kayınvalide ile samimiyet

Yani..
Açıkçası ben bunlara bakıyorum.
Sağlıklı bir kv ise taşınmalarda boy göstersin
aramalarda değil.

Benim ondan yaşlı annem Türkiye'nin bir ucundan gelecek evimi taşımaya yardıma. Konservemi tee oralardan getirecek uçaklarla.
1 saat ötemde kv al yavrum çalışan kadınsın sana da şu iki kavanozu yaptım demeyecek.

Anası yapsin diye düşünüyordur kızına doldurur kesin.
Bu evde de oğlum var o da yiyecek demez.

Ama vay efendim aramadı kırıldım demeyi bilir.

Geçsin o ayakları.
bilmiyorum benim annem de bir sürü şey hazırladı şuan hala yapıyor, gitmemizde alacağız. Kv de geçen buzluğa bir şey koymuş size de vereyim dedi. sevmediğim bir şeydi oğlu da yemez o yzden sağol anne biz yemiyoruz dedim

bilmiyorum benim annem de bir sürü şey hazırladı şuan hala yapıyor, gitmemizde alacağız. Kv de geçen buzluğa bir şey koymuş size de vereyim dedi. sevmediğim bir şeydi oğlu da yemez o yzden sağol anne biz yemiyoruz dedim

En azından teklif etmiş.
Oğlu niye yemesin annesinin yaptığını?
Neyse eşinin sevdiği hayatını kolaylaştıracak teklifleri kabul et.
Annelik gör ki anne demek zoruna gitmesin.

Herkesin yaşadıkları, aile ilişkileri farklı. En iyi siz bilirsiniz aslında.
Eğer iyi insanlarsa, aranızda sorun yoksa siz de iyi olun. Mesafeli bir samimiyet.
Çok severim bu ölçüyü.
Kayınvalidemi saymazsam, diğer aile bireyleri ile böyle bir ilişkim var benim.
Görümceleri, kayınları, eltileri severim. Samimi doğal bir ortamımız vardır. Ama bir çizgimiz de vardır. Öyle...

Her gün araması fazla imiş ama bırakır belki zamanla, yeniymişsiniz
Siz de haftada bir arayın onu.
Gidince yardımcı olun sofraya falan.
Size davet edin.
Kötülükle yaklaşmıyorsa sorun yok bence.
arama konusunu kendisi çözerse daha mutlu olacağım :) o biraz gıcıgıma gitmeye başladı çünkü.. onun dışında bir problem yok çok şükür

Olmayınca olmuyor.
Benim de olmadı.
Memleketin en bencil, en görgüsüz insanlarına çattım.

Arkadaşlarımın kvsi buzluğuna börek çörek doldurur. Yine sevilmezler.
Benimki hayatimiza fitne fesat doldurur.
Seveyim diye beklerler.

Kısmet..
Yeni taşındım.
Taşınmadan bir gün önce "Allah yardımcın olsun" dedi, beni arayıp 😄
Taşınıyor olmama tek katkısı bu.
Taşınmak deyince siz...pfff neyse aman.
Kısmet gerçekten.
Nasip ve kısmet tamamen.
Memleketin en görgüsüz insanlarına ben denk geldim diye iddia ederdim. Demek siz de bendensiniz.
Gölgelerinin üzerimizde olmadığı bir hayat diliyorum öyleyse biz ve bizim gibilere...

Ben de bu arkadasınız gibi yaptım mesafeli ve suratsız bulundum.
Anne sen otur ben hazırlarım dedikçe dolap içerim karıstırıldı. AA burada bu mu varmış? Bu makineye konmaz ki? Bu marka iyi değil? Anne sen rahat gec koltuga dedikçe taciz taciz...
Şans meselesi biraz. Benim de evlatlarım var insallah görgülü insanlara denk gelirler.
Amınnnnnn

En azından teklif etmiş.
Oğlu niye yemesin annesinin yaptığını?
Neyse eşinin sevdiği hayatını kolaylaştıracak teklifleri kabul et.
Annelik gör ki anne demek zoruna gitmesin.
sevmiyor cünkü o da :) ki zaten yanımdaydı ben yemiyorum anne onu dedi. Yani yoksa reddetmem :)

arama konusunu kendisi çözerse daha mutlu olacağım :) o biraz gıcıgıma gitmeye başladı çünkü.. onun dışında bir problem yok çok şükür
Bence azaltır.
Değişir düzeniniz.
Siz haftada bir arayın belki o da öyle davranır. Öyleydi böyleydi derken tutturursunuz bir düzen 😄

