Kayınvalide ile aynı apartmanda yaşamanın avantajları ve dezanavantajlari nedir

Ayni zamanda geline Ailen niye bu kadar sık geliyor
Kaçta geldiler kacta gittiler
Sen nereye gittin
Bir evinde otur
Yarın bana misafir gelecek haberin olsun
Haftasonu gitmeyin bir yere temizlik var
Akşama manti yapılacak

Offf tek bir avantaj bulamadim

Kendi ailemle aynı site de oturuyorum, inanılmaz bir avantaj. Çocuk bakımı, yemek desteği gibi gibi hayatımı kolaylaştıran bir sürü yardımı oluyor. Ama eşimin ailesi olsaydı neler yaşardım bilemiyorum. Muhtemelen yakınlığı bu kadar hevesli şekilde tercih etmezdim.

Esimij ailesiyle aynı apartman dairesinde farklı katlarda oturmanın avantajları ve dezanavantajlari nedir veya ne olabilir

Kesinlikle kaç uzak dur benimde hicbir sorunum yoktu gayette iyi anlasiyordum. 1yıldir yakınım düşün bir sure sonra sinirleri zorluyorlar. Uzaklık cok iyimiş 1 yila gitmeyi dusunuyoruz. Benden habersiz evime misafirmi cagırmadı. Evi asagıda olmasına ragmen yazlıga gidip 15 gune bir gelip bendemi kalmadı asagıda evi var siz de kalaym diyip evine gitmedi. Oyetmiyor gibi gorumcem dolabımdan habersiz eşofmanmı almadı. Yani işin gercegi yakin olunca cok yüzgöz olunuyor. Yakın oturacak herkese tavsiyem uzak olun...

Son düzenleme:
Esimij ailesiyle aynı apartman dairesinde farklı katlarda oturmanın avantajları ve dezanavantajlari nedir veya ne olabilir
kuzenim aynı hatayı istemeyerek yapmış bulundu.kaynanasında bir anahtar eve hop diye daldı.kız babasına filan gittiğinde o yokken evine girildi çıkıldı.yemeğe bize gelinler arayıp sormadan çıkıp eve gelip alıp kumandayı keyif çatmalar.özelleri kalmadı.ayrılık seviyesine geldiler.bi avantajıda yoktu maalesef.

- anne patatesim bitmis
+ al kizim

- anne kendimi iyi hissetmiyorum gelirmisin
+ geliyorum kizim

+ yemek yapamamissindir diye yemek gonderdim kizim sana
- tesekkurler anne

*

+ nereye gidiyorsunuz evde degilmisiniz siz size gelecektim
- carsiya gidiyoruz islerimiz var

+ kziim cay koy geliyorum
( 5dk sonra kapida )

- aksam misafir gelecek gideyimde evi toplayayim
+ kim geliyor aa oylemi uzun zamandir gormemistim bende gelirim aksam caya musaitseniz tabi kizim

Herkes mi aynidir ki ne bileyim mesela yardim etmez mi mesela kizim bugun yemek yapma gelin birlikte yiyelim sen yorulma.drmez mi ne bilim bana yardımcı olmaz mı
Der der hergun bugun yemek yapma gelin bizde yiyelim der... oyle cok olur ki k kadar olur yani ☺

Tatlı gelin lafını bilir misiniz? Hikaye o ki kayınvalide her akşam kendisine gelen kızıyla damadına tatlı gelin demiş, damat ertesi akşam almış bir kutu tatlı kayınvalidenin evine gitmiş kayınvalide damadın bu jestine teşekkür etmiş ama kalkma vakti gelince kayınvalide yine tatlı gelin demiş, damat kayınvalide tatlıyı beğenmedi diye düşünüp ertesi akşam birkaç çeşit tatlı alıp gitmiş, yemişler içmişler, tatlılar ikram edilmiş derken kayınvalide kızıyla damadını yolcu ederken yine aynı sözü söylemiş "tatlı gelin"
Damat bu sefer ne kadar tatlı çeşidi varsa yanında içeceklerde dahil bir sürü tatlı almış dayanmış kayınvalidenin kapısına, yine yenmiş içilmiş damatla kız kalkmış, kayınvalide kapıda tatlı gelin deyince damat artık dayanamayıp sormuş:-Anneciğim tatlı gelin diyorsun da her akşam çeşit çeşit tatlı getirdim, ne demek istiyorsun? demiş.

