kayınvaldem hep bunu yapıyor..

evet bazı ailelerde öyle bi düşünce var... hatta ben oğlumu büyüsün bana baksın diye okuttum mantığında olan bi sürü aile var..
bu tamamen ailenin düşüncesizliği ve bencilliği...
kız evlat,ailesini kursun diye büyütülür, erkek evlat büyüsün bana baksın diye yetiştirilir...

msj tekrarııııııııı

Son düzenleme:
Sigaraya verilen paraya o kadar acıyorum ki. Ben de yıllarca içtim, hayattaki en büyük pişmanlığım :50: Her gün 1 paket göze batmıyor ama ay sonunda hesabını yapınca insanın içi acıyor.
Keyfi bir harcama ama işte gel de tiryakiye anlat.
Eşinin ailesine yardım etmesi, sizin bütçenizi zorlamıyorsa, kendi çocuğunun rızkından kesmiyorsa bence doğal bir şey. Keşke hepimiz ailelerimize yardım edebilsek, onları paşalar gibi yaşatabilsek. Ama tabii hayatın gerçekleri var. Zor durumlarda bile neden çalışmayı düşünmez insanlar anlamıyorum. Evet işsizlik sorunu var, ama evde yapılabilecek işler de var veya illa ki dışarda da birşeyler bulunabilir. Herkes ekmeğini taştan çıkarırken bazılarının rahatlığına şaşıyorum ben. Erkek ailelerinde biraz 'nasılsa oğlum bakar' mantığı mı var acaba?

benim babam kalp hastası ve hala çalşıyor, ki masa başı bir işte değil.. aynen öyle!

bende başta kızmıştım ama sigaraları zaten baya bir maliyet ediyormuş..sonradan açıkladı
o yönden haklı konu sahibi

tamtamtam cım.. sigarada bir ihtiyaç..
he nolur eşiyle konussun..
bakkala borc yazdırmak yok desın..
eşi hergün 1 paket sigara götürsün.. böle onune gecebılır bence...

kızlar bu konu kafamı kurcalıyor, sizinle paylaşmak istedim..
eşim, kayın validemin bakkal borcunu kapatmış tabi ben tepkimi gösterdim,
kayın validem kirada ama aylığı var, birde bekar görümcem var çalışmıyor evde eşinden ayrıldı bir kızı var,
sizce eşimin hala yardım etmesi ne kadar doğru ayrıca eşim ev kredisi de ödüyor..

peki siz eşinden ayrılan ve bir çocuğuyla baba evine sığınan o görümce olsaydınızda abinizin hanımı bu konuda laf etseydi, tepki gösterseydi ne düşünürdünüz?

tamtamtam cım.. sigarada bir ihtiyaç..
he nolur eşiyle konussun..
bakkala borc yazdırmak yok desın..
eşi hergün 1 paket sigara götürsün.. böle onune gecebılır bence...

kesinlikle haklısın canım..bende sigara içiyorum..hemde nasıl bir ihtiyaç
bu önerin kesinlikle çok mantklı..
yada belli bir para yardımı olsun yani

Ben oğlum var bakar zihniyetini nedense anlayamıyorum.

Benim annemde kızım var bakar desin, ayda 500 anneme, 500 de eşimin annesine verelim, eeee ben ne yiyip ne içiyim. Yada ben işe gidip neden o kadar kendimi yoruyum.

Bende evde oturuyum kocam var baksın diyim, tek maaşla kimseye dağıtacak parasıda olmaz, onlar evde yan gelip yatana kadar ben yan gelip yatarım, yok böyle bişey.

kesinlikle haklısın canım..bende sigara içiyorum..hemde nasıl bir ihtiyaç
bu önerin kesinlikle çok mantklı..
yada belli bir para yardımı olsun yani

bencede yada 200 300 versın..
ama kesınlıkle bakkala borc yapmak yok desın..
önüne gecemez cunku..
ama bnm yada esımın ailesinden birileri
aynı durumda olsa ben yapalım derim yani...
he içinde bencillik olursa
oğlan yapıyor nasıl olsa dıye suyunu cıkarırsa o zaman ayrı..
o zaman tepkı verilmeli

