Kayınvalide adayı ile tanışma

Biraraya gelince Annesiyle olan muhabbetleri ne çok dikkat et bakalım sevgilin ana kuzusumu anne dominant karakterdemi bunlar çok önemli. Az çok anlaşılır seni neyin bekledigini

Peşinen önyargılısın. Bu genellemelerden sonra sorarlar kaç tane boşanmış kadının oğlu ile sevgili oldun ki genelleyerek böyleler diyorsun?
Her insan tektir, ilişkiniz de karşılıklı niyet ve bakışla şekil alır.
Okul, final falan dediğine göre küçüksün daha anladığım kadarı ile.
Genç gösterip, enerjik olması kendindeki bir eksikliği mi sorgulattı sana?
Kayınvalide dediğiniz hanım, başka bir insanın annesi, senin annen de bir kayınvalide adayı. İyi niyet önemlidir bana kalırsa.
Kalkıp gelmesine binaen, ufak bir hediye alıp hem hoşgeldin hem de sen zahmet edip geldin diye teşekkür edebilirsin.

Ruh hastası bunlar ya inanamıyorum.
yani babasının olmamasıyla alakası yok
babası olsa da kötü kv kötüdür ve yüzde doksanı da bu şekilde
belki seninki iyi bir insandır bilemeyiz
sadece buradan dolup da önyargılı gitme

belki kendi halinde bir kadındır , karışmaz etmez.
evleneceğin adam sağlamsa ilişkinize de zarar veremez

Benimki de ilk annemi ve beni tanıdığı gün yani ilk kez evimize geldiğinde ki ertesi gün söz olmuştu
Ben be olacağım şimdi demiş anneme
el olacaksın deseymiş annen:D
Ne saçmalık ya , ne değişik kafa yapıları var bu erkek annelerinin.
sen anne olarak kalacaksın yani ee ne olacak.

benım kv dem ve eşim istanbulda yasıyordu
ben baska sehirdeyim.

eşimin benden evvel 6 sene çok sevdiği bir kız olmuş, kv dem hep anlattı bunları bana sevgiliyken biz.
o kızı çok sevdi dedi, her boş anını onunla geçiriyordu bize hiç vakti kalmıyordu oğlumun dedi
izinli günlerini de o kızla geçiriyordu oğlum dedi.
ksıkanıyormus yani bariz belli.
sonra ne yapmıs etmiş o 6 yıllık ilişkiyi bitirtmiş eşime sinsi sinsi
ve eşim kızdan ayrılınca eşime hediye olarak istediği arabayı almış kv..

ama sonra ne oldu biliyor musun
eşim o kızla evlenseydi belki kv eşimi belki birkaç gunde bir görebilecekti.

eşim sonra beni tanıdı aşık oldu ve ben istanbul dışınd abaşka bir şehirdeyim .
eşim şehir değiştirme kararı aldı, ben istanbulda yaşamam dedim eşime
ben gelirim yanına sorun değil dedi
ve şimdi o kıskanç kv
oğlunu senede sadece bir iki gün sınırlı zamanlarda görebiliyor

allahın sopası yok
belkide kv o kızın ahını aldı bilemeyiz

Bence birsey demelisin. O kadar yasli degil. Ve yapacagi sey tansiyonuna dikkat etmek. Ona göre yemegini yemek. Ille Türkiyenin diger tarafina tasinmaniz gerek yok. Araba ile 20 dakikalik mesafe yeter. Hem bisey oldugunda hemen yanina gidebilirsiniz.

Hayatin döngüsü bu. Yuva kuruyorsun, cocugun oluyor ve bir gün iste o cocuk kendi hayatini ve yuvasina kuruyor. Yani ömür boyu evlat ile beraber yasanilmaz. Olmamali. Bu doga'ya ters zaten

Eger ayni mahhalede yasarsaniz asla ayri bir aile olamazsiniz. Sürekli annesigilde yemek yersin. Yada o size gelmek ister. Beraber gezdiginizde o'da gelmek istiyecek yada "evin önünde araba görmedim, nereye gittiniz" diyecek. Ve ayni bahaneler kullanilir. Yalniz oldugu söylerler. "Sen benim annemi istemiyorsun" diye söylencek kavga olacak.