Kayınvalide bulmuş fırsatı kaçırır mı? Damada yapıştırmış lafı:- Oğlum, ben size tatlı getirin demiyorum, tatlı gelin diyorum, her gün her gün gelmeyin arada gelin tatlı gelin ki özleyelim demiş.

Damat kayınvalidenin sözüne belki kırıldığından, belki ne demek istediğini anladığından birkaç zaman hiç görüşmemişler, bir akşam yine kayınvalideye gitmişler, kayınvalide kapılarda karşılamış, ikramlar, sohbet, kahkaha vaktin nasıl geçtiğini anlamamışlar, kayınvalide eğilip damadın kulağına işte ben size böyle tatlı gelin dedim demiş.

Velhasıl kıssadan hisse, ister kayınvalide ister kendi aileleriniz olsun, uzak olsun, mesafe olsun, tatlı olsun.

maşallah galiba ben hepsini yaşiyorum banada ilk günlerde bi falancaya gerzmeye gidiyoruz sende gelirmisin...yok saol evde işlerim varr .. aman ev işi bitmez gel senini için değişiklik olur.. yok gelemem. dedim mi biter.

eş kişi: bi yere giderken annemlerle birlikte gideriz piknige de annemlerle yapariz.. benim annemlere gelince eş kişidi uok gidemem.... durum böle olunca bende yüz vermiyorum
hadi sende gel diyolarda rahatca gelemem diyebiliyorum.. eskisi gibi öle samimi degilim..

annemin bize geldikleri kaynanami da çagir demesine sinir oluyorum hayır annecim çagiramam dedim. .. gitmiş çagirmiş kaynana saolsun gelemem demişş... benim emrim olmadan gelmez.. valla ben annemede sinir oluyorum bana kaynanalık yapmasina. bende kızıyorum sinirleniyorum bana misin demiyo.. bi kere ders vericem kadina.

çocuk yokken iyidir inş çocuk doğunca ayni olsun:)

Herkes mi aynidir ki ne bileyim mesela yardim etmez mi mesela kizim bugun yemek yapma gelin birlikte yiyelim sen yorulma.drmez mi ne bilim bana yardımcı olmaz mı
sakın dese bile gitmeyin yarın birgün elektrik su olarak size geri döner

kargoyu alirlar,
anahtar unutursan kapi acarlar,
uzun yola gidersen evini kontrol ederler, ciceklerini sularlar, evcilin varsa bakarlar,
cocuklarin varsa bakarlar goz kulak olurlar,
evde seker bitince markete gitmezsin,
borekler coreklar yaparlar cagirirlar, sen anca cay yaparsin
aha cennet gibi tasvir ettim dimi,
benim gonlumdeki bu acikcasi.

ama iste mahalle baskisinin en etkilisini de aile yaptigi icin, tum bu faideleri gozu gormeyebiliyor insanin.

Iyi olan hiç mi yok nişanlımı da kıramıyorum oturmayalım demek ıstemiyorum oturalim mi aynı apartmanda dedi bende olur dedim yani biri 1. Kat diğeri 10. Kat

baştan en yaptırırsanız o olur
kıyamıyorum kıramıyorum ile ömür geçmez
ben ayrı şehirlerden karı kocayı kavga ettireni gördüm
ayrı mahalleden kavga ettireni gördüm
aynı apartmanda ne aldı ne etti nereye gitti hele gelen misafire laf edip kızı sürekli ağlatarak sonunda sinir hastası edeni de gördüm
aynı apartman da olup da çok iyi geçinen insanlarda gördüm hatta gelini birşey aldığında başkası onu alırken şunu da alaydı daha gzüzel olurdu diyen olursa onu da gelinene alanı gördüm

tamamen karakter meselesi ve nişanlıyken az çok belli ediyorlar
herşeye karışıp karışmayacaklarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…