Kayinvalide ile yaşanirmi?

Kizlar merhaba ben hem universite okuyorum hemde yaklasik 2 senedir bi erkek arkadasim var bu erkek arkadasim da dayimin esi yani yengemin kardeşi cok iyi bir cocuk tavsisesiyle tanistik 2 senedir iyiyiz ve seneye evlilik karari almak istiyoruz ama bi sorun var sevgilim tek erkek cocuk ve babasini kucuk yasta kaybetmis evlenirsek annesiyle yaşamamı istiyo dogal olarak. Kayinvalidemde kendi halinde iyi bir insan tabi duydugumuz kadar tek sikintilari ailecek cok detaycilar ve alinganlar simdi size soruyorum yasim 21 sevgilimin 26 ve o evlilik cagina geldigi icin bu iliskiyi uzatmadan bir ad koymak istiyor ben ise universite okuyorum hala kayinvalide ile yasamayi kabul etmelimiyim bana lutfen bir akil verin kadin tek aslinda bir nevi mecbur gibi bir durum var umaeim bu yaziyi okuyup bana akil verirsiniz cevaplayan herkese teşekkür ediyorum
Kafana sık daha iyi ..

evlenirsek annesiyle yaşamamı istiyo dogal olarak.
Ben buraya takıldım.Hicte doğal değil bence.
26 yılda kordon bağının kopması gerekirdi.Şimdiden anneci bu çocuk sonra çok üzülürsün.
Evlendikten sonra kv nin 😈 buna dönüşme ihtimalini saymıyorum bile

Şuan çok sevdiğin için söylediğime inanmayacaksın muhtemelen ama bu “adını koyalım” acelesinin sebebi, senin işini gücünü eline alıp gözünü açmana fırsat vermeden alelacele kaynananla aynı eve tıkmak.
1. Asla ama asla işini bulup kariyerinin oturtmadan evlenme.
2. Asla ama asla kaynananla aynı eve oturma. Ayrıca kadının oğluyla yaşamak istemesi senin dediğin gibi normal değil. Herkesin hayatı ayrı, birine destek olmak başka, hayatını ona ipotek etmek başka.
3. Bence sen bu çocukla evlenir, kadınla aynı evde oturursun, umarım yanılırım.

canımm beniimmm sakın ama öyle bi hata yapma ne kadar seversen sev ne kadar aşık olursan ol vallahi bi zaman sonra bitiyor. okulunu bitir işine gir çalış kendi paranı kazanmanın tadına bak yaşın daha çok küçük şimdiki aklım olsa 30 dan önce evlenmezdim . hiç kimse vazgeçilmez değil hiç kimse senden ve hayatından önemli değil kimse sana istemediğin şeyi yaptıramaz. isteme yaşanmaz kaynanayla hle de tek oğlan .... alıngan biri aslaaaa bizimkiler de öyle 6 yıllık evliyim 26 yaşındayım 2. çocuğuma gebeyim sinir hastası oldum yemin ederim gözüm yüzüm seğirir oldu canım desem canın çıksın anlıyolar yapma vallahi ömür geçmiyo hayatını zehir etme. önce gençliğini yaşa paranı kazan gönlünce harca

E problem ne o zaman? Gayet de kendini idare edebilir, çok genç daha. Benim annem o yaştayken emekli bile değildi.

Kendi anamla babamla yaşamak yerine başkasının anasıyla yaşayacağım, elime geçen ne olacak? Yasal seks.
Kimse kusura bakmasın ama bu tarz evlilikler bana "rahat sevişelim evliliği" gibi geliyor. Ve umulduğu gibi rahat da olmuyor.

Evde sürekli biri olacak. Üstelik o biri anne ve sizin bile değil, eşinizin annesi.
O evde her zaman çocuk muamelesi göreceksiniz. 30-40'a da gelseniz bu değişmeyecek. Eve aldığınız şekerin markasından alacağınız arabaya kadar yorum yapılacak.
Hayatınız işten arta kalan vakitlerde hizmetçilik yapmakla ve geceleri elin oğlunu eğlemekle geçecek.
Ne baş başa film izleyebileceksiniz ne beraber tatile gidebileceksiniz ne hafta sonları yayıla yayıla yatabileceksiniz.
Eşinizle beraber temizlik bile yapamayacaksınız. Çünkü annesi oğlunun iş yapmasını istemeyecek. Kalkıp kendisi de yapmayacak. Siz ortada dört döneceksiniz.
Bugün "doğal olarak annemle yaşayacağız" diyen adam yarın "doğal olarak bütün işleri sen yapacaksın" ya da "tatile annemle gideceğiz doğal olarak" dediğinde başınızı vuracak duvar ararsınız.
yorumunuz için teşekkür ederim dikkate alıcam

canımm beniimmm sakın ama öyle bi hata yapma ne kadar seversen sev ne kadar aşık olursan ol vallahi bi zaman sonra bitiyor. okulunu bitir işine gir çalış kendi paranı kazanmanın tadına bak yaşın daha çok küçük şimdiki aklım olsa 30 dan önce evlenmezdim . hiç kimse vazgeçilmez değil hiç kimse senden ve hayatından önemli değil kimse sana istemediğin şeyi yaptıramaz. isteme yaşanmaz kaynanayla hle de tek oğlan .... alıngan biri aslaaaa bizimkiler de öyle 6 yıllık evliyim 26 yaşındayım 2. çocuğuma gebeyim sinir hastası oldum yemin ederim gözüm yüzüm seğirir oldu canım desem canın çıksın anlıyolar yapma vallahi ömür geçmiyo hayatını zehir etme. önce gençliğini yaşa paranı kazan gönlünce harca
çok teşeşkür ederim tavsiyeleriniz için

