Kayınvalide evinde oturmak

Ben de öyle düşünüyorum nereye kadar gezecek en fazla 6 ay yalnız kalırız sonra dönecek bu kadın, kayınvalidem rahat biri anlayışlı seviyorum kendisini ama aynı evde düzenler karışacak.. Nişanlım epey sıkıntılar geçirdi maddi manevi imtihanlar yaşadı, destek olmaya çalıştım hep, erteeyelim dediğim de ihtimaller üzerine konuştuk.. Şöyle birşey dedi ya hep sıkıntılı devam ederse hayatımız ya belimizi doğrultamazsak sonu ayrılığa mı gidecek? Ne kadar bekleyeceğiz dedi ...
Iste sorun o belinizi duzeltemesseniz ayni evde devamli oturcaniz bunu diyor alttan alttan... aman sakın öyle bir hataya düşme derim

Birlkte oturma taraftarı değil ne kendi ne annesi ama şu an ki durum için çözüm bulmaya çalışıyorlar :/
Canım merhaba,

Aynı sıkıntıları bende yaşadım,evlendiğimizde eşimin işleri çok bozuktu çok borçları vardı.Bizim evimiz ayrı ben 4. katta valide 6. katta olmasına rağmen herşeyimize karışıyor.Ve o maddiyat bir türlü düzelmiyor.Allahtan ben çalışıyorum.Ama maddiyattan dolayı eşim ile çok yıprandık 3 yıllık evliyiz sanki 20 yıllık evliymiş gibi hissediyorum.Kesinlikle ertelemelisin ,nişanlın kendi toplamadanda evlenme bence.

Kavusalimda hallolur diye bisey yok. Zamani bile belli degil nezamana kadar boyle gidecek? Kadin nereye kadar sagda solda kalacak saniyorsun. Yeni evlisin diye bikac ay kalir digerlerinde ama gelir evine. 2 cocugundaa kalip size hic dokunmayacak mi saniyorsunuz. Diger kardeslerininde eşleri var bi duzenleri var sonucta siz rahat edin diye nereye kadar?

O evde bi esyanin olmamasi, kvnin evinde onun esyalariyla yasamak zamanla canini sikacak.

Esim yeni evlendigimiz siralar hem issiz kaldi. Isleride bozuldu. Evlenmeden once oyle bisey olsa evlenmezdim, beklerdim. Maddiyatin ne zaman ne olcagi belli olmuyor ama daha yeni evliyken gezip tozma evlilige alisma vs varken direk maddi sikintilaara girmek cok yipratici bisey. Ekstra kv sorunu ustune tüy dikmek.

Enteresan...

Ancak tecrübeler değişmez.

Çalışmıyorsanız çalışın ve birikim yapın.
Evlenmenizi erteleyin belini doğrultana kadar.
Ayrılmayı ilk tökezlemede aklına getiren adamda enteresanmış, çözüm ayrılık mı diye soruyorsa bir düşünün derim...

Kendi isteklerini yaptırabilmek için çıkmaza sürüyor olmasın sizi?
Yok o şekilde değil, bana diyor ki yani belimi doğrultana kadar erteleyelim diyorsun ya hiç doğrultamazsam hiç evlililk olmayacak mı bu nun sonu buraya mı varır gibi dedi. Tembel biri olsa kuşkulanayım ama çırpınıyor görüyorum memlekette yapı süreci devam eden bi evi var orası bitince onn kirası ile buradan ev kiralarız diyor en azından bi yükümüzü alır

O iş öyle olmaz ne abi ne başka kardeş sürekli anneleri gelsin kalsın istemez kimse kimsenin yanında uzun süre kalmaz er yanda geç sizin evinize Yani kendi evine geri döner ayrıca maddi imkanı yoksa tabi ertelesin gençliğinizin evliliğinizin en güzel zamanında kayınvalide evinde maddi sıkıntı ile mi yaşayacaksın ilk kavganızda ben senin için nelerden fedakarlık ettim diyeceksin ama nafile olacak kimseye iyilikle yaranamazsın ben bunu acı tecrübelerle öğrendim sen şimdiden bil bence ayrıca senin ailen de demeyecek mi kızımız hak etmiyor mu bir evi iki parça eşyayı kendi değerinizi bilin siz bilmezseniz onlar hiç bilmez yaptığınız fedakarlıkla kalırsınız evlendikten sonra o romantik erkekler gidiyor maalesef gerçekler alıyor yerini

Canım merhaba,

Aynı sıkıntıları bende yaşadım,evlendiğimizde eşimin işleri çok bozuktu çok borçları vardı.Bizim evimiz ayrı ben 4. katta valide 6. katta olmasına rağmen herşeyimize karışıyor.Ve o maddiyat bir türlü düzelmiyor.Allahtan ben çalışıyorum.Ama maddiyattan dolayı eşim ile çok yıprandık 3 yıllık evliyiz sanki 20 yıllık evliymiş gibi hissediyorum.Kesinlikle ertelemelisin ,nişanlın kendi toplamadanda evlenme bence.

He bu arada bekarken benim işim çok iyiydi bende çalışırım toparlarız diye düşünmüştüm ama oyle olmadı.Dikkafalılık edip kimseden nasihat almadım ,kimseyede sormadım ama şimdiki aklım olsa bir büyüğüme danışırdım.Sende nasihatleri kulak ardı etme bence.