Bana göre ilk zamanlarda size nasıl yaklaşılıyorsa öyle yaklaşın zamanla birinizi tanıdıkça karar verirsiniz hangi durumlarda uzak ya da yakın olacağınıza. Evde yardım konusunda da bir kere her şeyi yaptınız hep yapacaksınız diye bir şey yok görümce de varmış beraber yaparsınız belki

Ben aramıyorum hiç, ama hiçkimseyi aramam söyleyecek lafım varsa tabiki ararım. Ancak napıyosun nasılsın demek için aramam, o da aramaz. Cuma günleri wp grubundan foto yollarız. 🤣
İş yapmak; diğer konuya da yazdım, herkese yaptığım gibi sofra kurmak çay servisi gibi şeyler. Samimiyet konusunda, gerçekten yakınız. Ama herkes yerini bilir adıklık yapmayız samimiyiz diye. Ne kadar yakın olursam olayım yerimi hep bilirim o da bilsin isterim. Ve en büyük artım hiçkimsenin hiçbir şeyine yorum yapmam haliyle bana da yorum gelmez kafam rahattır o sebeple. Fikrim sorulsa dahi herkesin düşüncesi farklı sen kendin karar vermelisin falan derim. Başım gerçekten hoş. Maşallah diyeyim.

çok fazla yardım etmek konusuna takıldınız. ediyorum tabiki ederim de.. yedik içtik by by biz gidiyoruz diyecek halim yok. öyle yetişmedim. bunun sınırı ne olmalı onu sordum. İlk sorunuza şöyle cevap vereyim,evlendikten sonra hala annemlere gidemedim(aynı şehirde değiliz.) Onun dısında bekarlık hayatımda çok fazla evde bulunmadım okuldan dolayı, bulundugum zamanlarda elimi sıcak sudan soğuk suya vurmazdım diyebilirim.
Evlilik kendi 2 kişilik dünya dışında birazda. Onlarda senin ailen aranızda sevgi ve saygı varsa bunun bir ölçüsü olmamalı

Yeni taşındım.
Taşınmadan bir gün önce "Allah yardımcın olsun" dedi, beni arayıp 😄
Taşınıyor olmama tek katkısı bu.
Taşınmak deyince siz...pfff neyse aman.
Kısmet gerçekten.
Nasip ve kısmet tamamen.
Memleketin en görgüsüz insanlarına ben denk geldim diye iddia ederdim. Demek siz de bendensiniz.
Gölgelerinin üzerimizde olmadığı bir hayat diliyorum öyleyse biz ve bizim gibilere...

En büyük dert bende :)
Herkes kendi çektiğini biliyor tabi.

Sağolsun ya komşularımdan daha çok annelik gördüm zaten.
Benimki anca kocamı doğurdu.
O da büyük marifet değil hani :D

Valla kadın var kadın var
görgülü hanfendı kaynanalar var
Çok ısterdım oylesıne denk gelmeyı
Benımkı tam aksı
Keske bunu önceden farketseydım
Köylü garıban kendı halınde kadın sandım
Meğerse hepsı numara
Ben ılk gıttım evıne mesela
Dolapta yemek var ısıt ye dedı bana
Sonra sarma sarıyor ıkı gelın
Daha montumu çıkarmadan otur otur sende sar dedı
Neyse daha bırsuru sey
Yorganlar yukarda gıdın alın vs
Ilk gıtmeme bu
Neyse ben böyle sey anamdan doğduğuna görmedim
Suankı aklım olsa kültürü kültürüme bırebır arardım bır eksıgı asla kabul etmezdim
Ben basıret bağlanması yaşadım zaten
Normalde hayır dıyecekken kendımı nikah masasında buldum orası ayrı hikaye
Diyeceğim o kı ıyı ölç bıc
Yaptığın hızmet senın gorevın olmasın
Bu cok onemlı
Ben dış çıkarmasam ooo hamal yaparlardı
Gelın esıttır hızmetcı bunlarda
Yazın benı eve tıkyacaklardı kendılerı tarlada devam edecekelrdı
Ben gıtmedım mecburen kızlarını getırdıler baska ılden
Insanına gore muamele edeceksin

merhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
Mesafeni koru ve her seyi dozunda yap.Tabi ki yardım et ama anali kızlı onlar otururken sen koşturma.Ayrica ailenle ilgili seni sıkan daraltan bir sey de varsa sakin güvenip dertlesmek icin bile olsa ağzını acma.Esinle ilgili sorunlarınızı anlatma.Her gun aramasi başta öyle olur sonra azalir 😊

