kayınvalide ile samimiyet

Daha yeni evlisiniz...bu kadar taktik neden..icinizden gelince arayin..evine gidince siz de icap ederse bir isin ucundan tutun..insan daha ortada fol yok yumurta yokken bu kadar ince hesaplar yapmamali..
bu dediklerinizi yapıyorum zten, nişanlılık döneminde de fazlaca arardım. ama şuan o fırsat vermiyor buna. onun dışında iş konusu da keza öyle. Hesap yapmıyorum sadece kendisini tanımıyorum pek fazla ve kendim fazlaca iyi niyetli oldugum icin belki bana bir şey söylemesini dahi iyiye yoruyorum. Bu yüzden sınırlara ne kadar dikkat edilmeli onun merakındayım. Küçük hesap yapmam :)

Öbür konuya kv evinde bir kere yemek yaptım iki kere bulaşık yıkadım 15 yılda diye yazdım bayağı beğenmedim aldım

Burada da annenin evinde ne kasar yaparsan o kadar yap demişler

Annemin evinde bir kere bulaşık yıkadım bir kere de yemek yaptım annem yoktu evde

Annem de kv dem de kendi tarzları ile yaşar kimsenin düzenine bulaşmayı sevmem keza bana gelen de mutfağıma karışmasın

Canım burada önemli olan nasıl insanlara denk geldiğin. Eger karsında ki cahil görgüsüz ve kötü kalpli ise ne yapsan yaranamazsın en güzeli mesafe. Eğer içten iyi niyetli ve görgülü iseler zamanla yakınlık kurulur ama basta mesafeli olmak gerek. Benim hayalimdeki kv söyle olurdu. En az iki haftada bir gidilmeli. Ayda bir de o bize gelsin kalsın (aynı sehirdeyiz, ama evler uzak o gelip dönemez aynı gün) haftada bir de telefonlasmalıyız. Onun dısında özel günlerde de özenip aranmalı vs. Gel gör ki bizimkiler cumburlop bir sevgi yumağı Moduna girip özel alanına tecavüz ettiler ben de kaskatı olup daha da geri çektim kendimi. Kısaca bastan geri durmalı herkes. Zamanla iki taraf da adımlar atarak yaklaşmalı. Evine yemege gittin mesela. Anne ihtiyacın var mı diye gitmeden ara. Gidince sor yardım edeyim mi. Sofra kur kaldır. Ama her gün ne konuşulur telefonda bile olsa. Aramadan gitme ki aramadan gelmesin. Akraba ortamlarına gir ama hep beraber hep beraber olmaz. Ben prensip olarak tatile cejirdek aile dısında kimseyi istemiyorum. Üç bes yılda bir yola cıkıcam onda da gönül eyleyemem. Her aldıgınızı sattığınız attığınız söylemeyin. Çünkü Bi yorum yapar canınız sıkılır. Eve o geldi bu gitti türevi evden naklen yayına da gerek yok. Yani içten sıcak samimi ama belli sulara girmeden
kesinlikle aradıgım yorum. açıkçası ben görgüsüz demek istemiyorum kaba geliyor öyle nitelendiremem ama çok fazla bir şey bilmeyen, gündemden yeni çıkandan şundan bundan haberi olmayan(annem ve çevremdeki tüm kadınlar tam tersi oldugu icin bana biraz tuhaf gelmişti ama şimdi geçti) bazı şeyleri aşırı uzatan(bu bazen ısrar anlamında da böyle) bir kadındır kendisi. Niyetinin iyi oldugunu düsünüyorum açıkçası. Mesela şöyle yapar. (tam ayrıntı vermeden yazacağım.
-"kızım onu şöyle yap"
-"anne ben öyle istemiyorum."
-"ama o bak şöyle şöyle bir şey.. yani öyle olsun"
- (cevap vermem ısrar ediyor cünkü)
-"yine tabi sen bilirsin de"

Bu beni rahatsız ediyor mesela. ben bilirsem bırak ben yapayım. (bu arada kendi evimle ilgili bir konu bu bahsettiğim)

Benim bir arkadaşım -akıllı bir arkadaşım- derdi ki ben orda misafirim sadece sofra kurmaya ya da toplamaya yardım ederim hepsini de ben yapmam. Gittiğimde hizmet beklerim.
O da bana geldiğinde hizmet ederim bir şeye dokundurmam.

