• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile aynı evde yaşama tecrubesi olanlar ?

Dün akşam da aynı konuda aynı mesajı yazdım. .

Hayat sizin karar sizin bekarken herşey tozpembe aynı eve girince kan kırmızı ..

Bari bir iki sene yalnız kalın esin sana sen eşine alış birbirinize adapte olun ki gelecek problemleri daha kolay çözersiniz en azından..

Genel olarak ev ev üzerine olmaz gerçekten rahatlıkk açısından ama size benim kv yi anlatım ben eşim işten ayrıldı memlekete geldik bizi istemediler annemlerde kaldık 1.5 sene kendi öz annem ama yine de evini istiyorsun ,kv çağrdı bizi biz de gittik bebeğim 4 aylıktı ateşliydi ,oruçtum evdeki eltim(onu da anlatacagım)beni göndermek için bin türlü laf etti en basiti emzikliydim ve oructum tavuklu pilav gelmiş komsudan,köy tavugu diye severim eşim sen seversin dedi ,evet dedim hemen atladı bagırarak kocasına çocuklarda yiyecek ondan diye ben şoka girdim ve yemedim tabi.Akli dengesi pek yerinde değil bir şey olur bagırı çagırı hemen, her neyse onun sözüne bakarak beni 3. gün evden kovdular Allaha havale ettim iyi insan olmak yetmiyor canım unutma şimdiye kadar asla saygısızlık yapmadım yemeklerini yaparım,ağzımdan çıkan kelimelere dikkat eden ben kovulurken ,10 yıldır hala da beraber yaşayan eltim (kendisi 2 çocuklu) sürekli calışır ,beni ezen kaynana onun sabah kahvaltısını hazırlar ve yemeye tenezül etmez bile.Çamaşırını yıklar katlar katladıklarını begenmez,ütüsünü yapar ona söz etmez,çocuklarına bakar akşam geldiğinde 1 saat tahamulu yoktur bagırır döver kendisi,anne dersiniz ama haftasonu bir gün tatilinde çocuklarını bırakır, gezmeye gider,10 yıldr eşyları bir odada kilitlidir asla çıkarmaz ,plastik ürününğü bile kullanmaz,misafir gelir kuru çay verir asla pasta vs yapmaz evine ve çocuklarına,yemege el sürmez ben bilmiyorum der eve klima alınır yatak odasına taktır, sıcak yaz günlerinde kv yanarken kendisi yatak odasında klimayla keyf çatar ve asla fatura ödeyip ev alışverişi yapmaz,hatta kv kafa dinlemek için 3 saat uzaktakı akrabasına gider tek çocugu vardı o zaman durmuyor diyerek kocası oraya götürüp üzerlerine attı çocugu ,kendileri evde tatil yaptı.Artı kb ve kv ye saygısızlık yapar bagırı çagırır,İçim dolmuş affola uzun oldu burada anlatmak istediğim adamına göre canım oglunu seven gelini de sever kv 2 oglu var bize farklı onlara farklı ne diyeyim Allah görüyor.

Merhaba, çalışan bir bayan olacağım zaten, yorulunca odama çekilebilirim diye düşünüyorum, hamile kaldığımda bana bakabilecek bir annem yok, ya bende akraba diye birşey yok, o yüzden özellikle hamilelik konusunda onun varlığı daha iyi gelecek bana... Böyle düşünüyorum açıkçası

aşk insanı iyimser yapıyor zaar..

ben kv mi severim ama aynı evde hayatta yaşayamam..bunun iyi insan olmasıyla falan ilgisi yok..

aynı apt.manda falan oturun herkesin kapısı farklı olsun..hatta babanızda oraya taşınsın.. çok kalpsiz gördüm sizi o anasını bırakamıyor ama siz babanızı bırakabiliyorsunuz .. :KK66:

neden yani bir kadında çıkıp ben annemi, babamı bırakamam evlenince aynı evde yaşayacağız demiyor kaldı ki kadınlar daha duygusal..

