- Konu Sahibi rengarenkdunyam
-
Beeennn...
Asla önermiyorum asla.
Bi kere gecelik giymeyi unut.
Kahvaltı saatlerini kendin ayarlamıyosun. Mecbur kalkıp hazırlıyosun.
Ütü yemek bulaşık temizlik herşey sana bakıyo.
Misafir geldi kalk hazırlık yp.
Bişey desen alınır demesen alınır.
Eşinle ztn hiç bişe yapamıyosun odan dısında.
Odanda bile özgür degilsin.
Banyo yapmak istesen hop kalkıp gidemezsin.
Dısarı iizin almadan cıkamazsın. Kocanla cilveleşemezsin.
Arkadaşların eve gelemez gelsede rahat sohbet dedikodu yapamazsın. Daha sayimmi.
Banada demişlerdi kızım yapma etme akıllı ol kaynanayla oturulurmu diye. Ama ben dinlemedim aşk gözümü kör etmiş gbi olsun dedim nolcak.
Sonuç boşandım :)
Benim abimde bu sebepten evlenmiyor gerçi annemle anlaştım ben evlendikten sonra bana gelecek ama abim buna hiç razı değil annem gerçekten iyi bir insan ama ben kendimi düşününce kayınvalidem gibi biriyle yapamazdım çok farklıyız inanılmazMerhaba
Ben bu konu üzerinde çok düşündüm, bir karar aşaasındayım, böyle bir karar verme noktasındayım... Kayınvalidem diceğim kişiyi düşünüyorum, sevdiğim adamı, böyle yaşamanın artılarını eksilerini, hayatın gerçeklerini bir taraf daha ağır basıyor, bende tecrübelerinizden yararlanmak istedim belki atladığım, görmediğim noktalar vardır diye sizede danışmak istesim
Kayınvalidenizle aynı evde yaşamak zorunda olanlar var mı ? Bunun iyi yada kötü yanları var mıydı gözünüzde, artıları eksileri vs...
Dünyaya yeniden gelmiş gbiyim çok şükür. Amin canımSonuç beni de güldürdü doğrusu :)
Anlatıp anlatıp sonu zafer gibi bahsetmişsiniz.
Demek ki şimdi mutlusunuz Allah daim etsin mutluluğunuzu.
Bende hiç anlam veremezdim sorun yaşayanlara ama yaşadım küçük küçük midem bulandı yani.Bekarken bende öyle diyordum heyy yavrum heyyayy nasıl kaynana falan diyorlar ben annem gibi göreceğim onu çok iyi anlaşacağız diyordum kii.
Olmadı yapamadım , kendi annem gibi falan hiç göremedim elektirk alamadık biz yahu sanırım.4 ayda beraber yaşadık ,yeminle evimdeki kuru ekmek çok daha huzur verici...
Yapma ablacım , düşünme bile ahnı ortamda ömür geçirmeyi...
Kayınvalideye göre yorum değişir
Sabit olansa şudur ki en iyi kayınvalideyle dahi zaman zaman problemler çıkabilir.
Benim kayınvalidem düzensiz ve hijneye çok önem vermez zaman zaman bencillikleri tutar bu yüzden onunla yaşamak zor olabilir benim için ama dünyanın binbir türlü hali var her şey olabilir bu yüzden asla onunla yaşamam demem, yaşamayı tercih etmek istemem diyebilirim.
Bir de şey geldi aklıma mesela, komik olacak belki ama hiç evde saten gecelik giyip gezemem kocama süslenip kapı açamam. Belki de en son düşünelecek şeydir bu ama bence bu bile bir kayıp olurdu eksiler hanesine yazardım
Haklısınız ev ev üstüne olmaz, bende hep böyle diyordum, gerkeirse ayrı şehirlerde yaşayalım ama hayat şartları hayallleri değiştiriyormuş. Aynen aklıma geldi bu benimde özel hayat, sadece odan ile sınırlı olacak, evin içinde rahat olamayacaksın vs vs... Bunları hep düşündüm ama sevdiğimi düşünüyorum, sevdiğim, sevgim ağır basıyor.. Onun annesi benim babam, aslında ikimizde aynı şeyleri söylüyoruz onunla, onların evinde yaşamak değilde kendi kurduğumuuz bir evde yaşamak istiyorum, ben annesinin evine değil, annesi bizim evimize gelsin...Ev, ev üstüne olmaz boşuna dememişler. Benim tecrübem yok ama etrafta görüyoruz, isterse melek olsun aynı evde yaşanmıyor. Özel hayatınız kısıtlanacak, hep diken üstünde olacaksınız, sere serpe uzanamayacaksınız falan rahatça. Çekilir dert değil bence.
Neden birlikte yaşamak zorundasınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?