kayınvalide ile bir yeme içmeden kurtulmak için tavsiye:)

siz de aynı bu şekilde "doktor tuzsuz yağsız yememi önerdi, sağlıklı diyet yemekler yapacağım kendim" deyin, eşiniz isterse gidip orada yesin bir süre, zamanla o da evine alışacaktır. ters düşmeyin stratejik davranın bence.

Canım sana bir abla tavsiyesi olarak kabul edersen, şimdi eşine bu konuyla ilgili hiç bir şey söyleme. Kavga çıkarma. Çocuk doğduğunda, çocuğu bahane ederek, yavaş, yavaş kendi evinde kalırsın. Eşinde zamanla bu düzene alışır. Şimdi eşinle konuşursan tatsızlık olur, huzurunuz kaçabilir. Bazı şeyleri yavaş, yavai çaktırmadan, eşinle zıtlaşmadan, bir şeyleri bahane ederek yaparsan daha uygun olur. Evlilikde bayanların biraz politik olması lazım. Her şeyi direk söyleyip, tartışma yaratırsan evliliğin yıpranır, eşinle arana soğukluk girer.

Yani şu yeme içme bir olayınıda ilk duyduğumda çok şaşırmıştım.Bende evlenip egeden güneydoğuya geldim.Adetlerini falan hiç bilmediğimden gayet uzakta bir ev kuruldu.Kendi yemeğimi kendim yaptım hep teklif dahi edemedi eşim kesinlikle kabul etmezdim zaten.Çok saçma birşey bu düzen çok ilginç.Hatta ilk yıl hiç aramadan sormadan çat kapı geliyorlardı sabah 10 dan akşam 10 a kadar oturuyorlardı.Sonra aramadan gelmesinler dedim şimdi ararlar kaç gün önceden çünki bir gelmeye en az 8 kişi gelirler.Yani uzun lafın kısası en baştan tavrınızı koymalıydınız.Baştan kabul ettiğiniz için artık değiştirmek zor.Bir de ailesi için eşim beni boşamak isterse güle güle yani hiç umrumda olmaz

Bende kv kp aynı binada oturuyoruz. Hep kendi evimizde yemek yaptim onlarla yiyip içiceksek niye evlendik ayrı ev kurduk aynı evde oturmaktan bi farkı kalmıyo nerdeyse. Ha bende çalışırken kv yemek yapardı gelince yemek yiyip çocuğumuzu alır eve çıkardık. Eşinizinde istemesi lazım. Yoksa zor.
Bu arada bu adamlar bu kadar meraklı ansının dibinde olmaya evlenmesin. Analarıda evlendirmesin.

Herşeyi akışına bırak bende 3yıldır evliyim üstelik bebğimde yok bahane edip evimde olacağım altlı üstlü oturmanın en büyük sıkıntısı bu canım ben artık evimde yemek yapıp yiyorum üzlme bebek olunca istesende o kadar sık bi şekilde yemekleri birlikte yiyemiceksini bence bu konuyu ağıza verip önemsediğini belli etme zamnla bir iki derkken bi bAkmıssın hergün evinde yiyosunuz

)
Çocuk olunca bi süre yemek yapamayacaksın şimdilik bir şey yapma bence
bende aynen öle düşünüyorum bulaşık işi halletmiyorum sadece sofra bezi kaldiriyorum:)
aylar sora iki gün önce yemek yaptım.
çok da severek yaptım çok şükür iyi oldu.:)
laf da ettirmedim onlar bi yere gittilerdi akşama geç gelcekler dedim
işten geldim üzerimi degiştirmeden hemen yemek yapmaya koyuldum hamile halimle.:)
doğumdan bi süre sora artık kendim yaparim. şimdilik böle iyiyim.

Bence yapacağın basit hiç ses etme yukarı yemeğini yemeye çık sonra çamaşır atıcam vs bi bahane uydur in aşağı ,arada mola ver kendine seni bağlamıyorlar ya yukarda.Çocuk olunca zaten çıkamıycaksın hatta çocuk olunca çıkar hazır yemeği yer çocuğunla ilgilenirsin bence sabret bunlar çocuk olunca azalıcak çünkü çocuğa bakmaktan vaktin olmayacak

Evde eşinin sevdiği güzel yemeklerden yap arada. Evde niye yemek yaptın derse de, öğlen canım çekti yaptım dersin. Sonra niye annemlere geçmedin derse midem bulanıyor, halsizim diye yat koltuğa. O da yemeğini evde yer. Bir gün öyle yap, bir gün yine kvlere git. Öyle böyle en azından evde yemek yemeye de alışır.
Senin yapacağın ancak bu. Aslında direk resti çekmek lazım ama geç kalmışsın biraz.

benim strateji yapmama gerek yok canim bana bunu soyleyen zaten kaynanam ve esim bu duruma cok sevinen biri alisma gibi bi durum olmadi bizde ki ters dusme durumuda yok du benim kaynanam baska kaynanalara benzemiyodu burda okuyorum nasil kaynanalar var ben daha nisanliyken ameliyat oldum annem 1 gece kaldi ama calisiyodu uyuyamadi sonra kaynanam kaldi ve eliyle yemek yedir di bizim aramizdaki diyalog cok farkli canim

olaya romantik yaklasın duygusala bağlayın diyenler olmus ancak buda bir cozum değil.
bnm de bunun gibi bir konum olmustu ancak konusmam da bir fayda etmedi.
laf dondu dolastı ailemi istemiyor musun yoksa olayına dondu.
maalesef ki türk aile yapısı böyle ve olmuyor, ne dersen de ne kadar duygusala bağlarsan bağla çözümü bu değil.
eşimin ailesi bize 6 saatlık uzaklıkta bir sehirde yasıyor ve ,
yeni evliyiz.
kalmaya geliceklerdi. neymiş efendim , borclar hemen biter iki evde aş pişmesin olayına döndü.
son dakikalarda bi mani çıkmadı da gelmediler allahtan.
maalsef sunu demek istiyorum ki,hata biraz da ailelerin. yeni evli insanların yanında senin ne işin var bir kv olarak??? annesinin düşünüp sizi biraz aile oldugunuzu hissettirip tek bırakması gerekiyor.
ama anne oglunun üstünde ısrarcı ise maalsef ki üzülerek diyorum oğlanlar anasının agzına bakıyor.

