Kayınvalide ile aynı evde yaşama tecrubesi olanlar ?

öncelikle merhaba kayıvalidemle 3 yıl oturdum çalişiyorum çocuguma baktı ..ama önermiyorum rahat edilmiyor hep o kırılmasın diye susmak zorunda kalıyorsunz çaliştıgım halde zor kendimi aciz hisetmeye başladım en son bana kalırsanız önermiyorum

Birebir aynı şeyleri yaşadım sanki ben yazmışım gibi.
Kv çok iyi anlayışlı bir kadındır, torununa da çok iyi baktı, yemek yaptı. Ama yeri geliyor o gün yiyeceğimiz yemeğe onun karar vermesi bile dokunuyordu. Bana neden hiç sormuyor diye düşündüğüm zamanlar vardı. İnsan belli yaştan sonra özellikle sindiremiyor.
Minnet ve saygı duygun öne geçiyor, onun için de zor evini bırakıp gelmek diyor susuyorsun. Zaten susmasan ne olacak?
Şimdi kendi evinde bakıyor ama kışın yine bizimle. Umarım yakında bir ev bulunur da o da biz de rahat ederiz.

@rengarenkdunyam bu kadar sayfa hep yapmaman gerektiği yazıldı. Sen ne karar verdin merak ettim.

önceliği her zaman annesi olacak bir adamla olmaz bu iş. benim aklım almıyor. en güzel.yıllar niye bir başkasının baskısı altında geçsin ki ? O aşkı yasayamayacaksiniz bile.

Bence evin girişleri ayrı olan dubleks bır ev kıralayın veya durumunz varsa satın alın. ust katta kayınvalide kalsın aradakı merdıvenı de kaldırın tabı. alt katta sen. faturaları da sız ödeyın sorun değil. ama herkesın evı kapısı banyosu ayrı olsn hem de gozunuzun onunde olsun. eger ımkanı varsa babanı da aynı apartmana tasıyın. ama herkesın evı kapısı ayrı olsun. siz de calısırken artık ne kadar yetebılırsenız onlara yardımcı olun.

canını sıkmak istemem ama bende çalişiyordum .. eve gelince bi kap yemek yoktu koştur koştur eve gel bi de yemek hazırla kendin olsan aparatıf yaparsın ama kaynana olunca zor zorr

ahhhh hafızamdan silinmeyen sahneler eve geldiğimde saolsun yemek yapmış olurdu ama onunla gece gec saatlere kadar sohbet etmemı ısterdı, kendını övmekten inanılmaz haz alır ve her an heryerde bunu yapardı, inanırmısınız artık evimiz ayrı ama artık nasıl sıkılmışsam, yuzunu gormek ıstemıyorum, allah affetsın ama yemın ederım ıstemıyorum, yaz tatılımıze daha yenı yalnız gıdıyoruz, ya cıdden durup düşününce yazık diyorum sadece....

Yazıklarının hiçbirini okumadım başlığa göre cevap veriyorum hayır oturma

önceliği her zaman annesi olacak bir adamla olmaz bu iş. benim aklım almıyor. en güzel.yıllar niye bir başkasının baskısı altında geçsin ki ? O aşkı yasayamayacaksiniz bile.
Değil mi ikinci planda olmak nereye kadar göz ardı edebileceğim ki, tama kabul ediyorum hayatımın adamı o, onun gibi temiz seven bir adamın karşıma çıkacağınıda zannetmiyorum ama o aşkı yaşayamayıncada benim sevgim tükenecek onu biliyorum

