Kayinvalide ile yaşanirmi?

işte karşısına geçtiğim zaman takır takır bunları söyleyebilmek için bu konuyu actım bir çok yorum da benim düşüncemi destekliyor çok haklısınız kalktım ayakta alkışladım lafınızı. ben sadece bu düşüncelerimi onun karşısında açıklayamıyorum doğru bir uslupla sanki annesini istemiyormuş gibi gözüküyorum ama asla! teşekküürler yorumunuz için
İstemeyebilirsiniz de ne var bunda. O onun annesi. Bugun ayrılsanız bu cocuktan onunla birlikte kadın da ısık hızıyla çıkacak hayatınızdan. Siz niye ezilip büzülüyorsunuz ki sanki 40 yıllık kocanızın yatalak annesini kapı dışarı bırakır gibi ne bu mahcubiyet.

merhaba 21 yaşındayım bu sene evlilik düşünmüyorum üniversite bittikten sonra evet yorumlarıda dikkate aldığımda tecrübeli insanlar çok sıkıntılar yaşamışlar ben durumu kabul etmiyorum zaten tabikide benim geleceğim daha önemlidir.tavsiyeleriniz için teşekkür ederim dikkate alıyor olacağım.
Yorumları falan dikkate almayacaksın gidip evleneceksin aha buraya yazıyorum boy boy konularını okuruz artık

Yaşanmaz annem yaşanmaz. Ev ev üstüne kurulmaz, asla istediğin gibi bir düzenin olmaz. Kayınvalidenin yanında bacaklarını uzatıp yatamazsın, kocanla yakın temasda bulunmazsın, ya da bir problem olduğunda tartışamazsın, bu gece de bulaşıklar mutfakta kalsın diyemezsin. İnsan oğluyuz günün gününe uymaz biraz yüzün düşse bana surat astı der. Bu liste böyle uzar gider.

Daha 21 yaşındasın gençliğinin baharındasın, evlilik için zaten çok erken bir yaş hele ki böyle bir evliliğe adım atman hayatının en büyük hatası olur.

Kesinlikle ama kesinlikle yasanmaz. Ben gencecik en guzel yaslarimi evimde esimle rahat rahat gecirmek isterim. İstedigim gibi giyinebilmek, öpüsüp sarilabilmek, mutfagimda kasilmadan hareket edebilmek ve daha bir sürü sey. Bence kabul etmemelisin, ciddi sikintilara yol acar ileride..

Kizlar merhaba ben hem universite okuyorum hemde yaklasik 2 senedir bi erkek arkadasim var bu erkek arkadasim da dayimin esi yani yengemin kardeşi cok iyi bir cocuk tavsisesiyle tanistik 2 senedir iyiyiz ve seneye evlilik karari almak istiyoruz ama bi sorun var sevgilim tek erkek cocuk ve babasini kucuk yasta kaybetmis evlenirsek annesiyle yaşamamı istiyo dogal olarak. Kayinvalidemde kendi halinde iyi bir insan tabi duydugumuz kadar tek sikintilari ailecek cok detaycilar ve alinganlar simdi size soruyorum yasim 21 sevgilimin 26 ve o evlilik cagina geldigi icin bu iliskiyi uzatmadan bir ad koymak istiyor ben ise universite okuyorum hala kayinvalide ile yasamayi kabul etmelimiyim bana lutfen bir akil verin kadin tek aslinda bir nevi mecbur gibi bir durum var umaeim bu yaziyi okuyup bana akil verirsiniz cevaplayan herkese teşekkür ediyorum
Ad falan koymayın. Aynı evde yaşanmaz. Üniversite bitmeden hiç bir şekilde adım atmayın. Bunu genel olarak söylüyorum, isterseniz sevgiliniz sizi yalıda oturtsun. Önce okulu bitirin. Ailenizin, annenizin bilgisi var mi, ne düşünüyor ? Kayınvalide adayınızın yalnız kalmasını çok iyi anlıyorum. Eşi vefat etmiş, kolay değil, çocuklar da gidince yalnızlık psikolojisi çok zor. Yakınlarda bir ev tutmayı tavsiye edin. Nasıl bir insan? Eğer iyi bir insansa ve karışmıyorsa hiç bir şeye aynı bina da olabilir. Ama aynı ev olmaz

