aimnnn inşallah çok yürekten istedim bunu.ikinci çocuğum doğunca ben de böyle bi şey yasayacağım belki de o zaman yine görüşürüz senle :) ben fikir alırım senden.inşallah gönlüne göre birini bulursun olmadı kvdden gelir böyle olsa da dünyanın sonu değil.geleceğin sabrını şimdiden tüketme bebişni sev karnını okşa.dünya bu planlar planlar bakalım gelecek biizm çin ne gösterecekKesinlikle haklısın.Yemeğim olsun işim görülsün derdinde değilim zaten bunları yapacağımı çok yorulacağımı ama kesinlikle değeceğini biliyorum.Allah bir yol gösterir inşallah en iyisi olur benim için.
benımde annemler bakıyor ve bızımle kalıyorlar ama yerı gelıyor cocugu bırakıp bız esımle basbasa takılıyoruz, yerı gelıyor kızımızıda alıp memlekete gıdıyorlar, yerı gelıyor hep bırlıkte yerı gelıyor ayrı gayrı gezıyoruz ama evde asla basbasa zamanalrınızda oldugu gıbı rahat olamıyorsunuz ve ıster ıstemez sorunlar cıkabılıyor....Herkese günaydın
Bu soru eminim çokça sorulmuştur bir kez de ben sorup fikrinizi almak istiyorum.
Allah nasip ederse nisanda çocuğum olacak ve ben çalışıyorum.Eylülde işe dönmek zorunda kalacağım ve o zamana kadar bebeğim 4 aylık falan olacak.
Kimisi diyor o kadar küçük bebeği bakıcıya bırakma sonra çok üzülürsün kimisi diyor bakıcı daha iyidir.Çok kararsız kaldım.Öncelikle şunu söyleyeyim kayınvalidemle çok şükür bir sorunum olmadı,çocuğa iyi bakacağından da eminim ama kayınvalidemle ilgili kararszılığımın sebebi birincisi aynı şehirde yaşamıyoruz eğer çocuğa bakmaya gelirse çocuğa baktığı süre içinde bizde kalacak.Diğer sebep ise ki benim için en büyük sorun bu kayınvalidem eşime aşırı derecede düşkün ama ben abartmıyorum gerçekten aşırı derecede düşkün.Örnek vereceğim;Tatilde bize geldiler 15-20 gün falan kaldılar.Biz eşimle uyanıp mutfakta kahvaltı hazırlamaya geçiyoruz aradan beş dakika geçmiyor hemen yanımızda ama eşim işe gittiğinde ben kahvaltı hazırlarken gelmedi mesela.Eşim işten geliyor oğlum geldi diyerek koşa koşa kapıyı açmaya gidiyor.Eşim işten geliyor hemen benden önce ona yemek hazırlamaya kalkıyor eşimin gözünün içine bakıyor resmen bir şey dese de yapsam falan diye asla kıyamıyor ona bir dakika olsun yanından ayrılmak istemiyor.Sanki benim onla evlendiğimi kabullenememiş gibi ki kıskandığını da düşünüyorum.Bu konuyu eşimle konuştum benim bu konuda yapabileceğim bir şey yok, beni daha az sev diyemem ki dedi o da haklı doğru ne diyecek kadının kendisi anlamalı.
Şimdi benim korkum kayınvalidem gelirse çocuğa bakmaya eşimle yalnız kalma gibi bir durumum olmayacak anne sen yarım saat bak biz biraz dışarı çıkalım gibi bir durumum da olmayacak her yere üç kişi gidip gelmek zorunda kalacağız her şeyi üç kişi yapmak zorunda kalacağız çünkü eşimin yanından ayrılmak istemiyor.
Eşimin asla haksız olduğunu düşünmez ne dese inanır eşim ne dese onun için doğrudur.Diyelim tartıştık bana surat asacak ya da tavır yapacak.
Bir de eşime olan aşırı düşkünlüğünden dolayı çocuğumu da benden kıskanıp ona da aynı şeyi yapar mı diye düşünüyorum.
Kafam çok karışık lütfen fikir verin bana.Her şeyi kafama çok takarım ve en ince ayrıntıya kadar takılırım tabi bu da benim için bir sorun.
Kusura bakmayın çok uzun oldu inşallah cümleleri topralayabilmişimdir.Yazdıkça aklıma yeni şeyler geliyor.
