenizi altinizi ustunuzu falan satin alin ona. Esiniz yokken hep onun evinde onunla olun gerekirse. Ama ayni evde olmaz. Erkek ailesi icin de kadin ailesi icin de soyluyorum bunu. Kmse kv kp ile yasamak istemez.

Anneniz hayatta değil anladığım kadarıyla. Eğer öyleyse evlenmez mi babanız belki derdi duygusal yalnızlıktır.

Ya babanı bir psikiyatriye götürsen nasıl olur, yaşına uygun ilaç verirbiraz sakinleşir..onun sakinleşmesi onu da sizi de rahatlatır
Evet götürücam en kısa zamanda. Başka yolu yok çünkü kötüye gidiyor. Evde 3 yaşını doldırmak üzere bir de oğlum var

Evde keyifli zamanında konuşun, baba senin çabuk sinirlenmen kalbini yorar sana zarar verirmiş o yüzden bir gidelim Dr a değerlendirsin belki sakinleştirici verir falan deseniz işe yarar mı ?
Ahh kaç kere neler konuştum neler.

Evet aynen öyle. Eşimle Rahat rahat sohbet ortamı, her konıdan konuşmak veya özel anlar vs çok zor. Ya da mesela tartışmak gerekiyor bazen anlaşamadığımız, konular olduğunda bile birinin yanında yapamıyor insan. Doğal akış içnde daha kolay çözebilecekken uzayabiliyor.

Yani ilaçlar dan olabilir belkş de. Ancak 3 yıldır sık sık hastanelerdeyiz her gidişimizde doktorlar da soruyor kullandığı ilaçları. Her seferinde yanımızda götürüyoruz mutlaka. Ama ayrıca bu ilaçları böyle etki yaparmı sormadım hiç. Bakayım yan etkilere.. Babaö yıllarca yöneticilik yaptı. Her zaman otoriter biriydi. Nöroloji doktoru gençliğinde de asabi olan insanların yaşlılığı da malesef böyle oluyor dedi. Biz demans vs mi başlıypr acaba diye götürdük ana iki soktorda ilaç vermek istemedi. En son bu durumda psikyatrise götürmem imkansız dediğim, için, hafif bir antidepresan yazayım o zaman dedi. Etkisi başlayınca götürürsünüz dedi. Evden çıkmaması hiç hareket etmemesinin sebebini bilmiyorum malesef.. Çok konuştum defalarca defalarca. Ama normalde de burnunun dikine giderdi hep. Umursamıyor açıkçası kimin ne dediğini. Hep ben en doğrusunu bilirim mantığı var.

Ben de hep ondan yanaydım. Karşımızda altımızda bir evde oturmalı ve o şekilde aynen dediğiniz gibi ilgilenmeliyiz ancak asla istrmez. Evlenince kp veya kv ile otrmak zorunda kaşan kadınların yorumunu pkurduk hep ve kadının buna mecbur bırakılmasına kızardık. Şimdi eşimi ben o pozisyona sokmuş gibi hissediyorum. Evini satsak tekrar alabileceğimizi bilsem hiç durmam. Ha kabul etmez o ayrı. Mesela evini alalo çok olmadı taşınmadan çnce evi trmizletmek istedik kabul etmedi ısrar eidnce kıyamet kopardı. Sustuk. Ve trmizlenmemiş eve eşya içine girdi. Ve eşya yerleştrirken defalarca defalarca evi silmek süpütmek gerekti. Çocuğum küçüktü emekleme zamanı bırakacak kümse yoktu yepenim gelirdi ve akşama kadar kucakta gezerdi. Günlerce böyle devam ettik

Anneniz hayatta değil anladığım kadarıyla. Eğer öyleyse evlenmez mi babanız belki derdi duygusal yalnızlıktır.
Onu da sordum kızdı. Annrm öleli 14 yıl oldu. Evlense de karşı çıkmazdım. Yalnız yaşamak zor çünkü. Ama istemedi kendisi. Şimdi de artık imkansız gibi. 75 yaşında. Ve aşırı alıngan, saçma sebeplerden öfke patlaması yaşayan biri haline geldi

Eşini kaybetmiş olmak
Hastalık
Çocuğuna muhtaç olmak
Otorite kaybetmek
Bunların hepsi çok çok zor şeyler
Aktif bir hayat yaşayıp sonra hiç bir şeye gücünün yetmemesi insanın zor kaldırabileceği bir durum
Eşiniz için de eminin zordur aynı evi paylaşmak ama evlilikte bu da var maalesef yaşanabiliyor
Babanıza bence biraz meşgale lazım, evden çıkması, biraz insan görmesi, kendi yaşıtlarıyla vakit geçirmesi lazım, yaşlı da olsa bütün gün bir yatakta televizyon karşısında vakit tüketmek doğru değil. Doktorlar ne der bilemiyorum ama en azından arada bir yürüyüş, elini oyalayacak hobiler vs.. lazım. Günümüz dünyasında ev üzerine ev olmaz, yaşlılar gençlerle yaşamaz, anne babalar yaşlılıklarını planlasın dense de ben sanırım yaşım ve biraz eski gelenekle yaşamış olmanın sonucu yaşlıların ömürlerinin son deminde incitilmemesi taraftarıyım, bu konuda eşinizi tebrik etmek gerek kolay değil yaptığı. Annem yaşlı olmamasına rağmen hastalık sebebi ile benzer süreçler yaşadık o dönemlerde ona hala anne olduğunu, bir şey kaybetmediğini hissettirmeye çalıştım, koca kadındım yine gider yanına sorardım, anne şöyle mi yapsam böyle mi yapsam gibi, hoşuna giderdi, diyaloğunuz nasıl bilmiyorum ama belki bunu da deneyebilirsiniz.

Çok çok haklıısnız. Hepsi aynen geçerli. Annemi kaybetmek otoritrsini, kaybetmek vs. Ve evet birşeyşerle uğraşması lazım. Alıp karşıma çok konuştum. Bu şekilde yokuş aşağı gidiyorsun toparlanmak lazım. Bu şekilde körelirsin, köreldikçe akıl sağlığını yitirebilirsin bu da ölümden beter bir durum vs ama hep ben doğrusunı, biliyorum mantığında biri malesef. Doktorlar da beyinde küçülme başladığını ve bu şekilde bunun artarak devam edeceğini Söylediler. Kendisine de anlattık ama Hiçbir dediğimzii kaale almıyor ve sen ne bilirsin tavrı. Bu da daha zorlaştırıyor herşeyi. Hobi olabilecek bir sürü şey öneririrm ama yok, yani çok uzun aslında sürecimizde anlat anlat bitmez. Rabbim benzer durumdaki herkesin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…