• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide altınları sayacakmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında en iyisi sandık koymak, herkes zarfa atsın takisini,parasını, üstüne adını yazsin. Olsun bitsin:)
arkadaşımın arkadaşının düğününde gördüm ben birisi vardı elinde defter dolaşıyordu kim ne takmış. kime gitsin istiyorsunuz diye soruyordu 🤣

Kim ne verdi sayıp öğrenilmez ki, takarken gozleyeceksin,kayıt altına alacaksın.
İs Bittikten sonra say dur yani, nereden bilecen neyi kim takti
Bazı yerlerde altına etiket yapıştırıyor takanlar. Benim eşim Giresunlu orda hep oyle. Bana takılan tüm altınlarda isim vardı .

düğün sonrası biz de kayınvalidemlerin evine gidip yemek yemiştik, arkadaşlarım da gelmişti yanımda. Bir de çok yakın akrabaları vardı. ama tabi gelinlikle, saç baş yapılı falan çok rahatsız bir ortam oluyor yani şimdiki aklım olsa gitmezdim 😅 insan evine gidip hemen gelinliği falan çıkarmak istiyor çünkü, bide tüm gün koşuşturma, curcuna, baş ağrısı. Gereksiz. Ama yine de gönülleri olsun diye bi yarım saat durulup çıkılabilir. Takı mevzusunu hiç anlamadım neden öyle bir talebi var ki anlamsız geldi saymak istemesi. Almak istese söylerlerdi heralde değil mi amaçları sadece saymak mı?

Bizim düğünümüzde de teyzem ve eltimden rica etmistim saymalarını ve not etmelerini. Sayıldıktan hemen sonra kv deme teslim etmistim takıları, 1 gün sonra balayina cikacagimiz için. Döndükten sonra da verdiğimiz takıları kasaya koymuştuk.
O yüzden bana takı meselesi garip gelmedi.
Ama siz daha iyi tanırsınız hareketlerini kv denizin

Bazı yerlerde altına etiket yapıştırıyor takanlar. Benim eşim Giresunlu orda hep oyle. Bana takılan tüm altınlarda isim vardı .
Kurdelesine yazılıyor altın takmak yardım oluyor çünkü karşılıklı yardımlaşma yapıyorlar benim kb para takanlarin parasının karşısına o parayla kaç ekmek alındığını da yazıyor hak geçmesin diye

Kurdelesine yazılıyor altın takmak yardım oluyor çünkü karşılıklı yardımlaşma yapıyorlar benim kb para takanlarin parasının karşısına o parayla kaç ekmek alındığını da yazıyor hak geçmesin diye
benim annem dolar ve altın gramı not almıştı. zamanında abimr 100 tl takmışlar ama altını 300 tl. öyle hesaplıyor gönderiyor geri 🤣🤣

Hemen konuya girmek istiyorum. Nişanlımın annesi nikahtan hemen sonra altınları alıp götürüp tek tek sayıp bize verecekmiş. Altınları almak için de o yorgunlukla gelinlikle tekrar onların evine gidip takı peşinde koşup artı akrabalarıyla yemek yiyecekmişim kısacası. Bunu asla kabul etmediğimi söyledim ve gerçekten sinirlendim büyük bir ısrarla bunu istiyor çünkü. Hem söylediklerinden dolayı hem de tavrından dolayı kayınvalideden resmen nefret ettim. Nişanlım bir şekilde annesini ikna etti konu kapandı. Ama benim içimdeki sönmüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz olsanız ne yapardınız? Acaba ben mi hatalıyım abarttım diye de düşündüm bir ara, o yüzden en objektif siz yorum yaparsınız. Şimdiden teşekkür ediyorum
Gayet haklısınız. O altınlar geri gelse bile eksik gelir.

