Kayinvalide es ailesi

Ssyars

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2019
50
8
6
28
Merhaba,ben 7aylik hamileyim. Kayinvalidem sanki ilk torunmus gibi kafayi yemia vaziyette. Iki erkek torunu var esim tek oglan e bizimde kizimiz olucak onun icin cok fazla heyecanli. Hamileligimin basindan beri cok simarticam ben hele bi dogsun,yok senin bebegin dogsun ona zorla yemek yedirmeye alistiricam,1 sene boyunca gun asiri dedesiyle size geliriz özleriz biz torunumuzu,yok efendim size sira gelmiycek hep biz severiz soyle boyle yapariz... Ne demek 1 sene boyunca bize gelecek hep? Evimiz cok uzak degil yarim saat aramiz var en fazla. 60 yasinda kaynanam. Kiz torunu olacak diye bole yapıyor ama fazla abartmiyor mu? Kim evinde hergun kaynana ister. Dogumdan sonra zaten gelecek bi sure nasil gelme diyecegim. Hergun gelir mi bilmiyorum gelip herşeyime karisacak eminim. Anne kiz gibiydik ama evime cok karistigi icin tartistik aramiz bozuk suan doguma az kaldi nasil bir yol izlemeliyim? Birde bebek gormeye gelecek akrabalari ona bile o karisiyor ben karar veremiyorum oysaki kendi evim ama gelene gidene de o karisiyor basta cok yuz verdim cunku. Napmam lazim cocuk olunca nasil bir yol izlemeliyim

Birde col alingan bi yapısı var. Sanki ben degilim bu cocugum annesi oymus gibi davranıyor. Rahatsiz olur muyum olmaz miyim soyledikleri umrunda degil. Simdide hormonlarsan herşeyi kafaya takiyorum. Hergun bize gelecek olması 1 sene boyunca,bebegimi simartmasi,bebekgormeye gelecek olanlara karismasi bi ton sey

Bunun çözümü yok. Alıngan diyorsun. Bence 60 yaşında ki bi insan çok fazla bebekle zaman geçiremez. Bebekler hareketlenince bile annesini nakavt ederken 60 yaşında ki bi insan sanmıyorum dayanabilsin

Evet bende oyle dusunmeye calisiyorum ama size gelicem edicem demesi peki 1 sene boyunca simartmasi filan

lafın gelişi her gün görmeye gelirim diyor bu kadar ciddiye almayın. eğer her gün gelirse bir çare ararsınız boş verin heyecanını yaşasın he diyip geçin kim her gün gelir o kadar yol

Bebek gormeye geleceklere bile o karar veriyor dogumdan hemen sonra misafir istemiyorum ama onada hemen kusecek.

Istemedigimi soyledim tamam demisti agzinin ucuyla ama bilmiyorum sonra ne olacak

Ciddi ol , benim çocuğum herşeye ben karar vereceğim, haftada 1 den fazla kimseyi istemem kndi ailem dahil de , yakın akrabaları telefonda hafta 1 günden fazla misafir almam de , kaslarını çat , nasıl olsa hamilesin , herseyime karismani istemiyorum de , aslan gibi olun isteğinizi net bir dille anlatın.

Şimdi hevesten öyle diyordur. Emin ol o da o yaşta sürekli minik bebiş sesi duymaktan hoşlanmaz. Sen güzel canını sıkma hormonlar seni alınganlaştirmiştir

Ben tedaviyle hamile kaldım 3 sene sonra. Kv ilk torunu. Tedavilerim sırasında asla yanımda olmadı kv. Operasyon geçirdim iki kez. Çok ağrılı, zor zamanlarım oldu. Kapım açılmadı. Ufacık bi işim yapılmadı. Şu an 5.aydayız. Kv ilk andan itibaren sanki bebek bizim değilde onunmuş gibi davranıyor. Tedavi sürecinde evime adım atmayan kadın, bebek doğsun sürekli sizdeyim ben zaten hergün göremiycem çok özlerim diyor. Daha önceden 1 bebeğimi kaybettim, o korkununda etkisiyle bebeğime daha hiç bişey almadım, ben kendimi tutuyorum eşya bakmıyorum kafasına göre bebeğime beşik dolap bilmem ne bakıyor. Beşik şurda durur şu zaman şöyle olur her konuyu tasarlıyor. Ben bebeğime şunu alıcam, ben bebeğime bunu yapıcam, ben onu böyle şımartıcam. Torunum çıkmıyor ağzından bebeğimde bebeğim. Ben şımartmak filan istemiyorum dedim açıkça olsun ben yaparım diyor. Bana hiç bi süreçte yardım etmeyen kadın hastanede yanında ben kalırım sen zaten yerinden kalkamazsın o yüzden bebeğin altını üstünü değiştirmek onunla ilgilenmek hep bana kalır diyor mesela. Ben nazardan çok korkuyorum hiç bi yerde paylaşmadım hamileliğimle ilgili bişey ama kv geçen bebeğin kalp atışlarının videosunu atmış ''yanlışlıkla''. Üstelik kv benim nişanımda nikahımda yoktu. Sadece düğünde bulundu, eşim çok küçükken ayrılmış anne babası. Annesi bırakmış gitmiş eşimi. Eşimede söyledim böyle giderse annenle bozuşucaz diye.

