Ben yeni uyeyim okadar doluyum ki hergun agliyorum dertlesmeye cok ihtiyacim var.benim kv sizin anlattiklariniz gibi oyle laf sokayim aralarini bozayim gibi davranislari yok.benimki de cok farkli bisekilde kaynanalik yapio.ben dogum yaptim 8 ay once ailem uzakta yasiyor.hersey dogumdan sonra oldu.annem 1 ay kaldu ve kv tembihledi yalniz birakma 40ina kadar diye.benim kv 1 gun gelio 1 gun gelnio geldigindede gunduz 3 saat kaliodu.tum isler bianda bana kaldi sezeryanliyim evisleri yemek utu cocuk bakimi.cocugyn yanindan ayrilsam aglamaya basliodu. Hicnirsekilde elimden tutmadi cocuk uyurken o da evimde uyuyodu. 2 yila yakin evliyim hamileligimde de cocugum olduktan sonrada 1 kere yemek yapmadi evimde.dogumdan 1 gun once evime geldi ve ona yemek yaptim sancim oldugu halde elimden almadi. Bebegimi ilk zamanlar birlijte yikioduk yalvariodum anne nolur gel yikayalim diye haftada 1 geliodu yikamaya.sinir krizleri geciriodum.en sonunda biz yikariz artik dedim ve esimle sıkśık yikadik. Ona guvenmekle hata etmisim. Evine gideriz cocugun alti kirlense alti kirlendi degistir der kendi hic degistirmez.benim kv genc oyle yasli degil.bunlar ufakvtefek ama midemi bulandirio.bikere onlarda kaldik bebegim kucuktu ben rahatsizdim antibiyotik kullaniodum sutumu sagiodum oyle verioduk.ben hem hastayim hem uykusuz.uyuyakalmisim.odaya gelip isigi acti bagira cagira bebegime sutumu veriyor, aninda uyandim tabi.beni yataktan kaldirip surdan bez ver dedi.verdim biraz bekledim sutu icmesini sonra yataga yattim ama bu acimasizligina cok agladim. Gecende kendi tanidiklari bana gelmek istedi 10 kisi falan anne pohaca borege yardim edersin cocukla yapamayabilirim dedim.bozuldu tamam dedi.sende kalirim dedi.ve herseyi bana yaptirtti yanimda oturuo cocuguma dq bakmiyo aglio ben gidiorum dedim artik muhalkebiyi eline tutusturdum bebegme bakcam dedim 5-10 dk sonra oldu geldi bitti dedi.iceri bi gittim heraeyi birakmis mutfak les gibi vsinir krizi gecirdim.bu mu yardim. Daha okadar cok sey varki bunlar bikav tanesi.benim kv tembel ve cok guzel talimat verir. Soyleyince kendi yaptigini dusunuyor sanirim.disariyada bana cok destek oluyomus cok seviyomus gibi davranir.cocugumu kendim buyuttum kimsenin destegi olmadan.psikilojim altust oldu.1 gr destek gormedim.bu sehirde yapayalnixim bi onlar var.olmasalarmis daha iyimus.
