kayınvalide ile oturma fikri

Aslında tam olarak öyle değil. babasıyla beraber ortak kredi cekip alınacak sanırım sormadğm için bilmiyorum da

Fark etmez. Sen birikim yapacaksın, sen yeni ev kurma parasini onlara peşinde vereceksin. Düğün Takıları o ise gidecek. Krediyi sadece babası mi ödeyecek? Sen de odeyeceksin. Ama ev kimin olacak? Kp nin ustune olur. Sen bosanirsan o evde hak iddia edebilecek misin?

Kardes sen hic mi okumuyorsun burda ne konular aciliyor gwlin kaynana diye yada etrafindanda duymuyormusun ayni evin icinde iki kadin cokkk zor sakin oyle bi hata yapma ama sakinnn gerekirse 1 sene gec evlen ama ayni evde oturma hele planlarina bak calisip sonra iki katli eve cikicaklar anammm kabus gibi

Kesinlikle ama kesinlikle ayrı ev. . Ev üstüne ev gerçekten olmuyor. O bir yılda yüz göz olursunuz. Sonra çıksanız da anlamı kalmaz. .

Eltim ve kv beraber oturuyorlar. Her Allahın günü kavga gürültü. Neyse ki biz uzağız. Umarım da hiç yakınlaşmayız.

images

Bu konuları görünce böyle oluyorum artık.
Bakın yapmayın. YAP-MA-YIN!

hadi bir sene sonra ayrı ev neyse ama sonrada beraber çıkacaksınız. sakınn şimdi belki abarttığımızı falan düşüneceksin ama kayınvalide konularını bi incele bence:KK12:

Evlendikten sonra hiç tanımadığım insanlar ile
aynı çatı altında yaşayacaksam
Hiç evlenmem kendi ailemle yaşamaya devam ederim
daha iyi.
Bunun elle tutulur bir mantığı yok gerçekten.

Evlenirsin aile olmak için.
Başka bir aileye dahil olmak için değil.

Katılıyorum. Yaa bu bir yaşama adeti neden oğlan evinde oluyor da kız evinde olmuyor. Sebebi ailenin eve maddi destek sağlayan oglandan vaz geçememesi.

Burada ki saçmalık ise kız da para kazanıyor. Kendi ailesi kızınin eve sağladığı destekten niye mahrum oluyor. Çok tuhaf adetler bunlar.

Ev, ev üstüne olmaz. O para ne birikir, ne de siz ayrı eve çıkabilirsiniz. Düğünden sonra şuraya borç var, buraya borç var. Eve şu lazım bu lazım derken bir bakacaksınız ki para yok. Ayrılmak isteseniz belki eşiniz bile kabuk etmeyecek sen razı oldun, sen kabul ettin diyecek. Bence ağrımayan başını ağrıtma.

Yarın birgün bebek olacak, o zaman asla ayrılamazsınız. Ne güzel bebeğe bakıyorum ben işte der, ayrı eve çıkmanıza müsaade etmez kayınvalideniz. Hepten bağlanır kalırsınız.

diger mesajlari okumadim ama hemen hemen butun kayinvalideyle oturan kisiler hep bu ''yalanla'' oturuyo. para biriktirip ev almak . ama sonra es baska yere gitmek istemeye bilir.... istersen kayinvalise dunyalar iyisi olsun ama ne demisler uzak olalim tatli olalim ... bence hic kabul etme, evliligin belkide en guzel zamanlari yasayamayacaksin ...

Evlenir evlenmez aynı evde oturmak bana saçma geliyor.

Maddi olanakları tamamlamadan evlenince de evlenmenin tadı olmuyor.

Sen hayatını bir adamla birleştirmek, onun hayat arkadaşı olmak için evleneceksin.

Bir de çalışıyorsunuz; işten gel, saygısızlık olmasın diye yemek yap, ütü yap, temizlik yap.

Kendi eviniz olsa bugün dinleneyim yarın yapayım dersiniz.

Allah hayırlısını versin. İyi bir karar olsun.

Yo yo yoo . ! Lütfen buradaki yorumları es geçme , kayınvalide iyi kadın ya ; burda yazanlara kötüsü denk gelmiştir de deme .

Dünyanın en iyi ,en anlayışlı kadını mevzusu değil bu mevzu .

Evlenince , bak adı üstünde "EV" lenince insanlar yeni bir ev kurar , yeni bir yuva . O evin bir kadını ve bir erkeği olur . Bundan gerisinde huzur arama !