Yolunu yapıyordur yol ver gitsin

bizimkilerde kız torunu asla istemediler meselaaa ,

takltıkları altını bile erkek olsaydı daha iyisini takacaktık dediler mesealaaa

tadını çıkar beterin beteri var , şükret ,

herkes kendı kuralına göre çocuk yetiştirir anne de çık işin içinden

Ciddi ol , benim çocuğum herşeye ben karar vereceğim, haftada 1 den fazla kimseyi istemem kndi ailem dahil de , yakın akrabaları telefonda hafta 1 günden fazla misafir almam de , kaslarını çat , nasıl olsa hamilesin , herseyime karismani istemiyorum de , aslan gibi olun isteğinizi net bir dille anlatın.

Benimkide aynen seninki gibi. Tek fark bana bakar yemegimi yapar normal zamandada besiye ceker beni annelik yapar o konuda sıkıntı yok sorun herseyime mudahele etmesi bu cok hosuna gidiyor istiyorki hep onun dedigi olsun. Mesela ben dogumdan sonra 1 ay misafir agirlamak istemiyorum ama sanki onun eviymis gobi buna da müdahele etmeye kalkicak. Suan zaten görüşmüyorum 15 gundue tartistik.mevlut yapacağım dedi istemiyorum dedim diye küstü bende birton sey soyledim bana saygi duyun vs diye.. Aslinda hicbiri kotu niyetli degiller sadece yaştan dolayi cok cahiller cok. Eskiye gore dusunuyorlar herseyi. Devir degisti farkinda degiller. Anlayisli degiller ama ona sorsan bizi düşündüğü icin yapıyor. Umarim benim bu son tartismamdan sonra karismaz hic biseyime. Zaten goze aldim ufacik birseyde gidecegim babamin yanına. Dusunsene kendi evimde rahat değilim herseye karisacak gibi hissediyorum.

Oyle kirici bi insan degilim basimi dik tutup karisma etme diyemiyorum keske diyebilsem. Ama bu saatten sonra söyleyeceğim. Simartmaz merak etme bende ayni dertten muzdaribim ama o bebegin simarmasina daha aylar seneler var.

Ben tüp bebek yaptırdım 10 gün yemek pişiremedim evimde, bir kap yemek getiren olmadı evime. Temizliğini ne yapıyorsun, yemek ne yapıyorsun denmedi. Zor günümde yanımda yokken torun olunca şimdiden çocuğa benden çok sahip çıkıyor. Neler neler ama bi görsen, ben ona böyle beşik alıcam, böyle bez alıcam, keşke kız olsaydı zaten erkek bebek sevdik diyor, eşimden bahsediyor erkek bebek sevdik derken. Benim ilk çocuğum kızı erkeği olmaz evladın. Beni arıyor bebeğim napıyor, bebeğim nasıl, bebeğime iyi bak diyor. Doktor geçen gün bi ilaç verdi enfeksiyon için, bana diyoki ilaç kullanıp duruyorsun bu bebek bizim için ne kadar önemli biliyorsun. Dedim ki en çok benim için önemli, cahilde değilim zararlı bişey kullanacak. Ben 2 sene hastanelerde tedavi olurken 1 gün yoktu yanımda. Deli ediyor beni.

Ayrıca senin evine kabul edeceğin misafire, yapacağın mevlüte karışmak haddi değil. Bebek senin. Benimkide bana yer yapıyor doğunca aman kimsenin kucağına vermem deme kimseye öptürmem deme diye. Dedim el kadar bebek kucaktan kucağa gezecek hali yok, zaten yeni doğan bebek öpülmez. Biz bozuşucaz çok eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…