Babamı bırakmıyorum :( asla :( böylede bir niyetim yok... Ayrı bir evde kv ile beraber yaşayabilirim yazdım ama şartım o evde babamada bir oda olacak yada aynı mahallede oturuyoruz zaten.

Babamı bırakmıyorum :KK43: asla :KK43: böylede bir niyetim yok... Ayrı bir evde kv ile beraber yaşayabilirim yazdım ama şartım o evde babamada bir oda olacak yada aynı mahallede oturuyoruz zaten.

incitmek için yada itham etek için yazmadım..ince farka dikkat çekmek için yazdım..
siz fazla iyimsersiniz teklif edin bakalım aynı evde babanıza oda kabul görecek mi? en başta o aynı evde yaşamayı göze aldığınız kv kabul etmeyecek..
kv de aynı mahalleye taşınsın o zaman..şartlar eşit olsun..

Bişeyleri erteleme lüksümüz yok bence... Ayrıca ayrı kalmaya uygun durum, ebeveynlerin ölmesi :KK43: ki byyle birşeyde asla dilemem
Allah gecinden versin. Eşin seni ezen dinlemeyen biriyse sorun olur. ama sana saygılı ve fazla değer veren ince düşünen bir adam ise işiniz daha kolay olur canım.

ilk baslarda her işe sen koşma diye tavsiyede bulunabilirim. sonra alışıp her seyi ayagina isteyen bir kayinvalideye donusebilir. kendi özeliniz olsun. her şeyi anlatmayin belli etmeyin. gerekirse tartismayi bile disarida iken yasayin.. yüzünüze sonradan vurabileceği açıklarda bulunmayin ailenizle ilgili mesela.. dedigim gibi..

herkes hayatta ayni sartlarda yaşamiyor maalesef. ama siz de bu durumu yaşayacaksiniz olumsuz değil olumlu yorumlara kulak verin.. belki cok tatli bir anne olur size. hic belli olmaz.. belki de iyi ki dersiniz.. Ne olursa olsun umarım cok ama çok mutlu olursunuz. Allah yardımcınız olsun. O evde hep huzurlu ve mutlu olmanızı diliyorum can-gönülden.

İyi düşünün lütfen.. bu çok hassas bir konu..
ilk evliliğimden örnek vereceğim her ne kadar istemesem de , tecrübem olduğu için en azından düşünmenize yardımcı olur , eski kayınvalidem dünya iyisi bir kadındı asla ama asla bir sorun yaşamadım sabahları beni prenses kızım diyerek sarılıp öpen kaldıran bir kadından bahsediyorum gelenime gidenime karışmayan , istediğim saatte yatabildiğim istediğim saatte uyanabildiğim hatta sen yorulma bebeğim beraber yaparız diyen bir kadından..
İnan bana öyle zordu ki bunlara rağmen anlattıklarımı belki kendi annem yapmadı ama yok arkadaşım olmuyor.. Kocana cilve yapamıyorsun , örnek veriyorum bornozunla bir kahve içemiyorsun , belki sen uzanıp tv izleyeceksin ama kayınvalidenin misafiri geliyor ya da bir yere gidilmesi gerekiyor..
Dışardaki herkes sizi bir görüyor eşin ve seni bir aile olarak görmüyor , davetiye verilecek o eve gelen davetiye kocanın adına olmuyor size özel değil sen o evdesin nasıl olsa her gelene gitmek her davete icabet etmek zorundasın.. bunlar ince detaylar ama önemliler..
Temizliği senin istediğin gibi olmayabilir , o farklı düzen ister sen başka çünkü çok klasik ama doğru olan şudur ; " zevkler ve renkler tartışılmaz "
Rica ediyorum yapmayın kendinize eziyet etmeyin..