Neticede kadin yatalak degil birsey degil. Milyonlarca insan yalniz kaliyor. Karar senin tabiki fakat burnuma pek iyi kokular gelmiyor.
Zaten aynı mahallede oturulsun denmesinin sebebi bu, istediğinde taciz edebilmesi...Bizde de aynı durum var, Allahtan aramıza bina yapıldı şimdi, yoksa arabamıza girip çiktiğimiza ışığımızın gece saat kaça kadar yandığına kadar takip ediyordu kv. Üstelik eşi sağ ve yanında olmasına rağmen.

Off gittikçe kaygım artıyor. Peki neleri gözlemlemeliyim, bu olacakların işareti neler olabilir?
Canım kaygılanma ama GÖZLERİNİ DÖRT AÇ. Bak çok şanslısın, burda sana akıl veren ablaların var, benim annem dahi bana 1 kelime akıl vermedi saf saf geçirdim 5 senemi ilk andan son ana kadar. Allahtan sonradan bir büyüğümle konuştum da, aklım başıma geldi gerçekleri gördüm :D

Canım olay sen de ve eş adayında biter. anneler boşanmış ya da boşanmamış olsun illa ki karışıyorlar, karışma amaçları da emin ol sizin iyiliğiniz, kendilerince doğru olanı söylüyorlar. boşanmış anneler çocuklarına düşkün olur sebebi de aynı şeyleri çocukları yaşamasın diye. onları da anlamak gerek.
olay şurda biter. eş adayın kendi annesinin, sen de kendi annenin ağzını kapatmayı bileceksin. kayınvalide adayın senin istemediğin bir şey yapmak isterse, eş adayına istemediğini söylersin güzel bir dille, o da annesine anne biz böyle istemiyoruz der ya da ben istemiyorum anne der. sen de aynı şekilde olursan sorun çıkmaz. sen kayınvalide adayına sert çıkarsan seni kötü bilir ama kendi çocuğuna darılmaz.
tamamen eş adayınla uyumuna ve anlaşmana bağlı. biz böyle anlaşıyoruz, sana da tavsiye :)

Yuh artık bunun nesini yüzüme vurabilir ki? Sanene be kadın öyle uygun gördüm öyle yaptım hey allahım zaten sabırsız bir insanım fena oluyorum varsayımlarla bile.
Canım benim benim mesajı kaçırdın herhalde, yüzüme vuruldu benim de ailemle ilişkim. Üstelik ben eşim aileme laf söylemesin diye görüşmeyi kesmiştim kendimce, çünkü her gittiğimizde ya da geldiklerinde eşime ve kv ye malzeme veriyorlardı resmen. Her hareketlerini inceliyordu kv, annemin her cümlesinden neler çıkarıyordu neler...Ne öksüz yetimliğim kaldı, ne annemin ilgisizliği, ne ne biçim aile olmamız...Eşim akrabalarını davet edemediğimde zaten senin sosyal ilişkin kötü ailenle bile kötüsün baksana benim ailemle mi iyi olacaksın dedi. Neler neler...

Yemin ediyorum nokta atışı, sosyolojik tespit yapmışsınız resmen :)

Yahu bunlar kesin yaşanacaksa ben evlenemem ki zaten. Hiç sabırlı biri değilim, çok özgür büyüdüm kimseyi karıştırmam kendime. Ne yapmalıyım asla oluru yok mu yani?
Canım işte ben de senin gibiydim de, Türk evliliklerinin gerçeği bu yani %90 böyle.

