Kayinvalide Görümce Koca ücgeni

Sizi eski konularınızdan biliyorum, ve sizin probleminiz eşiniz sırf ablasına ve hayatta yalnız kalmış annesine fazla düşkün olması bunu hazmedemiyorsunuz. Size tavsiyem hayatta oğlundan ve kızından başka kimsesi kalmamış bir anneye kendi öz anneniz gibi davranmanız. Ablasına kardeş gibi olmanız. O zaman bütün sorunlarınız ortadan kalkacak. Eşinizin annesi ne kayınvalidelik yapıyor ne de görümceniz görümcelik. Bence siz gelinlik yapıyorsunuz bu ailenin içinde. Bu açtığınız konuya verebilecek tavsiyem de şu olur, ben olsam kendimi eşimin ailesinden soyutlamam aksine 10 günlük bir misafirim gelmiş baş üstünde ağırlarım, bende katılırım gezmelerine sohbetlerine hep beraber oluruz. Gündüz kardeşiyle zaman geçiren kocama akşam eve gelince surat yapmam. Çünkü kardeşi, aynı can aynı kan.

Olağan akışa uyup siz de gidip katılın onlar 1 geziyosa ben iki gezerim yani :) dertlenerek değil gezerek yiyerek içerek atarım stresimi.

kardeşidir ilgilensin bir 10 gün bu kadar da kıskanç olmayın

he çok rahatsızsanız takılın sizde peşlerine

Sizi eski konularınızdan biliyorum, ve sizin probleminiz eşiniz sırf ablasına ve hayatta yalnız kalmış annesine fazla düşkün olması bunu hazmedemiyorsunuz. Size tavsiyem hayatta oğlundan ve kızından başka kimsesi kalmamış bir anneye kendi öz anneniz gibi davranmanız. Ablasına kardeş gibi olmanız. O zaman bütün sorunlarınız ortadan kalkacak. Eşinizin annesi ne kayınvalidelik yapıyor ne de görümceniz görümcelik. Bence siz gelinlik yapıyorsunuz bu ailenin içinde. Bu açtığınız konuya verebilecek tavsiyem de şu olur, ben olsam kendimi eşimin ailesinden soyutlamam aksine 10 günlük bir misafirim gelmiş baş üstünde ağırlarım, bende katılırım gezmelerine sohbetlerine hep beraber oluruz. Gündüz kardeşiyle zaman geçiren kocama akşam eve gelince surat yapmam. Çünkü kardeşi, aynı can aynı kan.
Haklilik payiniz olabilir ama beni bu hale getiren yine kendileri.
Görümcenin kocasi var yalniz degil ama yinede kardesini herseye cagiriyor. Biz burdan cool alisveris yapip torba torba birda tasidik. İstisna olur hastalik olur acil durum olur basim gözüm üstüne ama eniste yatacak herseye benim esim kosacak kusura bakmayin siz gibi iyi gelinlerde catlar. Bizim kinamizda eniste beyi görümcem benim yatak odamin aynisini almaya gönderdigi icin esim ablasi gile şoförlük yapti fotografciya gec kaldik.
Ben mobilya almaya kalkarim ne geregi var derler ama tipa tip aynisini alir evin birde yanlis anlamiyorsun degil mi der.
Tatile gitmek isteriz antalyaya bisürü kafa agritirlar ne geregi var memleket yetmiyor mi diye.
Bebegim dogdugu ilk günden beri yetisirmemo büyütmemi görümcemle kiyaslar kayinvalide. Ablanda hep onu aldi onu yapti nolacak ki o aldi yapti veya almadi onun zamaninda öyleydi benim zamanimda böyle o sallayarak uyuttu ben karsiyim sallamaya. Zorla sallamaya calisirlar ve her görüstügümüzde nolacak ablan sallladi. Bana bunu haftada 3kez sôylemesin benimde fikirlerime saygi duyulsun.
Hep icice yasamak istemesinle serbest biraksinlar cok mu zor? Benim ve esimin adina plan yapmasinlar. İnan cok doluyum belki derdimi dogru dürüst anlatamiyorum...

Görümcenin kocasi var yalniz degil ama yinede kardesini herseye cagiriyor. Biz burdan cool alisveris yapip torba torba birda tasidik. İstisna olur hastalik olur acil durum olur basim gözüm üstüne ama eniste yatacak herseye benim esim kosacak kusura bakmayin siz gibi iyi gelinlerde catlar. Bizim kinamizda eniste beyi görümcem benim yatak odamin aynisini almaya gönderdigi icin esim ablasi gile şoförlük yapti fotografciya gec kaldik.
Ben mobilya almaya kalkarim ne geregi var derler ama tipa tip aynisini alir evin birde yanlis anlamiyorsun degil mi der.
Tatile gitmek isteriz antalyaya bisürü kafa agritirlar ne geregi var memleket yetmiyor mi diye.
Bebegim dogdugu ilk günden beri yetisirmemo büyütmemi görümcemle kiyaslar kayinvalide. Ablanda hep onu aldi onu yapti nolacak ki o aldi yapti veya almadi onun zamaninda öyleydi benim zamanimda böyle o sallayarak uyuttu ben karsiyim sallamaya. Zorla sallamaya calisirlar ve her görüstügümüzde nolacak ablan sallladi. Bana bunu haftada 3kez sôylemesin benimde fikirlerime saygi duyulsun.
Hep icice yasamak istemesinle serbest biraksinlar cok mu zor? Benim ve esimin adina plan yapmasinlar. İnan cok doluyum belki derdimi dogru dürüst anlatamiyorum...
Kv ve görümcenle alakası yok durumun . Sorun eşinde o zaman sınırları çizmeyi bilmiyor. 10 günlüğüne gelen ablası ile tabiki ilgilenecek kendi ailesi olduğunuda unutmadan . açıklayıcı yazmadığınız için insanlar ona göre yorum yaptılar . burda daha iyi ifade etmişsiniz bazı şeyleri. ( bi tavsiye onlardan önce plan proğram yapın çokta fırsat vermeyin )

napsın görümcen ölsün mü insanın kocasını kardeşinden deli gibi kıskanması..Allah yardımcın olsun.hem de yılda 10 gün için
Eşini kv sinden deli gibi kıskanan, konuştukları zaman bile sinir olan bi üye vardı. Çok merak ettim şimdi nasıllar acaba😄

