kayınvaldem hep bunu yapıyor..

Günde 7paket sigara 8 liradan= 56 tl eder
56tl*30=1680 tl
Yemesi içmesi hariç
Sadece sigara paraları yaklaşık 1700 tl mı
Yemekle beraber bu rakam 2000i gecer
Bakkal borcu böyle bir rakam mı gercekten
Boyleyse eğer kizmakta haklısınız
Bir zahmet paraları yoksa 7 paket yani aylık 1700 liralık sigara icmesinler

bu rakamlarsa ortalama ayranı yok içmeye derler adama nasılsa ödeyen var diye düşünüyor olabilirler, sağlık veya zorunlu ihtiyaçlar olabilir ama keyfi buşekilde hareket etmeleri çok yanlış ben olsam bende sinir olurdum

Eğer bu verilen miktar sürekli ve coksa sizin temel ihtiyaclarınızın aksamasına sebep oluyorsa evet haklısınız.
Ama tam tersi bir durumsa kusura bakmayın bunca yıl emek vermişler anası 9 ay karnında taşımış. Ne olacakki..

Benim eşimin babası emekli olmasına ragmen her ay eşim maaşın iki katı para verir babasına hiçte gocunmam beni cocugumu magdur etmedikten sonra banane?( 2 tane kredi ödüyor olmamıza rağmen) Allah daha cok kazandırsın daha cok versin oda ailesine der gecerim. Onlar biliyormu hayır Allah bilsin yeter :)

kızlar bu konu kafamı kurcalıyor, sizinle paylaşmak istedim.. eşim, kayın validemin bakkal borcunu kapatmış tabi ben tepkimi gösterdim, kayın validem kirada ama aylığı var, birde bekar görümcem var çalışmıyor evde eşinden ayrıldı bir kızı var,sizce eşimin hala yardım etmesi ne kadar doğru ayrıca eşim ev kredisi de ödüyor..
Bence büyütülecek birşey yok, sizin anneniz sıkıntı çekse siz yardım etmek istemez misiniz? Bu tür şeyleri büyütmeyin evliliğinize zarar verirsiniz.

ben anti kv. görüşlü bir insanım normalde :)

ama sizin yanlış yaptığınızı düşünüyorum kesinlikle

eşinizin yardım etmesi boynunun borcudur..
kardeşi çalışmıyorsa bile belki keyfinden değildir..

eşinizin gönlünü alın..gergindim, bu durum bir anda gözüme battı ama haksızım diyin bence..

sallama allaşkına yaaa...günde 7 paket sigara hangi eve girer.
3 paket sigarayı kim içebilir?
7 paketmiş.
kocana bakkal borcu kapattığı için kızacağına sen de çalış sen de eve katkıda bulun...görümcen de kadın sen de o çalışsın diyosun sen niye çalışmıyosun?
allah allah,senin kocansa onun da oğlu,hem de taş çatlasın 300-400 tldir bakkal borcu...
allah gönlüne göre versin...
dar gönüllülere geçim sıkıntısı versin.

benim bir akrabamda günde 2 buçuk paket sigara içiyor..

sallama yaa diye konuşmznız da hiç saygılı görünmüyor..

burada insanlar dertleşiyor, sohbet ediyor. doğdurudr veya yanlıştır saygılı olmak zorundadır herkez birbirine..

ayrıca kocası kadınınna bakmak zorundadır..

kuranda yazar kadın çalışmak zorunda değilidir.

sımdı benım eşimde bunu yapmıştı evde resmen savaşcıkardım..
gorumce evde yatarken kayınpeder yatarken gunde 7 paket sıkara pufurdetmeyıversınler efendım.
ben neden onların borcu odencek dıe kendı ustumden basımdan mutfagımdan faturamdan kısayım??
kocam zengın deılse şayet..
konu sahıbıne sen gıt calış denmış
mecburmu arkadasım bu zamanda herkes ayagnı yorganına gore uzatsın.
o calışcagna kaynana gorumce sıgarayı bıraksın
nasıl fıkır? :)

size benimle böyle konuşma hakkını kim veriyor..ayrıca çalışmadığımı nerden biliyorsunn...terbiyesizliğin lüzumu yok..

çalışmasan bile eşlerimiz bize bakmak zorundadır.
bence cevap bile verme saygısız konuşan kişilere.

ama çalşıyoruz ve yardım ediyorsak orası bize kalmış.

ben kendime veriyorum böyle konuşma hakkını.çalışmadığınız belli oluyor küçük hesaplar yapışınızdan...
senin kocan onun oğlu...
oh helal olsun valla,müstehaktır gözü gönlü darlara.

ben arkadaşa haksız olduğu fikrimi ilettim.
içine girmeden de bilinmez

bu tarz cevaba, böyle bişeyin sizin başınıza gelmesi müstehak bence :ssz:

benim bir akrabamda günde 2 buçuk paket sigara içiyor..

sallama yaa diye konuşmznız da hiç saygılı görünmüyor..

burada insanlar dertleşiyor, sohbet ediyor. doğdurudr veya yanlıştır saygılı olmak zorundadır herkez birbirine..

ayrıca kocası kadınınna bakmak zorundadır..

kuranda yazar kadın çalışmak zorunda değilidir.

