Kayınvalide konusunu abartıyor muyum?

Haaa bak bu zurnanın zırt dediği yer,oğluşum falan neyse de yetişkin bir erkeğin hayatına ipotek koyma çabası...ne demek memleketten kız falan
Erkek arkadaşım seviyorum diyince ne kadar tanıdın da seviyorsun diyormuş. Kendisi belirleyecek sanırım tanıma süremizi.

Ben kendisinin iyi niyetine inanmıyorum, şimdi benim meselem erkek arkadaşımdan nasıl emin olup evlenebilirim? Şu an bir sorun olmuyor ama evlenince değişirse diye korkuyorum. Nasıl anlayabilirim?

O kadar mı diyorsunuz?

Mesafe koysa falan işe yaramaz mı?

Bilmiyorum. Benim durumumda oglu mesafe koymak istedi koydu koyamadi. Karmakarisik.
Anne, teyze vs sonucta...
Zor seyler.
Ama son yukarda yazidigin yorumu okudum. Oglum beni kiskanir diyen senin kayinvalideyse ..cidden hic ugrasma vazgec. Cekilecek seyler degil bunlar...
Sagliksiz kafa yapisinda olan insanlara dogruyu anlatamazsin. Ömründen ömür gider. Erkek arkadasininda sana bu mesajlari gostermesi iyi birsey degil.
İki kadin arasinda kalip bunu ego tatmini yapacak gibi bir hali var..

Valla benin durumumda kadin ikimizin oldugu fotoyu gorunce bile yegenini sosyal medyadan silip uyuz oldum resminize diyen biriydi. Daha neler neler...
Aklimda geldikce kurtulduguma sukrediyorum suan ne cekmisim bee...
Vallahi artik kucuk kv sacmaliklarina bile goz yumarim ama boyle seyler aslaa.. Herseyin bir siniri cizgisi var. Onu asmamali. Cildirmamali

Bu olayda haklısınız tabiki. Şakada olsa ciddi de olsa en kötü oğluna saygı gösterip o cümleyi kurmaması gerekirdi. Daha da ilginci sevgiliniz bunları size nasıl ve neden iletiyor? Komik mi gelmişte bunu söylüyor?

Ben anneden ziyade sevgilinize takıldım. Olgunlaşamamış gibi. Pire deve olur böyle davranırsa, olmuşta.

Oturaklı değil demek hakaret mi?
Peki..

Şimdiden, ortada bir şey yok gibiyken ayrılmak da olmaz. Sen sevgilinden annesinin bu hareketlerini terslemesini iste, kabul ederse senindir, beceremezse bil ki yandığının resmidir, ayrılmak için bahanen olur

Bendeki kaynana prototipi de eşsiz. Eşimle cıvık hareketler içine giremez mesela. Arabada falan eşim yanına oturtmaz, öncelik bendedir her zaman her konuda, ki tasvip etmeyip eşimi uyardığım bile olur ama kaynanamın bana yaptıklarını da dinlemek istemez hiç, yani ne ona benimle ilgili konuşur, ne beni konuşturtur ne de annesine müsade eder. Bu bile benim çıldırmamı engellemezken, (önceki konularımda var, bir daha yazıp yükselmek istemiyorum) bir de bana hava atacak oğluşum benim de kemerimi bağlar falan diye, (..ee ne var yani bağlasın, aferin adama, olay eşin düşünceliliği değil kaynananın sidik yarışı) işte bunlara dayanabilir misin bilmiyorum.

Yaa ne hoş yabancı adamlar var, yok mu bir imkanın, Amerikalı falan bulsana Bizimkilerin hepiciği böyle

Valla canım ben 9 sene flört ettim yetmedi açık açık sordum madde madde sordum yani bak nen annene temizliğe falan gitmem doğru bildiğimden şaşmam şu olursa sen ne yaparsın diye, şimdi o bizim aile işlerimize karışmaz bende onların eşimle olan aile işlerine karışmam, haftasonu arsa toplantısı varmış annesi babası eşim ona gittiler,vakitlice geldi sonra biz oğlum ben eşim olarak gezmeye çıktık

Oglusum demesinde bi sakinca yok tabiki. Kadinin oglu istedigini desin.
Ama size "oglusum bana cok duskundur" vs demesi sıkıntı
Bi de fotografa bakip "Ezgi Zezella'dan korktu" demesi ve sevgilinizin bunu size gostermesi de abesle istigal.

Oğluşum diyorsa geçmişler ola.. Benimki de böyle başlayıp giderek doz arttırdıydı. En son geçenlerde 64 yaşındakş kadın 5 yaşındaki oğluma "baban benim için ölür bile, en çok beni seviyo ben onun her şeyiyim. Senden bile çok seviyo beni çünkü ben onun annesiyim" dedi cücük beyinli. Hiç evladın yerini anne baba bile olsa tutar mı.. Böyle dengesiz oluyo bu tipler.. Tedirgin olmakta haklısınız.