sana verebileceğim en güzel tavsiye baktın zorluyor mu?
bu hayata bir kez geliyorsun.
ayrıl.

bnm de damarıma basarlarsa bende boyle yapacagım.

evet bende duygusal yaklaş diynlerdenim bu ilk dneme olarak bi denesin baktın ailemi istemiyosun diyor inatçılık ediyor huzur bozuyor ayrıl ben olsam ayrılırım aynı şeyleri yaşadım bazı şeylerde yaşıyorum ezdirmiyorum kendimi avukata git yarın diyorum baktı benle uğraşacak gibi değil unutuyor sabaha dediğime geliyor yapacağı tek şey artık evimde olmak istiyorum bitti nokta.

Altlinustlu oturmayi kabul etmissin bikere herseeyi zamana birak cunku sen ne kadar yukari cikmak istemiyorum desen esinin gozunde kotu olursun ailemi istemiyor diye senden sogar ben kayinvaidemden uzak yasiyoeum ama mesela cok soguk bu aksam gitmeyelim desem illede gidilir ama ben hadi gidelim desem o evden cikmak istemez ters manevra yap sende

Aferin bravo size, sizin bir aile olduğunuzu kabullenemeyerek kendi annesini öne sürüp "Benim ailemi istemiyö müsüün?!" diyerek, evliliğinizin ilk 4 ayında boşanmayı telaffuz eden bir adamdan hamile kalarak çok güzel yapmışsınız.
Sizin çocuk olunca bakın görün, kv geceli gündüzlü nasıl giriyor içinize.
"Anneciğmi kıramaam" deyip de karısını kıran adamlara resti çekmeyip bebe veriyorsunuz ya, müstahak size o zaman diyorum.

Olan saçma aile ortamlarında büyüyen çocuklara ve o çocukların dokunduğu bizim çocuklarımıza oluyor.
Susun oturun huzursuzluk çıkarmayın bari şu saatten sonra da çocuğunuz mutlu bir ortamda büyüsün.

ben zaten sizin söylediklerinizi konu sahibine örnek açısından alıntıladım, yani size direkt bir şey demedim. siz yanlış anlamışsınız

can dostum @ayugrasamam mesajınızı gösterdi bana.. mutlaka oku diye.. işte dedim ASLAN GİBİ BİR KADIN MAŞALLAH.. mücadelenizi çok takdir ettim.. ben alnınızdan öpmek isterdim bunu samimiyetle söylüyorum...

çok benzerini yaşadım sizin hikayenizdekiler gibi.. aynı evde yemeler.. sizin ev kirlenmez benimkini temizleler..çalışmayan eş.. üstüne üstlük benide dolandırdı..önce özel sektörde işe girdim bebeğim 2 aylıktı süt izni kullanmadan gece yarılarına kadar çalıştım 6 ay emzirmeyi başarabildim iş yerinde süt sağarak.. işe başladım baktım parayı yiyor üstelik beni dolandırıyor.. ailem arkamda durunca iki küçük çocukla baba evine dööndüm..

işim iyi ama özel sektör garantisi yok bu işin yaşlılığı var 2 çocuk var diyerek kpss ye hazırlandım... @ayugrasamam la birlikte büyük emek verdik çocuklarımızı uyuttuktan sonra çalıştık.. ailem hiç desteklemedi hergün dalga geçtiler sen mi kazanacaksın diye..

çok şükür branşımda ilk 10 a girdim .. kadro açılırsa atanacağım inşallah... iyi bir insan çıkarsa yuva kurmayı bende istiyorum.. asla evlenmem birdaha derken hayal kurmaya başladığımı farkettim..

daha 30 yaşındasın sev sevil dedim kendime.. mücadele eden kadınlara ayrı bir hayranlığım var.. tekrar tebrik ediyorum yolunuz açık olsun

sevgiler :))

Buradaki 'idare et, alttan al, kadın dediğin he diyecek geçecek' yaklaşımının yanında baba evinden çıkıp koca evine yığıntı gibi kalmaya çalışmayan böyle dişli, kişilikli kadınları görmek beni de çok mutlu ediyor. Umarım hayalini kurduğunuz şeyler gerçekleşir. Her şey gönlünüzden geçtiği gibi olur. Çocuğunuz için de örnek bir annesiniz eminim. Yolunuz açık olsun.

eesi sonra noldu ? çekirdek çıtlıyom şu an.
evliyim hamileyim mutluyum modunda benim arkadaş ama mutluluğu kocasının her dediğine evet deyip kendi isteklerini ötelemekten ibaret kısaca kendini kandırıyor ama ufacık sorunda da bana koşuyor, daha sevgiliyken ayrılmak istiyorum dediğinde ayrıl deyince "ama seviiiiyooorumm" diye beni suçlu çıkarmış bir insan - açıkçası evlendiğinden beri 1-2 kez görüştük zira çok sevdiği kocacığından icazet alamıyor arkadaşlarıyla buluşmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…