çok komik ya,kuranın neresinde yazıyor bu arada...
ben de çalışıp çalışmamakta kararsızım evlenince,ama eşimin ailesine yardımına da karışmam...
bu kadın kadın da görümcesi kaynanası kadın değilmi acaba?
niye onlar çalışsın da hanımefendi otursun...
ki annesinin daha çok hakkı var bu hanımın kocasının üstünde...
sallıyosa bi kişi sallama yaa diyebilirim...
herkese saygı duymak zorunda değilim ben aylar önce reddettim bunu.
duymuyorum saygı...

Son düzenleme:
Eğer bu verilen miktar sürekli ve coksa sizin temel ihtiyaclarınızın aksamasına sebep oluyorsa evet haklısınız.
Ama tam tersi bir durumsa kusura bakmayın bunca yıl emek vermişler anası 9 ay karnında taşımış. Ne olacakki..

Benim eşimin babası emekli olmasına ragmen her ay eşim maaşın iki katı para verir babasına hiçte gocunmam beni cocugumu magdur etmedikten sonra banane?( 2 tane kredi ödüyor olmamıza rağmen) Allah daha cok kazandırsın daha cok versin oda ailesine der gecerim. Onlar biliyormu hayır Allah bilsin yeter :)

yok canım olurmu öyle,kocalarının her tarafını kuşatıp herşeyine karışacaklarki kendilerini hanım gibi hissetsinler evlerinde....

ayh düşman başına...emiyra bravo bu arada.doğrusu da bu olmalı.

anlaşılan sizde bir kayınvalidesiniz ve oğlunuza aynını yapıyorsunuz,ayrıca kayınpederim 3 paket kayınvaldem 2 paket görümcen 2 paket içiyor... asıl sizin yaptığı koca bir ayıp...

Ben kayınvalide değilim, ama Allah izin verir de yuvamı kurar, sağlıklı bir evlat dünyaya getirirsem olurum inşallah ileride. Ben kendimi sizin yerinize de, kayınvalidenizin yerine de koydum, hatta bir erkek kardeşim var ve görümcenizin yerine de koydum. Siz o eşinizle evlenene kadar, o annesinin oğluydu. Biz nasıl şimdi kardeşim için ne gerekiyorsa yapıyorsak, o nasıl bizim canımız ciğerimizse, evlendikten sonra da öyle olacak. Ama bir gün bizim ihtiyacımız olur da, elin kızı bize yardım etmesini hor görürse diye düşündüm içim sızladı. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, ne onu bize muhtaç etsin, ne de bizi ona. Benim ailemin de ben evlendiğimde yardıma ihtiyacı olabilir, eşimin ailesinin de. İki durumda da gerekirse kapılarımızı sonuna kadar açıp onları baş tacı etmek bizim borcumuz. En sonunda da sizin yerinize koyuyorum kendimi, eşimin sürekli ev dışında bir harcama kaynağı oluyor bu durumda. Düşünüyorum, eşimi bu yaşına kadar getiren ailesi, harcama yaptığı insanlar yine ailesi. Benim lüksüm zedeleniyor diye belki insanlık hali ister istemez biraz sitem ederim ama yine böyle hissettiğim kendimi de ayıplarım.

Çok kızıyorum ben böyle durumlara.

Hiç cimri değilim, sık sık Allah kabul etsin hayrımı yaparım.

Ama yan gelip yatanada para verip hayrıma diyemem.

Herkes otursun çalışsın, biraz zora gelsin, emeksiz yemek olmadığını anlasın.

Oldu canım, ben kazanıyım sen ye, yeme hakkında eşimin annesi olmandan kaynaklansın.

Hiç kimse kusura bakmasın,

Ben her sabah saat 6,30 da kalkıyorum işe gelmek için,

Ben 4,5 aylık çocuğumu anneme bıraktım izinim bittiği zaman işime döndüm,

5 yaşında kızım, 5 yıldır memur gibi her sabah 7 de kalkıyor,

Ben 17 aydır eşimden ayrıyım o başka ilde çalışıyor (şakta) ben başka ilde çalışıyorum birde üstüne kazancımı başkasını veriyim, ben bu kadar sıkıntıyı eşimin annesinin bakkal borcunu ödemek için çekmiyorum.

Ha çok şükür Allaha iyide kazanıyoruz ama hiçbir zaman ben yan gelip yatana, gökten para yağmasını bekleyene ki benim babamda olsa para vermem.

Verdiklerimi Allah biliyor zaten.