Ya ben anlamıyorum gerçekten bir insan neden böyle bir şeyi kabul eder ? En mantığa yatkın düşünceyi ele alacağım; İlerde çocuğuma bakar, ev işini yapar vs diye düşünmesi bile bana evlilikten çok çok uzak, birey olamamış, bağımlı bir kişilik yapısı gibi geliyor. Neresinden tutarsam tutayım olmuyor yani aklım almıyor. Mantıktan ayrıştırıp sevgi, aşk diye ele alıyorum çünkü gözü kör eder doğru ama bu kadar olmamalı ya. Bir insan bu kadar kendinden, hayatından vazgeçmemeli. Konu sahibi bence sen daha evlilik kafasında bile değilsin. Bu durumu kabullenirsen kendine ait düzenin, yaşamın vs olmayacağı gibi tamamen onların himayesi altına gireceksin biliyorsun değil mi ? Kv ile 20 dk lık uzaklıkta oturmamıza ve her zaman gidip gelmememize rağmen müdahale edecek, huzursuzluk yaratacak bir şey buluyor kendisi.. aynı evin içinde düşünemiyorum bile ben ölü gibi bir şey olurdum kesin. Evlilik bir ebeveynden çıkıp, diğer ebeveynin düzenine girmek değildir. Olmamalıdır bence. Çok erken karar alıyorsun olgun değilsin. Bunlar sana şimdi batmasa bile ilerde batacak ve kafanı duvara vuracaksın. Kv melek bile olsa ev üstüne ev olmaz kaldı ki durum belirttiğin gibiyse detaycı ve alınganlarsa göz göre göre ateşe atıyorsun kendini net. Burada bir çok üye olumsuz görmüş ama sen hala olur diyorsan buyur ateş seni çağırıyor...

Ad falan koymayın. Aynı evde yaşanmaz. Üniversite bitmeden hiç bir şekilde adım atmayın. Bunu genel olarak söylüyorum, isterseniz sevgiliniz sizi yalıda oturtsun. Önce okulu bitirin. Ailenizin, annenizin bilgisi var mi, ne düşünüyor ? Kayınvalide adayınızın yalnız kalmasını çok iyi anlıyorum. Eşi vefat etmiş, kolay değil, çocuklar da gidince yalnızlık psikolojisi çok zor. Yakınlarda bir ev tutmayı tavsiye edin. Nasıl bir insan? Eğer iyi bir insansa ve karışmıyorsa hiç bir şeye aynı bina da olabilir. Ama aynı ev olmaz
evet tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım teşekkürler:)

Daha yaşın 21, kv ile yaşamak bir kenara, daha eğitimini bitirmemişsin, ne evliliği kuzum
Şu ana kadar yazılan15 sayfa yorumu gerekirse 2 kere oku sonra karar ver.

Ya ben anlamıyorum gerçekten bir insan neden böyle bir şeyi kabul eder ? En mantığa yatkın düşünceyi ele alacağım; İlerde çocuğuma bakar, ev işini yapar vs diye düşünmesi bile bana evlilikten çok çok uzak, birey olamamış, bağımlı bir kişilik yapısı gibi geliyor. Neresinden tutarsam tutayım olmuyor yani aklım almıyor. Mantıktan ayrıştırıp sevgi, aşk diye ele alıyorum çünkü gözü kör eder doğru ama bu kadar olmamalı ya. Bir insan bu kadar kendinden, hayatından vazgeçmemeli. Konu sahibi bence sen daha evlilik kafasında bile değilsin. Bu durumu kabullenirsen kendine ait düzenin, yaşamın vs olmayacağı gibi tamamen onların himayesi altına gireceksin biliyorsun değil mi ? Kv ile 20 dk lık uzaklıkta oturmamıza ve her zaman gidip gelmememize rağmen müdahale edecek, huzursuzluk yaratacak bir şey buluyor kendisi.. aynı evin içinde düşünemiyorum bile ben ölü gibi bir şey olurdum kesin. Evlilik bir ebeveynden çıkıp, diğer ebeveynin düzenine girmek değildir. Olmamalıdır bence. Çok erken karar alıyorsun olgun değilsin. Bunlar sana şimdi batmasa bile ilerde batacak ve kafanı duvara vuracaksın. Kv melek bile olsa ev üstüne ev olmaz kaldı ki durum belirttiğin gibiyse detaycı ve alınganlarsa göz göre göre ateşe atıyorsun kendini net. Burada bir çok üye olumsuz görmüş ama sen hala olur diyorsan buyur ateş seni çağırıyor...
merak etmeyin bende sizinle aynı düşüncedeyim üstelikte aşktan gözüm kör değil. ben sadece böyle biseyin oluru varmıdır diye sordum tabiki kimseye sormasam bile kabul etmiyorum sevgilimle konustum bu konuları defalarca. tecrübeli insanlardan fikir almak amacım ve mesela siz neden olmaz diye uzun uzun güzel açıklamalar yapıyorsunu z ben kendimi bazen yanlış ifade ediyorum bu konuda siz yorum yazanlar bana yardımcı oluyor. teşekkürler yorumun için:)

