Kayınvalde vakası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir arkadasim erken yaşta yurt dışında evlendi. Sizinki gibi bir kv sahip. Oda bil bilmiyordu. Kız şimdi doktora yapıyor. Devlet memuru oldu. Ben kendi ülkemde issizim, o elin ülkesinde memur. Ama yeri geldi otelde temizlik yaptı para kazanıp okumak için. İki de çocuğu var.

Kv yaptığı hoş değil, hatta çok çirkin. Ama bir anne olarak önce dil sorunu çözün, sonra çocuk sahibi olun.

Kaynananız benimki gibiymiş 🙈 kolları dirseğe kadar bilezik, parmakları yüzük boynunda en az 3 kolye, telefon kılıfından sütyenine kadar her yerden parası çıkan, emekli maaşı ve kocasının çalıştığını komple alıp adama harçlık veren ve para yok diye ağlayan bi manyaktı 🤣🤣 gerçi hala öyle de kimse yemediğinden ses etmiyor 🤦🏼‍♀️
Bazılarının gözü doymuyor.🤣Benim kaynana iki adan bilezik takar en fazla iki,bir zinciri olur boynunda bir iki yüzük birde küpe.Nişandan önce kuyumcuya gitmiştik kolundan çıkarıp verdi iki bileziği kayınpederimin hatıralarıydı diye ben saf ne üzüldüm anneme derdim düğün geçsin benim bileziklerden verip sürpriz yapayım annem kızardı kime yaptı gelinine neden üzülüyorsun diye o acıtasyonu görmemişti tabi.Nişan geçti hop kolunda iki adana daha🤭Eşim bir ara üzülürdü annemin konturu yok cebinde en fazla 20 lirası olur diye şimdi gün arkadaşları beni buluyor.🤣🤣🤣

Maşallah herkes ne kadar da meraklı bol keseden yargı dağıtmaya.

2 yılda onu yapsaydın bunu yapsaydın. Yapamamışsan senin beceriksizliğin vs.

Yorumlarda tavsiye verenlere bakılırsa, onlar bu konularda dört dörtlük insanlar anlaşılan.

Kusura bakmayın da bir şeyin iç yüzünü bilmeden bu kadar da yargılanamaz, eleştirilmez. Laf olsun diye konuşmuş çoğu.

Dil kursu, çalışma vs ne biliyorsunuz kimin ne durumda olduğunu? Biri der sen kv den bekliyorsun öteki der ben sevişeceğim diye kimse bir şey yapmak zorunda değil.

Madem öyle, önce aileler bu algıları yıkacak. İnsan içinde ben düğünlerini yapmadım, çocuklar kendileri yaptı demeyi bilecekler. 2 yabancı sıfat gördüklerinde "biz de düğün yaptık,ehe ehe" diye yalandan havaya girmeyecekler. Ya da başkasının yanında maddiyat ile hava atıp, ihtiyacı olmadığı halde gidip ev geçindirmeye çalışan çocuğundan istemeyecek.

Çok şükür bunların hiç birini yaşamadım ama çok şahit oldum. Ve bundan nefret ediyorum. Aynı şekilde yurt dışına gelin getirip kendine hizmetçi olarak gören zihniyete de, evet 2020 yılında.
Çok tşkler arkadaşım duydularıma çok güzel tercüman olmuşsun ama anlayana düşüncesizce yargılayanlara kapak olsun

Çocuğu kayınvalide için doğurmuyorsanız size destek olmalarını beklemeniz saçma. Yaşlı başlı insanların size para vermelerini bekleyeceğinize girip bir işe çalışabilirsiniz. Kocam iyi niyetli diye bir güzel aklamış bütün suçu kayınvalidede bulmuşsunuz da çocuğu olsun isteyen adam ona göre davranır. Her yorum yazanla kavga edecektiniz madem eleştiri kaldıramıyorsunuz niye konu açtınız ki?

Son düzenleme:
kv yi bosver.. destek olmak zorunda degil.. isterse de vermezsiniz biz bebek icin biriktiriyoruz dersiniz.. sen kocana bak.. bu kocayi ne yapacaksin? senin kadar dert etmiyor bu meseleyi.

