Kayınvalide Derdi Olanlar Buraya

Aynen böyle ilerleyeceğim, şu an nişanlım askerde, onun yanında çok iyi olur bana karşı izne gelince falan bir görsen oooo en iyi gelin benim. Gittiğinde bakarsın 360 derece değişmiş. Evi çok beğendiğini söyledi onun yanında şimdi arıyor çok renkli biraz ağır olmalı diyor. Bende biz birlikte beğendik sizin gösterdiğiniz şeyler bana çok ağır geliyor dedim doğru ya siz oturacaksınız dedi çat kapadı suratıma telefonu imalı imalı. Delirirsin ya tammmmm çıldırmalık.

Aynı benim kaynanam gibi. Eşim uzman çavuştu doguda. Biz o zamanlar nişanlıydık. O zamanlar Kaynanamla çok çok sorun yaşadık. Eşim varken bana bir ilgi bir ilgi. Eşim yokken laf sokmalar. Eşya konusunda beğenmediğini söylemeler. Daha agır renkler güzel olurmuş, konsol vitrin Vs. Her evde olmalıymış. Benxe hiç sevmem kalabalıgı, sadeliği severim ilk başta sessiz kaldım Ama son noktada sabrımı taşırdı. Düğüne gittik, kaynanam ben annem babam, eşimde dogudaydı. Düğünde mesajlaşıyorum bu arada düğün sahibini kaynanam tanıyor biz tanımıyoruz. Kaynanam döndü bana dediki elindeki telefonu bırak etrafına baksana kimin elinde telefon var pıt pıt mesajlar bu ne böyle. Azarlar gibi konuştu. Bende tabi eşime telefonu bırakıyorum dedim nedenini sordu yok bşy dedm ama anladı bende anlattım (direk annesini şikayet edersen sen bir sıfır yenik başlarsın) anında annesini aradı. İki dk sürmedi, ay kızım ben sana öyle demek istemedim de bilmem ne de 360 derece değişti kadın.
Bi arada fotografımı çekmek istedi bende durduk yere sevmem öyle illa bi manzara olur çekilirsin evde kanepede otururken ne alaka fotograf. Gerek yok anne dedim. Çekti ogluma yollayayım da seni boşasın dedi tabi o ara ipler koptu. Daha bi ton şey o yüzden diyorum hakkımı helal etmiyorum.

kocası annesinin hatasini anlayanlar nasil görmesini sagladı bide önceden benimki gibi körü körüne inanır yaptığı doğru mu
kabul ederlerdi

kocası annesinin hatasini anlayanlar nasil görmesini sagladı bide önceden benimki gibi körü körüne inanır yaptığı doğru mu
kabul ederlerdi
Ben baştan beri şunu uygularım. Eşime annesini asla şikayet etmem. Annesinin yaptıgı yanlışlar kendisiyle benim aramdadır. Annesi ilk başta eşimin yanında iyi davranırdı ama ara sıra patavatsız konuşurdu ben susardım eşim lafını söylerdi. Sadece annesi ve ben varken bşy söylerse lafımı söylerdim. Halada öyle. Aman bayanlar eşlerine annen şöyle yaptı böyle dedi derse eşlerin mantığı kapanıyor. Direk annelerini savunmaya geçiyorlar. Şikayet eden taraf haksız duruyor eşlerin gözünde.

yanında bile dese o kadar kör ki görmüyor yada ne var yani azıcık kv lik yaptiysa diyor

Allah bunların şerrinden korusun

yanında bile dese o kadar kör ki görmüyor yada ne var yani azıcık kv lik yaptiysa diyor
Cnm gormemezlik ve duymamazlik tek silahimiz. Hur iradene karismasina sana soktugu laflarla canini sikmasina izin verme evet sikayet ettikce biz kotu oluyoruz "bi annemi idare edemedin" oluyor o nedenle umursamayacagiz boylelikle kotu de olmayacagiz biz umursamadikca daha da kuduracaklar ve ogullari da sorunlu kisinin onlar oldugunu fark eddcek.

Arkadaşların yazdıklarını okuyunca şok oluyorum gerçekten.
Bu kv ler kafayı yemiş işleri güçleri yok herhalde.
Yazık değil mi gelinlere hiç mi empati yapamıyo bunlar.
Çok sevgi ilgi ihtiyçları varsa kocalarına sarsınlar.
Allah çekenlere sabır versn
Kv kp 7 görmcem var gidip ayaklrnın suyunu içeyim onlarn kıl kadar sorun yaşatmadılar bu nedir ya.
Görümce değilim henüz ama ne olcağımı değil ne olmıcağımı çok iyi biliyorum okuduklarm sayesinde.

Bütün kötü kvalidelere sesleniyorum ;
Üveye etme özünde bulursun ," geline etme KIZINDA bulursun " demişler yani sözüm o ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner .
Gelinine kötülük yaparken ya da kötülerken , kötü söz söylerken kızarken gelininin duygularını kalbini düşünmüyorsan , benim de kızım var ya da benim kızım olsaydı bunlar yapılsaydı ne yapardım diye bir düşün önce , hoşuna gider miydi ?

ben bıktım bu kadından kızlar.. gerçi bu aralar iyiyiz ama her an eskisi gibi karışmalara başlayabilir..

ben bıktım bu kadından kızlar.. gerçi bu aralar iyiyiz ama her an eskisi gibi karışmalara başlayabilir..
Biz tartıştık dün.
Artık her tartışmamızı yazamıyorum gerçi yazsam roman olurdu ya neyse =)
"Bana bağıramazsın" diyor bana
"Bağırmıyorum ben! Konuşmaya çalışıyorum. Ben seni 10 yıldır tanıyorum bana laf sokma" dedim.
Kan beynimdeydi yani

Evet yıllar önce açmışım bu topiği iyi de yapmışım. Benim kv hala aynı..
Değişen tek şey zaman...
Rakamlar farklı olaylar aynı...
Iste öyle. .

