Kayınvalide ile yüzgöz olmak istemiyorum. Yardım!

Evliliğimin ilk senesi aynı durum bizde de vardı. Haftanın 3 günü gitsek bile yine ayni muhabbet. Bende artık 2-3 haftada bir gitmeye başladım. Eşim olmadan gitmedim. Eşim gidelim deyince tek gönderiyordum. Nasıl olsa her türlü trip, laf sokmalarına maruz kalıyordum daha gidip niye canımı sıkayım. Tayinimiz çıktı taşındıkta evli olduğumuzu anladık. Ayrıca neredeyse panik atak hastası olacaktım, eşimin telefon sesini tv de duysam çarpıntı oluyordu, sinirlerim boşalıyordu.

Gitmek istediğiniz zaman gidin, bunu görev haline getirmeyin. Size laf sokarlarsa süreyi daha da uzatın. Eşiniz bir şey derse kendi ailenizi öne sürün. Aylarca ailenizi görmediğinizi ama kimsenin bunu sorun haline getirmediğini söyleyin. Yakın olduğunuz için mecburuz derse (genelde öyle savunmaya geçerler) başka bir yere tayin isteyelim o zaman diyin. Eşinizin ailesi bir şey derse cevaplarını verin. Unutmayın bunun daha hamileliği, lohusalığı var.

ben de eşim ailesinden biri ile konuşurken önceden merk ederdim ne diyolar diye. artık konuşurken o evin en uzak köşesine gidip kulaklarımı tıkıyorum.

Sen ne kadar bahane üretirsen üret. kırmadan alttan alta söylesen söyle. Hersey karsındakinin anlayacagı kadar, huzursuz etmek istiyorsa edecek seni.Eşimin ailesi yüzünden antideprasanlara başladım ben. Onlara gelin gitmem hataydı. Keşke evlenmeseydim sevgili kalsaydık diyorum eşime...
Benim eşimle bir sorunum yok ama bazen ben de senin gibi ailesinden dolayı keşke evlenmeseydim ne diye rahatımı bozdum diyorum.
Ben eşime ilk evlendigimizde eşime "annemlerin damat sevdası yok. Bunu kişisel algılama. Onların asıl bağlantıda olmak istediği benim. Eğer içinden gelmiyorsa annemleri aramak zorunda değilsin. Sana alınmazlar" dedim. Zaten arayası yokmuş. Bayramdan bayrama görüşürler. Ben de benzer bir teklif gelir mi diye bekledim ama olmadı :KK43:

Benim eşimle bir sorunum yok ama bazen ben de senin gibi ailesinden dolayı keşke evlenmeseydim ne diye rahatımı bozdum diyorum.
Ben eşime ilk evlendigimizde eşime "annemlerin damat sevdası yok. Bunu kişisel algılama. Onların asıl bağlantıda olmak istediği benim. Eğer içinden gelmiyorsa annemleri aramak zorunda değilsin. Sana alınmazlar" dedim. Zaten arayası yokmuş. Bayramdan bayrama görüşürler. Ben de benzer bir teklif gelir mi diye bekledim ama olmadı :KK43:

Allah var benim eşim hiç ara annemi demez. Baskı yapmaz. Eşimden yana sıkıntım yok. Ama ailesi yüzünden pişmanım..
Evlatların huzuru için 2 haftalık özleme katlanmayan insanlar anne baba olmasın. Bencillik cünkü bu.
Hayvanlarda dogum yapıyor. İnsanın hayvandan farkı olmalı.
Ben ailemle yaşamadım 2 yıldır. Ailemin yasadıgı sehire gelin geldim .Annem özledim seni gel demedi bi kere. Beni dogurmadı sıctı galiba.

Eşimin annesi eşimsiz yapamıyosa annedir. çook dooğruuu

benim de kocama kalsa daha çok sıkı fıkı yapıp bizi kavga ettirir allahtan bende mesafe koymayı seven bir insanım.yoksa kocama uysam bu konuda saçma sapan çok kavga yapmış olurduk.bi de bizimkilerin derdi başka.işte idare ettiğim yere kadar idare edeceğim.

Allah var benim eşim hiç ara annemi demez. Baskı yapmaz. Eşimden yana sıkıntım yok. Ama ailesi yüzünden pişmanım..
Evlatların huzuru için 2 haftalık özleme katlanmayan insanlar anne baba olmasın. Bencillik cünkü bu.
Hayvanlarda dogum yapıyor. İnsanın hayvandan farkı olmalı.
Ben ailemle yaşamadım 2 yıldır. Ailemin yasadıgı sehire gelin geldim .Annem özledim seni gel demedi bi kere. Beni dogurmadı sıctı galiba.

Eşimin annesi eşimsiz yapamıyosa annedir. çook dooğruuu
Bunlar iyi günler. Çocuk olursa ne yapacağım bilmiyorum.