Durum ortada aslında. Ev ev üstüne olmuyor bir şekilde. Kendimiz bile büyüyünce kendi büyüdüğümüz evde daralıyoruz. Kayınvalidemlerde biraz fazla kalınca yada yalnız kalacak olursam falan darlanıyorum.ayrıca dışarıdan duyduğunuz alıngan ise içeri girince daha neleeeer söylemediklerini duyacaksınız.

Ben 21 yaşında evlendim(eşimle aramızda 7 yas vardi ben de senin gibi safca "evlilik yasim geldi" demesine cok sevdigim icin ikna oldum) ve yeni tanistigim herkes evli olduğumu ogrenince bana "daha cok erken" "cok kucuksun" "neden evlendin" dedi durdu. Utanmasalar boşan diyeceklerdi o derece(milletin agzi torba degil) resmen psikolojik baskı uyguladılar :sinirli:

Yani hayatinin en onemli kararını karsi tarafa baglama. O da seni yeterince seviyorsa "ben de daha kucugum" dediginde ortak bir noktada bulusabilecek karar verilebilir. Ayrica yaşı da geç falan degil, evlenmenin yasi yok sonucta.

Kaynanayla yasamayi da sakin kabul etme. Hayatin zindan olabilir, mutlu olup iyi anlasma olasigilin cok az. Aksam kocana evde supriz yapamazsin, yemek bile bas basa yiyemeyeceksin. Hem zatrn anneci erkekten de kaç canim. Hicbir hayir gelmez ana kuzularindan. Guzelce okulunu bitir meslegini eline al, daha mutlu olacagin neler cikacak hayatinda karsina.

dikkate alacağım ben zaten okul bitmeden evlenmem ya siz tecrübeli insanlardan fikir nasihat almak için yazdım sadece teşekkürler yorumun için

Durum ortada aslında. Ev ev üstüne olmuyor bir şekilde. Kendimiz bile büyüyünce kendi büyüdüğümüz evde daralıyoruz. Kayınvalidemlerde biraz fazla kalınca yada yalnız kalacak olursam falan darlanıyorum.ayrıca dışarıdan duyduğunuz alıngan ise içeri girince daha neleeeer söylemediklerini duyacaksınız.
Ben kendi anneme babama bile bana yakın tutarız ben size bakarım dedim belli bı yaştan sonra çok zor birde yipraniyorsun hayatta kafa dinlemek rahat etmek istiyorsun yeni evliyken eşinle rahat etmek istiyorsun gezmek çocuklarla eğlenmek plan yapmak rahatça yani olmuyor ev ev üstüne

Babası ölen erkek neden DOĞAL OLARAK anasıyla birlikte yaşamanı istiyor?

Bu doğal mı sence? Sene kaç 1960lar falan mı?
ya babasını küçük yaşta kaybetmiş ve annesi çok zorluklar altında büyütmüş hatta çocukları için 30 yaşından sonra hiç evlenmemiş bu sebeple oda annesine olan vefa borcumu denir bilemiyorum tek başına yalnız kalmasını istemiyor yoksa tabiikide bende kv ile yaşanılmaz düşüncesindeyim sonuçta akıl mantık var ama insan vicdan yaıyor biraz bu durumda bende siz tecrübeli insanlardan fikir almak için yazdım sadece

Lütfen şu BDV’de kv diye aratın ve tek tek zaman harcayıp okuyun. Biz ne desek boş. Tecrübeli o kadar insan var ki. Genel sorun ailelerin aşırı yakın olması, beraber yaşama.
kusura bakmayın Bdv nedir? ben evlilik kararını okul bittikten sonra düşünüyorum zaten yorumunuz için teşekkür ederim bütün yorumları dikkate alıyor olacağım.

Valla en iyisiyim diyenin bile nelerine şahit olduk bak canım senin anan baban senin nazını niyazını çeker annenin söylediği lafa alınmasın yada alınırsın sonra öper koklar barışırsın ama bu ssnin kendi annen gibi olmayacak herşeyimi tiftikleyecek kurcalayacak ki detaycı demişsin yani şöyle erkek tarafı duygusal açıdan bakıyor tek çocuk olduğu için vicdan yapmış ssninki ama yakın biyerde oturulabilir destek amaçlı yahu en basiti bacak bacak üstüne atamıycaksın TV izlerken ne bileyim eşinle özgür olamıycaksınız bilmiyorum ama bu devirde biraz zor gibi yinede şartlarınız neyi gösterir sevgin için katlanır mısın bilemem ama sen kendi aile büyüklerine bunu danışmadan sakın bir cevap verme en önemlisi de aileni dinle canım sen annen baban ne derse doğru der aman onları ezme nolur burda birçok bayan eminim bunh der hepimiz ana baba kıymetini evlendikten sonra daha iyi anlıyoruz ama iş işten geçiyor işte sen geçirmeden onları dinle.

Back
X