Son düzenleme:
Yardım konusunu abartmadıktan sonra yapabilir belli ölçülerde. Siz bunu sorun ettikçe daha tatlanacaktır annesi ve kardeşi. Eğer ilkse bundan sonraki adımları takip etmek gerekir. Hemen müdahaleye girmeyin bence.

kızlar bu konu kafamı kurcalıyor, sizinle paylaşmak istedim..
eşim, kayın validemin bakkal borcunu kapatmış tabi ben tepkimi gösterdim,
kayın validem kirada ama aylığı var, birde bekar görümcem var çalışmıyor evde eşinden ayrıldı bir kızı var,
sizce eşimin hala yardım etmesi ne kadar doğru ayrıca eşim ev kredisi de ödüyor..

evde görümcen varsa birde cocuk varsa bence cok normal kapatması..
borc zaten para olmadıgı ıcın yapılır..
yapıldıysa yok demekkı...
eşin kredi ödüyorsa eşine güvenmelisin..
hatta hem kredıyı odeyıp hem sızın her ıstegınızı karsılayıp hemde aılesıne yardım edıyorsa gurur duymalısın...
hım baktınız sızın ıhtıyaclardan kısılıyor kredıyı odeyemedı eksık cıktı..
o zaman guzel bır dılle anlatmalısınız..
sizinle evlendi diye annesını ablasını önemsemesın mı yani?:53::53:

çok komik ya,kuranın neresinde yazıyor bu arada...
ben de çalışıp çalışmamakta kararsızım evlenince,ama eşimin ailesine yardımına da karışmam...
bu kadın kadın da görümcesi kaynanası kadın değilmi acaba?
niye onlar çalışsın da hanımefendi otursun...
ki annesinin daha çok hakkı var bu hanımın kocasının üstünde...
sallıyosa bi kişi sallama yaa diyebilirim...
herkese saygı duymak zorunda değilim ben aylar önce reddettim bunu.
duymuyorum saygı...

neresinde yazdığını merak ediyorsanız bana sormayın açıp okuyun doğru mu yanlış mı görün yada okumayın banane yani :)

neyse o zaman insanlarda size saygı göstermesin.

her karşıt görüş birbirine o ithamlarda bulunsun

sizin fikriniz ben rahatsız olduğumu belirttim..elbette siz bilirsiniz.. :)

onlar değil en azından sağlık sorunu yoksa kayınpeder çalışssın deniyor..
başta bende annenizdir dedim ama içtikleri sigaraların hesabını evinden kısmak zorunda değil..
bende sigara içiyorum ama mağdem o kadar zor durumdalar kısmasını bilmek zorundalar..

evde görümcen varsa birde cocuk varsa bence cok normal kapatması..
borc zaten para olmadıgı ıcın yapılır..
yapıldıysa yok demekkı...
eşin kredi ödüyorsa eşine güvenmelisin..
hatta hem kredıyı odeyıp hem sızın her ıstegınızı karsılayıp hemde aılesıne yardım edıyorsa gurur duymalısın...
hım baktınız sızın ıhtıyaclardan kısılıyor kredıyı odeyemedı eksık cıktı..
o zaman guzel bır dılle anlatmalısınız..
sizinle evlendi diye annesını ablasını önemsemesın mı yani?:53::53:

bende başta kızmıştım ama sigaraları zaten baya bir maliyet ediyormuş..sonradan açıkladı
o yönden haklı konu sahibi

canım, aç açıkta değilseniz, senin ihtiyacını karşılıyosa, çoluk çocuğunun rızkından kısmıyosa, ailesine destek olması sorun değil.....
dediğim gibi, siz muhtaç olursunuz, ama eşin sizi 2. plana atıp onlara öncelik tanırsa işte o zaman yaptığı yanlış olur...
boşver, isterse kutu kutu sigara parasını versin, sen eşiysen, o da annesi...

Sigaraya verilen paraya o kadar acıyorum ki. Ben de yıllarca içtim, hayattaki en büyük pişmanlığım :50: Her gün 1 paket göze batmıyor ama ay sonunda hesabını yapınca insanın içi acıyor.
Keyfi bir harcama ama işte gel de tiryakiye anlat.
Eşinin ailesine yardım etmesi, sizin bütçenizi zorlamıyorsa, kendi çocuğunun rızkından kesmiyorsa bence doğal bir şey. Keşke hepimiz ailelerimize yardım edebilsek, onları paşalar gibi yaşatabilsek. Ama tabii hayatın gerçekleri var. Zor durumlarda bile neden çalışmayı düşünmez insanlar anlamıyorum. Evet işsizlik sorunu var, ama evde yapılabilecek işler de var veya illa ki dışarda da birşeyler bulunabilir. Herkes ekmeğini taştan çıkarırken bazılarının rahatlığına şaşıyorum ben. Erkek ailelerinde biraz 'nasılsa oğlum bakar' mantığı mı var acaba?

Back
X