• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvaldemlere gitmek beni rahatsız ediyor

Ya şöyle bir itici durum var başlarda beni kayınvaldem çok üzdü diğer gelinlerde öyle görmüş her gün gitmemizi bekliyodu ortalığı karıştırıyodu sonra büyük kavga ettik onun üstüne hiç karışmıyor çok iyi davranıyor ama ben başlardaki olaylar yüzünden samimiyetine inanmıyorum
Gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Bir kayınvalide asla tam anlamıyla plansız ve iki yüzlü davranmadan duramıyor. Bunu ben gördüm ve artık inanmıyorum gerçekten gelinleri kabullenip çıkarsız davranabileceklerine. Oğlunu kıskanıyor hepsi bu bir gerçek.

Bir insan her hafta kayınvalidesini niye görür ya. Görecek önem verilecek başka insan mı kalmadı. Ömür gelmiş geçiyor. Siz sosyal bir etkinlik yerine her hafta aynı insanlarla berabersiniz.

Asla sizi gaza getirmeye çalışmıyorum. Düşüncelerim bunlar. Yanlış olduğunu savunanlar olabilir elbette. Ben kayınvalide sevmiyorum. Sebeplerim de var kendimce. İyi olanına rastlamadım.

Biz de haftada bir gideriz. Eşim kendi aileme de gelir haftada bir. Diğer günü kendimize ayırırız. Haftada bir gün çok değil bence sonuçta yakındaysa bir günden ne olacak? İyi insanlarmış bu kadar tahammülsüz olmamalısınız.
Sizin kendi aileniz yanınızda tabi ki bir oraya gidiyorsaniz bir diğer yere gideceksiniz ama benimkiler uzak olunca ben oraya gittiğimde aileme olan uzaklığım geliyor aklıma mutsuz oluyorum bayanlar daha duygusal sonuçta eger bir esin ailesine yakın olunacaksa kadının ailesine yakın olunmalıdır ben sevgiliyken gözüm görmedi hiçbirseyi ailesiyle aynı yerde olmayı takmam sandım ama öyle olmadı

Sizin kendi aileniz yanınızda tabi ki bir oraya gidiyorsaniz bir diğer yere gideceksiniz ama benimkiler uzak olunca ben oraya gittiğimde aileme olan uzaklığım geliyor aklıma mutsuz oluyorum bayanlar daha duygusal sonuçta eger bir esin ailesine yakın olunacaksa kadının ailesine yakın olunmalıdır ben sevgiliyken gözüm görmedi hiçbirseyi ailesiyle aynı yerde olmayı takmam sandım ama öyle olmadı

Ben o konuda hak veriyorum size. İnsan ailesini çok özlüyor. O zaman eşinize tek gitmesini güzellikle söyleyin. Ya da onunla baş başa vakit geçirmek istediginizi söyleyin ama ailesiyle ilgili kötü bir yorum yapmayın ters teper .

Gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Bir kayınvalide asla tam anlamıyla plansız ve iki yüzlü davranmadan duramıyor. Bunu ben gördüm ve artık inanmıyorum gerçekten gelinleri kabullenip çıkarsız davranabileceklerine. Oğlunu kıskanıyor hepsi bu bir gerçek.

Bir insan her hafta kayınvalidesini niye görür ya. Görecek önem verilecek başka insan mı kalmadı. Ömür gelmiş geçiyor. Siz sosyal bir etkinlik yerine her hafta aynı insanlarla berabersiniz.

Asla sizi gaza getirmeye çalışmıyorum. Düşüncelerim bunlar. Yanlış olduğunu savunanlar olabilir elbette. Ben kayınvalide sevmiyorum. Sebeplerim de var kendimce. İyi olanına rastlamadım.
Siz görüşmüyor musunuz kayınvaldenizle

Annemle yan apartmanda oturuyorum ama kv daha sık görüyorum uzak olmasina ragmen. Her Allah'ın günü arayip cagirirlar. Bi sorunumuz yok simdi ama ozel bi samimiyet yok. Gitmeyelim desem eşim ayda bir anca gider ama ben gidelim diyorum. Zararları yok, anne baba hakki diye bisey var.
Sizi el üstünde tutuyorlar, sevdiginiz yemekleri yapip davet ediyorlar, eşiniz sizin ailenize gidince onlarla karışıp kaynasip aile oluyor ama siz haftada bir esinizin ailesine hic bir zararlari olmamasina ragmen "katlanamiyorsunuz".
Sizdekine nankorluk mu desem piskinlik mi :) ilerde kendi çocuklarınız olduğunu düşünün, empati kurun. Bi de böyle deneyin

