kayınvalide ile oturma fikri

Ayyy başlık bile korkunç. Bence para biriktirip 2 katlı ev alıp altlı üstlü oturacağınıza, kirada oturun..

Ne olacağı belli olmaz, dip dibe olup sorun yaşamaktansa, ayrı olmak daha iyidir..

Ne kadar iyi anlassanda bi sure sonra zor gelmeye baslayacak sabir gerektiren bi süreç burdaki bi arkadasinda dedigi gibi hic bi zaman iki kisilik bi aile olamayacaksiniz çok doğru çünkü insan kendine vakit ayrilsin istiyo eşine vakit ayırmak istiyo dahada neler isteniyoda hayallerde kaliyo mesela cicim ayı falanda hayal etme hic içini karartmak gibi olmasında ayni evde yasayip kotu olacağına bastan resti çek kotu gelin ol daha iyi

Aynı evde oturmus biri olarak diyorumki evdeki hesap çarsıya uymaz... Planlar uylayınca siz onlara uymak zornda kalıyorsnz

kızlar mrb,

nişanlım bugün bana bu fikirler geldi. biz düğünden hemen sonra borçlarımızı bitirip ev almak istiyoruz kiraya para vermek istemiyoruz bizim planımızda evlendkten sonra nişanlımın yurtdışına çıkıp para biriktirmesi vardı ama ailesi gelin bi sene bizimle oturun ikinizde çalışın paranızı biriktirin sonra iki katlı ev alır beraber çıkırz demişler. annesiyle çok iyi anlaşıyorum ama aynı evde olunca nasıl olur bilmiyorum. ben çalışıyorm akşam eve gelince nasıl davranmam gerekicek yapabilir iyim bilmiyorum. sizce olabilr mi
Asla bu kotulugu kendinize,evliligin ilk guzelm yıllarına yapmayin
Ne kadar yakin o kadar sorun,o kadar beklenti o kadar hayalkirikligi demektr
Ayni evde hatta ayni binada yasayinca is cok degsiyor.esas o zaman tanimis oluyosun.bunu 10 yillk evli ve kv deyle ayni binada oturan biri olarak soyluyorum.yapma...

Bide forumda bu konulara ve verilen cevaplara bak ..senin konuna verilen cevaplar da farklı olmayacak.. evliliğini mahveden son genç kızda sen olmayacaksın.. yazık

Kaç bin konu açıldı burada bununla alakalı, ortak payda şu: kayınvalide ile yaşama.

Ben anlamıyorum eşinin ailesiyle aynı evde yaşayınca evli olmanın ne anlamı kalıyor? Ne anlıyorsunuz evlilikten? Mesele eşin ailesinin kötü ya da geçimsiz olması değil. Beraber yaşamak zordur. Ayrı bir evde yaşayabilecek yeterlilikte olduğunuz zaman evlenmelisiniz bence. Kira olsun ne olacak ki? Bir de iki katlı ev alıp yine dip dibe olacaksınız. Şu kadınlarımız lütfen biraz kendi kıymetlerini bilsinler.

Aranızın iyi olmaya devam etmesini istiyorsanız, yapmayın, etmeyin.
Gerekirse daha geç evlenin, evinizi varsın geç alın, kirada yaşayın, ama kv ve gelin olarak ayrı evlerde, mesafeli ve birbirini hep iyi bilen, güzel anan insanlar olarak kalınHoppa

Kayınvalidem ile anlaşırdım.
Ama böyle bir teklifi dahi kabul edemem.
Evimde başkaları gözüme batar ki yeni evlisiniz..Yalnız kalmalısınız.

Aklından bile geçirme pişman olursun

sağolun kızlar düşüncelerinizi paylaştıgınız için. mantıksız bir insan değilim ama uyum sağlamaya calışıyorum bnde bu fikri ilk duydugumda cok sasırıp kızmıştm sizin gibi :) şimdi onunla güzelce konusup reddetmem gerek cok güzel giden aile ilişkilerini bozmamak içinde şimdilik kendi aileme söylemeyi düşünmüyorum

sağolun kızlar düşüncelerinizi paylaştıgınız için. mantıksız bir insan değilim ama uyum sağlamaya calışıyorum bnde bu fikri ilk duydugumda cok sasırıp kızmıştm sizin gibi :) şimdi onunla güzelce konusup reddetmem gerek cok güzel giden aile ilişkilerini bozmamak içinde şimdilik kendi aileme söylemeyi düşünmüyorum

Güzel giden aile ilişkileriniz ileride yaşayacağın sorunlardan çok daha önemli değilmi!!
Ağzımızın tadı bozulmasın misali...

:olamaz:
burda 6363338737938 tane kayınvalıde konusu varsa bunun
73833 tanesı aynı evde yasayanlar
hıc mı ders cıkarmadın kendıne ?
bı kere herkes ev almak zorunda degıl bızde kıraya cıktık 2 senedır kıradayım bı tarafımız eksılmıyor
sonra bana boyle bı teklıfle gelse durumumuz okadar kotuyse 1 sene daha erteleyelım para bırıktırıp oyle evlenelım derdım
ev ustune ev olmaz
sızı okadar dusunuyorlarsa eger bunu buyuk olarak onlar soylerdı
daha bıde altlı ustlı ev alır bırlıkte cıkarız demısler :D

boyle kızlara otur kayınvalıdenle gor gununu dıyesım gelıyor

burdakilern cogu benden büyük bn bu konuyu tecrubelerinizdn ve düşüncelerinizden faydalanmak için açtım küçük düşürülmek dalga geçilmek veya azarlanmak için değil. hepimiz yaşını basını almış insanlarız kırmadan da gayet güzel yorum yapabilirz :)

Sakın ha sakın
Tek odalı bir evde otur
Bunu asla kabul etme
Zaten kabul edersen ev almanı gerektirecek bir ailende kalmayacak ortada

1 sene oturalım denir. 1 sene geçer başka şeyler çıkar. Sonrasında da iki katlı ev isi de çok saçma. Dizinin dibinden ayırmak istemiyo gibi. Kayinvalide olduğu için söylemiyorum bunu senin ailen bile söylese kabul etme. Kayinvalidenin evine giren para onun senin evine giren senin. Herkesin kendi hayati var. Bu sefer arada hiç mesafe olmayınca hersey baticak. Bak ne güzel kV iyi biri diyorsun seneler sonra da iyi biri demen için biraz mesafeli ol ve asla yakın oturma tatlım :)

cok güzel giden aile ilişkilerini bozmamak içinde şimdilik kendi aileme söylemeyi düşünmüyorum

karşı taraf siizn gibi aman ilişkilerimiz bozulmasın diyor mu? bence fazla iyi niyetlisiniz.
onların bu teklifi söylemeye hakları varsa sizin ailenizin de bunu öğrenip şiddetle karşı çıkmaya hakları var. nasıl nişanlınız annesinin fikri arkasına sığınıyor siz de kendi ailenizinkine sığının.

karşı taraf siizn gibi aman ilişkilerimiz bozulmasın diyor mu? bence fazla iyi niyetlisiniz.
onların bu teklifi söylemeye hakları varsa sizin ailenizin de bunu öğrenip şiddetle karşı çıkmaya hakları var. nasıl nişanlınız annesinin fikri arkasına sığınıyor siz de kendi ailenizinkine sığının.

Kendi ailesine söylemeyi düşünmüyor..
Çünkü biliyorki duydukları anda karşı çıkacaklar,sonrasında gelişen olaylar olacaktır.
Bunu göze alamıyor bence...

Back
X