Ben yeni uyeyim okadar doluyum ki hergun agliyorum dertlesmeye cok ihtiyacim var.benim kv sizin anlattiklariniz gibi oyle laf sokayim aralarini bozayim gibi davranislari yok.benimki de cok farkli bisekilde kaynanalik yapio.ben dogum yaptim 8 ay once ailem uzakta yasiyor.hersey dogumdan sonra oldu.annem 1 ay kaldu ve kv tembihledi yalniz birakma 40ina kadar diye.benim kv 1 gun gelio 1 gun gelnio geldigindede gunduz 3 saat kaliodu.tum isler bianda bana kaldi sezeryanliyim evisleri yemek utu cocuk bakimi.cocugyn yanindan ayrilsam aglamaya basliodu. Hicnirsekilde elimden tutmadi cocuk uyurken o da evimde uyuyodu. 2 yila yakin evliyim hamileligimde de cocugum olduktan sonrada 1 kere yemek yapmadi evimde.dogumdan 1 gun once evime geldi ve ona yemek yaptim sancim oldugu halde elimden almadi. Bebegimi ilk zamanlar birlijte yikioduk yalvariodum anne nolur gel yikayalim diye haftada 1 geliodu yikamaya.sinir krizleri geciriodum.en sonunda biz yikariz artik dedim ve esimle sıkśık yikadik. Ona guvenmekle hata etmisim. Evine gideriz cocugun alti kirlense alti kirlendi degistir der kendi hic degistirmez.benim kv genc oyle yasli degil.bunlar ufakvtefek ama midemi bulandirio.bikere onlarda kaldik bebegim kucuktu ben rahatsizdim antibiyotik kullaniodum sutumu sagiodum oyle verioduk.ben hem hastayim hem uykusuz.uyuyakalmisim.odaya gelip isigi acti bagira cagira bebegime sutumu veriyor, aninda uyandim tabi.beni yataktan kaldirip surdan bez ver dedi.verdim biraz bekledim sutu icmesini sonra yataga yattim ama bu acimasizligina cok agladim. Gecende kendi tanidiklari bana gelmek istedi 10 kisi falan anne pohaca borege yardim edersin cocukla yapamayabilirim dedim.bozuldu tamam dedi.sende kalirim dedi.ve herseyi bana yaptirtti yanimda oturuo cocuguma dq bakmiyo aglio ben gidiorum dedim artik muhalkebiyi eline tutusturdum bebegme bakcam dedim 5-10 dk sonra oldu geldi bitti dedi.iceri bi gittim heraeyi birakmis mutfak les gibi vsinir krizi gecirdim.bu mu yardim. Daha okadar cok sey varki bunlar bikav tanesi.benim kv tembel ve cok guzel talimat verir. Soyleyince kendi yaptigini dusunuyor sanirim.disariyada bana cok destek oluyomus cok seviyomus gibi davranir.cocugumu kendim buyuttum kimsenin destegi olmadan.psikilojim altust oldu.1 gr destek gormedim.bu sehirde yapayalnixim bi onlar var.olmasalarmis daha iyimus.
Dogru soyluyorsunuz inanin bebegim icin hep guclu durmaya calisiyorum.hem icguduyle hem okuyarak ogrenmeye calisiyoruz.kimsenin tecrubesinden faydalanmadan kendi basima. Allah muhtac etmesin.Toparlan.
Herseye kendin yet.
Ona asla muhtac olma.
Annelik zamanla ogreniliyor.
Daha iyi olacaksin.
birincisi o çocuğu kv güvenip doğurmuş olmanız hataBen yeni uyeyim okadar doluyum ki hergun agliyorum dertlesmeye cok ihtiyacim var.benim kv sizin anlattiklariniz gibi oyle laf sokayim aralarini bozayim gibi davranislari yok.benimki de cok farkli bisekilde kaynanalik yapio.ben dogum yaptim 8 ay once ailem uzakta yasiyor.hersey dogumdan sonra oldu.annem 1 ay kaldu ve kv tembihledi yalniz birakma 40ina kadar diye.benim kv 1 gun gelio 1 gun gelnio geldigindede gunduz 3 saat kaliodu.tum isler bianda bana kaldi sezeryanliyim evisleri yemek utu cocuk bakimi.cocugyn yanindan ayrilsam aglamaya basliodu. Hicnirsekilde elimden tutmadi cocuk uyurken o da evimde uyuyodu. 