- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
E yuh artık. Sapkınlık yani başka bir şey değil.
Kendi doğurduğu, büyüttüğü çocuğa trip atmak, istediği şekilde hitap etmek anormal ama sizin birkaç yıldır tanıdığınız adamı annesinden kıskanmanız normal öyle mi? Pes vallahi.
Eşimin anneside oğluşum diyor. Annemde bana kuzucum der. İnşallah bizi zorla ayırmazlar.
Ağustos düşünüyoruz.Bence de yaza evlenilecek zaten mayıstayız arada bi aileleri tanıştırma isteme falan olacak mı, 2 kereyle insan tanınmaz
Ama işte bunun normal olmadığını iki yıldır ben anlatamadım kadina.Mesela evde eşim var,eşimin erkek kardeşi var ben varım banyo kapısini açık bırakır duş alır biri görürse de oğlum sen misin gel diye seslenir.Eşimin kalçasını sıktı bir kere gözümün önünde sonra bı kavga esnasında dediğimde de,benim oğlum çıplak olsa da eller severim sana ne demişti.Ben sapık olduğunu düşünüyorum ama burda taşlarlar diye yazmadım hic.E yuh artık. Sapkınlık yani başka bir şey değil.
Ama siz kadınla birebir vakit geçirmemişken kulaktan dolma şeylerle bağımlı evlat istiyor diyorsunuz. Bağlı ve bağımlı ayrımını yapmak çok zor. Siz şuan bunu yapabilecek bilgiye sahip değilsiniz. Daha düğün arefesinde çok şey yaşanacak iyi köti. Bu düşünceyle sevgilinizi tüketirsiniz.Oğluşum demesi rahatsız etmezdi başka şeyler olmasaydı. Ama kadının genel tavrı aşırı sahiplenici. Kendine bağımlı bir evlat görmek istiyor, beni rahatsız eden bu. Ben erkek arkadaşımı kızlardan bile kıskanmıyorum, annesinden niye kıskanayım? Sadece tavırlarını ölçüsüz buluyorum.
Ağustos düşünüyoruz.
Annesi de gönüllü değil açıkçası, memleketlerinden bir kız istiyordu. O yüzden de pek sıkı bir ilişkimiz yok. Ben de mesafeliyim haliyle bu hareketlerden ürktüm çünkü.
İşte o katlanma konusunda kendime hiç güvenmiyorum. Çok sabırsız biriyim, yapıcı değilim, hafiften bencilim. Yani keyfimden ödün vermem pek. Ne biliyim ayıp kavramım çok sıkı değil, bana göre ayıp değilse umursamam mesela vs.
Siz nasıl baş ettiniz ilk zamanlar?
İyide kadın ikisi birlikteyken söylemiyor ki bunu. Oğluna özelden yazıyor, oğlu gösteriyor. Çocuğuna ne oturaklılığı olacak ki? Bence en ufak bir şeyde bi anneyi yargılayıp basit yada saygın değil demek çok yanlış.Bence yanlışınız var. Bir annenin ağırlığı bir saygınlığı olmalı.
Buradaki anne yetişkin oğlunun kız arkadaşı ile beraber olduğunu bildiği halde trip atar gibi muhabbet etmeye çalışması çok basit bir hareket. Ve sonuna eklemiş zaten mesajda..
Oğlu ile istediği gibi konuşur diyebilirsiniz tabiki herkesin hakkıdır ama bu da onun oturaklı gerektiği yerde nasıl konuşmasını bilmeyen bir kadın olduğunu gösterir. Bana göre..
Çoğu yapmazHerkese selam hanımlar.
Yaza erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Ben annesini iki kere gördüm. Biri benimle tanışmaya geldiğinde, diğeri de ailemle. Aramızda mesafeli bir ilişki var anlayacağınız, yüz göz olmama ve saygıyı yitirmeme açısından böyle uygun gördük.
Erkek arkadaşım ve bir ablası olmak üzere iki çocuğu var kayınvalide adayımın. Kendisi eşinden üç yıl önce boşandı.
Öncelikli korkum, kendisi öyle çok bilinçli bir hanım değil maalesef. Yani oğluna aşırı düşkün, erkek arkadaşıma kocası muamelesi yapar mı diye korkuyorum ilgi bekleme anlamında (şimdi burada Freud 'u yad etmek olmaz, huysuz viyanalıya selam olsun). Düşkün olmasından ziyade asıl sorun bildiğiniz sanki ben onun kumasıymışım gibi hareketleri olması.
