Kayınvalde mi? Bakıcı mı???

lillycim bide ben olayın başka bir boyutunu gösteriyim sana tabi bu durum seni rahatsız eder mi bilemem ancak anneanne yada babaanne cocuğa bakıyorsa ve çocuk akşamları da onları görüyorsa genelde anneden uzaklaşıyorlar , yanlış anlama genelde diyorum tabiki istisnalar vardır.. bende bu uzaklaşan çocuklardan biriyim ondan biliyorum , ben işe başlamadna önce bakıcı arraken çevremden hep yatılı al evin müsait diyolardı ama çocuk akşamları da bakıcıyı göreceği için istemedim , akşam eve gidince bakıcıyı hemen gönderiyorum ve yatana kadar sadece oğlumla ilgileniyorum ve oğlumun ne kadar mutlu olduğunu anlatamam :ecrin_bebek:
buda bir bakış açısı tabi , kayınvaliden olursa akşamları da alışkanlıkla biçok şeyiyle o ilgilenecek , bu aranızda sorun olabilir tabi senden benim gibiysen
bide demişsin ki kayınvalidem eminim benden iyi bakacak , unutmaki bir çocuğa annesinden iyi kimse bakamaz , annelik öyle birşeyki doğum yapana kadar hiç bilmediğin bir dünya doğurunca uzman oluyosun resmen , bu içten gelen bambaşka bir duygu , herkes kendi çocuğuna en iyi kendisi bakar..
sonuncu olarak söyleyeceğim şey de çocuğun eğitimiyle , beslenmesiyle ilgili bakıcıya çok rahat emir verebilir kendi istediğin tarzda yetiştirebilirsin ama işin içine anneler girince maalesef bu olmuyo , ben bile kendi annemle hemen hergün bi konuda tartışıyorum , yine sabah gelmiş bana söylenip duruyordu bebekler muhallebiyi gece 11 de yermiş ben neden 8 de veriyomuşum ki doktora gittiğimizde kendisi de yanımızdaydı buna rağmen kendi çocuklarını öyle büyüttüğü için algılayamıyo bazı şeyleri , sonra bir kavgadır gidiyo evde şakkıdı

andına ya katılıyorum ogluma annem bakıyor ve aksamları da annemı goruyor ve benden fazla tepkıyı anneme verıyor hatta benım kucagımdan anneme atılıyor

kayınvalıde konusunda da kendı adıma dusundugumde ıstemezdım kayınvalıdemın bakmasını sırf yaslı oldugu ıcın
eger durumun musaıtse bence bakıcı ıle anlas kayınvalıde ıle aynı evde kalmak bır sure sonra zorluyor hem de cocukla alakalı kesın kararlarını uygulamaya koyamıyorsun

şimdi canım tamamen kayınvalidenle ilgili bi durum.şimdi benimkine mesala annem bakıyo.dedikleri gibi iyi bakıyo ama o kadar çok eksiğini görüyorum ki anlatamam niye çünkü ben sürekli araştırıp okuyorum böylece çok fazla şey biliyorum onun doğru bildiklerinin çoğu da yanlış çıkıyo.bebek bi şekilde büyür annem de 2 tane büyütmüş falan ben bu fikre hiç katılamıyorum malesef yapım gereği diyelim.biraz evhamlıyım herneyse ama değişecek halim de yok.zaten anneme aktarıyorum yapması gerekenleri idare ediyoruz bi şekilde.önceleri bizde kaldı 4 ay falan yaa aynı evde kalmak biraz zor bak annem diyorum onunla bile zor geldi niye çünkü alışmıştım yanlız kalmaya düzenim belliydi o geldi kendi düzenin kurdu bana sormak aklına gelmedi iyi niyetlidir çok aslında ama cahillik var işte o bana değil ben ona öğrettim herşeyi zaten bebek bakmayalı çoook zaman olmuş unutmuştu.dediğiniz gibi ben acayip bi anne oluverdim bi anda sanki yıllardır anneymişim gibi:) neyse biraz onu kırmış olabilirim o zamanlarda ama ne yapıyım.insan evladı söz konusu olunca anne falan görmüyo gözü çok salakça ama böyleydi.galiba benimde psikolojim biraz bozukmu neydi. birde çok korkuyodum herşeyden bebeğe bişey olucak diye evham işte ah ahhhh.herneyse şimdi bende düzeldim annem de bize gelip gidiyo çok şükür ki var.diycem o ki anne kayınvalide herkimse evde yaşamak evet zor. ama kadın aşırı derece acayip değilse iyi niyetliyse yani dediğin lafa da önem verirse bence bakıcıdan iyidir:) çook iyi bakıcı bulanlarda var ama yine de yabancı yani.sonuçta o da eşinin annesi.oğlunun evinde kalma hakkı var .hep başınızda da olabilirdi.şimdi ki yaşlılar yani en azından benim annem ve kayınvalidem gençlerin bilgisine hürmet eder yani bizim onlardan fazla şey bilidğimizi düşünüyorlar bu da işleri kolaylaştırıyo.ayy ne çok şeyim varmış konuşcak:) karıştırdım herşeyi.bence çağır gelsin kalsın sizde hem sana yardımcı olur eve gelince hazır yemek bulmak varyaa büyük nimet.ben hemen oğlanı alıyorum kucağıam annem herşeyi yapıyo sağolsun.kayınvalidem de öyledir bak o da olsa rahatsız olmazdım ben.çünkü bebeği hep bana yönlendiriyorlar yani annesi annesi falan diye sürekli beni gösterip bana bırakıyorlar o zamanda çocuk bakana fazla alışmamış oluyo.