Ataerkil de ne yapıyorlar mesela, kayinpederinin ayaklarini mi yikatiyorlar?
Laflarına dikkat etsen iyi olur ataerkil demek erkeğin sözünün geçtiği aile demek çok şükür eşim babası gibi yada kardesleri gibi degil ama onlar örnegin karılarına asla yardım etmezler iki güne bir eşlerini çoluklarını çocuklarını alıp babasıgile giderler eşleriyle emir diliyle konuşurlar bana bir zararları yok yenge diye hatrımı sayıyorlar ama haftada bir de olsa bu durumlar ve bu durumlara karılarının ses çıkarmaması beni geriyor aynı ortamda bulunmak da istemiyorum ama eşimin hatrına katlanıyorum modern bir aile olsa sık görüşmek bana dokunmazdı

Ah ahhh canım sen hergün içiçe olsan benim gibi ?demek o zaman hepten gitcek sinirlerin. Değişmiyorlar yapcak bişey yok kabullenceksin. Ailesine bağımlı erkekler ülkesi Türkiye burası...

Ah ahhh canım sen hergün içiçe olsan benim gibi ?demek o zaman hepten gitcek sinirlerin. Değişmiyorlar yapcak bişey yok kabullenceksin. Ailesine bağımlı erkekler ülkesi Türkiye burası...
Ya deme öyle ne kadar kadın var kocasına sözünü geçiren her dediğini yaptıran mesela benim ailem de öyledir genelde bayanların dediği olur eşimin ailesinde tam tersi

Ya deme öyle ne kadar kadın var kocasına sözünü geçiren her dediğini yaptıran mesela benim ailem de öyledir genelde bayanların dediği olur eşimin ailesinde tam tersi

Eşinin ailesinde ne oluyorsa sistem senin evliliğinde de o oluyor genelde bunu terse çeviren insan sayısı az. O gordüğün örneklerde annelerinin sözü gećiyordur babalarına ailede yani anaerkil gibidir ondan karısını da dinliyodur.

Biz de önceden benim aileme her haftasonu bir akşam giderdik. Hiç hoşuma gitmiyordu. İki haftada bir çok daha iyi oluyor. Öyle babam, kardeşim, eşim ve ben telefonla oynuyoruz, ya da ben telefonla oynamak yerine kitap okuyorum, annem de muhabbet etmeye çalışıyor yazık tek başına. Biz böyle ara ara katılıyoruz. Eşim aslında yapmazdı böyle, çok saygılıdır. Ama her gittiğimizde babamın elinde telefon, e ne yapsın o da... Kendi kendine mi muhabbet etsin. Arada muhabbet de oluyor tabi, eşimi de benden çok severler resmen ama zamanın çoğu böyle geçiyor.
Ama babam çok ısrarcıydı, gelmeyince biz panik olup hemen arardı. Niye gelmediniz noldu.. Ben bu hafta gelemeyeceğiz deyince eşimi aramalar falan bile yaptı bir iki kez.
Şimdi babam yok annemle kardeşim yaşıyor. İki haftada bir falan gidiyoruz. Biraz daha da uzağa taşındılar zaten. Eşim de genel olarak onların banka işlerini falan yapıveriyor bilgisayardan, benim de keza yapacağım bir şeyler oluyor genelde. Resmi işleri çok. Ama çok daha fazla konuşuyoruz. Eşim de ben de pek telefon kitap çıkarmıyoruz artık.
Eşimin ailesine bayramlarda gidiyorum genelde sadece. Ve ben de sıkılıyorum konu sahibi gibi. Kendi ailemden ayırdığım için de değil. Ama kendi ailemle de sıkılıyorum ne yapayım... Beni hiç ilgilendirmeyen şeyler konuşuyorlar, eşim de bir köşede evin genç üniversiteli çocuğu gibi bilgisayarıyla ilgileniyor, bir yandan muhabbete dalıyor falan. Ben de diğer köşede yine kitabımlayım.
Çocuklarla bir sorunum yok ama severim onun yeğenlerini. Sadece birden çok çocuk olup bunlar kedime sardıkları zaman çok stres oluyorum. Çocuk kedimin peşinden koşuyor, kedi kaçıyor, anneler bir yandan ben gördüm saldırdı çocuğuma diye tutturuyor. Nedenmiş patisini atmış ona doğru.. E oyun oynasın diye ısrar ediyor çocuklar onun da bildiği oyun o yani... Hiç saldıran kedi görmemişler. Eski kedim vardı benim, onun canının istemediği anda sevmeye kalktım diye bir pati atardı elim baştan başa yarılırdı...

Seni seviyor deger veriyorlar ne guzel ya benim kv gibi olsaydi laf sokmalar esimle arami acmalar neler neler
Bence bisey deme huzurunu bozma hem ailenle ayni sehirdede degilsin evde oturup sıkilacagina git degisiklik olsun iste

Back
X