Burda daha güzel ifade etmişsiniz derdinizi, ama suçu yine kayınvalide ve görümcede bulamıyorum. Buna olanak sağlayan eşinizde buluyorum. 3 yıllık evliyim şunu bilir şunu söylerdim eş kişisi kendi ailesi ve eşi arasında ki terazidir. Eğer kendi eşini görmezden gelip ağırlık diğer tarafa verilirse sorunlar çıkar sağlıklı bir evlilik olmaz. Yada ağırlığı kendi eşine verip ailesini bi tarafa atarsa bu sefer kayınvalide ızdırabı bitmez o yüzden eşinizin öyle bir terası olması lazım ki şaşmaması lazım. Bunun için de yapman gereken eşine bi ailesi olduğunu ve sorumluluklarını hatırlatmalısın al karşına bir güzel konuş. Bir biz aileyiz sen ben ve cocugum bu sebeple bu eve ne alınması ne satılması cocuguma ne alacağım ne yedireceğim seni ve beni ilgilendirir karar noktası biziz bunun ya farkına var yada çıkıcak sorunlardan ben sorumlu değilim diye tavrını belirt. Zor arkadaşım zor ama konusularak çözülmeyecek bişey yok. Tatlı dilli ol güler yüzlü ol sabret eşin de anlayacak aile olduğunuzu.

Kız ne çok dert arıyorsunuz kendinize.. Oyy bi de şeytan üçgeni kurmuşsun :) canına yazık üzülme canım benim 10 gün sen de onlarla eğlenmeye bak.. Sen surat asarsan onlar da sana surat asar daha çok problem olur..

ya hep onlarla yaşasaydın
bir gün görüşmeyince
aaaa kardeşimi çok özledim
diyip gelen bir görümce
evinden çıkmayan bir kv
zırt bırt evinde solugu alan bir eltin olsaydı

şükret...

ya hep onlarla yaşasaydın
bir gün görüşmeyince
aaaa kardeşimi çok özledim
diyip gelen bir görümce
evinden çıkmayan bir kv
zırt bırt evinde solugu alan bir eltin olsaydı

şükret...
Esim annesine hergün gider muhakkak uğrar. Bazen yarim saat oturur bazen sadece 10 dak.
Onların elinde olsa hergün birarada olalim ama bunu ben yapamam yapi geregi yapamam.
Şükür iyiler eşim cok iyi 2gün gitmeyince 3.gün banada hafiften baski yapar anneme gittin mi diye. Gitmek zorunda kalirim.
Beni rahatsiz eden hep eskiyi konusurlar hep! Cok eskiyi kayinvalide gecmiste yasiyor kabullenmeye calisiyorum ama esimde eskide yasasin ister. Hep onu konusalim onun hayatini vs... dedikodu zaten dizboyu haciyim der dedikodu sevmem der dedikodu disinda inanin bir konu konusulmaz. Dedikodu gecmis siyaset...
Bunaliyorum.
Ben hergün gitmek zorundamiyim ben haftada 1 görsem gayet yeterli. Hep bi cagirmalar hazirliklar emri vakiler. Burda dipdibe degilmisiz gibi kayinvalide birde bizle izine gelecekmis.

Gecirsin...benim kizdigim sey su bana deseki ya hayatim ablam geldi sende istersen annene git veya kizlarla takil bende cocuklarla vakit gecireyim icim yanmayacak.ben bütün gün evde bekle keyifleri olsun gelsin eve. 2cift laf etmeden ben yorgunum hooopp yatak uyku ertesi gün is ve yine onlarla plan
Annenize gitmek istiyorsanız gidin, neden eşinizin size git demesi gerekiyorki.
Kaç tane çocuğunuz var? Madem eşiniz annesine, kızkardeşine gitmek istiyor, onları eşinizle gönderin hem onlarda halalarını görmüş olur, sizde kızlarla takılırsınız.
İsteseniz gayet güzel çözümler bulabilirsiniz. Sizin probleminiz ilgi odağı olmaktan çıkmanız.

Almanyada yine bir tatil ve 1saatlik mesafede oturan gôrümcem kayinvalidemde yine 10gün misafir ve yine 3.4.plana atilan ben.
Geldiler görümce 3cocuguyla kocam gitti aldi getirdi ve hergünü onlarla her gün... beni ve kizimi düsünmüyor bile. Isden geliyor onlarla gece yatmaya geliyor yorgun halde.
Ben biktim cumartesi görümcemin alisverisini yapacak kocam ve pazartesi evine birakacak. Kimse benim planim var mi yok mu sormuyor.
Biktim

Sonuçta size kalmaya gelmemiş. Bırakın abisi de kardeşi ile ilgilensin ve 10 gün sizi ihmal ediversin ne var. Geri kalan 355 günde mutlu iseniz bunu sorun etmeyin. Mevcut huzurunuz da kaçmasın.

Sizde bu 10 günlük süre içerisinde kendi ailenizle vakit geçirin bence. Onlar gittikten sonra normale dönüyorsa eşiniz bir sıkıntı kalmaz.

Back
X