Edep demeniz gereken kişi ben değilim, oğluna geç yazıyorsun sevgiline yazıyorsun diye trip atan kişi bence.

Annem beni çok güzel sever, hastalıklı bir bağ yok aramızda sağlıklı bir bağ var ne mutlu bana.

İnsanlar boşanıyorsa tahammülsüzlüklerinden değil oğluna tapan ve kimseyle paylaşmak istemeyen ruh sağlığı bozuk kişiler yüzünden boşanıyor.

Bilmiyorum. Hemen evlenme derim. Takip et

O söylemedi biz WhatsApptan bir şeye bakacaktık son sohbet oydu kazayla gördüm yani.

Valla ciddi ciddi düşünmeye başladım yabancı damadı.

Bu dünkü meselede mesela terslemen gerekirdi falan mı diyeyim?

Bugün bir kayınvalide konusu daha okudum, tesadüf orada da görümce vardı. Yani bu kayınvalideler aynı zamanda kız anneleri ve bu kızlardan bazıları KK üyesi olabilir. Hatta belki buraya kv karşıtı yorum yazanların kendi anneleri, gelinlerine aynı davranıyordur. Görümcelere de iş düşüyor, herkes kendi annesini frenlese bu sorunlar azalarak bitebilir.
Buradan ütopik bir çağrı yapmış olayım : Annelerinizi gözlemleyin, kötü bir kayınvalide olmalarına izin vermeyin.

Şimdi oğlu olan üyeler sizi haksız bulur , kayınvalidesinden çekenler de sizi haklı bulur.

Eşimin annesi iyi bir insan.İyi anlaşırız , beni sever ve kollar.Sizin eşinizin annesi bana da abartı geldi.

Ha bi' de oğlumu doğururken şöyle sancı çektim , böyle baktım , hastalandı başında bekledim vs vs diyen annelere bir sözüm var.Kadınların anneleri de bunları yaptı.Yani her anne az çok bunları yaşıyor.Benim annem de eşimin annesi de yaşamıştır ama böyle hastalıklı , arızalı sevgileri yok.

Bence anne çocuğuna sevgisini yük etmeden sevmeli çocuğunu.Yani sevgisini abartıp çocuğunun hayatının , kişiliğinin olumsuz etkilenmesine sebep oluyorsa o annenin sevgisi normal ve sağlıklı değildir diye düşünüyorum.Annem bizleri gözüyle sever , olur olmadık zamanda aramaz rahatsız oluruz diye ki küserim bazen aramıyorsun anne diye.Rahatsız etmiyim çocuğum siz beni arayın istediğiniz zaman der.Her zor anımda yardımımıza koşar ama seviyorum diye de sevgisiyle bizi boğmaz , hayatımızı zorlaştırmaz ve sevgisini , anneliğini bize yük etmez.Bence sizin kayınvalide adayı gümbür gümbür geliyor.

Çok çok çokkk katılıyorum :) benzeri durumun daha beter hallerini yaşadım 3 senelik evliyim hala devam anlatsam roman olur cinsinden kv veevet sen babasın kardeşlerinin falan bizim zsten 2 çocuğumuz var ve yılmadı kadın çok çok yıprattı ilişkimizi eşimi suçluyordum ama kadın dur sus anne bilmiyor deli gibi birşey yani anne çoookk önemli bencede

Buarada iki oğlu var ama kesinlikle bu kv tipi çekilir dert değil aynen arkadaşım şöyle doğurdum böyle baktım kendimi öldürürüm onun için ahh vshh ben çok doluyum bu konuda dedim ya benimki tam zor deli

Yalnız şu da var , bunlar için ayrılınmaz , daha çok bişey yaşamamışsınız.Siz kafanızda büyütmeden gözlemlemeye devam edin.Baktınız ki sevgiliniz de saçma sapan davranıp ölçüyü kaçırıyor ve dengeyi sağlayamıyor , işte o zaman Şener Şen koşuşuyla ayaklarınızı totonuza vurarak kaçınız.Zira hayat çok güzel ve bir o kadar da kısa.Ömrümüz bize hediye.Böyle insanlarla harcamayın.Genceciksiniz.

O söylemedi biz WhatsApptan bir şeye bakacaktık son sohbet oydu kazayla gördüm yani.
Bence biraz kadınla yakınlık kurun. Dediğiniz gibi diyelim ki, o zaman ne olacak? Şuan bu uzaklığınız evlendiğinizde çok büyük sorun çıkartır. Çok elle tutulur bir şeude yok. Belki kadının mizacını daha iyi analiz eder anlaşmanın bir yolunu bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…