Onu hala çok seviyorum, sevgimde en ufacık bir değişiklik yok ve asla da olmayacak, o farklı birisi benim için vazgeçemeyeceğim birisi ama olmayacak bir iş, biz sevgililik, evlilik yoluna hiç girmemeliyiz hayatımın en iyi dostu arkadaşı belkide abisi olarak kalmalı, hayatımda kalmalı, hiç kırmamlıyız o yüzden de birşeylere hiç başlamamalıyız... Onun önceliği annesi benim önceliğim babam, hayatımızı buna göre yaşamalıyız o zaman...
Bunları yazmak kolayda, yazarken birşeylerin boğazımda düğümlenmesi zor işte..
Birisi tarafından sevilmek güzel bir duygu, zararsız, çıkarsız ve aslında eminim o mükemmel bir eş, mükkemel bir baba adayı ama şartlar işte şartlar bunu yaşamamıza izin vermeyecek..
İsyanım yok, kolay bir hayatım olmadı ergenlikten sonrası zor geçti benim için, hastalıklar birkaç sorunlar derken en çıkmazda olduğum bir zamanda karşıma çıktı o, hayat olsu nefes oldu sadece varlığıyla, sohbetiyle... Hayatımın en zor anında babam dışında kimse yokken yanımda elimi tutan acımı paylaşan o oldu, akraba dediğim insanlar arayıp sormazken hergün arayan soran o oldu, bakışlarımı biliyordu gözlerim abakınca nasıl olduğumu anlıyordu Annemi kaybettikten sonra babam ve onun varlığıyla devam edebildim, işte bu yüzden vazgeçemiyorum, o hiçbirşey yapmasa bile varlığı yetiyor bana ama kararımı verdim işte sevmek fedakarlık yapmaktı aynı zamanda değil mi ?

Bir tanidigim kayinvalidesiyle yasiyordu.Birbirleriyle sohbeti ve birbirlerine hitap sekilleri çok hoştu.Anne kız bi baksana gı anne :))) kayinvalidesi: kizz bu ne kiz sence ay ne ki bu acaba :))) cok hostular.Kayinvalidesine ismiyle hitap ederdi bazen çünkü kadinin ismi cokkk sevimliydi.

Olmayacak bir şey değil , öenmli olan devamlılığını sağlamak ve gerçekten bu şekilde yaşamaya hazır hissetmek kendini, birde kafanda başka hiçbir düşüncenin olmaması

sizin için bu kadar değerliyse madem bence baska bir planınız olmalı, yani sevgilinizle bu durumu acıkca krımadan konusmalısınız, sonrasında olmuyorsa yıne olmaz ama belkı de sıze hak verecektır, annesının de yakınınızda yasayacagız bır ev arayı, herkesın kendı hayatını daha rahat yasayacagı sartlar oluşturabilirsiniz, hatta şunu da soyleyeyım belkı anne de kendı evınde rahat edecektır, arada gelır kalır ama bır bayanın kendıne aıt kurulu duzenı olmalıdır, sevgılınıze bunu aynen böyle anlatın, umarım ayrılmak zorunda klamazsınız

Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum; Allah yardımcın olsun o vakit. Çünkü zor hayatına yeni zorluklar ekleyeceksin. O zaman da böyle çok seviyorum diyebilecek misin emin değilim. Şunu anladım hayatta ben iyiysem herkes iyi. Bir tırnaklarını çıkartmaya gör herkes yapılan her şeyi unutuyor.
Keşke sevdiğin adama dürüstçe 'ne zorluklar yaşadığımı sen biliyorsun bence biz kendi evimizi kendi yuvamızı kuralım böyle daha mutlu olacağım' diyebilsen. Bir evde yaşamak yerine yakın evlerde yaşayın.
Benim kv yalnız bir kadın. 6 sene önce biz evlenmeden boşandı. İnanır mısın o an aşk gözümü kör etmiş 'annemle yaşar mısın?' sorusuna 'evet' yanıtını vermiştim. Ama beraber yaşamadık tabi. Şimdi kendime gülüyorum. Çünkü dünya iyisi de olsa olmazmış. 5 aylık çocuğuma baktığı sürede anladım.

Biz de fedakarlıklar yaptık zamanında ama buna kv ile bir oturmak dahil değildi. Ama şimdi çocuğum için çözüm üretmeye çalışıyorum. Fedakarlık bitmiyor sadece şekli değişiyor. Ama en azından alternatifler var.