derincim ne güzel kayınvalidenin senin bilgine hürmeti varmış , ben hiç ümitli değilim benimkinden o konuda , ama bende söylenip duruyorum kadın ne güzel uzakta orda da kalsın mümkünse :jeyyar:

canım herkesin kendi fikri tabiki ama benim iki çocuğum var ve kızıma babaannesi baktı aynı evde değildik sabah götürdüm akşam aldım 1 sene daha sonra kendi apartmanımızda üst kata taşındılar elbetteki çok zorlukları oldu benim isteklerim dışında kesinlikle davrandı ama onu kayıtsız şartsız sevdi ona elinden geldiğince baktı birgün kızıma bağırmadı vurmadı allahın belası çocuk ne ağlıyorsun demedi şimdi oğluma bir bakıcı bulacağım görümcem rahatsız olduğu için babaannemiz ona gidip gelmek zorunda kalabileceğinden onu zorda bırakmak istemiyoruz ama tabiki bizim aile apartmanımız olduğu için bakıcıyı sürekli kontrol edecekler.

Bakıcı beni çok dinleyebilir (ben yanındayken bütün gün ben yokken allah kerim)
şuanda benim kullandığım interneti sabahtan akşama kadar kullanıp oğluma eksiklik rahatlıkla edebilir (arkadaşımın bakısıcı aynısını yapıyor)
yukarıda bahsettiğim allahın belası çocuk ne ağlıyorsun diyebilir (kuzenimin bakıcısı aynısını yaptı kızı akşam eve geldiklerinde kendini yoluyor anne ve babaya saldırıp ağlıyor komşular bakıcı kovulduktan sonra açıklıyor kimsenin ekmek parası ile oynamak istemedik ama bu çocuğu bu kadına nasıl bıraktınız demişler)

yani anlayacağınız çocuğunuz açısından bakarsınız babaanne
kendi rahatınızı düşünürek yaklaşırsanız bakıcı (ki şuan bende çocuğumu bakıcıya bırakmak zorunda kalacağım)

(kuzenimin bakıcısı aynısını yaptı kızı akşam eve geldiklerinde kendini yoluyor anne ve babaya saldırıp ağlıyor komşular bakıcı kovulduktan sonra açıklıyor kimsenin ekmek parası ile oynamak istemedik ama bu çocuğu bu kadına nasıl bıraktınız demişler)

ayol bunlar nasıl komşu klava:
beklemek canım sinir oldum ben bu komşulara , bi insan bi çocuğa kötü davranıldığını görür de nasıl ses etmez , nasıl uyarmaz anne babayı , bunun ekmek parası mı kalmış klava:
ayy çoook kızdım okuyunca
benim kapı komşum günde 10 kere gidip kontrol ediyo valla , şimdi şehir dışında sabırsızlıkla dönmesini bekliyorum , her akşam ilk onun kapısını çalarım ne oldu ne bitti diye , benden beterdir bakıcıya karşı yani kontrol anlamında , gördüğü en ufak şeyi bile söyler , hay allahım yaa insanın karşısına komşunun da iyisini çıkar yarabbim :Saruboceq:

sorma canımya ben olsam o komşuyada sinir kapmıştım şimdi yani insan söylemezmi ekmek parasıymış öyle ekmek parasımı olur
bende bakıcı bulacağım ama allah yardımcımız olsun inşallah

canım ne kadar iyi olursa olsun evde bir büyüğün olması (kayınvalidenin) kolay alışılabilecek bir durum değil yakınlarınızda olsaydı tabiki kayınvaliden derdim ama bu durumda bence bakıcı ayrlasan daha iyi olur benim oğluşumada bakıcı teyzesi bakıyor çokta iyi biri sağolsun elinden geleni yapıyor ama eğer zorlanırsan kayınvalidenle anlaşamazsan yada bir şeyler seni rahatsız ederse git de diyemezsin iyi düşünmen lazım canım

sorma canımya ben olsam o komşuyada sinir kapmıştım şimdi yani insan söylemezmi ekmek parasıymış öyle ekmek parasımı olur
bende bakıcı bulacağım ama allah yardımcımız olsun inşallah