Off biz de yakındı giriş çıkış saatimi bilir ona göre davranırdı. Çok ilginç ya yıllarca gelin yokken ne yapıyordun onu yap de mi yok olmaz beklemiş gibi hep ben. Bi gün iş çıkışı aradı beni naber diye ben de manavdaydım. Alışveriş yapıyorum dedim
Bes dkya evde olurum demedim olacaktım aslında ama demedim ya sevmiyorum ben takibi. İnsan evine girip bi dökülmek istiyor yeni evliyim belki sofra kurcam belki basım ağrıyor de mi. Neyse ben eve girip tv actım ayy banyodyım zil çaldı. Ben çıkıp acana kadar kapıya poşeti bırakıp gitmiş artık ne getirmişti bilmiyorum. Sesi duymuştur kesin anladı hatta belki evde oldugum halde manavdaydım dedim sanmış bile olabilir. Belki de yoldan aramıştı neyse. Ee ne oldu. Kapıya dayandın o kapı sana acılmadı ne oldu. Off yakın oturmak kendini tasıyamayana kötü birsey. Evliliğin ilk yılları bence gençler cagırmadan gitmemek gerek.

Yani şöyle diyim biz 5. seneye gireceğiz ve evlilikteki tek sıkıntımız bu oldu. Daha dün bana diyor ki sende hiç kurnazlık yok mu. Öyle bir kadın ki güler yüzle kurnazlıkla altından girer üstünden çıkar insanların dediğini yaptırır.

Şimdi taşınmak uzağa gitmek istiyorum mesela, duydu ev almak istediğimizi, bizim vaktimiz yok biliyor, tanıdık emlakçı müteahhit şu bu ayarlamış bize ev bakmış. Evin konumu nasıl derseniz, gene gelip geçerken onun evinin önünden geçilen, gel-git dediği zaman yalan atamayacağınız (çünkü yoldan geçerken görecek) bir ev. Haftasonu illa bakalım da bakalım eve, eşime dedim bak canım annen bir seni bir beni arıyor, ben arada kalıyorum, sen ordan ev almak istiyor musun? Sen istiyor musun dedi, hayır dedim istemiyorum. Sonra annesi tekrar arayınca saat geç oldu vs diyerek atlattı.

Uzun oldu ama anafikir şu; böyle kurnaz kv lerle başa çıkılmıyor, en azından ben çıkamıyorum, çıkabileni ayakta alkışlarım.

Keske beni davet etseler her gun giderim. Isten gelmisim sicak ev ve yemek. Yer icer sofrayi da kuran kaldirsin der cikarim. Veya yorgunum diye yayilir yatarim.

Zaten zamaninda boyle yaptigim icin simdi davet eden yok. Yoldan ariyordum geliyoruz cayi koyun. Icine earl grey de atin yoksa icemiyorum yavan geliyor diye.

Tavsiye ederim kesin cozum... ayni mahalledeyiz normalde. Kayinvalidem kacti diyebilirim. Ocak ayi geldi nerdeyse. Kadin yazliktan donmedi.

Keske beni davet etseler her gun giderim. Isten gelmisim sicak ev ve yemek. Yer icer sofrayi da kuran kaldirsin der cikarim. Veya yorgunum diye yayilir yatarim.

Zaten zamaninda boyle yaptigim icin simdi davet eden yok. Yoldan ariyordum geliyoruz cayi koyun. Icine earl grey de atin yoksa icemiyorum yavan geliyor diye.

Tavsiye ederim kesin cozum... ayni mahalledeyiz normalde. Kayinvalidem kacti diyebilirim. Ocak ayi geldi nerdeyse. Kadin yazliktan donmedi.

ben öyle yayılıp kalamıyorum. Evlerine gidince kadın resmen oturuyo iş beklyo(du) (su sıralar görüşmyrz) benden işten geldigim bildigi halde

ben de eşim ailesinden biri ile konuşurken önceden merk ederdim ne diyolar diye. artık konuşurken o evin en uzak köşesine gidip kulaklarımı tıkıyorum.
Bizde boş muhabbet dönerdi. İlk gittiğimizde boş boş otururduk. Herkes tv ye bakar. Sonra çay yada yemek Faslı. Sonra saçma sapan şakalar filan saat 11 civarı olur, herkes uyuklamaya başlar hatta görümcem yatmaya gider. Ben eşime artık kalkalım derim biraz daha oturalım der yarım saat sonra muhabbet etmeye başlarlar saat 12 olur kvdem evde tamir işi çıkartır, her defasında ayni. Biz kalkacağımız zaman aklına hep iş yaptırmak gelirdi. Hergun bir bahaneyle eşimi çağırırdı. Şimdi eşim iyi ki uzaktayız diyor.

Bizde boş muhabbet dönerdi. İlk gittiğimizde boş boş otururduk. Herkes tv ye bakar. Sonra çay yada yemek Faslı. Sonra saçma sapan şakalar filan saat 11 civarı olur, herkes uyuklamaya başlar hatta görümcem yatmaya gider. Ben eşime artık kalkalım derim biraz daha oturalım der yarım saat sonra muhabbet etmeye başlarlar saat 12 olur kvdem evde tamir işi çıkartır, her defasında ayni. Biz kalkacağımız zaman aklına hep iş yaptırmak gelirdi. Hergun bir bahaneyle eşimi çağırırdı. Şimdi eşim iyi ki uzaktayız diyor.