Benimki kizlarini da sevmiyor ki varsa yoksa oglusu. Sapik gibi, midemi bulandiriyor. Allahtan bana ve aileme hakaretler etti de yuzunu gormekten kurtuldum evime de gelemiyor yuzu yok

sana laf sokmasına neden izin veriyorsun. ben şu anda hiçbi işime karıştırmıyorum mümkün olduğunca. karışıyo gerçi yine ama çekiniyo benden. en son karışmasında 1 ay boyunca hiç konuşmadım bebeğimi de göstermedim ona şu anda çekiniyo. bakıcım var ona baktırıyorum o da yanında gerçi ama bütün bakımlarını bakıcı yapıyo ona da karışmaya çalıştı da onu da uyardım şimdilik iyi gibiler. dün ütü yaptırmış sinir oldum. bakıcıya da 100 defa dedim bebeğe bakmaktan başka bişey yapma diye o da hayır diyemiyor dün kızdım artık ama. çocuğu kucağına alıp kadına iş yaptırıyor ben de salaktım kend paramla ona hizmetçi tuttum sanki

Ben yeni uyeyim okadar doluyum ki hergun agliyorum dertlesmeye cok ihtiyacim var.benim kv sizin anlattiklariniz gibi oyle laf sokayim aralarini bozayim gibi davranislari yok.benimki de cok farkli bisekilde kaynanalik yapio.ben dogum yaptim 8 ay once ailem uzakta yasiyor.hersey dogumdan sonra oldu.annem 1 ay kaldu ve kv tembihledi yalniz birakma 40ina kadar diye.benim kv 1 gun gelio 1 gun gelnio geldigindede gunduz 3 saat kaliodu.tum isler bianda bana kaldi sezeryanliyim evisleri yemek utu cocuk bakimi.cocugyn yanindan ayrilsam aglamaya basliodu. Hicnirsekilde elimden tutmadi cocuk uyurken o da evimde uyuyodu. 2 yila yakin evliyim hamileligimde de cocugum olduktan sonrada 1 kere yemek yapmadi evimde.dogumdan 1 gun once evime geldi ve ona yemek yaptim sancim oldugu halde elimden almadi. Bebegimi ilk zamanlar birlijte yikioduk yalvariodum anne nolur gel yikayalim diye haftada 1 geliodu yikamaya.sinir krizleri geciriodum.en sonunda biz yikariz artik dedim ve esimle sıkśık yikadik. Ona guvenmekle hata etmisim. Evine gideriz cocugun alti kirlense alti kirlendi degistir der kendi hic degistirmez.benim kv genc oyle yasli degil.bunlar ufakvtefek ama midemi bulandirio.bikere onlarda kaldik bebegim kucuktu ben rahatsizdim antibiyotik kullaniodum sutumu sagiodum oyle verioduk.ben hem hastayim hem uykusuz.uyuyakalmisim.odaya gelip isigi acti bagira cagira bebegime sutumu veriyor, aninda uyandim tabi.beni yataktan kaldirip surdan bez ver dedi.verdim biraz bekledim sutu icmesini sonra yataga yattim ama bu acimasizligina cok agladim. Gecende kendi tanidiklari bana gelmek istedi 10 kisi falan anne pohaca borege yardim edersin cocukla yapamayabilirim dedim.bozuldu tamam dedi.sende kalirim dedi.ve herseyi bana yaptirtti yanimda oturuo cocuguma dq bakmiyo aglio ben gidiorum dedim artik muhalkebiyi eline tutusturdum bebegme bakcam dedim 5-10 dk sonra oldu geldi bitti dedi.iceri bi gittim heraeyi birakmis mutfak les gibi vsinir krizi gecirdim.bu mu yardim. Daha okadar cok sey varki bunlar bikav tanesi.benim kv tembel ve cok guzel talimat verir. Soyleyince kendi yaptigini dusunuyor sanirim.disariyada bana cok destek oluyomus cok seviyomus gibi davranir.cocugumu kendim buyuttum kimsenin destegi olmadan.psikilojim altust oldu.1 gr destek gormedim.bu sehirde yapayalnixim bi onlar var.olmasalarmis daha iyimus.

İlerde eline kalinca aynisini yap nasil oluomus bakalim..

çocuğunuzu kendiniz büyütmeniz neden psikolojinizi bozdu ki bütün anneler böyle büyütüyor zaten. neden ondan sürekli yardım bekliyorsunuz?
benimki doğumumdan şu güne kadar sürekli yanımdaydı yardım da eder ama herşeyime karışır inan evlerden ırak keşke kayınvalideleri değişsek o kadar isterdim ki pişirdiğim yemeğe karışır bebeğin belsenmesine karışır sallama derim zorla alır sallar (artık yapmıyor vermiyorum). ben bebeği akşam yıkıycam dedikçe elimden aldı. sürekli benimle annelik yarıştırdı bebeğimle yalnız kalmama bile sinirleniyordu. üstünü çok örtme diyordu doktor ben ona göre yapıyordum gelip 3-4 kat örtüyodu ben açınca kavga çıkarıyodu eşime sürekli şikayet ediyordu. yani böyle kv olacağına sizinki gibi olsa keşke kendim bakarım da yemek de yaparım sonuçta siz annesiniz başkası sırf yardım etmiyor diye niye sinir krizi geçiriyosunuz anlamadım.

neyse.. rabbim sana sabir versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…