Kayınvalide mi, bakıcı mı ?

İşte sizin gibi bakıcı tecrübesi olanlar kayınvaliden baksın diyor.Ama benim de öyle bayıla bayıla içime sinmiyor maalesef anlattıklarımdan dolayı
canım benim ilk kızıma annem baktı o kendi istediği gibi bakmak isticek sen benim sözüm dinlensin isticeksin bol bol can sıkısı anlıcan göze alabiliyorsan kayınvaliden baksın sonra keşke deme

Bakici bakici bakici.
Baska soze gerek yok bence.

Bakici bebeginize sizin istediginiz gibi bakar ama kayinvalideniz kendi yontemleriyle.
Dibinizden ayrilmamasi da cabasi olur huzur kalmaz.
Ya illa ki kendi yönteminde diretecek bundan eminim ama benim annem de gelip baksa o da kendi yönteminde diretecek onu da biliyorum.Kayınvalidem benden biraz çekinir o yüzden yapma dersem ısrarla yapar mı bilmiyorum.Mesela geçen yastık zararlıymış yastığa gerek yok falan dedim kızım biz hep yastıkla büyüttük ama sen bilirsin tabi sana demiyorum yanlış anlama sürekli yeni bir şeyler çıkarıyor tabi sen nasıl istiyorsan öyle yap falan dedi.

ben hep durumun varsa bakıcı olmasından yanayım
ne kadar ıyı olursa olsun ne kendı annem ne de kv dem gelıp aylarca bende kalsın istemem sanırım

canım benim ilk kızıma annem baktı o kendi istediği gibi bakmak isticek sen benim sözüm dinlensin isticeksin bol bol can sıkısı anlıcan göze alabiliyorsan kayınvaliden baksın sonra keşke deme
O kısmın olacağını annem de baksa kayınvalidem de baksa biliyorum illa kendi baktıkları doğru gibi geliyor.Mesela benim annem üniversite mezunu cahil değil biz üç kardeşiz doğdunuzda emmediniz ben de balla alıştırdım diyo diyorum anne bala alerjimiz olsaydı ne yapacaktın olmadı işte üçünüze de yaptım ne yapayım diyo dedim iyi ki okumuşsun cahil değilsin

ben hep durumun varsa bakıcı olmasından yanayım
ne kadar ıyı olursa olsun ne kendı annem ne de kv dem gelıp aylarca bende kalsın istemem sanırım
Kalmasını ben de istemiyorum işte mecburiyetten.Bakıcıya durumum olduğunu düşünüyordum burda şu anda 500-600 arası ama taşınma ihitmalimiz var orada bakıcılar 1500 falan istemiş az önce internetten baktım o parayı verebileceğimi sanmıyorum bakıcıya.

Ben cocuk yapmaya karar vermeden once esimle konustum.
Ne senin annen ne benim annem dedim. Krese gidene kadar ben bakicam sonra krese gider zaten.
Ama dedigim gibi eger calismak durumunda olsaydim kesinlikle bakiciyi tercih ederdim kendi annemi de istemezdim.

Benim oğlan şimdi 6 yaşında

Oğlum 25 aylık olunca kreşe başladı

Ben de eşimle birlikte çalışıyorum

Bunun avantajı da çalışma saatleri müthiş esnek

Keşke benim de kreşe gidene kadar bakma şansım olsa ama maalesef yok Allah inşallah bana doğru yolu gösterir çok korkuyorum.Az önce internetten bakıcılara bakarken bile kötü oldum çocuğumu internetten gördüğüm,tanımadığım birilerine bırakacak olma düşüncesi beni çok üzdü bilemiyorum gerçekten çalışan anne olmak çok zormuş

Benim kv de de asla seçeneğim olamaz çocuk bakımı konusunda..annemle eşim çok iyi anlaşırlar,severler de birbirlerini,annemi bağlayan bişey de yok. Ama onu da seçenek olarak düşünmem. Eşim rahat edemez çünkü. En olmadı bırakın işi,kendiniz bakın. Giden huzur bi daha gelmez

Benim oğlan şimdi 6 yaşında

Oğlum 25 aylık olunca kreşe başladı

Ben de eşimle birlikte çalışıyorum

Bunun avantajı da çalışma saatleri müthiş esnek
Evet kendi işini yapmak ayrı bir şey ne güzel büyümüş bile çoktan çocuğunuz.

