- 20 Aralık 2017
- 399
- 250
- 53
- Konu Sahibi yenigelinolmus
Evliliğimin ilk senesi aynı durum bizde de vardı. Haftanın 3 günü gitsek bile yine ayni muhabbet. Bende artık 2-3 haftada bir gitmeye başladım. Eşim olmadan gitmedim. Eşim gidelim deyince tek gönderiyordum. Nasıl olsa her türlü trip, laf sokmalarına maruz kalıyordum daha gidip niye canımı sıkayım. Tayinimiz çıktı taşındıkta evli olduğumuzu anladık. Ayrıca neredeyse panik atak hastası olacaktım, eşimin telefon sesini tv de duysam çarpıntı oluyordu, sinirlerim boşalıyordu.
Gitmek istediğiniz zaman gidin, bunu görev haline getirmeyin. Size laf sokarlarsa süreyi daha da uzatın. Eşiniz bir şey derse kendi ailenizi öne sürün. Aylarca ailenizi görmediğinizi ama kimsenin bunu sorun haline getirmediğini söyleyin. Yakın olduğunuz için mecburuz derse (genelde öyle savunmaya geçerler) başka bir yere tayin isteyelim o zaman diyin. Eşinizin ailesi bir şey derse cevaplarını verin. Unutmayın bunun daha hamileliği, lohusalığı var.
ben de eşim ailesinden biri ile konuşurken önceden merk ederdim ne diyolar diye. artık konuşurken o evin en uzak köşesine gidip kulaklarımı tıkıyorum.