Bana bu çok ayıp geliyordu.

Sonuç o baştacı oldu ben paspas..

Şimdi sen karar ver ne yapman gerektiğine..
Evimde dediğine katılıyorum. onun evinde ne kadarı yapılmalı hala düşünmedeyim :)

Bu zamana dek kvden iyilik gördün mü?
Ev taşırken temizlikte olur, yerleşmede olur.
Derdine destek olma konusunda olur.
Gerçek anlamda anne olarak varlığını hissettirmeye çabaladı mi?
Cevap evetse her gün aramasına sevinirim.
Evlât sayiyor diye düşünür veririm karşılığını.
açıkçası görmedim bu söyledikleriniz arasından. eşim biz evlenmeden burda oturuyordu, onun temizliğine bir kez geldi. şimdi ben istemiyorum zaten o da kızım illa geleyim yardım edeyim demiyor.

Bunların hepsini karşılıklı zamanla oturacaksınız zaten, orta yol bulunacak... şimdiden hesap kitap yapmanın mantığı yok, bence akışa bırak kendini... mutlaka ki onda seni rahatsız eden, sende onu rahatsız eden şeyler de olacak; kasmayın kendinizi hayırlısı deyin geçin, mis.

Kv ile iliskide asla yüz göz olunmamali. Hergun aranmak veya aramak bana gore fazla, yani ne konusabilirsinki hergun?
Gittiginizde de kararinda is guc yaparsiniz. Yani tabiki oturmayin, hep birlikte sofrayi toplayin, bulasik vs. Lakin sofra toplarken kendinizi bir anda dolaplari silerken de bulmayin :)
ben şahsen meraktan aradıgını düsünmeye basladım. eşimi arayamıyor çünkü o bunalır zırt pırt aranınca. o yüzden beni arıyor sanki

Aynen ben de bunları yasadım. Önce mıç mıç oldular anlamsızca. O arada sevimsizlik had safhada tabi. Ben de arka plandaki hainliği görüp geri çektim kendimi. Esim hep beni kötü olmakla sucladı.
İnan istemesem de arada gidiyordum. Bu pandemi bahane oldu jactır kabul etmiyor evine. Yok su oldu yok bu oldu. Bizi geri cevirip öteki çocuklarını kabul ediyor (güya catkapı gitmişler kovmuş falan) en sonunda ben de gelicez gelelim mi demeyi kestim. Allah görüyor. Kac defa kibarca kovulduk. Kac defa uygun musunuz dedik kabul edilmedik. Eşime sorsan bunların hiçbiri olmadı. İnsan çileden çıkıyor ya.
Eşimin bir kardesi var. Rahatsız mıdır nedir çözemedim. Yani anne oldum ona bile aramadı (aynı sehirdeyiz değil gelmek alo Bile demedi. Abimi aradım dedi. Sanki abisinin içinden çıktı çocuk) Ötesi var mı? Gecen gün eşim tartışma cıkardı. Neymiş halası hediye alınca ben kullanmıyormuşum. Önce Bi evirdim çevirdim lafı. Sonra eşim söyletene kadar ugrastı. Evet dedim. Ne nişanıma ne gebeliğine ne doğumuma tebrik etti. Düğününe zorla geldi. Zorla geldi hayırlı olsun denedi salonda. Ona ben yine görünce güleryüz gösteriyorum daha neler oldu neler sen tüm bunlara ragmen kardeşimi bas tacı et diyorsun ya pes. Evet onun aldıklarını cocuguna giydirme cünkü onu anmak hatırlamak istemiyorum. Ve de senin ve onun için ve Allah için birtek şunu yapabilirim. Görünce iyi davranırım. Sadece bu.
Bu olayın üstüne kardesi iyice sacma Bi harekette bulundu. O gün bu gündür eşim sustu. İnsanlar ne yer biliyor ne mesafe. Hele eşler konu kendi ailesi olunca aslan kesiliyor. Akıl alır gibi değil.
üzüldüm açıkçası garip.. bence de iyi yapmışsınız kullanmamakla ve eşiniz umarım anlar en kısa zamanda neyin ne oldgunu..

