Kayınvalide mi, bakıcı mı ?

aimnnn inşallah çok yürekten istedim bunu.ikinci çocuğum doğunca ben de böyle bi şey yasayacağım belki de o zaman yine görüşürüz senle :) ben fikir alırım senden.inşallah gönlüne göre birini bulursun olmadı kvdden gelir böyle olsa da dünyanın sonu değil.geleceğin sabrını şimdiden tüketme bebişni sev karnını okşa.dünya bu planlar planlar bakalım gelecek biizm çin ne gösterecek

benımde annemler bakıyor ve bızımle kalıyorlar ama yerı gelıyor cocugu bırakıp bız esımle basbasa takılıyoruz, yerı gelıyor kızımızıda alıp memlekete gıdıyorlar, yerı gelıyor hep bırlıkte yerı gelıyor ayrı gayrı gezıyoruz ama evde asla basbasa zamanalrınızda oldugu gıbı rahat olamıyorsunuz ve ıster ıstemez sorunlar cıkabılıyor....
maddı ımkanınız yerınde ıse bakıcı tutun en ıyısı..

Çocuklarımız için en iyisi olur canım inşallah ve inşallah sen ben gibi strese girmeden halledersin bu olayı :)
İnşallah bulurum bulamazsam da dediğin gibi mecbur çağıracağım dünyanın sonu değil kendimi onun daha iyi olacağına inandırmak istiyorum ama içime sinmiyor işte :)
Ay düşünmeden duramam ben kendime dünyayı dar ederim bu benim en kötü huyum :) belki de Allah başka bir şekilde yardım edecek.Çok haklısın geçen sene bu şehirde olacağım aklıma gelmezdi ama Allah nasip etti kendi aileme yakın bir şehre taşındım.

Kendi annem olsa böyle yapmaz bırak giderim ya da yeri geldiğinde söylerim ama kayınvalideme nasıl söyleceğim bir de anlamaz eşim bazı şeyleri söylüyo şaka yapıyo falan zannediyo eşimi gülüyo.Tabi ki kim olursa olsun evde birileri oluyor asla rahat olmaz.Bir de ekstra bir düşkünlük olunca rahatlık daha da azalıyo.Ama şunu da söyleyeyim eşimin iş şartları zaten biraz ağır şimdi de çok başbaşa vakit geçrebiliyoruz diyemem bazen geç geliyor çoğu zaman yorgun oluyor.

Aynı kararı bir 3 yıl kadar önce verdim.

Kv şehir dışındaydı ve hiç sorunumuz yoktu, oğlum 2 yaşında kreşe başlayacaktı zaten, bir yıl her şekilde dayanırız dedik. Eşim bakıcıya karşıydı, isterse senin ailenden birisi olsun ama yeter ki tanıdık olsun dedi. Kv zaten hevesliydi de.

Sonuç;
Kv ile artık düzelir mi bilemem ama husumetimiz var, ne onun hatası ne benim. En çok üzülen de arada kalan eşim. Ama tüm olayı baştan sona düşündüğümde alternatifleri daha iyi değerlendiremediğimiz için eşim ve ben baştan hatalıyız.

Ne oluyor dersen? Çekirdek aile olamamak, sürekli eşinin annesi de olsa kan bağın olmayan ve de güçlü sevgi bağın olmayan biri ile dip dibe olmak, bebeğin için aldığın kararların sürekli sorgulanması, yaptığın her davranışın arkasında kişisel neden aramak, kontrolü yitirmek, bebeğinin senden daha fazla sevildiğinin iddia edilmesi, senden daha iyi bakılıyor olduğunun iddia edilmesi, komşulara ev içinin anlatılması, ve de uzak akrabalara o gün ne yediğinin konuşulması, ve yıllar geçmesine rağmen ben size yemek yapmıştım, ben sizin oğlunuza sizden iyi bakmıştım denmesi, ve süreli denmesi, sürekli ve herkese...
Ay ağlıcam sinirden.

