Kayınvalide evinde oturmak

KOşmiiicaaammm .. :(
Ayrica 2 aya belini toparladi diyelim
Dukkan kirasini verdi
Eleman parasini verdi .
Bir ev kurmak en asagi 15 _20 .000 lira .
Kira depozito elektrik dogalgaz .
Iki ay icerisinde yaklasik 40 .000 falan kazanacak mi bu arkadas ..
Yardira yardira felaketine kosuyorsun

Selam Kızlar.. Bi kafa karışıklığım var sizinle paylaşmak istedim.
Nişianlıyım temmuz sonunda evleneceğiz Allah nasip ederse , lakin nişanlım 4 ay önce dükkan açtı. Dükkan nişanlıma göre potansiyel vaad ediyor lakin ne kendilerine para kalıyor ne personele ödeyebiliyor..kirasını dahi annesinden alıp ödüyor kaç aydır Bu durumda maddi sıkıntımız baş gösterdi ve ev kiralamamız içini donatmamız mümkün görünmüyor.. Kayınvalidem şöyle demiş, oğlum ben 2 ay ablanda iki ay abinde kalırım memlekete falan giderim siz takılın evde belinizi doğrultana kadar demiş.. Bana söyledi ya böyle yapalım ya da hiç istemesemde erteleyelim dedi.. Ben de çok üzüldüm tabi ilk önce erteleyelim dedim sonra da biraz daha düşüneyim dedim ertelesekte ne kadar süreceği belli olmayan bi süreç kavuşmak ta istiyoruz bir an evvel kayınvalidemin düzenini üstüne gitmek kendimi emanet gibi hissettirir gibi geliyor.. Böyle başlayanlarınız var mı? Nasıl idare edilir bu süreçte evi de küçük nasıl yerleşicem diye de düşünüyorum hey gidi. . :)))
Aynı muhabbetle evlendı tanıdığım sonra boşandı kaynana hıc evde yalnız bırakmadı onları bırde aynı evde yaşayacaksan herşeyi kabul etmıs olacaksın otur düşün ıyıce kaynanan oturacak herseyı sen hazırlayıp önüne koyacaksın toplayacaksın alınmayacaksın hıc bır seye

Yanlış anlama ama sen olumlu yorum bekliyorsun, 7 sayfada tek tek okudum bir kişi bile olabilir dememiş, siz hala şöyle iyidir böyle melektir diyorsunuz. Kararınızı vermişsinizde destekliyecek birilerini arıyorsunuz.
Ayrılın demiyor kimse babanızın evinde bekleyin sevgililiği uzatın diyor. Ben 6 yıl sevgili kaldım çokda mutluydum. Bişeyde kaybetmedim, ayrılmadım da. Tabi tercih sizin yaşayıp tecrübe etmek sizin tercihiniz.

Söylenmesi gereken her şeyi hanımlar söylemiş.
Şu an bir an önce kavusmak size her seyden daha güzel ve önemli görünüyor olabilir. Ama eğer kabul ederseniz, sonunuz net bir şekilde pişmanlık. Buradaki tecrübelere kulak verin.

Kandırıldım kaynanamla aynı evdeyiz ve anlaşamıyoruz diye buraya konu açmayı istiyorsan tabi ki kabul et. Ayrıca evlilik sadece ev ve eşya değil. Tonla masraf var düğün öncesi ve sonrası nişanlınız işlerini yola koymadan evlenmeyin.

Kavuşmak istediğiniz koşullar bunlardı denemez ama siz bu koşullara evet demişsiniz en azında bir kaç yıl burada yaşayacakmış gibi eşyanızı alınız

Nişianlıyım temmuz sonunda evleneceğiz Allah nasip ederse , lakin nişanlım 4 ay önce dükkan açtı. Dükkan nişanlıma göre potansiyel vaad ediyor lakin ne kendilerine para kalıyor ne personele ödeyebiliyor..kirasını dahi annesinden alıp ödüyor kaç aydır Bu durumda maddi sıkıntımız baş gösterdi ve ev kiralamamız içini donatmamız mümkün görünmüyor.. Kayınvalidem şöyle demiş, oğlum ben 2 ay ablanda iki ay abinde kalırım memlekete falan giderim siz takılın evde belinizi doğrultana kadar demiş.. Bana söyledi ya böyle yapalım ya da hiç istemesemde erteleyelim dedi.. Ben de çok üzüldüm tabi ilk önce erteleyelim dedim sonra da biraz daha düşüneyim dedim ertelesekte ne kadar süreceği belli olmayan bi süreç kavuşmak ta istiyoruz bir an evvel kayınvalidemin düzenini üstüne gitmek kendimi emanet gibi hissettirir gibi geliyor.. Böyle başlayanlarınız var mı? Nasıl idare edilir bu süreçte evi de küçük nasıl yerleşicem diye de düşünüyorum hey gidi. . :)))
Ben de başta 1 ay kadar kv evinde kaldım onların başka evleri vardı anneden kalma oraya gittiler fakat benim evim eşyalarım hazırdı,evin inşaat işi bitmemeşti sadece onu bekledik.Senin gibi muamma olsaydı asla gitmezdim,sende gitme derim,ilerde Allah Allah diyeceğin işe şimdi eyvallah deme.İleriniz net değil çünkü.Erteleyin,zaten bu sıkışıklıkla yaptığınız düğünde düğün olmaz evliliğinizde sıkıntılarla dolu bir evlilik olur.Ev geçindiribilecek kazancı elde etmedikçe kavuşalım diye romantik kararlar verme hayat böyle minnoş değil