Öbür konuya kv evinde bir kere yemek yaptım iki kere bulaşık yıkadım 15 yılda diye yazdım bayağı beğenmedim aldım

Burada da annenin evinde ne kasar yaparsan o kadar yap demişler

Annemin evinde bir kere bulaşık yıkadım bir kere de yemek yaptım annem yoktu evde

Annem de kv dem de kendi tarzları ile yaşar kimsenin düzenine bulaşmayı sevmem keza bana gelen de mutfağıma karışmasın
katılıyorum

Bence tamamen kaynana ve görümceye bağlı egrr cok konusan laf eden hizmet bekliyorlarsa zor.ben 3 yıldır 1-2 kez hariç hic mutfak masa toplamadim. Gorumcem yok, kaynanam 53 yasinda. Bir iki tabak kaldiririm arada bir bosalan bardaklara çay koyarim öyle yani. Ama kayinvalidem zaten kalk yap demez. Neden yapmiyor demez. Eşim hic yardim etmiyorsun demez burasi annemin evi o yapar der. Kayinpederim otur kızım der. 5-10 dk mesafede otururuz. Haftaici kv gelir ben evden calisiyorum yogun olunca cocuga bakmak için o yuzden arama durumu cok olmuyor. Ama mesafeliyimdir. Evimde herseye karışamaz. Birseye alindigimi hissetse ozur falan diler. Bende saygısızlık yapmam. Gereksiz triplere girmem. Eşim anne-eş arasindaki dengeyi koruduğu içinde pek sorun yaşamayız. Ayrıca Kv-gelin arasi 3 kural: saygı, mesafe, hoşgörü. 1.ikinizde birbirinize Saygılı olun, 2. samimi olun ama bazi konularda sınırlarınız olsun mesafeniz olsun 3. Aranizda anlasmazlik olursa o sizin gencliginize siz knun yasliligina anne olusuma verin hoşgörü lu davranıp tartismalari olumsuzluklari uzatmayin.

Bunun bir ölçütü yoktur ki. kayınvalidesi ile iyi geçinenler de var istedikleri zaman ararlar. Ne kayinvalideler var sen şakrak. Yardım da yapılır yani yemeğe gidiyorsun sofra vs toplanır. Ben eşime diyorum hadi beraber halledelim şunları diye. Toplayıp yıkıyoruz. Tek başıma yaptığım da var çok nadir. Kayinvalidem teşekkür edip duruyor öyle olunca:)

merhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
Sen kendi ailene gidince de böyle mı düşünüyorsun? Benimde görümcelerim var birlikte yapıyoruz birçok şeyi ne kaybederim ki yardım etmekten ??

Sen kendi ailene gidince de böyle mı düşünüyorsun? Benimde görümcelerim var birlikte yapıyoruz birçok şeyi ne kaybederim ki yardım etmekten ??
çok fazla yardım etmek konusuna takıldınız. ediyorum tabiki ederim de.. yedik içtik by by biz gidiyoruz diyecek halim yok. öyle yetişmedim. bunun sınırı ne olmalı onu sordum. İlk sorunuza şöyle cevap vereyim,evlendikten sonra hala annemlere gidemedim(aynı şehirde değiliz.) Onun dısında bekarlık hayatımda çok fazla evde bulunmadım okuldan dolayı, bulundugum zamanlarda elimi sıcak sudan soğuk suya vurmazdım diyebilirim.

Bu zamana dek kvden iyilik gördün mü?
Ev taşırken temizlikte olur, yerleşmede olur.
Derdine destek olma konusunda olur.
Gerçek anlamda anne olarak varlığını hissettirmeye çabaladı mi?
Cevap evetse her gün aramasına sevinirim.
Evlât sayiyor diye düşünür veririm karşılığını.
Bunların hiçbirini görmediğim bir kayınvalidem var.
İlaveten 3 çocuk doğurdum herhangi bir destek yardım bir sevinç manevi maddi hediye ihtiyaç, bir "nasılsın" bir evlat muamelesi.. Sıfır..
Ama karşılığında anneyiz babayız biz diyerek sürekli ilgi bekliyorlar.
Onca şeye rağmen saygı bozmadan idare ediyorum, ediyoruz . Bazen içimdeki kin ağır geliyor bu böyle ne zamana kadar gider merak ediyorum. Beni geçtim kocama böyle davranıyorlar, ilginç olan o.
Böyle bir ilişki işte...
Yazdıklarınız böyle bir iç döküşe sebep oldu. Bu ara doluyum da 😐
Ben çok güzel bir frekans yakalar güzel geçinirdim aslında.Olmadı ama. İnsan sevmeyen bir aileye girdim. Kimse de onları sevmiyor zaten...
Neyse.
Yarama dokundunuz😐
:KK54:

İlaveten 3 çocuk doğurdum herhangi bir destek yardım bir sevinç manevi maddi hediye ihtiyaç, bir "nasılsın" bir evlat muamelesi.. Sıfır..
Onca şeye rağmen saygı bozmadan idare ediyorum, ediyoruz . Bazen içimdeki kin ağır geliyor bu böyle ne zamana kadar gider merak ediyorum. Beni geçtim kocama böyle davranıyorlar, ilginç olan o.
Böyle bir ilişki işte...
Ben çok güzel bir frekans yakalar güzel geçinirdim aslında.Olmadı ama. İnsan sevmeyen bir aileye girdim. Kimse de onları sevmiyor zaten...
Neyse.
Yarama dokundunuz😐
Allah yardımcınız olsun :(

açıkçası görmedim bu söyledikleriniz arasından. eşim biz evlenmeden burda oturuyordu, onun temizliğine bir kez geldi. şimdi ben istemiyorum zaten o da kızım illa geleyim yardım edeyim demiyor.

Yani..
Açıkçası ben bunlara bakıyorum.
Sağlıklı bir kv ise taşınmalarda boy göstersin
aramalarda değil.

Benim ondan yaşlı annem Türkiye'nin bir ucundan gelecek evimi taşımaya yardıma. Konservemi tee oralardan getirecek uçaklarla.
1 saat ötemde kv al yavrum çalışan kadınsın sana da şu iki kavanozu yaptım demeyecek.

Anası yapsin diye düşünüyordur kızına doldurur kesin.
Bu evde de oğlum var o da yiyecek demez.

Ama vay efendim aramadı kırıldım demeyi bilir.

Geçsin o ayakları.

merhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
Aradaki mesafeyi o ince cizgiyi koruyun. Cok aramaniza gerek yok. Cok ararsanız surekli beklenti halinde olur. Ben hic aramıyorum. Aradiginda cevap vermiyorum ki anladi artik aramiyor oglunu ariyor. Nasil yapmak istiyorsaniz oyle yapin is konusunu abartmayin hep bir beklenti olur yine. Rahat olun kendi yuvaniza bakin

Herkesin yaşadıkları, aile ilişkileri farklı. En iyi siz bilirsiniz aslında.
Eğer iyi insanlarsa, aranızda sorun yoksa siz de iyi olun. Mesafeli bir samimiyet.
Çok severim bu ölçüyü.
Kayınvalidemi saymazsam, diğer aile bireyleri ile böyle bir ilişkim var benim.
Görümceleri, kayınları, eltileri severim. Samimi doğal bir ortamımız vardır. Ama bir çizgimiz de vardır. Öyle...

Her gün araması fazla imiş ama bırakır belki zamanla, yeniymişsiniz
Siz de haftada bir arayın onu.
Gidince yardımcı olun sofraya falan.
Size davet edin.
Kötülükle yaklaşmıyorsa sorun yok bence.

Böyle bir ilişki işte...
Neyse.
Yarama dokundunuz😐

Olmayınca olmuyor.
Benim de olmadı.
Memleketin en bencil, en görgüsüz insanlarına çattım.

Arkadaşlarımın kvsi buzluğuna börek çörek doldurur. Yine sevilmezler.
Benimki hayatimiza fitne fesat doldurur.
Seveyim diye beklerler.

Kısmet..

Allah yardımcınız olsun :KK43:
Teşekkürler ediyorum.
Doğrusu evliliğimde çok mutluyum.
Eşimin anne babası ile imtihanına ben de dahil olmuş oldum.
Ve daha önce bu türden bir aile görmediğim için bana zor geldi. Hala alışamamış olabilirim.
Belki bir gün "amaaaaaaann boşver" derim.
Derim!
💪🏼

Back
X