koca haayatinizda iki sene uçunuz takilsaniz bisey olmaz herhalde, sonrada krese fln verirsiniz olur biter :)
deneseniz kv çagirsaniz, bakdiniz olmuyor bakici isine donsneiz geri git diuyebilme imkaniniz varmi ayip olurmu ki oyle

Annem olsa eşim çok rahat eder annem karışmaz pek gerçi bazen bir şeyler der eşime şakayla karışık mesela onun annesi bana onları dese ben alınırım eşim alınmaz anneme :) ama eşim de kalablıkta büyümüş ve kalabalığa çok alışkın o yüzden rahat bir de erkek olunca sıkıntı olmuyor isterse dışarı gider isterse işten çıkınca biraz oyalanır ama bizde annelik olunca öyle olmuyor.
İşi bırakamam atanmak için çok uğraştım çok çaba verdim.İşimi de çok seviyorum.Elimden gelse çocuğumu da alıp okula götüreceğim iyice çıkmaza girdim ya da ben çok büyütüyorum bilmiyorum.

bu kadar büyütme bence.
Herşey yoluna girer.
bulursun da bakıcı.
misler gibi de bakılır.
evde huzurum olmayacaksa,eşime aram bozulacaksa,üstüne bir de kv kaprisi çekeceksem asla kalkışmam ben olsam.

Gülü seven dikenine katlanır çocuğunun iyiliği için kv gelsin biraz sabret iyi bakıcı bulmak zor. 2 yaşında kreşe verirsin zaten hergün kadıncağızda yorulur eşin gelince yemek falan hazırlayamaz.

koca haayatinizda iki sene uçunuz takilsaniz bisey olmaz herhalde, sonrada krese fln verirsiniz olur biter :)
deneseniz kv çagirsaniz, bakdiniz olmuyor bakici isine donsneiz geri git diuyebilme imkaniniz varmi ayip olurmu ki oyle
Öyle mi diyorsunuz çocuğa iyi bakılsın da idare ediver diyor çevremdekiler de.Ya öyle diyemem ki kayınvalideme senden memnun değilim git denmez ki ben en fazla bir yıl düşünüyorum bakmasını zaten sonrasında belki annem gelebilir belki anneannem ya da bakıcı.Ya da altında kreşi olan okullar varmış belki öyle bir okulda çalışırım ya da okuluma yakın bir kreşe götürürüm.

bu kadar büyütme bence.
Herşey yoluna girer.
bulursun da bakıcı.
misler gibi de bakılır.
evde huzurum olmayacaksa,eşime aram bozulacaksa,üstüne bir de kv kaprisi çekeceksem asla kalkışmam ben olsam.
Her şeyi çok büyütürüm ben belki hiç sorun çıkmadan çözülecek ben kendimi bu kadar boşuna üzüyorum.Belki kv baksa bile çok iyi olacak her şey.
Bakıcı konusunda dört aylık bebeğini bırakıp bakıcı süt veremeyip aç kalınca eve ağlayarak gidenleri de biliyorum o yüzden bakıcıdan korkuyorum yoksa tabi ki önemli olan huzurum.

Gülü seven dikenine katlanır çocuğunun iyiliği için kv gelsin biraz sabret iyi bakıcı bulmak zor. 2 yaşında kreşe verirsin zaten hergün kadıncağızda yorulur eşin gelince yemek falan hazırlayamaz.
Zaten planım 1 yıl baktırmak belki en fazla 2 ama 2. yılı düşünmüyorum en fazla 1 yıl yemek hazırlaması değil sorun eşime eşi gibi davranması.Bir de çocuğu eline alıp işten gelirken eşimi falan karşılamaya kalkarsa sinir eder beni iyice.

bak canım bir tercih yapmalısın.
böyle farazi şeylerle aklını bulandırma.
her insanın iyisi var kötüsü var.
benim de iki bakıcım var.önceden de oldu.
düzgün bakamayacak bir kv dense bakıcıyı tercih ederim.
iyi araştırıp referansı sağlam birini bulmalısın ama.
yoksa bu bakıcılarla ilgili anlatılan ürkütücü olayları kıstas alma.
iyisi var kötüsü var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…