Eşim de aynı düşüncede şu an ya senin ailenden ya da benim ailemden biri baksın diyor ama benim ailemden müsait olan biri yok.Aileden birinin düşünürsek geriye kayınvalidem kalıyor.O da bakmaya hevesli sebebinin de eşime olan düşkünlüğü ve burda rahat etmesi olduğunu düşünüyorum yoksa aman da aman torunum da torunum diyerek geleceğini düşünmüyorum şimdilik açıkçası.
Bakıcıda sorun yaşarsak eşim ben sana demiştim bakıcıya güvenmeyelim diye diyecek.
Çekirdek aile olayına gelirsek benim kayınvalidemlerde zaten öyle bir anlayış yok hep birlikte yaşamaya ve her şeyi kalabalık bir şekilde yapmaya alışmışlar o yüzden bizim aile yapımızı anlamıyor düzenimizi anlamıyor.Bir şeyleri anlatma huyu kayınvalidemde de var hatta bazen söylenmeyecek olanı da söyler ama birini kötülemek için yaptığını hiç görmedim.Bütün torunlarına bakıyor aslında sana ben baktım ben büyüttüm dediğini duymadım hatta eltimin çocukları aşırı düşkündür ona haftada bir kere mutlaka onla kalırlar.

Kesinlikle bakıcı bulmanı tavsiye ederim. Hatta işe başlamadan 1-1,5 ay kadar bakıcı bulabilirsen çok iyi olur. Bu sürede hem bakıcıyı tanımı olursun hem de bakıcı bebeğe , bebeğiniz de bakıcıya alışmış olur.
Tüm bakıcılar kötü olacak diye bir durum yok. Bakıcı ile olan sorunlarda tek sorunlu olan taraf bakıcı değil. Ailele de iyi ve anlayışlı olmalı.
Çok iyi olanlar bakıcılar var. Kızımın 6 aylıktan beri bakıcısı var çok çok memnunuz. Kızımı çok sever, kızım da onu çok sever. Üstelik bakıcıyı internetten buldum.1 ay beraber baktık sonra ben işe başladım.
Bakıcıya tüm şartları en baştan açık açık söylerseniz iyi olur. Bakıcı sizin talimatınıza uyar ama kayınvalide bildiğini okur.
Kamera (gizli değil) olursa daha rahat edersiniz.

İşe başlamadan bir ay önce kayınvalideme gideceğiz bir ay geçirme şansım yok ama bir ay bakıcıyla anneannemi bırakabilirim yan yana anneannem nasıl baktığını gözlemler. Kafam o kadar karışık ki başım ağrıyor düşünmketen ama bende de bakıcı kısmı ağır basıyor gibi eşime de zaten sürekli bakıcı bakacak bakıcının parasını katıp bütçeyi hesaplayalım falan diyorum.

Ve taşınmayı düşündüğümüz şehre baktım şu an bakıcılar 1500 tl falan istemiş o kadar veremem bir bakıcıya şu an bulunduğum yerde bakıcılar 500-600 tlye bakıyor.

İşte bunun için istifa ettim

zira kvlerin hepsi ben yaptım der

en iyisi de en kötüsü de her şeyi o yapmış olur çocuğu o büyütmüş olur

10 dakika bıraksan tüm gün bırakmış olursun vs vs

Ben yaptım demeleri çok saçma kusura bakma da yapacaksın tabi ki torunun o senin.
İşiniz neydi istifa ettiniz ?

Anneanneniz sizin için bir artı olur. Bakıcı alışana kadar ,siz bakıcıdan emin olana kadar anneannenizin varlığı çok iyi olur.
Kayınvalide ile aynı evde sorun yaşarsınız , sonra kalıcı kırgınlıklar oluşur. Kayınvalide baksa belki madden rahat edersiniz ama manevi olarak kaybınız büyük olur. Aile düzeniniz huzurunuz kalmaz.