çevremde bir çok örneği var hiç iyi geçineni görmedim gelin kayınvalide arkasından atıp tutuyor
kayınvalide gelinini kötülüyor ohooo çok zor iş karar senin tabi

"Onu hala çok seviyorum, sevgimde en ufacık bir değişiklik yok ve asla da olmayacak, o fararklı birraisi benim içign vazgeçemeyeceğim birisi ama olmayacak bir iş, biz sevgililik, evlilik yoluna hiç girmemeliyiz hayatımın en iyi dostu arkadaşı belkide abisi olarak kalmalı, hayatımda kalmalı, hiç kırmamalıyız o yüzden de birşeylere hiç başlamamalıyız.."

Size tam olarak da bunları söylemiştim, ben gerek kendim günlerce bunu düşünerek gerek de size burda danışarak günlerce düşündüm işte, onunla ben biz olabilmemiz için, en iyisi için... Ben onun ağzından çıkan sözler için orta yolu bulmaya çalışırken bazı şeyleri daha iyi fark ettim..
24 yaşındayım ve benim ona kalbim deli gibi çarpıyor, ilk sevdiğim adam, ilkinide geçtim sevdiğim adam ya, el ele tutuşalım, güzel sözler söyleyeyim, gözlerine rahatça bakayım, ona bakınca gözlerimin içinin ne denli güldüğünü saklamak zorunda olmayayım istedim, bunları hep durumumuz gereği erteledim, göz ardı ettim ama bugün fark ettim ki, o benim için bunları düşünmüyor.. Tamam beni seviyor, sevgisinden şüphem yok, diğer insanlardan fazla seviyor sadece bu, sevgili olarak, sevda, aşk olarak sevmiyor beni. Sevseydi her zaman aradığımda cevap verdiği o telefonları o konuşmamızdan sonra açmamazlık yapmazdı, nasılsın yazdığım mesaja cevap vermemezlik yapmazdı, hayatım için önemli olan bir gelişmeyi haber verdiğimde ki tüm yüzsüzlüğmle yine mesaj attım bir gün sonra sıradan bir insana söylemişim gibi tepki vermezdi..
Birşeylerden kaçıyor, bunu çok iyi biliyorum, sıkıntılı olduğu durumlarda verdiği tepki bu çünkü, belkide tüm bu söylediklerimde yanılıyorum belkide gerçekten çok sıkıntı içinde o yüzden böyle davranıyor ama bildiğim birşey var, eğer öyleysede ben kimse değilim ki, sıkıntısını mutluluğunu paylaşamayacaksa benimle neden hayatında olmalıyım ki onun ....
Kararım bu sefer kesin, ilk konuşmamızda söyleyeceğim ona tüm bu dediklerimi ve şunuda diyeceğim hani ne olursa olsun sen beni hayatında istiyordun ya, hep benimle kal diyordun ya, senin söylediklerinle davranışların birbirini tutmuyor ve en çok da canımı bu yakıyor, beni kırmamak için böyle davranıyorsan böylee daha çok kırıyorsun, birşeyleri istemiyorsan söyle bir daha hiç karşına çıkmam, bu konuyuda açmam diyeceğim...
Neden size bunları dedim, bazılarınız gerçekten iyi niyetiyle kırıcı olmadan uyarmak istedi, son durum bu bilin istedim

Bende bir kaç zamandır bu kayınvalide ile yaşama işini düşünmüyor değil. Cidden ciddi anlamda çooooook sıkıntıları yaşadığım bir eski kayınvalidem var. Anlattığımda herkesin şaka sandığı, ama gördüklerinde 3 dakika sonra gerçekmiş dediği birisi.
Ama şimdi tekrar evlenebilirim diyorum kendi kendime ve eskisini baz alarak yeni insana davransam bu bir ön yargı olur diye düşünüyorum.
Belki ilk günden aynı evde yaşamayacağım ama hastalığında yada tek başına kalması durumunda kesinlikle yalnız bırakmayacağım birisi. Çünkü git gide gençleşmiyoruz. Bizde bir gün aynı şartlarda kalabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…