Ben yapı olarak çok sıcakkanlı biriyim, nasıl mesafeli olabilirim konuşurken? Az mı konuşayım mesela?
Konuştuklarına dikkat et, söylediklerinle ona malzeme verme. Özelini, ailenin özelini , sırlarını, kusurlarınızı asla anlatma. ELİNE KOZ VERME.

Bak bu fena. Kendi sosyal hayatı, çevresi, hobileri olan kadınlar kötü kayınvalide olmuyorlar. Kendi hayatlarına baktıkları için geline sarmıyorlar. Ama seninki ev kuşuymuş, geleni gideni yokmuş. Bu demek oluyor ki her yere sizinle gelecek. Eşin gezmeye gitse suçlu hissedecek, annemi de alalım diyecek. Aramadınız, gelmediniz diye sitemler edecek. Çoğunlukla senaryo böyle gelişiyor.
evet bizde aynen böyle oldu. suçlu hissediyorum nereye gidersem. ilk başlarda çok yoğundu ama hala var. zaten artık eskisi gibi de çıkalım demiyorm bütün hevesim kaçtı.
annem battaniyesini alır tv sini açar köşeye çekilir kimseyi rahatsız etmez vs derdi. kadın bizim evden çıkmıyor inanır mısın. battaniyesini alıp çekildiği zaman da akşam 9 o saatten sonra ben de bebeği uyutmaya gidip kendim uyuyorum zaten.

Tek başına boşanmış bir kadın diye korkuyor sanırım. Biliyorsunuz yaşlı kadınlara bile saldıran sapıklar var allah korusun, bu yüzden bir şey diyemiyorum ona. Demeli miyim?

Bir de annesinin tansiyonu var bir şey olur falan diye korkuyor. Ne önerirsiniz bana, ne yapmalıyım? :/
bana da öyle derdi yok düşse bir yerini kırsa biz uzakta olsak nolucak falan. milyonda bir ihtimal için bütün hayatını mahvetme. onun derdi kimseye saldırılmaktan korunmak değil uğraşacak işi olmadığı için size sarmak.

Esimin ailesiyle ayni sehirdeyiz. Evli bir oglu ve evli bir kizi, bir de bekar kizi var. Hepsi baska sehirdeler.
Ben de evlenmeye karar verdigimde bir cok insan, tek evladi ayni sehirde olacak, o da kucuk oglusu, kiz da univ okumaya gidince size soyle yapisacak, boyle huzursuz edecek.
Korktum mu, korktum.
Panik oldum mu, oldum.
Ama annemi dinledim ve butun on yargilarimi bir kenari attim ve tanismaya oyle gittim.
Gulec bir insanim, nasilsam oyle davrandim.
Muhabbet acmayi severim. Olculu ve saygili ben de muhabbet actim vs.
Is resmiyete bindikten sonra birbirimizi ara sira aramaya basladik. Bu sefer de ne soguk kadin dediler :)))
Ne o beni bunaltti, ne de ben onlari.
Evliyiz simdi. K.pederim bu yil icinde vefat etti.
Kadincagiz ne yapisti ne etti.
Biz ne zaman istersek o zaman gideriz, o biz davet etmeden gelmez.
Oturdugumuz semtler uzak. Yakinimiza tasinmasini istiyoruz, ama o gelmiyor. Cunku aklimiz sık sık gitsek de onda kaliyor. Bebek falan olursa o zaman gelir diyoruz artik, kiyamaz.

Mesaji aldin sanirim?
Hakkinda hayirlisi olsun. :KK66:
Valla çok şanslıymışsınız kv açısından. Böylesi milyonda birdir belki de.