Biz şu anda görüşmüyoruz. Haklı bi sebepten ve artık onların hareketlerinin normal olmadıgını düşündügümzden dolayı. Onların da oğlu cok kıymetli degilmiş ki 1 ay oldu aramadılar :) annelik böyle bişiii dostlarrr

Sizin ne kadar oldu evleneli? Ne zaman düzeldi? Uzağa nasıl gittiniz keşke bizim de bişey olsa uzaklaşsak ama o zaman da gelir kalırlar hayta yanımıza taşınırlar benve. Biz de tv ye bakınca da laf söylüyor sohbet etmiyorsunuz diye elimize telefon alınca da. Ama kendi canı istemediiinde ağzını açmıyor asık surat oturuyor

Ben de öyle hem beklemiyormuş gibi yapıyor hem de bekliyor hissediyorum hani tabağı bitiyo bekletiyor mesela kaldırayım diye

İnsan gibi olsalar ben hizmet ettigimii laf etmem. Ama ben 5 km yol yürümüşüm akşam gelip bi tarafımı kaldırıp bi iş yapısam onlara kıymet bilecekler.

ben öyle yayılıp kalamıyorum. Evlerine gidince kadın resmen oturuyo iş beklyo(du) (su sıralar görüşmyrz) benden işten geldigim bildigi halde

Valla beklemesine benimki de bekliyordu.
Ben turk degilim.
Bir kere kendisine dedim ki
Turkler tum dunyada cok misafirperver diye anilir. Bu mu yani olay? Bir icecek bile ikram etmiyorsunuz. Yanlis biliniyormus demek ki.

Ondan sonra anladi ki ben oraya gitsem gitsem misafir olarak giderim ve beni agirlamasi gerekir. Mesafeyi o koydu.

Biz evleneli 4 yıl oldu ilk 2 yıl her pazar kayınvalidelere giderdik şaşmazdı hiç ama gittiğimdede misafir gibi davranırdım sonra ben eşime dedim ki bir pazarım var dinleneyim mi yemek mi yapıyım dolaşmaya çıkalım mı annenleremi gidelim o gün bu gündür ayda 2 kez fln gidiyoruz ama ben çok nadir ararım o aradığndada ilk cümlesi sağmısınız yaşıyormuşsunuz olur ben kayınvalidemi sevmiyorum gerçekten oyüzden her dediği batıyor sürekli laf sokuyor zaten önceden çok takardım kafama ay zayıfsın bir hayrın YOk zaten derdi bana çok ağladım ama şimdi bir kuşağımdan girip diğerinden çıkıyor

Nasıl bi sebebi özel değilse özet geçermmisinzş eşiniz mi küstü

uzun biraz canım. yakamızdan düşmediler. evlenince sanki onların ailesine dahil olmuşumda. eşimle ayrı hayat kurmamışım gibi davrandılar. sürekli bişey istemek için aradılar. filan falan. bu zamana kadar sömürmüşler eşimi artık sömüremeyince eşimde onların yüzünü gördü.

Sizin ne kadar oldu evleneli? Ne zaman düzeldi? Uzağa nasıl gittiniz keşke bizim de bişey olsa uzaklaşsak ama o zaman da gelir kalırlar hayta yanımıza taşınırlar benve. Biz de tv ye bakınca da laf söylüyor sohbet etmiyorsunuz diye elimize telefon alınca da. Ama kendi canı istemediiinde ağzını açmıyor asık surat oturuyor
5 sene oldu evleneli. Uzağa tayin istedik rahatladık. Her gittiğimizde daha kapıda laf sokmaya başlardı kv dem. Sanki ben oraya laf yemeğe gidiyorum.

Biz evleneli 4 yıl oldu ilk 2 yıl her pazar kayınvalidelere giderdik şaşmazdı hiç ama gittiğimdede misafir gibi davranırdım sonra ben eşime dedim ki bir pazarım var dinleneyim mi yemek mi yapıyım dolaşmaya çıkalım mı annenleremi gidelim o gün bu gündür ayda 2 kez fln gidiyoruz ama ben çok nadir ararım o aradığndada ilk cümlesi sağmısınız yaşıyormuşsunuz olur ben kayınvalidemi sevmiyorum gerçekten oyüzden her dediği batıyor sürekli laf sokuyor zaten önceden çok takardım kafama ay zayıfsın bir hayrın YOk zaten derdi bana çok ağladım ama şimdi bir kuşağımdan girip diğerinden çıkıyor
eşiniz pazar günü olayını nasıl cözdü?ailesine ne dedi mesela

Bunlar iyi günler. Çocuk olursa ne yapacağım bilmiyorum.
ben eşime ailesi yüzünden cocuk düşünmedigimi söyledim. Tayin filan olmazsa ve onlar bi nebze düzelmezse olmaz dedim. daha ben eşimi kendime ait hissedemiyorum. Cocugumu da o dogurdu sanar o. öyle bi tip

Back
X