Ben de huzurumun kaçacağını düşünüyorum bunu eşime de söylüyorum ama annem sana bir söz mü ediyor kötü mü davranıyor diyor sanıyor ki anlaşmak için bu yeterli huzurlu olmak için bu yeterli.
Bir de evet sorunun kalıcılığı var bakıcıyla yolunu ayırırsın bir daha görsen ne olur görmesen ne olur.

Ben yaptım demeleri çok saçma kusura bakma da yapacaksın tabi ki torunun o senin.
İşiniz neydi istifa ettiniz ?

Onu yazmayayım buraya ana memur değil özel sektördü

Ama şunu söyleyeyim iki memur maaşı kadar maaşım vardı o dönem

Bakıcım vardı sonra o istifa etti ben de Kv gelip bizimle kalıp çocuğa bakması zor olur diye istifa ettim

Bakıcıya baktırın
Eşinize düşkün olması güzel birsey
Benim kv sözde düşkündür , oğlum benım canım dıye aglar ama gelırken sallana sallana gelir, bir kere iki gün bizde kaldı ikimiz de calsııyoruz karı koca geldıgımızde bacak bacak uzerıne atmıs oturyordu
sizinki karsılayıp yemek hazırlıyormus sanslısınız.
bizde eşi,mle ben hazırlarız o keyıf yapar, yedıkten snr da sigarasını alır balkona cıkar . eşimle ben toplarız yıne sofrayı
hıcbırseye elını surmez aslaaa.

sizinki gercekten düşkün , benimki sözde düşkün
bu daha sınır bozucu:)

Bakici bakici bakici.
Baska soze gerek yok bence.

Bakici bebeginize sizin istediginiz gibi bakar ama kayinvalideniz kendi yontemleriyle.
Dibinizden ayrilmamasi da cabasi olur huzur kalmaz.

Ya böyle anlatınca da nankör gibi hissediyorum. Ama yemek yapıyordu mesela, eve geliyorsun tek çeşit azıcık yemek, yanına illa bişeyler yapıyorsun, sofra kur topla falan, ama bir yıl yemeklerini ben yaptım diyor hala. Veya benim oğlan et seviyor diye köfte yapıp buzluğa atardım, her gün köfte yedirirdi, çünkü seviyor yedirmesi kolay, sebze yemeği öyle bıraktı benim oğlan zaten, bakıcı olsa sözünü dinler, böyle sanki hep minnetle bir şey istiyorsun, zaten kaale alan da olmuyor.

Kayınvalidem kalabalığa alışkın ama ben değilim özel hayat görmediği için bizim ayrı bir hayatımız olduğunu anlamıyor.
Siz bir çözüm bulmuşsunuz belki ilerde aynı işe devam etme şansınız olur.

KESİNLİKLE bakıcı diyorum üç çocuğu olan çalışan bi anne olarak

Ama bazen ben eşimin annesi o eşi gibi kalınca sinir bozucu oluyor
Yoo yemek falan yapar eminim hatta ben hamileyim diye bu geldiklerinde sen uzan kızım falan diyodu rahat otur diyodu.Ben onların yöresel yemeklerini bilmiyorum mesela anne bugün şundan yapıversene diyodum tamam kızım deyip hemen yapıyodu.Sanırım benimkinin tek sorunu eşime olan orantısız düşkünlüğü yoksa başka bir şeyini gördüm desem kadının günahını alırım.
Aileme yakın oturuyorum yani 2 saat falan bazen diyorum ki kayınvalidemi çağırayım o baksın ben de sıkılırsam bunalırsam arada annemlere gider kalırım anneannemi çağırırım falan diyorum bilemedim.Bazen de en iyisi bakıcı diyorum.
Sizin kayınvalide de keyfine bayağı düşkünmüş haklısın daha sinir bozucu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…