Mesela dün erkek arkadaşımla oturuyoruz, beni yolcu edecekti annesi tuttu baya. Ben de kendi kendime etrafı izledim özellikle tele bakmadım belki özel bir şey konuşuyorlardır vs diye. Erkek arkadaşım "annem de esir aldı " falan dedi ben bekledim konuşmalarının bitmesini.
Sonra erkek arkadaşım "hey Allahım ya diyerek gülüp mesajı gösterdi bana. Kadın şöyle yazıyor :" niye geç yazıyon? Ben hemen yazıyorum sen geç yazıyon. " erkek arkadaşım yazıyorum işte anne diyince "Aynı zamanda zezella ile konuşuyon." demiş.
Bunu gülücükle falan söylememiş. Baya bildiğiniz geç yazan sevgiliye trip atar gibi trip atmış ve böyle yazmış. Sizce bu normal mi?
Başka zamanlarda da "oğluşum bana kıyamaz, oğluşum bana çok düşkündür." deyip duran bir kadın. Bi de düşünün iki kere yüz yüze geldik ve telefonlaşmayız bile, bu kadar az iletişime rağmen bu bulgular normal mi? (Oğluşum diyen bir kayınvalide adayım var evet.)
Ben abartıyor olayım lütfen, çoğu kayınvalide böyle şeyler yapar mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
İyide kadın ikisi birlikteyken söylemiyor ki bunu. Oğluna özelden yazıyor, oğlu gösteriyor. Çocuğuna ne oturaklılığı olacak ki? Bence en ufak bir şeyde bi anneyi yargılayıp basit yada saygın değil demek çok yanlış.
Birde yıllarını vermiş bi kadın bu karşıdaki, çoğu zaman kendinden vazgeçti çocuğu için muhtemelen. Anne gibi davrandığında bile artık “ay o senin kocan mı” diyoruz. Hayır annesi işte. Bu yüzden de oğluşum diyor. Sevgilim aşkım demiyor. Ama oğluşum bile sorun. Babannemde babama oğulcuğum der. 55 yaşında babam. Büyümüyor işte gözünde tek sebebi bu.
Abartmıyorsun bu uzaktaki hali işte akraba olunca nasıl olur sen hayal et nişanlında iki dk müsade isteyemiyor mu seni uğurlamak için kv dünyanın en sorunlu insanı da olsa onu dizginleyecek olan oğludur oğlununda şimdiden yaptığı belli insanları laflarına değil yaptıklarına bakHerkese selam hanımlar.
Yaza erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Ben annesini iki kere gördüm. Biri benimle tanışmaya geldiğinde, diğeri de ailemle. Aramızda mesafeli bir ilişki var anlayacağınız, yüz göz olmama ve saygıyı yitirmeme açısından böyle uygun gördük.
Erkek arkadaşım ve bir ablası olmak üzere iki çocuğu var kayınvalide adayımın. Kendisi eşinden üç yıl önce boşandı.
Öncelikli korkum, kendisi öyle çok bilinçli bir hanım değil maalesef. Yani oğluna aşırı düşkün, erkek arkadaşıma kocası muamelesi yapar mı diye korkuyorum ilgi bekleme anlamında (şimdi burada Freud 'u yad etmek olmaz, huysuz viyanalıya selam olsun). Düşkün olmasından ziyade asıl sorun bildiğiniz sanki ben onun kumasıymışım gibi hareketleri olması.
Mesela dün erkek arkadaşımla oturuyoruz, beni yolcu edecekti annesi tuttu baya. Ben de kendi kendime etrafı izledim özellikle tele bakmadım belki özel bir şey konuşuyorlardır vs diye. Erkek arkadaşım "annem de esir aldı " falan dedi ben bekledim konuşmalarının bitmesini.
Sonra erkek arkadaşım "hey Allahım ya diyerek gülüp mesajı gösterdi bana. Kadın şöyle yazıyor :" niye geç yazıyon? Ben hemen yazıyorum sen geç yazıyon. " erkek arkadaşım yazıyorum işte anne diyince "Aynı zamanda zezella ile konuşuyon." demiş.
Bunu gülücükle falan söylememiş. Baya bildiğiniz geç yazan sevgiliye trip atar gibi trip atmış ve böyle yazmış. Sizce bu normal mi?
