kayınvalide ile samimiyet

Özelinizi konuşacak kadar samimi olmayın.
Annenize nasıl davranıyorsanız öyle davranın diyemiyorum - belki benim deneyiminden kaynaklıdır bilmiyorum - annenize açık açık söylediklerinizi kv söylediğinizde yanlış anlama olasılığı yüksek her ne kadar sen benim kızım gibisin deselerde bir çoğu gelinlerin hareket ve sözlerini yanlış anlamaya meyilli.

Kendimden örnek vereyim 18 saat mesafede ailelerden uzakta yaşıyoruz. İyilerdir hoşlardır ama oğulları kötü bir davranışta bulunsa benim yaptırdığımı düşünürler, özellikle kv. Bunu tlfda sesinden konuşma tavrından anlayabiliyorum. Bir keresinde canıma tak etti 2 ay ne ben aradım ne onlar arayıp hal hatır sordular. iş benim aileme kadar gitti bu esnada eşimle paylaştım sağolsun destek oldu yaptıklarının yanlış olduğunu da söyledi, eşimi arayıp onu doldurmaya çalıştılar - eşimin haberi olunca olayı birde onlardan dinledi iyi oldu-ben onları arayayım diye ama yine aramadım en son dayanamayıp aradı kv beni. Saygı çerçevesinde açtım ağzımı yumdum gözümü oğlunun yanında, haksız olduğunu kabul etti özürler diledi o gün bugündür kafam rahat. Tavsiyem tatlı sert olun. İyi olduğunuzu bilsinler ama damarınıza basıldığında nasıl biri çıkacak içinizden onu da bilsinler...

Benim de çoğu iş elimden gelir ama hiç atlamadım ben yapayım diye. Aaa bu böyle mi şu şöyle mii, ay senin elinden çok lezzetli oluyor diye diye üç yılı devirdim 🤣 kendimi kullandırmadım hiç, bir çizgim vardır. Samimiyiz ama nerede ne söyleyip nerede ne demeyeceklerini bilirler. O çizgimi geçtikleri zaman farklı yüzümü görünce şok olmuşlardı, o yüzden pek yeltenmiyorlar. Tatlı sert dedikleri şeyi yapmak lazım kısaca 😁
Kendini kullandırma mis olabilirsin ama sen gayet onu kullanmışsin
Bu etik mi sence ?

merhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
Ben 2 yıllık gelinim herşey yerinde güzel tabii ki belirli düzeyde resmiyetin olsun bence çok samimi laçka olmaya gerek yok kayınvalide bi yerde iyilik yapsan da görünür kötülük yapsan da o yüzden çok samimiyet iyi değil her gün veya gün aşırı konuşmanda sıkıntı yok ben kayınvalidemle günaşırı konuşur haftada bir giderim veya çay koyuyorum anne hadi pasta alın gelin derim sorunum olduğunda asla eşime anlatmam direk kendisiyle muhattap olurum sert bi şekilde değil normal anne sen bana niye böyle söyledin kafama takıldı şimdi üzüldüm gibisinden veya neden bana da söylemediniz ben de gelirdim gibisinden eğer içinde tutmazsan biriktirmezsin birikirse kötü patlar şeffaf olmak en güzeli belli mesafen olsun bence rahatsız olduğun şeyleri de hoşlandığın şeyleri de açık açık söyle he açık sözlülükle patavatsızlık arasındaki ince çizgiyi unutma 😂 doğal olmak en güzeli benim hiç sorunum olmadı çok şükür kayınvalidemle kendine öyle mi böyle mi diye önyargı oluşturma akışına göre davran bence yeni evliymişsin mutluluklar dilerim bu Arada 🤗

merhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.

Merhaba! Bana göre ailelere gitmenin zamanı ve sayısı olmaz. Bazen olur iki üç gün üst üste gidersin, bazen haftalarca gitmezsin. Zorunluluk haline gelmesi bana ters bir durum. İş konusuna gelince, her evin dinamiği farklıdır ama biz beraber yapar, beraber otururuz hep. Birimiz masayı toplar, diğeri makinaya yerleştirir. Sonra birimiz ocak silerken, diğeri çay koyar vs. Ha bazen sebepsiz, sadece eline sağlık der kalkarım, kimse de yadirgamaz. İnsanız sonuçta. İnşallah hiç bunları düşünmek zorunda kalmadığınız bir ilişkiniz olur.

Back
X