Kvde her gün beni arasa rahatsız olurdum. Ben de 10 günde bir fln ararım farklı sehirlerdeyiz. Yazın 15 gun kalırız onlarda..kışa doğru da onlar bize gelir. Sofra toplamak vs bunları dert etmeyip akışına bıraksanız daha iyi olur. Bazı kvdeler iş yaptırmaz bazıları sen gençsin hallediver der..Bazısı titiz bazısı boşveren tipte olur. Zamanla anlarsın.
Ablamın kvde mesela ablama gelse çayına kadar ayağına bekler yemek vs elini sürmez. Ablam onlara gitse bir gün yapsa diğer gün onun yapmasını bekler..

Bence coook yanlis yerden bakiyoruz insan iliskilerine, sizi elestirmiyorum, genel bir yanlislik var bence.
Ikili iliskilerde zorunluluklar veya onyargilar ona zarar verir ve iliski her turlu iliski zamanla oturur. Bugun taktik alarak size uygun olmayan bir davranista bulunursaniz asil ondan en rahatsiz olacak kisi yine siz olursunuz.

Keske izin verilse de su zamanla yolunu bulsa.
Siz de haklisiniz ama, bizde nisan yuzugunu takinca hadi kizim op ananin elini denir, daha yeni tanistim nereden anam olmus oluyor diyenezsin. Oyle baslayinca da boyle taktikle falan oluyor iste.
Uzucu ama kelin ilaci yok ki.

üzüldüm açıkçası garip.. bence de iyi yapmışsınız kullanmamakla ve eşiniz umarım anlar en kısa zamanda neyin ne oldgunu..
Anlamazlar canım anlamazlar. Anlamasını beklemiyorum da bir de can ciğersiz gibi benden sevgi pıtırcığı olmamı bekliyor. Yani aslında hem boşver onu arama diyor hem de x alınca begeniyorsun kardesin getirince kullanmıyorsun diyor. Yani hersey de söylenmiyor ki. As ne hos sagol diyip sokuyorum Bi kenara. Sen de acık acık söyletme de mi?

merhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
Böyle hesap kitapla hayat yürümez ki. Ben kayınvalidemi çok severim. O da Allah razı olsun beni sever. Gidince yardım da ederim. Bizim tanışıklığımız eskiye dayanır. Yapım gereği ve konuşma üslubum sebebiyle sevginin yanı sıra saygıdan da gelen bir çizgi vardır aramızda. O beni aşmaz ben onu.
Hesap kitapla taktikle olmaz bu işler. İçinden nasıl geliyorsa karakterin nasılsa olduğun gibi olacaksın bence. Benim ona saygım sonsuz onun da bana. O bir tık daha sıcaktır bana yapısı öyle. İnsan ilişkilerinde taktik olmamalı bence

Taktiğe ne gerek var canım eşimin annesi sonuçta ben saygılı olurum ve hakkettiği için severim kendisini. Eşim anneme karşı nasılsa onun annesine karşı öyleyim bunu evliliğin ilk gününden beri ona söylüyorum zaten sen aileme nasılsan ailene aynı olurum. O çok saygılı aileme karşı kayınvalidem neyse ki ılımlı biri sadece alıngan. Ailen olarak kabullenmen gerekiyor sadece mıç mıç olma herzaman biraz mesafe olsun ki sana saygı duysunlar kararlarına saygı duysunlar. Benim kayın validem hiç iş yaptırmaz evinde üstün kirlenir ojen bozulur kızım bırak der hep :) ama yinede kıyamam beraber yapalım o zaman derim masayı toplamasına bulaşığa sofrayı kurmasına çay dağıtmasına yardım et tabi kendi annene kıyamazsın eşinin anesine de bu konularda kıyama. Kalkıp cam kapı silip evi süpürme ama kendine hizmet de ettirme :)

Back
X