Başka zamanlarda da "oğluşum bana kıyamaz, oğluşum bana çok düşkündür." deyip duran bir kadın. Bi de düşünün iki kere yüz yüze geldik ve telefonlaşmayız bile, bu kadar az iletişime rağmen bu bulgular normal mi? (Oğluşum diyen bir kayınvalide adayım var evet.)
Ben abartıyor olayım lütfen, çoğu kayınvalide böyle şeyler yapar mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Maalesef bildiğim bir durum bu. Mesela eşi bu hanımı hiç kıskanmamış, oğluşum beni kıskanır falan diyor, anlamadım garip bi kafa.Freud’u haksız çıkaracak bir ana-oğul bulacağını düşünüyorsan ayrıl :) vardır tabii ki ama her kula nasip olmaz :) özellikle Türk kadınları eşlerinden göremedikleri ilgi ve sevgiyi oğullarından görmek için her şeyi yapıyorlar. Bunu ben söylemiyorum araba kullanırken radyo programında röportaj veren doktordan dinlemiştim.
O kadar mı diyorsunuz?Bizde de, oglum artik beni aramiyorla baslamisti. Beni nezaman nargile icmeye gotureceksinle ilerleyip, biz oglusumla yatip kalkiyoruza kadar gitti. Sonuc olarak da beni secti seni atti demesiyle bitti
Evet cok sagliksiz durum bunlar..psikolojik olarak. Seninki de trip atmaya baslamis.
Benim durumumda da atiyordu..hatta sasiriyorum nasil trip atiyor ogluna diye.Cunki ilk defa ogluna trip atan birini goruyordum. Daha dogrusu yegenine. Bende ki kv teyzeydi.
Ben simdi ki aklimla senin duydugun cumleleri duysam kosarak kacarim.
Hatta gorustugum adam annesinin bu tarz konusmalarini bana iletirse topuklarimi popoya vura vura kacarim.
Ölene kadar bekar kalirim bunlari duymaktansa.
Valla dümdüz sapıklık yani, kadın kafayı yemiş.Ama işte bunun normal olmadığını iki yıldır ben anlatamadım kadina.Mesela evde eşim var,eşimin erkek kardeşi var ben varım banyo kapısini açık bırakır duş alır biri görürse de oğlum sen misin gel diye seslenir.Eşimin kalçasını sıktı bir kere gözümün önünde sonra bı kavga esnasında dediğimde de,benim oğlum çıplak olsa da eller severim sana ne demişti.Ben sapık olduğunu düşünüyorum ama burda taşlarlar diye yazmadım hic.
Ama kulaktan dolma dediğimiz şeyler ya kendi oğlunun bahsettiği ya da kadının mesajda vs yazdığı şeyler.Ama siz kadınla birebir vakit geçirmemişken kulaktan dolma şeylerle bağımlı evlat istiyor diyorsunuz. Bağlı ve bağımlı ayrımını yapmak çok zor. Siz şuan bunu yapabilecek bilgiye sahip değilsiniz. Daha düğün arefesinde çok şey yaşanacak iyi köti. Bu düşünceyle sevgilinizi tüketirsiniz.
Geç yazıyorsun tribi sevgiliye has bir trip mi Allah aşkına? Telefonun ucunda bekleyen herkes söyler bunu. Sevgilisiyle konuşması çok önemliyse, annesine “anne ben seni birazdan arayacağım” desin adam. Annesi yazıyor diye devam etmiştir.Ben oğluşum demesine takılmadım açıkcası. Bu bir ölçüt olamaz. Ben de oğluma bazen oğluşum diyorum. Benimki 21 aylık zaten :)
Hatta kuzum böceğim tosbiğim vs diyorum ağzım alışırsa hep derim kimseye hesap vermem.
Ama dikkat ederseniz oğlunun kiminle olduğunu biliyor. konu sahibi "beni yolcu edecekti ama annesi tuttu" diyor. Ayrıca kız arkadaşıyla yazıştığını tahmin ettiği anda da geç yazıyorsun diye resmen bir sevgili edasıyla trip atıyor. Varsa o kadar önemli mesele ara konuş.
Yani şahsen benim annem de kv, kv de kv. Biraz onları ölçüt alarak, biraz da 30 küsür yaşımın deneyimiyle bir kadına oturaksız diyebilirim. Anne olup olmaması farketmez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?