Kayinvalide haksızlıkları

guly91

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2024
77
23
8
34
Kayinvalidem hep bizi ayrı gordu sadece kaynim ve gorumcem icin yaşadı onlarin sözü geçerli oldu onlara maddi manevi yardımcı oldu simdi kayinbaba hasta oldu esim ilgileniyor herseyiyle tup bebek icin biriktirdiğimiz para var onu biliyorlar tutturmuşlar baban hasta araba al siz olsanız ne yapardiniz?

Birikiminiz keyfi bir yere gitmiyor yine sağlığa gidecek. Ben erkek ailesi olsam utanırdım gelinden/yengeden tüp bebek parasını istemeye. Baba onların babası herkesten önce onların elindekileri harcaması gerekiyor. Ama eşin kendini seni savunsa kimse sizin bebek paranıza göz dikemezdi. Böyle bir adamdan çocuk istiyormusun gerçekten?

Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsanız da sizin de hakkınız var o parada. Suçu da eşlerinizin ailesine atıp durmayın artık, koca adam çocuk sahibi olmak için biriktirdiği paraya göz dikenlere en azından bir hayır diyemiyor mu, onları susturamıyor mu? Arabalarını yıllarca paralarını yedirdikleri oğullarından istesinler.
Nefret ediyorum bir ailenin birikimini sadece kocanın parası olarak görüp çöreklenmeye çalışan cahil akrabalardan.

O değilde tup bebek masrafi bir araba fiyatina yaklasti mi yahu? Allah yardimciniz olsun.

Boyle birşeyi kabulm etmezdim de, kocam.beyde bunu kabul ediyorsa doktor arayacagima avukat bakarım, baba bir kisinin babası değil. Ayrıca onlarda size yardım etmek zorunda değil, herkes kendi evine baksın bence.

şuan bu postu okudum içimde büyük öfke uyandı. Yıllardır çocuk istiyoruz olmadı takdiri ilahi dualarımızda ısrarcıyız vardır rabbimin bir plani bizde parayı denkleştirmeye calışan çiftiz tüp bebek için. Ve maddi manevi piskolojik olarakta hiç kolay olmayan bir yol öyle görülüyor.

1. Evinizde ne yediniz ne içtiniz , ne aldınız
Anlatmayın
2. Nekadar paranız var gelriniz nekadar , anlatmayın
3. Planınız nedir , anlatmayın

5 mi yediniz yada biriktirdiniz 1 diceksin 2 diceksin. Dürüstlük size kalmamış...

Arkadaşlar siz yapılarını huylarını biliyorsunuz anlatmicaksınız belki sizin suçunuz değil belki de eşiniz sürekli paylaşım içinde aile ile ama bu doğru değil.

siz güzel ve öncelikli olan bir şeye adım atıyorsunuz. Bu bir ihtiyaç ve önceliği var siz biriktirdiğiniz ve hiç destek görmediğiniz bir yere para vermek zorunda değilsiniz.

Yanlış anlaşılma olmasın , kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama haksızlık sevmem. Anneler babalar bu teraziyi düz tutmakta zorlanıyor bazen adaletli olmak lazım...

Aynısını yıllarca kaynanam yaptı kaynımla eltime verdi ama burdan da alıp sömürmeyi bildi. Sonunda paramızda kalmadı enerjimizde. Maddi bitti bu sefer de manevi olarak yardımcı olamıyoruz tükendik harcayacak enerjimiz kalmadı.

Böyle bişeye izin vermemelisin ,ve eşinin eli giderse yazıklar olsun demek ki ,eşinin hayali bu değil seninle aynı hayali kuruyorsa ancak o paraya el sürmez. Kime yedirdiler içirdilerse yapsınlar fedarkarlıklarını. Siz kendi emeğinizle zorluklarla o parayı biriktirdiniz o sizin çocuğunuzun rızkı! Böyle durumda ben yollarımı bile ayırırm bi süre para için değil ama bi gözden geçirmek lazım görmek lazım olan biteni uzaktan izlemek gerek. Gidişat iyi değil tecrübem sabit.

Niye tek siz aliyormussunuz. Digerleri alsin. Sahsen vermezdim. Taksiler ne güne duruyor
Taksi lafı eden yok adamın yüksekte emekli maaşı var araba al kotu bitane satarsınız yine diyorlar esim senin rızan olmadan almam diyor ama almakta istiyor ve bu durum beni rahatsız ediyor başka evleri de var kaynim oturuyor biz bide kiradayiz gorumcenin arabası var kocasının gönlü olmuyor diye ona dokunmuyorlar arasi bozulur diye

Esimi zerre sevmezler hic bi maddi konularına karistirmazlardi simdi herseyi esime yuklediler

O kadar bunaldım ki zatwn patlama noktasına geldim esim diyornsenin rızan olmadan almam ama onlara da demiyor ki alamam demiyor bu beni sinir ediyor

Çalışıyorum bende diger çocuklarının ya evi var ya da kayinbabanin evinde oturuyo bir oğlu da tek kirada olan biziz tek çocuğu olmayanda biziz. Birikimi de kocam benim sayemde yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…