2 yila yakin evliyim hamileligimde de cocugum olduktan sonrada 1 kere yemek yapmadi evimde.dogumdan 1 gun once evime geldi ve ona yemek yaptim sancim oldugu halde elimden almadi. Bebegimi ilk zamanlar birlijte yikioduk yalvariodum anne nolur gel yikayalim diye haftada 1 geliodu yikamaya.sinir krizleri geciriodum.en sonunda biz yikariz artik dedim ve esimle sıkśık yikadik. Ona guvenmekle hata etmisim. Evine gideriz cocugun alti kirlense alti kirlendi degistir der kendi hic degistirmez.benim kv genc oyle yasli degil.bunlar ufakvtefek ama midemi bulandirio.bikere onlarda kaldik bebegim kucuktu ben rahatsizdim antibiyotik kullaniodum sutumu sagiodum oyle verioduk.ben hem hastayim hem uykusuz.uyuyakalmisim.odaya gelip isigi acti bagira cagira bebegime sutumu veriyor, aninda uyandim tabi.beni yataktan kaldirip surdan bez ver dedi.verdim biraz bekledim sutu icmesini sonra yataga yattim ama bu acimasizligina cok agladim. Gecende kendi tanidiklari bana gelmek istedi 10 kisi falan anne pohaca borege yardim edersin cocukla yapamayabilirim dedim.bozuldu tamam dedi.sende kalirim dedi.ve herseyi bana yaptirtti yanimda oturuo cocuguma dq bakmiyo aglio ben gidiorum dedim artik muhalkebiyi eline tutusturdum bebegme bakcam dedim 5-10 dk sonra oldu geldi bitti dedi.iceri bi gittim heraeyi birakmis mutfak les gibi vsinir krizi gecirdim.bu mu yardim. Daha okadar cok sey varki bunlar bikav tanesi.benim kv tembel ve cok guzel talimat verir. Soyleyince kendi yaptigini dusunuyor sanirim.disariyada bana cok destek oluyomus cok seviyomus gibi davranir.cocugumu kendim buyuttum kimsenin destegi olmadan.psikilojim altust oldu.1 gr destek gormedim.bu sehirde yapayalnixim bi onlar var.olmasalarmis daha iyimus.
ahh ahhIlk evlendigimde cok guzel tsortlerim ve elbiselerim vardi.
Ic camasirima kadar kaybolurdu ve odamin kapisini kitlerdim(birlikte oturuyorduk)
Ilk ogluma hamileyim 3 aylik falan gece konduydu evimiz
Buz dolabi mutfak kucuk oldugu icin gunluk odamizdaydi kv kp orda yatiyordu
Bir gun esim isten geldi. Karnim cok ac neslihan birseyler hazirlayalim dedi kv evde yoktu
Tamam dedim esime. git dolaptan kahvaltilik al beraber hazirlayalim dedi
Bir baktim buzdolabinin oldugu oda kilitli
Esim delirdi. Annesini aradi kiz hamile neden o kapi kitli dedi.
Kp yide aradi boyle biyle dedi
Aksam kp eve geldi
Kv nin aciklamasi soyle
" oda kapisini kitliyor niye ben kitlemeyim"
Cok ac kaldim birlikte otururken baska hamileler kilo alir ben 10 kilo vermistim
Simdi cok sukur kendi evime gectim huzurluyum
Nefffreeett ediyorum kv den
çocuğunuzu kendiniz büyütmeniz neden psikolojinizi bozdu ki bütün anneler böyle büyütüyor zaten. neden ondan sürekli yardım bekliyorsunuz?
benimki doğumumdan şu güne kadar sürekli yanımdaydı yardım da eder ama herşeyime karışır inan evlerden ırak keşke kayınvalideleri değişsek o kadar isterdim ki pişirdiğim yemeğe karışır bebeğin belsenmesine karışır sallama derim zorla alır sallar (artık yapmıyor vermiyorum). ben bebeği akşam yıkıycam dedikçe elimden aldı. sürekli benimle annelik yarıştırdı bebeğimle yalnız kalmama bile sinirleniyordu. üstünü çok örtme diyordu doktor ben ona göre yapıyordum gelip 3-4 kat örtüyodu ben açınca kavga çıkarıyodu eşime sürekli şikayet ediyordu. yani böyle kv olacağına sizinki gibi olsa keşke kendim bakarım da yemek de yaparım sonuçta siz annesiniz başkası sırf yardım etmiyor diye niye sinir
çocuğunuzu kendiniz büyütmeniz neden psikolojinizi bozdu ki bütün anneler böyle büyütüyor zaten. neden ondan sürekli yardım bekliyorsunuz?