Kavusalimda hallolur diye bisey yok. Zamani bile belli degil nezamana kadar boyle gidecek? Kadin nereye kadar sagda solda kalacak saniyorsun. Yeni evlisin diye bikac ay kalir digerlerinde ama gelir evine. 2 cocugundaa kalip size hic dokunmayacak mi saniyorsunuz. Diger kardeslerininde eşleri var bi duzenleri var sonucta siz rahat edin diye nereye kadar?

O evde bi esyanin olmamasi, kvnin evinde onun esyalariyla yasamak zamanla canini sikacak.

Esim yeni evlendigimiz siralar hem issiz kaldi. Isleride bozuldu. Evlenmeden once oyle bisey olsa evlenmezdim, beklerdim. Maddiyatin ne zaman ne olcagi belli olmuyor ama daha yeni evliyken gezip tozma evlilige alisma vs varken direk maddi sikintilaara girmek cok yipratici bisey. Ekstra kv sorunu ustune tüy dikmek.
Bizim nişanlılığımız da bu yıpranmalarla geçti.. O da öyle diyor belki bi ayda önümüz açılacak bilemiyoruz..düzeldi mi peki sonra sıkıntınız uzun sürdü mü.

Yok o şekilde değil, bana diyor ki yani belimi doğrultana kadar erteleyelim diyorsun ya hiç doğrultamazsam hiç evlililk olmayacak mı bu nun sonu buraya mı varır gibi dedi. Tembel biri olsa kuşkulanayım ama çırpınıyor görüyorum memlekette yapı süreci devam eden bi evi var orası bitince onn kirası ile buradan ev kiralarız diyor en azından bi yükümüzü alır
Belini hiç doğrultamazsa o evden nasıl ayrılacaksınız?

Dükkanı devretsin başka iş bulsun kasiyerlik olur fabrika olur. Sizde işe girin.
Annesinin maaşı varsa kredi çeksin sizde ev tutun eşya alın annesinin aldığı krediyi ödeyin her ay. Ertelemeyelim kavuşalım demeniz aşırı arabesk.

He bu arada bekarken benim işim çok iyiydi bende çalışırım toparlarız diye düşünmüştüm ama oyle olmadı.Dikkafalılık edip kimseden nasihat almadım ,kimseyede sormadım ama şimdiki aklım olsa bir büyüğüme danışırdım.Sende nasihatleri kulak ardı etme bence.
Peki ne kadar beklemeli? Baktık bir düzene girdiği yok, sevdiğim adamı fakir diye bırakacak mıyım? :/ bu düşünce bana çok ağır geliyor

sakın o topa gırmeyın bu seferde iş annemı yalnız bırakamam olacak... etraf diyecekki bak annesini yalnız bıraktı kocanız mılletın sözüyle hareket edecek.. kayınvalıdenız nasıl bılmıyorum ama bıraz tıtızse o zaman tam kabus olur... biz aile apartmanından tasınmak ıstıyoruz o bıle zor.

Selam Kızlar.. Bi kafa karışıklığım var sizinle paylaşmak istedim.
Nişianlıyım temmuz sonunda evleneceğiz Allah nasip ederse , lakin nişanlım 4 ay önce dükkan açtı. Dükkan nişanlıma göre potansiyel vaad ediyor lakin ne kendilerine para kalıyor ne personele ödeyebiliyor..kirasını dahi annesinden alıp ödüyor kaç aydır Bu durumda maddi sıkıntımız baş gösterdi ve ev kiralamamız içini donatmamız mümkün görünmüyor.. Kayınvalidem şöyle demiş, oğlum ben 2 ay ablanda iki ay abinde kalırım memlekete falan giderim siz takılın evde belinizi doğrultana kadar demiş.. Bana söyledi ya böyle yapalım ya da hiç istemesemde erteleyelim dedi.. Ben de çok üzüldüm tabi ilk önce erteleyelim dedim sonra da biraz daha düşüneyim dedim ertelesekte ne kadar süreceği belli olmayan bi süreç kavuşmak ta istiyoruz bir an evvel kayınvalidemin düzenini üstüne gitmek kendimi emanet gibi hissettirir gibi geliyor.. Böyle başlayanlarınız var mı? Nasıl idare edilir bu süreçte evi de küçük nasıl yerleşicem diye de düşünüyorum hey gidi. . :)))

düğünü erteleyin. evine bakamıcak adam.. anasının yanında yaşıcaksınız. ha zaten kabul etti ayrı eve gerek yok diyecek eşin. hiç çıkmayacak.
gerekirse resti çek o eve girme.
ev kiralayıp sana da bakamayacaksa evlenme o adamla da

O eve girerseniz bir daha çıkamazsınız.

Eşiniz rahata alışır, neden ayrı eve çıkalım ailenin zararı değil faydası var der.

Kaynanayla oturanların yüzde doksanı şimdilik böyle ilerde ayrı eve çıkacağız vaadiyle kandırılmış, bazıları da erkek rahata alıştığı için eli kolu bağlanmış kadınlardır.

Ertelerdim ben sizin yerinizde olsam.

Back
X