Peşinen önyargılısın. Bu genellemelerden sonra sorarlar kaç tane boşanmış kadının oğlu ile sevgili oldun ki genelleyerek böyleler diyorsun?
Her insan tektir, ilişkiniz de karşılıklı niyet ve bakışla şekil alır.
Okul, final falan dediğine göre küçüksün daha anladığım kadarı ile.
Genç gösterip, enerjik olması kendindeki bir eksikliği mi sorgulattı sana?
Kayınvalide dediğiniz hanım, başka bir insanın annesi, senin annen de bir kayınvalide adayı. İyi niyet önemlidir bana kalırsa.
Kalkıp gelmesine binaen, ufak bir hediye alıp hem hoşgeldin hem de sen zahmet edip geldin diye teşekkür edebilirsin.

Sevgili olmadım ama çok gördüm yakınlarımda kocası olmayan hanımların çok büyük sıkıntı oluşturduğunu. Yüzde yüz böyle olur diyemem tabiki ama ister istemez bir önyargı oluştu evet. Umarım kendisi istisna olur.

Enerjik olmasında bir sorun yok, enerjisini beni yıpratmakta kullanırsa sorun olur :KK70:

Önyargılı olmayı ben de istemezdim ama o kıza mesaj atması vs rahatsız etti beni. Ayrıca dün erkek arkadaşımla tartışmış evlenmek için erken vs diye,. Benim ailem bana karışmaz mesela, o yüzden kadının bu müdahaleci tavrı beni rahatsız ediyor.

Zaten aynı mahallede oturulsun denmesinin sebebi bu, istediğinde taciz edebilmesi...Bizde de aynı durum var, Allahtan aramıza bina yapıldı şimdi, yoksa arabamıza girip çiktiğimiza ışığımızın gece saat kaça kadar yandığına kadar takip ediyordu kv. Üstelik eşi sağ ve yanında olmasına rağmen.
Dün konuştum yakın oturmayı kabul etmiyorum haberin olsun, sebeplerim bu bu diye. Anladı beni, tek kalmaz ama yanına birini tutarız o zaman uzakta oturabilir falan dedik kapattık konuyu.

Ama kendisinden söz aldım, eğer sözünü tutmazsa yanında durmayacağımı biliyor. İkimiz de sözler konusunda çok hassasız çünkü. Umarım böyle olur.

Canım benim benim mesajı kaçırdın herhalde, yüzüme vuruldu benim de ailemle ilişkim. Üstelik ben eşim aileme laf söylemesin diye görüşmeyi kesmiştim kendimce, çünkü her gittiğimizde ya da geldiklerinde eşime ve kv ye malzeme veriyorlardı resmen. Her hareketlerini inceliyordu kv, annemin her cümlesinden neler çıkarıyordu neler...Ne öksüz yetimliğim kaldı, ne annemin ilgisizliği, ne ne biçim aile olmamız...Eşim akrabalarını davet edemediğimde zaten senin sosyal ilişkin kötü ailenle bile kötüsün baksana benim ailemle mi iyi olacaksın dedi. Neler neler...
Yuh ya. Peki siz ne tepki verdiniz bunları size söyledikçe onlar?

sevgiliniz şu an söz vermis olabilir yarin ne olacagini kimse bilemez... inşallah iyi olur ... kaynananiz simdiden erken demişse bilemedim oglunu simdilik vermek istemiyor:KK53:

arkadaşım ben acayip gaza geldim öyleyse böyle hıhhh sözlerine. aynısı olcemmm :KK53: korkma bacım sevgiline anasına güvenin olmasa bile sen acayip kendine güvenlisin. tam gaz devam et :KK15:

Merhabalar herkese tekrar, bugün görüştük üçümüz. Korktuğum gibi olmadı çok şükür, gayet güzel geçti. Kadın baya konuşkan ve sıcak davrandı, biraz da üstüme titredi sağolsun mahçup oldum azıcık:oops:

Ama yine de kk 'dan gördüğüm konular ve yorum yapan herkesin tecrübeleri ışığında öyle hemen güler yüz gösterdi diye yelkenleri suya indirmek yok.:KK20:

Zaman gösterecek, umarım iyi olur. Herkese teşekkür ederim :KK68:

Back
X