canım Allah yardımcın olsun , çok zor bi durum , ben kafayı yemiş durumdayım bakıcılarla uğraşmaktan -tatlicadiarzu-
bau hafta ek gıdaya başladık , sabah annem bakıcıya bir saat çorbayı ve meyvayı nasıl yapıcağını anlatmış , ben beslenme saatlerini kocaman bir sayfaya yazdım bıraktım , mutfakta cam rende yanında elma , bir tencere yanına havuç patates pirinç koydum , tel süzgeci de yanına bıraktım , yani herşeyi hazırladık bakıcı yemek yapacak diye
sonra 12.30 da aradım ne yaptın , yedi mi elma püresini dedim bana ne dese beğenirsin laelaelaelaelae
aaa elma mı yiyecekmiş , ben bilmiyormuş , çocuk uyumuş yeni uyanmış süt içirmişim ben , yediriyim mi elmayı şimdi , çorba kaynattım şimdi havuç patates yediricekmişim ben -tatlicadiarzu-
şimdi ben ne diyim ne ediyim
iyi dedim sen kaynattığın çorbayı içir , ama havuçla patates yedirme onları ez dedim , inşallah anlamıştır..
benim bakıcı yabancı olunca herşeyi miş li konuşuyoruz , ama bu bile kayınvalidemden iyidir valla

bence kayınvalide aynı evde olmaz ne kadar iyi anlaşsan da uzun süre kalınca anlaşmazlık çıkar bence,evleriniz yakın olsaydı o zaman bırakabilirdin belki ama.... ben kızımı 1 kere bıraktım kayınvalideme 2 - 3 saatliğine sonradan bana diyo ekmek verdim eline dişlerini kaşıyomuş ya ekmek kopsa boğzına takılsa..... anneler ve k.valideler bizde büyüttük deyip kendi doğrularını uygulamaya çalşıyolar yanlış olsa bile tabi insan yakını olduğu için bişeyde diyemiyo k.validene söylesen şunu verme bunu verme diye cadı gelin olursun ama bakıcıya istediğini söyleyebilirsin

benimde kızıma annem bakıyor ama eğerki senin durumunda olsaydım kesinlikle bakıcı tutardım.
tabiki mutlaka kayınvalide ile geçim önemli bir konu ama aynı evde uzun süre yaşamak bana göre zor bir kavram sanki ev üstüne ev gibi geliyor bana. ne kadar iyi geçinilirse geçinilsin mutlaka bir yerden patlak verecektir.ben bile yeri geldiğinde anname demediğim kalmıyor ama sonuçta öz annen bir şekilde toparlıyorsun durumu ama kayınvalide de öyle olmuyor sonuçta her ne kadar kızım evladım oğlumun eşi dense de sen onlar için "el" sin bi şekilde söylenilen şeyi farklı algılyıp tavır alabiliyorlar.
bence bakıcı işini son zamana bırakma olabildiğince senin evde olduğun zaman içinde erkenden tutmaya çalışki en azından bir kaç ay beraber vakit geçirin sen onu atnı o da sizleri tanısın böylece birbirinize güveniniz oturmuş olur.

kayınvaliden bakarım dediyse kesinlikle kabul et derim,en iyi bakıcı bile kendi kanı kadar olamaz,benim bakıcı eve gelmiyor,ben götürüyorum,komşum olduğu için katlanıyorum ama babaannesi teklif etse kesinlikle kabul eder,güzel güzel de yaşardım ,herşey evlat için...

kayınvalideyle aynı şehirde olsak. sabah gelip akşam evşne gitse olabilirdi ama aynı evin içinde olmuyo.
denemiş ve olmadığını görmüş biriyim.
bakıcıya bırakmak tabiki zor. sık sık kontrol etmek lazım güvenene kadar. yada baktın bi falsosu var postalayana kadar.
bebeğime bakıcımız bize gelip bakıyo. zaten alt komşum. çokta memnunum inş hep böyle gider.
hatta tayin olmadan başka şehre hemen 2. çocuğu bile yapabilirim hazır böyle bi bakıcı bulmuşken yerimseniben

Kızlar benim kayınvalidem bakıyo.Kendi çok despottur.Önceleri evime gelip gidiyodu.Akşam gittiğimde yemeğimm filan hazır.Beraber yiyoduk, gidiyodu.Ama her akşam laf sokup gidiyodu.Bigün , bebeğim beş aylıktı, bıktım annenin döküntülerini toplamaktan diye bağırdığını kapıdan duydum.Akşam geldiğimde bakma dedim.Kocamın ısrarı üzerine kendi evinde bakmaya başladı.Sabahları götürüp, akşam getiriyoruz.Bence iyice araştırılarak tutulmuş bakıcı iyi olur.Ayrıca validenin kızkardeşi gidip gelip laf sokuyo

benim oğluma da annem bakıyor benim evime sağolsun yemeğim falan da herşey hazır oluyor süper akşama da biz gelince gidiyor
amaaa yine de kim derseniz bakıcı derim, iyi huylu birini bulabilirseniz bakıcı kesinlikle çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum
evet sevgisel manada bir ananenin bir babaannenin verdiği sevgiyi vereyemeyebilir doğru ama en azından senin istediklerini yapar kurallarına göre yetiştirir çocuğu
annem kendi kurallarıyla yetiştiriyor, ben itiraz ediyorum bazı şeyleri anlatıyorum bazılarına tamam desede çoğunda yine kendi bildiğini okuyor, ve benim dediklerimin doğruluğunu kabul etmiyor
eğer maddi olarak karşılayabileceğimi düşünseydim bakıcı olmasını isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…