benim annem dolar ve altın gramı not almıştı. zamanında abimr 100 tl takmışlar ama altını 300 tl. öyle hesaplıyor gönderiyor geri 🤣🤣
2015 te 20 TL takanlar bile vardı ya köylük yerde böyle oluyor demekki o şekilde hesapliyorlar o zaman ekmek 1 liraydı şimdi 7 buçuk yani 150 olarak dönüyor para öyle düşünün

Böyle konulari okuyunca ne kadar salakmışım diye kendime cok sinirleniyorum.Düğün devam ederken gelin odasında o sandıktaki altınları tabani yanmış gibi cantalarına aldılar bir tane çeyrek bile göremedim.Benim tarafimdan takilanlari bile aldılar.Düğün borcu falan diyip aldılar ama biz yine eşek gibi calışıp ödedik.Ese dosta bize taktıkları altin geri gideceği zaman bize söylüyorlar falanci size ceyrek takmısti geri gidecek düğüne gidin diye gitmiyoruz kim aldiysa o ödesin benim tarafikdan birinin düğünü varsa ceyrek gram gidecekse de kp kv söylüyorum eskiden esimle biz almaya ugrasirdik akıl basa geliyor da geç geliyor. Keşke bekarken üye olsaymışım buraya sorsaymışım kızlar kendinizi ezdirmeyin taviz vermeyin

Hemen konuya girmek istiyorum. Nişanlımın annesi nikahtan hemen sonra altınları alıp götürüp tek tek sayıp bize verecekmiş. Altınları almak için de o yorgunlukla gelinlikle tekrar onların evine gidip takı peşinde koşup artı akrabalarıyla yemek yiyecekmişim kısacası. Bunu asla kabul etmediğimi söyledim ve gerçekten sinirlendim büyük bir ısrarla bunu istiyor çünkü. Hem söylediklerinden dolayı hem de tavrından dolayı kayınvalideden resmen nefret ettim. Nişanlım bir şekilde annesini ikna etti konu kapandı. Ama benim içimdeki sönmüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz olsanız ne yapardınız? Acaba ben mi hatalıyım abarttım diye de düşündüm bir ara, o yüzden en objektif siz yorum yaparsınız. Şimdiden teşekkür ediyorum
Hiç iyi niyetli gelmiyor bana böyle hareketler. Ayrıca ona ne. Gelin ve damat kendileri saymayı bilmiyor mu? İçinizde büyütüp iyice kinlenmeyin ama tabi ki de altınlarınızı vermeyin.
Çok yakın bir tanıdığımın başına geldi böyle bir olay. Damatın annesi düğün gecesi altınları sayma maksadı ile alıyor ve altınların büyük bir kısmı çifte geri verilmiyor. Bu kadar takılmış deniyor...

Ah ah düğünümde takılan ne altinlari gördüm ne paralari hepsini aldı kv çantasına doldurdu biz düğün yaparken..aldıkları mobilyaların parasını da bize odetti iki evleri vardı biri senin dediler onu eltime verdiler ben kira da kaldım demem o ki ben kötü gelinim diğeri iyi gelin asla taviz vermeyin ben mi kötüyüm fesatim felan diye düşünmeyin altinlarda paralarda sizin hakkınız kanunen de bu böyledir...

Nişanlınız ne söyleyerek annesini ikna etmiş bu detay çok önemlidir.
Tecrübe ile sabittir bu kaynana size asla huzur vermez…

abim evlendiği zaman balayına gitti sabah. akşam altınlar bizdeydi paralar bizdeydi. hepsini tek tek yazdı annem deftere. ama geri verdik tabii. kim ne takmış öğrenmek için yapılıyor. ama abimin zamanında çeyrek ucuzdu yani. 250 tane çeyrek olmuştu şimdi düğünlerde o kadar olmuyo neyini sayacak ki
Eksik yazmışım.Kendi ailenede kaptırma.Onlarda konabilir.Yapmazlar deme burada bununla ilgili açılmış bir ton konu var.Koy bankaya adına hesapta dursun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X