Kayınvalide ile aynı apartmanda yaşamanın avantajları ve dezanavantajlari nedir

Konu sahibi bu mesajı okuyun potansiyel geleceğinizi görün.

İşte böylesi çıkar çocuğunuza bakıp bakamayacağınıza karar vermek ister.

Kadın kendi doğurduğu çocuğa bakıyor diye suçlu.

Klasik kaynana beklentilerini karşılamadığınız için sizden kötü gelin hanım(!) olmaz.

yazdıklarından bunu çıkarmış olmanız çok ilginç.pardon da ben nerede gelin suçlu demişim yazmışım benim verdiğim örnek karışmayan insanlar da var olduğuyla ilgili...sizi rahatsız eden nedir?? Ağzıyla kuş tutsa bile sizin gibi insanlar altında art niyet arıyor demek istediğim buydu sizde örnek oldunuz

Haa bu arada inşallah konu sahibinin kayınvalidesi de annem kadar olabilir ,burda yığınla konu var kendi annem çocuğuma bakmıyor zor durumdayım diye verdiğim örnek onun üzerineydi yoksa annemde 60 yasından sonra 2 coçukla uğrasmaya cok mu hevesli dersiniz, kadının bi sosyal hayatı düzeni yok mu?? Çalışsaydı seve seve bakacaktı niye bu kadar zorunuza gitti anlamadım açıkçası

+++++
Budur, başka söze gerek yok

Evlendikten sonra 2 sene kayınvalidemle aynı evin içinde oturduk.
Kendi odamda düzenim vardı kvdem karışmazdı aynı evin içinde akşamları falan eşimle odamızda tv izlerdik siz gençsiniz bakın rahatınıza derdi her zaman,birlikte gezmeye falan giderdik,misafirim gelse kendi gezmeye giderdi rahat edebilelim diye,işten gelince tüm işleri beraber yapardık,çok güzel anlaştık yani sizde aynı apartmanda iyi olabilirsiniz.
Şuan hamileyim bulantıdan mutfağa giremiyorum yemeğimizi yapıp getiriyo evimin işini yapıyo sağolsun evine gidince beni mutfağa sokmaz rahatsız oluyorum diye

Iyi olan hiç mi yok nişanlımı da kıramıyorum oturmayalım demek ıstemiyorum oturalim mi aynı apartmanda dedi bende olur dedim yani biri 1. Kat diğeri 10. Kat
Neden olur dedin ki?
Kirnakla ne alakasi var?

Ayni apartmanda huzurlu olanlar da vardir ama azinlikta

Hergun gelmenizi ister
O gelir
Misafiri gelir cagirir gitmezsen sorun olur

Ama belki bunlarin hicbiri de olmaz
Kisiden kisiye degisir

Ama sunu asla unutma; nasil baslarsa oyle devam eder
Bastan cizgini belirle
Hergun hergun gorusmek zorunda olmayin
Komsu gibi olun
Yoksa buraya cok konu acarsin

Canım benimki bir melek.karışmaz etmez.ama oğlu da bir kıymetlidir sorma.herseyden haberi olsun ister.ev ararken üst katları boştu.eşim cok ısrar etti alalım diye.bir sürü avantaj saydı.gerçekten ev kocaman 200 küsür metrekare yazın serin kısın sıcak bir evdi.kaçmazdı.ama geçen yıl bir gerginlik yaşadık ilk defa.üstelik benim eşimi arabada onlara giderken doldurduğumu sanıp bir sürü laf saydı.sırf eşimin yüzünü gergin kızgın görünce.oğlunu savundu bağırdı cağırdı.oysa ben telefonda arkadasımla konuşmuştum arabada.eşimin gerginliğoyle ilgili tek laf etmedim.esim yuzünden de yanlıs anlasıldı biraz durumlar.krizi idare edemedi.o oldu yani.ki ben bu kayınvalideye melek diyorum.en iyisi bu.gerçekten çok iyidir ama oğlu yüzünden beni kırdı.hiç saygısızlık yapmadım oysa onlara hiç bir zaman.

Yani sonunda o evi almadık.daha kücük bir evi daha fazla fiyata aldık.salaklık mı dersiniz .ne dersiniz bilmem.bazen acaba eşimi mi dinleseydim diyorum.evet çocuklar bakılır bilmem ne.
Ama benim eşim kahvaltı tap çağır yemek yap çagır.pasta yap çağır.cık evini temizle.cık yardım et diyecek biri.tabiki yaparım zaten yapmadıgım seyler değil.ama bana söylenince yap deyince sinirim bozulur benim.hı kimisi demiş evin temizlenir , işin yapılır.benimki kendi evini zor yapiyor yaşlı kadın.zaten öyle bir beklentim olamazdı da yani.

ona her gelen elti görümce cocugu bana çıkacak.eşim uyuyana kadar orada kalacak.bilemiyorum.benimkinin iyi yönleri ağırdır.mesafelidir.cat kapı da gelmezdi.ama ben yine de cesaret edemedim işte.