Ve daha da komplike fikirleri var kayınvalidenin... daha sonrasında iki katlı ev :rolleyes: yani yine beraber , iç içe , vıçvıç yaşamak.

Iıı ııhhh yapma.

Kendi evini kendi anahtarınla açmak , kendi düzenine , kendi dağınıklığına sahip olmak , istediğin saatte yatmak/kalmak , yemek yemek,sevişmek.... ya bunlar kolay vazgeçilebilir özgürlükler değil .

Ev alınınca niye iki katlı alınıp beraber çıkılıyor ayrı kalamıyorlar mı?? Bence beraber yaşayarak hayatının hatasını yaparsın.

Olmaz
Ayrıca ne alaka iki katlı yer alıp altlı üstlü.oturmak?
Sana sormadan planlar yapılmış bile geçmiş olsun

Hayatım boyunca yaptıgım en büyük hata kv ile oturmak plan aynı ben çalışıyorum para biriktirelim vs..o pembe hayallerin hayal olarak kalacağını anlamam evliliğimin onuncu gününde kv denin çocuklu görümcemin gelip bizde kalmasıyla gerçekleşti.. Bitmek bilmeyen yatılı misafirler dogum yapmama üç gün kala bi ton misafiri tek başıma agırlamam.. Daha ilk günlerden ama onlar benim ailemler zırvaları..anasıyla oturan kocamın hayatında hiç bi değişiklik olmadı ev yuva ne demek 2 yıl oldu hâlâ öğrenemedi.. İlk günler hır gür sürekli asılan suratım ve aglamalarım tamiri olmayacak yaralar bıraktı..keşke iki oda kira da otursaydım da evliliğimin ilk günlerinde ilk aylarında o sorunları yaşamasaydım.. Para biriktirmek te yalan..Evet eve kira vermedik ama bitmek bilmeyen misafirlere vıç vıç bizden çıkmayan görümcelere yegenlere yapılan harcamalar kira bedeli çoktan aştı..30 yaşındayım devlet memuruyum gurbetteytim yalnızım en büyük pişmanlıgımdır.. 1 senemiz daha var en az ayrı ev için..ayrıca ev eşimin kp olmadıgı halde böyleyiz..

Sakın ! Asla ! Duyman gereken her şeyi arkadaşlar söylemişler ben de aynılarını tekrar etmeyeceğim. Sana tek diyeceğim şey koca bi SAKIN ! olur. İsterse kayınvalidenin iyilikten kanatları çıksın, sakın öyle bi hataya düşeyim deme.

Sen bu fikri kabul ettiğin an, nişanlın evlenince direk yurtdışına çıkacak çalışmaya. Sen kayınailenle başbaşa kalacaksın. Eşinin kafası rahat olacak, orada kaldıkça kalacak... Plan bu. Sakın girme bu olaya.

Eşinin ailesinin iyi veya kötü olması farketmez. Ben kendi ailemle bile yaşayamam ilk evlendiğimde. Düşün kendi canım. Bir de yabancı insanlarla, büyük sözüme tövbe...

kızlar mrb,

nişanlım bugün bana bu fikirler geldi. biz düğünden hemen sonra borçlarımızı bitirip ev almak istiyoruz kiraya para vermek istemiyoruz bizim planımızda evlendkten sonra nişanlımın yurtdışına çıkıp para biriktirmesi vardı ama ailesi gelin bi sene bizimle oturun ikinizde çalışın paranızı biriktirin sonra iki katlı ev alır beraber çıkırz demişler. annesiyle çok iyi anlaşıyorum ama aynı evde olunca nasıl olur bilmiyorum. ben çalışıyorm akşam eve gelince nasıl davranmam gerekicek yapabilir iyim bilmiyorum. sizce olabilr mi
Olmaz olmaz bu iş olamaz bu aynı ev konularında hep bir yorumum var görenler olmuştur.... Sakıııııııınnnnnnn :( sakınnnnn aslaaaaaa daha Nasıl net anlatabilirim bilmiyorum Can'ım yüzgöz olursun hiçbişeyin değeri kalmaz zaten özel hayatı boşver yani unutun bu fikri

Ben daha hiç kayınvalide kayınpederle aynı evde yada apartmanda oturup sorun yaşamayan görmedim duymadım,mutlaka ileride sorun çıkıyor,bence kesinlikle kabul etmeyin.

Ayrıca o daha sonra ayrı eve çıkarsınız dediklerinde ki süreç 1 seneyse sonra 2 sene,3 sene falan oluyor,sakın!

Back
X