Ben kayınvalide değilim, ama Allah izin verir de yuvamı kurar, sağlıklı bir evlat dünyaya getirirsem olurum inşallah ileride. Ben kendimi sizin yerinize de, kayınvalidenizin yerine de koydum, hatta bir erkek kardeşim var ve görümcenizin yerine de koydum. Siz o eşinizle evlenene kadar, o annesinin oğluydu. Biz nasıl şimdi kardeşim için ne gerekiyorsa yapıyorsak, o nasıl bizim canımız ciğerimizse, evlendikten sonra da öyle olacak. Ama bir gün bizim ihtiyacımız olur da, elin kızı bize yardım etmesini hor görürse diye düşündüm içim sızladı. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, ne onu bize muhtaç etsin, ne de bizi ona. Benim ailemin de ben evlendiğimde yardıma ihtiyacı olabilir, eşimin ailesinin de. İki durumda da gerekirse kapılarımızı sonuna kadar açıp onları baş tacı etmek bizim borcumuz. En sonunda da sizin yerinize koyuyorum kendimi, eşimin sürekli ev dışında bir harcama kaynağı oluyor bu durumda. Düşünüyorum, eşimi bu yaşına kadar getiren ailesi, harcama yaptığı insanlar yine ailesi. Benim lüksüm zedeleniyor diye belki insanlık hali ister istemez biraz sitem ederim ama yine böyle hissettiğim kendimi de ayıplarım.

arkadaşlar siz konu sahibinin yazısını iyi okumadınız galiba kızcağız konut kredisini ödemekte zorlandıklarından bahsediyor bu devirde borç ödemek kolaymı zannediyorsunuz.Tabiki eşimin ailesi yada benim ailem sıkıntıdaysa yardım ederim ama aklı başında hiçbir ebebeyin evladı borç sıkıntısı çekerken günde 7 paketlik sigara borcu yapmaz,bunun hiçbir izahı yok,mantığım almıyor.Gitsin kasaba manava yapsın o borcu eyvallah ama bu durumda tabiki feryat edicek o görümcede günde 2 paket sigara içiyosa kusura bakmasın girecek işe çalışacak.Karşısındaki enayi değil.Uzaktan ahkam kesmek kolay,bende oğlu olan bir anneyim fakat bu durumu asla tasvip etmiyorum.

Eşim ailesine yeme içme konusunda yardım edebilir ama sigara konusunda kesinlikle hakkımı helal etmem . .
Çalışıyorum gözüm falanda dar değil ama kredi öderken 300-500 insana dokunuyor. Yeri geliyor ben o parayla 15-20 gün evimi geçindiriyorum . . Ne diye insanlar sefa sürüp ayaklarını uzatıp sigaralarını tüttürürken ben otobüslerde per perişan çocuğuma sırf daha iyi bir gelecek verebilmek için çalişim. . kocam neden çalışmayan ailesi de olsa insanlara yardım etsin.Ben ay sonunu getirirken her ay hesap kitap yaparken o insanlar gidip keyifleirnce alışveirş yapsın sonrasında cefasınıda çocuğu çeksin

Çok iyi anlıyorum arkadaşım seni. .. Benim kayınpederimde çalışmaz günde bir paket sigarasını da içer. Hoş karısı karşılıyor ama ben başta dedim çocuğumun rızkını zevki için çalışmayan adamın boğazından geçmesini istemiyorum diye. . .

arkadaşlar siz konu sahibinin yazısını iyi okumadınız galiba kızcağız konut kredisini ödemekte zorlandıklarından bahsediyor bu devirde borç ödemek kolaymı zannediyorsunuz.Tabiki eşimin ailesi yada benim ailem sıkıntıdaysa yardım ederim ama aklı başında hiçbir ebebeyin evladı borç sıkıntısı çekerken günde 7 paketlik sigara borcu yapmaz,bunun hiçbir izahı yok,mantığım almıyor.Gitsin kasaba manava yapsın o borcu eyvallah ama bu durumda tabiki feryat edicek o görümcede günde 2 paket sigara içiyosa kusura bakmasın girecek işe çalışacak.Karşısındaki enayi değil.Uzaktan ahkam kesmek kolay,bende oğlu olan bir anneyim fakat bu durumu asla tasvip etmiyorum.

Yazilanlari tas tamam okudum da yorumumu eksik yazmisim. Bir kadin ne zamanki kendi ayaklari uzerinde durur ve toplum icerisinde bir birey olarak varligini gosterir iste o zaman parasini nasil harcayacagi ve giderinin ne kadarlık bir kismini ailesine yardim olarak verecegine karar verebilir. Esinizin maasina degil kendi maasiniza kafa yormak olsun derdiniz. Kendi sesiniz olsun. Gorumcesi calismiyormus, ona sitem ederken bir kendi durdugumuz noktaya da bakalim. Esiniz kendi maasini hem size hem de ailesine bolusturuyor aslinda.. i adamin sucu erkek olmak mi? Ona kim destek oluyor .addi olarak?