Canim sen sAnki kararini vermissin
Sen ayni evde yasamak istiyorsun cünkü aksi takdirde seni terk edecegini düsünüyosun.
Kendini kandirmayi birakirmisin lütfen!
Hayat cok tozpembe dimi gelsin bizde kalsinlar falan.
Diken üstünde bir hayat diyor burda herkes yapamazsin.yapabilecekmisin diye sormuyorum yapamazsin
Benim kayinvalidemde dul gorumcem engelli sayilacak sekilde gözleri görmüyor oda evli ve ayri kendi evinde bizde ayri evimizdeyiz ve buna ragmen ben firsat versem karisacak...allah kimsenin basina vermesin 9ay önce benim babamda vefat etti benim annemde dul! Yani ben senide kayinvalidelerimizide anliyorum annemde ayni durumda!
Soruyorum sana kocan isden gelecek sen isden geleceksin sen kocana sarilamayacaksin öpemeyeceksin!
Isyerinde sorunlar yasayacaksin bunlari anlatamayacaksin belki bile cünkü butun gün evde yalniz sizi bekleyen bi büyük var ve yaslilarimizin derdi hic bitmez biliyosun. O konusmak isteyecek.
Gece afedersin esinle sus pus beraber olacaksin, beraber dusa girmek hayal olacak. Onu birak es gec dusa girerken sessiz sessiz gideceksin banyoya dogru utanacaksin
Ev ev üstüne olmaz kesinlikle ve bunun ötesinde igrenc durum
Ben mahremimim hic bir asamasini dusuymus sevismesiymis annenle veya annesiylr paylasmak istemem bu igrenc bisey!!!
Kiziyorum biraz sana senin temiz kalpliligine. Mantikli gercekci ol.
Sevgiline bunu anlat annemizin evi bize yakin olsun kapimiz ayri olsun de...ve bunun nedenlerini süsle süsleyebildigin kadar ve anlat...
Yapmayin ne olur kizlar kendinizi bu devirde bu imkanlara ragmen feda etmeyin!

incitmek için yada itham etek için yazmadım..ince farka dikkat çekmek için yazdım..
siz fazla iyimsersiniz teklif edin bakalım aynı evde babanıza oda kabul görecek mi? en başta o aynı evde yaşamayı göze aldığınız kv kabul etmeyecek..
kv de aynı mahalleye taşınsın o zaman..şartlar eşit olsun..
Ya bakın açık açık yazmadım ben burada sadece genel olarak bir soru sormak istedim.. Babam aynı evde yaşamak isteyen birisi değil, ama diyorum ki o annem diyorsa benimde şu dünyada bir babam var :)
O ince farkın farkındayım zaten :) Ben henüz bunları kabbul etmiş değilim, o bana kendisini anlattı ben daha ona anlatmadım birşey, dediğiniz gibi kv kabul etmeyebilir ki benim babam hiç kabul etmez ama beni isteyen adam, aile babamıda kabul edecek ya da biz hiç olmayacağız yani biz olmayacağız, arkadaşça devam edeceğiz :( her ne kadar bunu yazmak kolay olsada düşüncesi ible kötü açıkçası :(

Abimin evlenmeyi düşündüğü kızarkadaşı Rus.evlenirsek iki şartın var demiş.
Biri iki sene doğurmam
İkincisi aile ile oturmam.Elin Rus u anlamış:KK53:
Annemlerle oturması mümkün değil zaten
Türkiye ye evlenen arkadaşlarının başına gelen sıkıntıyı görünce korkmuş
Eltim kv ile oturuyor.
Eve daha geç gitmek için Avrupa yakasından Anadolu yakasının bi ucuna işe girdi
Bana senede 15 gün geliyor daralıyorum

Aynı ev değil ama yakınında bu yerde oturabilirsiniz

Babası yaklaşık 1 sene önce öldü, uzun bir hastalık süreci atlattı, şu an aile konusunda daha hassass biri

O zaman sende babanı yanına al. O toz pembe aşk hayallerin hepsi suya düşecek. Evlenince kocamın gözü yeşilmiydi onu bile unuttum. Çünkü canım cicim devri bitiyo ve gerçek yaşam süreci başlıyor. Kendini feda ediceksin ve yıllar sonra psikiyatrilerde dolaşan kadınlarmızdan olucaksın malesef. Umarım herşey gönlünce olur. Rbbim hep yüzünü güldürsün