Zoruma giden bir şey yok.
Bir insanın kendi çocuğuyla ilgili verdiği karara karışma haddini kendinizde bulmanız veya annenizin bulmasını yanlış buluyorum.
Gelin gelmiyor gitmiyor soğuk diyorsunuz işte sınır bilmediğiniz için mesafe koyuyor. Size bir kötülük etmemiş ama kötülemişsiniz.

İlk mesajınızı tekrar okuyun iyi akşamlar.

Hala karışıyor diyorsunuz ben de pes diyorum..sınır koyan ,kapisina gitmeyen,karismayan annem bu arada..karisan kaynana ornekleri yukarida cok var onlari okuyun derim.ayrica ayri eve cikmalarini annem cok istedi yanina almak istemedi ama burda oturmak kendi tercihleri,ben yasananlari yazdim bi babaannenin kendi torununu sevenedigini belirttim kotulemedigimiz icin bu evlilik suruyor cunku baska kaynanalar gibi kardesimi doldurmuyor annem.

Esimij ailesiyle aynı apartman dairesinde farklı katlarda oturmanın avantajları ve dezanavantajlari nedir veya ne olabilir
Aynı apartmanı bırak aynı ülke içinde yaşamak sıkıntı, her kaynana bir değil illa ki ama benimki için öyle

Iyi olan hiç mi yok nişanlımı da kıramıyorum oturmayalım demek ıstemiyorum oturalim mi aynı apartmanda dedi bende olur dedim yani biri 1. Kat diğeri 10. Kat

Şimdi kırmak istemiyorsunuz ama ileride ikinizde kırılacaksınız. Bence ailesine de söylemeden bu fikrinizden vazgeçin derim.

Bende nişanlıyken eşime yakında oturmak iatemediğimi söyledim. Seviyeli ilişkimiz hala devam ediyor

Avantajlı yanı çoçuğunu istediğin an güvenerek bırakabileceğin kapı bişeye ihtiyacın varsa karşılıksız verebilecek tek insan biri gelince yardıma koşarak gelen biri olarak görüyorum ben kaynanamla karşılıklı oturan biri olarak. Dezavantaj kapın sürekli çalar misafiri varsa gitmek zorundayım. Çocukların hele birde varsa o kapın hiç kapanmaz. Ben Kaynanam la iyi geçiniyorum tabi arada illaki tartışma oluyor ama memnunum ben

Canım bende 1 buçuk yıllık evliyim aynı apartmandayız çok sıkıntımız yok çok şükür ama kapıda anahtar var çat kapı girer içeri oğlum var herşeyine karışır en iyisi haftada bir görüşmek günde 5 10 kez görünce sıkılıyor insan bide ben bi gün yukarı çıkmasam eşimle tartışıyoruz neden çıkmadın diye bizden önce görümcem burda oturmuş çok karışmışlar zamanında boşandılar.

Benim kv uzakta.
Ama hem çevremde hem de burdaki kadınlarda gördüğümüz üzere bu sıkıntılı bir durum. Tavsiye edilmiyor. Edilmez
Tecrübeye kulak ver. Çoğunluk ne diyorsa onu dinle. Kendine bu kötülüğü yapma .

ben aynı siyedeym ama 3 yıl sonra coxuk için oldu. ama basta olsaydı aradaki sınırı cizemezdim .cünkü eskiden eve geldiklerinde bile cok huzurszlukşar yasadık ve bazı seylerin onlarda farkına vardılar sınır koydular. ve erkekler bukadar yakın olursan orayıda yuva beller r gün gitmesen ikinci gün annnemlrre cıkalım der. illaki dip debe oturmaya gerk yok yakın muhitten tutun . kırmak kırılmak bunu söyleme ilerde kırılırsın

Kişisine göre değişir heralde. Bende aile apartmanında oturuyorum. Genel olarak kayınvalidemle aram iyidir.
Dezavantaj diyebileceğim şeyler şunlar;
kahvaltıya,yemeğe,çaya davet beklerler
evin sürekli toplu olmak zorundadır, pat diye gelebilirler
misafir geldiğinde onlarda çağırılmayı beklerler
kayınvalideme gelenler kapı hemen açılsın diye benim zilime de basarlar önce hangimiz açarsa niyetiyle (en sinir olduğum durum bu sanırım)
evine müdahale etmeye çok çalışırlar, baştan ayarını vermen lazım

Avantajlar;
Acil birşey olduğunda hemen gelirler (bu konuda şanslı hissediyorum, çok yardımlarını gördüm)
En yakın bakkaldır
Eşim gece çalıştığı zamanlarda evde korkmuyorum, güven veriyor varlıkları
Hep bi tabak gidip gelir ortada kim ne pişirdiyse o ona o ona yollar (en sevdiğim )

Aklıma pek fazla bişey gelmedi, ama ben kayınvalidemle iyi anlaşmama rağmen bazen yaka silkiyorum. Uzak olsaydık belki daha daha iyi olurduk, fazla muhabbet tez ayrılık getirir diye boşa demiyorlar. Herşey dozunda güzel. Mesafe önemli bir kriter yani bu aile binası olaylarında. Baştan çizgini koymazsan sonrasında olacakları kontrol edemezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…