arada bir yardım etmesine ses çıkarma bence
aranızda gerilim olmasın bu sebepten

Yazilanlari tas tamam okudum da yorumumu eksik yazmisim. Bir kadin ne zamanki kendi ayaklari uzerinde durur ve toplum icerisinde bir birey olarak varligini gosterir iste o zaman parasini nasil harcayacagi ve giderinin ne kadarlık bir kismini ailesine yardim olarak verecegine karar verebilir. Esinizin maasina degil kendi maasiniza kafa yormak olsun derdiniz. Kendi sesiniz olsun. Gorumcesi calismiyormus, ona sitem ederken bir kendi durdugumuz noktaya da bakalim. Esiniz kendi maasini hem size hem de ailesine bolusturuyor aslinda.. i adamin sucu erkek olmak mi? Ona kim destek oluyor .addi olarak?

valla arkadaşım ben kendimi bildim bileli çalışan bir bayanım 35 yaşındayım,hoş çalışmasamda farketmezdi,düşüncem değişmezdi.Eğer ki hayati ihtiyaçlarımdan dolayı(gıda-ısınma vs...)evladıma muhtaç olursam tabiki yardım isterim bi yere kadar varsa yapar yoksa kendini zora sokar yine yapar evlat çünkü.Ama ben evladım borç öderken keyfi olarak sigara,gezme tozma gibi üstelik birde evde oturan kızımın maddi yükümlüğünü oğlumun üstüne atarak yaşayamazdım o kadar rahat ve umursamaz olamazdım.herkesin hayata bakış açısı tabi.Benim kayınvalimde yalnız yaşayan bir kadın kış geldiği zaman gel anne bizimle otur zaten evde yemek pişiyor bi tabak daha koyarım nolcak derim gelir kalır.Ama bugüne kadarda kayınvalidemin böyle bir düşüncesizliğini görmedim,bende şu anda borç ödüyorum ve asla köstek olmaz gereksiz yere...

valla arkadaşım ben kendimi bildim bileli çalışan bir bayanım 35 yaşındayım,hoş çalışmasamda farketmezdi,düşüncem değişmezdi.Eğer ki hayati ihtiyaçlarımdan dolayı(gıda-ısınma vs...)evladıma muhtaç olursam tabiki yardım isterim bi yere kadar varsa yapar yoksa kendini zora sokar yine yapar evlat çünkü.Ama ben evladım borç öderken keyfi olarak sigara,gezme tozma gibi üstelik birde evde oturan kızımın maddi yükümlüğünü oğlumun üstüne atarak yaşayamazdım o kadar rahat ve umursamaz olamazdım.herkesin hayata bakış açısı tabi.Benim kayınvalimde yalnız yaşayan bir kadın kış geldiği zaman gel anne bizimle otur zaten evde yemek pişiyor bi tabak daha koyarım nolcak derim gelir kalır.Ama bugüne kadarda kayınvalidemin böyle bir düşüncesizliğini görmedim,bende şu anda borç ödüyorum ve asla köstek olmaz gereksiz yere...

Kesinlikle katılıyorum. .Nasıl bir anne baba istemezse evladının zorda kaldığını .Evlatta istemez . Anasını babasını aç bırakmaz . . Ama sigara keyfi bişeydir. . . Ben herşeyimden kısarken kimse zevkinden mahrum kalmıyorsa orda dur demek lazım

Günde 7paket sigara 8 liradan= 56 tl eder
56tl*30=1680 tl
Yemesi içmesi hariç
Sadece sigara paraları yaklaşık 1700 tl mı
Yemekle beraber bu rakam 2000i gecer
Bakkal borcu böyle bir rakam mı gercekten
Boyleyse eğer kizmakta haklısınız
Bir zahmet paraları yoksa 7 paket yani aylık 1700 liralık sigara icmesinler

Arkadaslar bi yanlislik var sanirim yani sigaraya kimse veresiye veremez. Yasaklandi bildigim kadariyla.

Hem günde 3paket sigara iciyormus KP kbakmasin inandirici gelmedi pek bana.

Benim anlamadigim sey her ay mi ödüyor esiniz bakkal borclarini? Yoksa bu ilk defa mi oldu veya bi defaya mahsus bisey mi?

durumları iyi degilse yardım etmesine ses cıkarmam surekli somuren bir aileyse benide cok fazla zora sokuyorsa o ayrı ama ailede iki kisi calısıyorsa evin giderlerini maaslarından halledip kendilerine kalan paraylada ailelere yardım etmeleri gayet normal ben olsam bende yaparım esimide baglamaz bu durum

canım, ailesine her türlü destek çıkmak zorunda, sigara içsin içmesin, çalışsın çalışmasın, evlatları yardım edicek.sürekli de olsa yadırganacak bir durum değil, kredi ödüyoruz demişsin, gücü var ki hem ödüyor borcunu hem de ailesine destek çıkıyor.sorumluluk sahibi bir eşin olduğu için memnun olmalsın bu durumdan...

Back
X