evet tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım teşekkürler:)
Rica ederim. Bu arada yaşınız çok küçük. 25 olmadan evlilik düşünmeyin. Şu an tanıştığınız insan, hayatınızda tanıdığınız, en iyi,en güzel, en mükemmel insan değil. İş hayatına atılıp para kazanmadan evlilik yaparsanız pek iyi olmaz. Kendi ayaklarınız üzerinde durmadan evlilik düşünmeyin. İleride herşey olabilir. Eşinizden boşanabilirsiniz, veya ciddi bir hastalık yaşayabilir eşiniz. İşte o zaman yarım bıraktığınız okul veya meslek için pişman olursunuz. Meslek bir güvence

işte karşısına geçtiğim zaman takır takır bunları söyleyebilmek için bu konuyu actım bir çok yorum da benim düşüncemi destekliyor çok haklısınız kalktım ayakta alkışladım lafınızı. ben sadece bu düşüncelerimi onun karşısında açıklayamıyorum doğru bir uslupla sanki annesini istemiyormuş gibi gözüküyorum ama asla! teşekküürler yorumunuz için

Sevgiye aşka saygım var fakat bu adam bulunmaz hint kumaşımı yahu. Bak ne güzel geçmiş karşına annemle birlikte yaşayacağız demiş o sınırını çizmişte sen neden çizemiyorsun ? Seni deliler gibi sevse böyle bir şartı öne koşmaktan biraz olsun çekinmez mi sence ? o seni kaybetmeyi göze almış ama sen alamıyorsun. Bir an önce kendi değerinin farkına varmalısın yoksa çok üzüleceksin

Daha 21 yaşında gencecik bir üniversite öğrencisisin. Nerde doğdun büyüdün nasıl bir kültüre sahipsin bilmiyorum ama bi okulunu bitir işini gücünü al eline hayatı tanı. Evlilik kaçmıyor ki. Daha kimler çıkacak karşına. Kv ile yaşama kısmına da evli olan yahut başından evlilik geçmiş kimse evet demez bence

Konumu oku ve direk bu kötülüğü kendine yapmaktan vazgeç.
Ben de evlenmeden önce herkes kaynanam için sessiz sakin hiç. Bişeye karışmaz diyodu

Benimde eşimin! Babası küçük yaşta vefat etmiş. Böyle ailelerde ana oğul birbirlerinin her şeyi oluyo ve 3. Bi kişiyi kabullenemiyorlar. Benden sana tek tavsiye kesinlikle evlenme

Ben kv de ile eşimle sevgiliyken tanışmıştım bana hediyeler bilmem neler arkadaş gibi her gün gezerdik 5 sene sonra evlendik ve evlendiğim gibi şok yaşadım! Eşime takılan altınları alınmayacak dendiği halde aldı! Psikolojik şiddet uygulamaya başladı! Hep onun dediği olsun istiyordu! Evimde eşyalarımın yerini değişirdi! Sürekli akrabalarına gitmemizi istedi! Benim akrabalarımın adı bile geçmedi! Kendisi biz erkek tarafı diye beni ezdi! En son da bana hakaret etti! Senden bi bok olmaz insan edemedim seni dedi! Bende ipler koptu 2 aydır görüşmüyorum heryerden engelledim, çok rahatım.

Aslaaa... Ben 2 sene oturdum çok pişmanım Rabbim bidaha göstermesin amin..

Back
X