benimki doğumumdan şu güne kadar sürekli yanımdaydı yardım da eder ama herşeyime karışır inan evlerden ırak keşke kayınvalideleri değişsek o kadar isterdim ki pişirdiğim yemeğe karışır bebeğin belsenmesine karışır sallama derim zorla alır sallar (artık yapmıyor vermiyorum). ben bebeği akşam yıkıycam dedikçe elimden aldı. sürekli benimle annelik yarıştırdı bebeğimle yalnız kalmama bile sinirleniyordu. üstünü çok örtme diyordu doktor ben ona göre yapıyordum gelip 3-4 kat örtüyodu ben açınca kavga çıkarıyodu eşime sürekli şikayet ediyordu. yani böyle kv olacağına sizinki gibi olsa keşke kendim bakarım da yemek de yaparım sonuçta siz annesiniz başkası sırf yardım etmiyor diye niye sinir krizi geçiriyosunuz
Herkesin skintisi farkli ben tabiki birseyler bekliyorum.evlenir evlenmez hamile kaldim ayrica gurbetteyim ailem cok uzakta daha sehire evlilge alisamadan cocugum oldu.destek beklemek hakkim degil mi.ben kuzenlerimden arkadaslarimdan biliyorum kimsenin kv boyle degil.bide gorumcelerim var anlatamadigim da cok seyler var.her hafta gorusuyoruz ama evime hala misafir gibi geliyorlar.hepsi agiz birligi yapmis gibi ictikleri cay bardaklarini bile mutfaga tasimadan herseyi birakip gidiyorlar.yazik degil mi bana. Cok mu sey istiyorum.evimde yemegim yokken evime yemege herkesi cagirip benim yapmami bekliyor.ve bunlarin hepsi ben daha lohusaliktan yeni cikmisken oluyor. Ayrica cocuguma zaten ben bakiyorum.beklentim bu yonde degil, zaten zor bir surec destek olmayacaksan daha da zora sokmayacaksin.sizin kayinvalideniz de zor biriymis allah hepimize kolaylik versin..ayrica benim cocuguma da doymuyo diye mama vermeye kalkti dr sutun yetio dedigi ve kilolu oldugu halde.senin durum bende de oldu annecim diye seviyodu. Dogum yaptigim saatlerde ailem yanimda yojtu cocugu odanin en dip kosesine koymuslar seviyorlar.benim halim yok getirin bakiyim diorum kimse getirmedi.en sonunda hemsire kizdi bu cocugun snne kokusuna ihtiyaci var annenin yanina getirin dedi.benim anlatcaklarim bitmez.
birincisi o çocuğu kv güvenip doğurmuş olmanız hata
ben kv size kötü davrandığı bir yeri göremedim
sizin misafir ikramlarınızı yapmak zorunda değil
bu beklentilerle siz hiç mutlu olamazsınız
ömür boyu mutluluk nerde diye arayıp bulursunuz
herkes çocugunu tek başına büyütüyor
Aynen valla ben de cok isterdim ama nerdeeeBenimkinin bana pek bı zararı yok ama karakter olarak benim sevmediğim bir kişilik. Belki düşman olmayız ama öyle anne kız gibi de olamayız. Öyle idare etcez artık napalım. Çok isterdim şöyle anne kız gibi olalım.
Herkes buraya gelecek değişen bişey yine olmayacakDüşündüm, düşündüm de.. Belki de bu konu ile ilgili başka topikler de vardır KK'de ama, neden dedim biz kayınvalidesinden çekenlerin de kendilerine has bir topiği olmasın? İçimize attıklarımızı, onlara söylemek isteyip de söyleyemediklerimizi, konuşursak rahatlayacağız dediğimiz o anlık doluluk hallerini burada giderebiliriz. Belki çözüm olamayız, bulamayız ama en azından dertleşmiş oluruz. Unutmayalım ki, dertler paylaştıkça azalır. Şimdiden hayırlı olsun hepimize :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?