İyi düşünün lütfen.. bu çok hassas bir konu..
ilk evliliğimden örnek vereceğim her ne kadar istemesem de , tecrübem olduğu için en azından düşünmenize yardımcı olur , eski kayınvalidem dünya iyisi bir kadındı asla ama asla bir sorun yaşamadım sabahları beni prenses kızım diyerek sarılıp öpen kaldıran bir kadından bahsediyorum gelenime gidenime karışmayan , istediğim saatte yatabildiğim istediğim saatte uyanabildiğim hatta sen yorulma bebeğim beraber yaparız diyen bir kadından..
İnan bana öyle zordu ki bunlara rağmen anlattıklarımı belki kendi annem yapmadı ama yok arkadaşım olmuyor.. Kocana cilve yapamıyorsun , örnek veriyorum bornozunla bir kahve içemiyorsun , belki sen uzanıp tv izleyeceksin ama kayınvalidenin misafiri geliyor ya da bir yere gidilmesi gerekiyor..
Dışardaki herkes sizi bir görüyor eşin ve seni bir aile olarak görmüyor , davetiye verilecek o eve gelen davetiye kocanın adına olmuyor size özel değil sen o evdesin nasıl olsa her gelene gitmek her davete icabet etmek zorundasın.. bunlar ince detaylar ama önemliler..
Temizliği senin istediğin gibi olmayabilir , o farklı düzen ister sen başka çünkü çok klasik ama doğru olan şudur ; " zevkler ve renkler tartışılmaz "
Rica ediyorum yapmayın kendinize eziyet etmeyin..
degil mi yaa. bana kv yılda bir ya da iki kez geldiğinde bile bir zarari olmamasina ragmen eşim bile diyor annem gitse de bir rahat etsek diye. insan kv ile yaşamayı hayal edemiyor bile ama konu sahibi arkadaşımız mecbur oldugunu soyledigi için cok da üzmek istemedim olumsuz örnek verip.

Ya bakın açık açık yazmadım ben burada sadece genel olarak bir soru sormak istedim.. Babam aynı evde yaşamak isteyen birisi değil, ama diyorum ki o annem diyorsa benimde şu dünyada bir babam var :)
O ince farkın farkındayım zaten :) Ben henüz bunları kabbul etmiş değilim, o bana kendisini anlattı ben daha ona anlatmadım birşey, dediğiniz gibi kv kabul etmeyebilir ki benim babam hiç kabul etmez ama beni isteyen adam, aile babamıda kabul edecek ya da biz hiç olmayacağız yani biz olmayacağız, arkadaşça devam edeceğiz :KK43: her ne kadar bunu yazmak kolay olsada düşüncesi ible kötü açıkçası :KK43:

bende babanız ister diye demedim.. siz bir fedakarlık yapacaksanız karşı tarafında seviyorsa yapabilmesi lazım ben olsam deneme amaçlı sorardım bunu. en azından karşımdaki adam yapaacağım fedakarlığa değer mi onu ölçerdim.. kestirip atacak mı ? çözüm mü üretmeye çalışacak?

orta yolu bulmaya çalışırsınız hem böylece aynı mahalle herkese ayrı ev en oluru..

Ben hala beraberim ve aslaaaa tavsiye etmem sakın sonradan pisman olursun bana diyen cok oldu dinlemedim nasıl pismanim nasıl 1 sene kadar daha burdayız ben duble yanlış yaptım hem askere gitmeden evlendim hem beraber oturdum esim gelene kadarda buraya bagli bir yanim Allah çoğunluk annemlerde olucam gelmek bile istemiyorum buraya evine girmek istemezsin bir zaman sonra düşün o kadar iyi olabilir kayinvaliden benimkide yeri gelince iyidir ama yok aslaaaaaaa ask mesk fayda etmiyor bu durumda esinle bile kötü olursun hele anneciyse hic düşünme zaten cok şükür ben esimden yana yirttim beni korur anneci değil hatali seçimlerime ragmen ordan sansim tuttu ama yinede bu benim daralıp strese girmeme cok engel olmuyor

Back
X