Kayınvalide Derdi Olanlar Buraya

Niye bu kadar beklenti içindesiniz kv den anlamış değilim, yapmak zorunda değil ki kv niz.. Bende evliyim ailemden çokda uzağım kimsemde yok bu şehirde hamileyim kv demlede yanyana oturuyoruz ama hiç bir beklentim olmadı olamaz da, tek karışmasında yapacağınıda hiç bir zaman istemem vala,sonuçta kimseye güvenip çocuk yapmıyoruz.Kv niz yokmuş varsayarsanız bu kadar yıpranmazsınız.

Canım kayinvalidem çok iyiydin annemden bile daha çok düşünürdn beni şevkatini hiç eksik etmezdin ne güzel şeydin sen öyle burda ki arkadaslrma allahtan sabir diliyorum onların kaynanalrı ki onlar kayinvalide kelimesini değil kaynana kelimesini hakediyo elbet sorulcktr bu yaptklrnn hesabı kendi kızları olsa böyle davranlmsn istmzlrdi değil mi ? İşte canım kayimvalidem gör duy sen gibiler zaten çok Yaşamazms mekanın gül bahçesi olsun düğün gecemizde yanmzdan ayrılan güzel insan seni özlemle anıyorum :'(

Benim kvdemde çok donuk soğuk ve düşüncesiz bir insan maalesef (( ama aynı zamanda kendini cook över

Toparlan.
Herseye kendin yet.
Ona asla muhtac olma.
Annelik zamanla ogreniliyor.
Daha iyi olacaksin.

Ve evet.
Gecen benim marka bi spor ayakkabimi yagmurlu havada ekmek almaya giderken giydigini gordum.
Daha dogrusu ayakkabi islakti.
Sirilsiklam camurr
Noldu buna dedim.
Giydim disari cikarken dedi.
Pardon da?
O benim.
Izin alamaz miydin? Diyemedim tabiki.
Bu spor ve baya pahali. Su almasin. Giyme yagmurlu havada dedim.
Delirmemek cok zor.

Ilk evlendigimde cok guzel tsortlerim ve elbiselerim vardi.
Ic camasirima kadar kaybolurdu ve odamin kapisini kitlerdim(birlikte oturuyorduk)
Ilk ogluma hamileyim 3 aylik falan gece konduydu evimiz
Buz dolabi mutfak kucuk oldugu icin gunluk odamizdaydi kv kp orda yatiyordu

Bir gun esim isten geldi. Karnim cok ac neslihan birseyler hazirlayalim dedi kv evde yoktu
Tamam dedim esime. git dolaptan kahvaltilik al beraber hazirlayalim dedi
Bir baktim buzdolabinin oldugu oda kilitli
Esim delirdi. Annesini aradi kiz hamile neden o kapi kitli dedi.
Kp yide aradi boyle biyle dedi
Aksam kp eve geldi
Kv nin aciklamasi soyle
" oda kapisini kitliyor niye ben kitlemeyim"
Cok ac kaldim birlikte otururken baska hamileler kilo alir ben 10 kilo vermistim
Simdi cok sukur kendi evime gectim huzurluyum
Nefffreeett ediyorum kv den

birincisi o çocuğu kv güvenip doğurmuş olmanız hata
ben kv size kötü davrandığı bir yeri göremedim
sizin misafir ikramlarınızı yapmak zorunda değil
bu beklentilerle siz hiç mutlu olamazsınız
ömür boyu mutluluk nerde diye arayıp bulursunuz
herkes çocugunu tek başına büyütüyor

ahh ahh
ölümün olduğunu nasılda unutuyor demi bazen büyükler

Kayınvalideler kendi kayınvalidelerinden neler çektiklerini,acılarını vs anlatıyorlar.Yada birilerinden duyuyoruz. Be kadın sen çektin de neden çektiriyorsun değil mi? Ne geçiyor elinize oğlunuz gelini ezince mutlu mu oluyorsunuz. Benimkinin öyle büyük sıkıntıları olmadı.Tek sorunu her akşam onda yemek yememizi isterdi.Öyle görmüş çünkü büyük aile,büyük komak,aga hanım misali. :) 4 oğlu ,4gelin,4 torun tamam ona güzelde bize değildi .Çalışınca eve gidip duş almak rahatlamak istiyor insan. Şimdi iyice yaşlandı ve tüm çocukları semt değiştirdi. Ayda 1 uğrarlarsa sevinecek. Elimden geldiğince her hafta uğrarım. Hal ,hatır, gönül almaca tamamdır. Eşim mutlu ben mutlu . Ancak mesafeli olunduğu sürece mutlu olunur unutulmamalı.Hiç mi kavgamız olmadı. Elbet oldu he he dedim geçtim. Baktı dediği olmuyor zamanla sustu. Sağlık dolu uzun ömürleri olsun. Eşimin annesi nede olsa. :) Ama şu varki kayınpederimi çok severim. Dünya bir yana o bir yana. Kızım der bana başka birşey demesine gerek yok. Eşimin babası benimde babamdır.

Benim geldigim yerin kulturuyle burasi cok farkli. Bizim orda gelin demek kiz demek.ve kv deli olyorlar gelinleri icin..burda oyle degil hersey senden bekleniyor.ve yapilan birsey yok ama etrafa anlatilan farkli.ayrica o misafirler kendi komsulari 1 kere gordum gelmek istemisler bemde gelsinler ama ben kendim yapamam cocugum durmuyor uardim edersin anne dedim.zaten yapmadi da onlarida ben yaptim. Siz bir hata gormemis olabilirsiniz ama cok var anlatmadigim da cokk ben bosuna kimsenin yaptiklarindan rahatsiz olmam. Kayinpederimi cok severim babam gibi ..ama kv ve gorumcelerimin insanliklari cok eksik..ayrica beklentim tabiki de var, anlattim gurbetteyim ailem uzakta surekli gidemiyorum,bebegiminde gorebilecegi tek akrabalari onlar.beklentilerimden vazgectim, bunlari dusunerek mutsuz oluyorum cunku degisen bisey yok.gittikce daha da batio yaptiklari. Ayrica cocugumu kendim buyutoyorum o noktada skintim yok. Haftada 1 gordugun torununa insan
zevkle bakar takildigim nokta bu..

Benimkinin bana pek bı zararı yok ama karakter olarak benim sevmediğim bir kişilik. Belki düşman olmayız ama öyle anne kız gibi de olamayız. Öyle idare etcez artık napalım. Çok isterdim şöyle anne kız gibi olalım.

Aynen valla ben de cok isterdim ama nerdeee . Bu biraz karşılıklı olan bir şey.. onunda öyle düşünmesi . Ve öyle davranmasi gerek. Ki anne kız iliskisi olsun. Misal seni Geliiin diye cagiriyorsa ondan bi cacik olmaz.... !

Herkes buraya gelecek değişen bişey yine olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…