O bel hiç doğrulmaz
Önce hiç para biriktiremedik otur oturduğun yerde denir
Sonra sık dişini bir ev alana kadar para biriktirelim denir
Daha sonra çocuk oldu annem bakiyor ışte sen çalış denir
Dahada sonra su borcumuz var bu borcumuz var çocuğun masrafları var nereye çıkıyoruz diye fırça yersiniz

Gerekirse 3 sene evlenme ama aynı eve çıkma sonra. O evden kavga gürültüyle bile çıkamazsınız

Yok o şekilde değil, bana diyor ki yani belimi doğrultana kadar erteleyelim diyorsun ya hiç doğrultamazsam hiç evlililk olmayacak mı bu nun sonu buraya mı varır gibi dedi. Tembel biri olsa kuşkulanayım ama çırpınıyor görüyorum memlekette yapı süreci devam eden bi evi var orası bitince onn kirası ile buradan ev kiralarız diyor en azından bi yükümüzü alır

Hayat sizin ve karar da sizin.
Ancak burada tecrübe ile size yorum yazan bir çok insan var.
Ben de hem okuduklarım hem de yaşadıklarımdan yola çıkarak size tavsiye veriyorum.
Sözde herşey kolay inanın, ama icraata gelince öyle olmuyor malesef.

Şimdilik evliliği erteleyin, tek tavsiyem bu.
Kayınvalidenizin evine bir girip, yıllarca orada oturmak var işin ucunda.
Arada bir "BDV" bölümündeki "kayınvalide ile oturma" konularına göz atın.
Eşler ne durumlarda ne sözler vererek, 1 - 2 sene idare diyerek kaç yıllarca kayınvalide yanında oturmuş kadınlar var.

Benim inandığım ev üstüne ev olmaz.
Eskidenmiş o devirler. Öyle yaşam artık zor.
Hele ki eşler annelerine düşkün oluyorlar, bir de aynı evde oturup bunun düşkünlüğünü her gün görmek.
Ben yapamazdım ve bir çok kadın da yapamıyor zaten.

Olumsuz ve olumlu yönleri bir tartıya koyduğunuzda olumsuzluklar ağır basıyorsa o işten hayır gelmez.

Dediğim gibi, karar da sizin hayatta, o yüzden fazla birşey demeye gerek yok.
Siz kendinizin için en iyi olanına karar verirsiniz inşallah.

Işinizi gücünüzü düzene koymadan neden neye güvenerek evlenmeye karar veriyorsunuz ki? Siz de çalışın olmadı kira, eşya taksiti falan sizde olsun madem.

Buradaki bir konuyu hatırladım konunda
Yine nişanlı bir kiz açmıştı konuyu
kisa süreliğine (!) kaynana evinde kalacak
Sonra hemen kendi evine çıkacakti
Burada tek bir kişi olumlu yorum yazmadi kimseyi dinlemeden evlendi
Hatırladığım en son konusu yeni bebeğim var kaynanam kayinbabam her şeyime karışıyor
Bana harçlık veriyorlar
Agdaciya gideceğim utaniyorum kayinbabama söylemeye bir saat gec kalsam eşime beni şikayet ediyordu
İyi düşün taşın

Bu işler hep durumunuzu düzelten kadar diye başlar arkası hep laf söz
Yarın eşiniz bile alışır bu duruma o bile çık ak istemez

Kaç kişiden okuduk burda. Durum düzenlenen kadar oturalım diye aynı evi kabul eden ama sonra kendi evine bir türlü çıkamayan.

Kv ne kadar iyi olsa da ayağını uzatıp rahat rahat bir sey yapamazsin. Sabah uyanma saatin bile hep hesaplı olmak zorunda kalır. Yani tek tek okudum. Yazanlar o kadar mantıklı şeyler yazmış ki hepsi de doğru. Yaşınıza da baktim. 30 yaşındayım artik evim olsun, barkim olsun evleneyim düşüncesi oluşmuş olabilir. O yüzden bu mantıklı laflar boş gelebilir. Ama gerçekleri de görmek lazım

Düğün erteleyin ..Başka birinin yatak odasında cicim aylarımı geçirmek istemem doğrusu.

Back
X