Malesef pandemi dönemindeyiz şuan dil okuluna gitmm mümkün değil ayrıca daha öncede gittim ama tüp bebekle bir arayabgelince psikolojik olarak dağıldım ikisi bir arada olmadı ayrıca çalışmm konusuna da gelince ben dilim yokken işe girmiş biriyim hastane olayları gelgitler dolasiyle bırakmak zorunda kaldım yaşımda artık belli önceliklerim değişti tabiki
Merhaba bende yurt dışında yaşıyorum sizin gbi 2.5 senelik evliyim bende evlat hasreti çekiyorum sizi gerçekten çok iyi anlıyorum ya siz kendinizi tam ifade edemediniz ya da insanlar anlamak istemiyor bende dil okuluna bir süre gittim dediginiz gbi öncelik evlat olunca insan kafasını toparlayamiyor malesef ister 2 ister 5 senede ögrenirsiniz çalışır çalışmassınız bu kimseyi ilgilendirmiz sizin ne yaşadığinizi kimse bilemez yorum yapmak kolay geliyor umarım istedığiniz gibi olur herşey Allah gönlünüze göre versin😊

Merhaba bende yurt dışında yaşıyorum sizin gbi 2.5 senelik evliyim bende evlat hasreti çekiyorum sizi gerçekten çok iyi anlıyorum ya siz kendinizi tam ifade edemediniz ya da insanlar anlamak istemiyor bende dil okuluna bir süre gittim dediginiz gbi öncelik evlat olunca insan kafasını toparlayamiyor malesef ister 2 ister 5 senede ögrenirsiniz çalışır çalışmassınız bu kimseyi ilgilendirmiz sizin ne yaşadığinizi kimse bilemez yorum yapmak kolay geliyor umarım istedığiniz gibi olur herşey Allah gönlünüze göre versin😊

Size de konu sahibine naçizane tavsiyem tüp bebek süreci için bebek sahibi olmak için dil öğrenmeye odaklanın.

Bebek sahibi olamıyorum konularına hep yazarım kendinize meşgale bulun diye zorunluluk olsun beyniniz meşgul olsun vs

Dil öğrenmek bir derya beyni de gayet oyalar odağı oraya taşıyınca da bebek stresi azalır

Tüp bebek ile sahip olduğum oğlum yerde kedi ile yuvarlanıyor şu an ve ben bıkmadan tüp bebek sürecindeki en iyi ilacın iş yoğunluğum olduğunu söylüyorum

Bir saniye duracak düşünecek zamanım yoktu, arabada telefon ile toplantı yapıp kontrole giderdim vs

Tüp bebek gerekir teşhisinin üzerinden bir yıl dahi geçmeden bebek kucağımdaydı

bu yurt dışında yaşayıp dil öğrenmeyenlere çok şaşırıyorum, abim öyle çünkü.
bir gün kapı çaldı komşu geldi bir sorun varmış otoparkla ilgili, abim hemen eşine seslendi. çok garipseyip bir ton laf etmiştim abime. kaç senedir buradasın yengem senden sonra geldi öğrendi, arabasını ehliyetini aldı yazıklar olsun diye.
ben bile Türkiye’de yaşamama rağmen en az A2 seviyesinde üç yabancı dil biliyorum. yurt dışına çıkınca da kimseye ihtiyaç duymuyorum. kaldı ki bu dillerin birini bebek için tedavi görürken öğrendim kafam dağılsın diye.

Ne oldu zorunamı gitti giggless 😂😂😂😂
Yorumlarınızı yazış tarzınızı vs okudum da.. Gerçekten 39 yaşında mısınız ya? İnanamıyorum.. Sanki 19 yaşında ergen biri yazıyor gibi bu cevapları.

Sizinle hem fikir cevaplar geldiği zaman "tabi canım balım.."; hem fikir olmayan cevaplar geldiği zaman sen "benim hayatımı nereden bileceksin, yargılama.."

Neyse, size göre yargı dağıtacağım ama, bana göre naçizane öneri:

Yaşınızdan dolayı yumurtalık rezervlerinize baktırın. Sorun yoksa dil işine öncelik verin. Hem kendiniz hem çocuğunuz için. Yurtdışında eşinize ve kayın aileye muhtaç yaşamayın.

Size de konu sahibine naçizane tavsiyem tüp bebek süreci için bebek sahibi olmak için dil öğrenmeye odaklanın.

Bebek sahibi olamıyorum konularına hep yazarım kendinize meşgale bulun diye zorunluluk olsun beyniniz meşgul olsun vs

Dil öğrenmek bir derya beyni de gayet oyalar odağı oraya taşıyınca da bebek stresi azalır

Tüp bebek ile sahip olduğum oğlum yerde kedi ile yuvarlanıyor şu an ve ben bıkmadan tüp bebek sürecindeki en iyi ilacın iş yoğunluğum olduğunu söylüyorum

Bir saniye duracak düşünecek zamanım yoktu, arabada telefon ile toplantı yapıp kontrole giderdim vs

Tüp bebek gerekir teşhisinin üzerinden bir yıl dahi

bu yurt dışında yaşayıp dil öğrenmeyenlere çok şaşırıyorum, abim öyle çünkü.
bir gün kapı çaldı komşu geldi bir sorun varmış otoparkla ilgili, abim hemen eşine seslendi. çok garipseyip bir ton laf etmiştim abime. kaç senedir buradasın yengem senden sonra geldi öğrendi, arabasını ehliyetini aldı yazıklar olsun diye.
ben bile Türkiye’de yaşamama rağmen en az A2 seviyesinde üç yabancı dil biliyorum. yurt dışına çıkınca da kimseye ihtiyaç duymuyorum. kaldı ki bu dillerin birini bebek için tedavi görürken öğrendim kafam dağılsın diye.
Bende eğitim görüyorum bu hastalık döneminde kursa gidemiyorum tabi bu bahane olamaz evde çalışmaya gayret gösteriyorum yeni bir dil öğrenmek zor ama mecburuz her yere eşimle gidemem bunun zorluğunuda yaşıyorum ama ailevi ya da başka sorunlar olunca insanın kafasını toplaması gerçekten zor oluyor yorumunuz için teşekkürler 😊

Tşklr arkadaşım kendini bilmezlerin yaptığı yorumlara inanki hiç takılmıyorum boş beleşler onlar..... şuan ne durumdasın tüp bebek düşünüyormusun

Tşklr arkadaşım kendini bilmezlerin yaptığı yorumlara inanki hiç takılmıyorum boş beleşler onlar..... şuan ne durumdasın

Tşklr arkadaşım kendini bilmezlerin yaptığı yorumlara inanki hiç takılmıyorum boş beleşler onlar..... şuan ne durumdasın
Doktor foliasit önerdi 2. Kutuya başladım bu ay bekliyordum olmadı başka bir doktordan yakın zamana randevu aldım bakalım Allah isteyen herkeze nasip etsin

Slm kızlar 2.5 yıllık evliyim kocamı çok seviyorum çokta iyi anlaşıyoruz bi sorun yok tabi ailesi dışında benim çocuğum olmadı bende tüp bebk denemeye karar verdim e bunun içinde malum maddiyat gerekiyor ben çalışmıyorum tek maaş e böyle oluncada bnde tutumlu davranıp kenara para koymaya çalışıyorum ama malesef kayınvaldem bu duruma sevineceği yerde kendisindestek olması gerekn yerde bizden maddi beklntisi var e kocamda çok iyi niyetli hayır demiyor birde üstüne bana laf çakıyor delircem napmalıyım
Sende bu adamı baba yapmaya çalış emi guzummm 😑

bir çocuk yapmak icin ben kendi maddi manevi tüm gücümü kullanirken eşim olanları sadece seyretti ozellikle madden.
ustune birde ailesinin baskasinin cocugunu seviyoruz laflarina maruz kaldim, maddi beklentim zaten yoktu onlardan da maneviyati beklemisim
böyle adamı çocuk sahibi yapma arkadaşım haketmiyor bu turler cocuk sahibi olmayida torun tosun sahibi olmayida.
ben zamaninda göremedim sen gör.
adam senin kadar çocuk sahibi olmak istiyormu acaba bir gözden geçir

Yetistiremiyoruz diye surekli para yok para yok deyin kayinvalidelere. Hatta onlardan para istesen bir daha lafini bile acmazlar. Boyleleri bundan anlar. Verdikce ister. Istekleri hic bitmez. Surekli para yok diye aglarlar. Siz de ayni yolu deneyin.

Doktor foliasit önerdi 2. Kutuya başladım bu ay bekliyordum olmadı başka bir doktordan yakın zamana randevu aldım bakalım Allah isteyen herkeze nasip etsin
Ben burda denedim cnm memnun kaldim türkiyede basliycam bakalimnhayirlisi cnm özel degilse sorabilirmiyim senin sorunun ne ben pko luyum

Yetistiremiyoruz diye surekli para yok para yok deyin kayinvalidelere. Hatta onlardan para istesen bir daha lafini bile acmazlar. Boyleleri bundan anlar. Verdikce ister. Istekleri hic bitmez. Surekli para yok diye aglarlar. Siz de ayni yolu deneyin.
Aynn cnm tavsiyene uyucam emin ol 👍👍👍👍👍

Ben burda denedim cnm memnun kaldim türkiyede basliycam bakalimnhayirlisi cnm özel degilse sorabilirmiyim senin sorunun ne ben pko luyum
Iki defa doktora gittim ilki kontrol bile etmedi dıgerinde regli olduğum için bakamadı o yüzden sorunun ne olduğunu bilmiyoruz eşim benimle beraber muayene olmak istemedi yeni ikna ettim bakalım sorun ne 🤷‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X