Çocuklarımız için en iyisi olur canım inşallah ve inşallah sen ben gibi strese girmeden halledersin bu olayı :)aimnnn inşallah çok yürekten istedim bunu.ikinci çocuğum doğunca ben de böyle bi şey yasayacağım belki de o zaman yine görüşürüz senle :) ben fikir alırım senden.inşallah gönlüne göre birini bulursun olmadı kvdden gelir böyle olsa da dünyanın sonu değil.geleceğin sabrını şimdiden tüketme bebişni sev karnını okşa.dünya bu planlar planlar bakalım gelecek biizm çin ne gösterecek
Kendi annem olsa böyle yapmaz bırak giderim ya da yeri geldiğinde söylerim ama kayınvalideme nasıl söyleceğim bir de anlamaz eşim bazı şeyleri söylüyo şaka yapıyo falan zannediyo eşimi gülüyo.Tabi ki kim olursa olsun evde birileri oluyor asla rahat olmaz.Bir de ekstra bir düşkünlük olunca rahatlık daha da azalıyo.Ama şunu da söyleyeyim eşimin iş şartları zaten biraz ağır şimdi de çok başbaşa vakit geçrebiliyoruz diyemem bazen geç geliyor çoğu zaman yorgun oluyor.benımde annemler bakıyor ve bızımle kalıyorlar ama yerı gelıyor cocugu bırakıp bız esımle basbasa takılıyoruz, yerı gelıyor kızımızıda alıp memlekete gıdıyorlar, yerı gelıyor hep bırlıkte yerı gelıyor ayrı gayrı gezıyoruz ama evde asla basbasa zamanalrınızda oldugu gıbı rahat olamıyorsunuz ve ıster ıstemez sorunlar cıkabılıyor....
maddı ımkanınız yerınde ıse bakıcı tutun en ıyısı..
Eşim de aynı düşüncede şu an ya senin ailenden ya da benim ailemden biri baksın diyor ama benim ailemden müsait olan biri yok.Aileden birinin düşünürsek geriye kayınvalidem kalıyor.O da bakmaya hevesli sebebinin de eşime olan düşkünlüğü ve burda rahat etmesi olduğunu düşünüyorum yoksa aman da aman torunum da torunum diyerek geleceğini düşünmüyorum şimdilik açıkçası.Aynı kararı bir 3 yıl kadar önce verdim.
Kv şehir dışındaydı ve hiç sorunumuz yoktu, oğlum 2 yaşında kreşe başlayacaktı zaten, bir yıl her şekilde dayanırız dedik. Eşim bakıcıya karşıydı, isterse senin ailenden birisi olsun ama yeter ki tanıdık olsun dedi. Kv zaten hevesliydi de.
Sonuç;
Kv ile artık düzelir mi bilemem ama husumetimiz var, ne onun hatası ne benim. En çok üzülen de arada kalan eşim. Ama tüm olayı baştan sona düşündüğümde alternatifleri daha iyi değerlendiremediğimiz için eşim ve ben baştan hatalıyız.
Ne oluyor dersen? Çekirdek aile olamamak, sürekli eşinin annesi de olsa kan bağın olmayan ve de güçlü sevgi bağın olmayan biri ile dip dibe olmak, bebeğin için aldığın kararların sürekli sorgulanması, yaptığın her davranışın arkasında kişisel neden aramak, kontrolü yitirmek, bebeğinin senden daha fazla sevildiğinin iddia edilmesi, senden daha iyi bakılıyor olduğunun iddia edilmesi, komşulara ev içinin anlatılması, ve de uzak akrabalara o gün ne yediğinin konuşulması, ve yıllar geçmesine rağmen ben size yemek yapmıştım, ben sizin oğlunuza sizden iyi bakmıştım denmesi, ve süreli denmesi, sürekli ve herkese...
Ay ağlıcam sinirden.
İşe başlamadan bir ay önce kayınvalideme gideceğiz bir ay geçirme şansım yok ama bir ay bakıcıyla anneannemi bırakabilirim yan yana anneannem nasıl baktığını gözlemler. Kafam o kadar karışık ki başım ağrıyor düşünmketen ama bende de bakıcı kısmı ağır basıyor gibi eşime de zaten sürekli bakıcı bakacak bakıcının parasını katıp bütçeyi hesaplayalım falan diyorum.Kesinlikle bakıcı bulmanı tavsiye ederim. Hatta işe başlamadan 1-1,5 ay kadar bakıcı bulabilirsen çok iyi olur. Bu sürede hem bakıcıyı tanımı olursun hem de bakıcı bebeğe , bebeğiniz de bakıcıya alışmış olur.
Tüm bakıcılar kötü olacak diye bir durum yok. Bakıcı ile olan sorunlarda tek sorunlu olan taraf bakıcı değil. Ailele de iyi ve anlayışlı olmalı.
Çok iyi olanlar bakıcılar var. Kızımın 6 aylıktan beri bakıcısı var çok çok memnunuz. Kızımı çok sever, kızım da onu çok sever. Üstelik bakıcıyı internetten buldum.1 ay beraber baktık sonra ben işe başladım.
Bakıcıya tüm şartları en baştan açık açık söylerseniz iyi olur. Bakıcı sizin talimatınıza uyar ama kayınvalide bildiğini okur.
Kamera (gizli değil) olursa daha rahat edersiniz.
Aynı kararı bir 3 yıl kadar önce verdim.
Kv şehir dışındaydı ve hiç sorunumuz yoktu, oğlum 2 yaşında kreşe başlayacaktı zaten, bir yıl her şekilde dayanırız dedik. Eşim bakıcıya karşıydı, isterse senin ailenden birisi olsun ama yeter ki tanıdık olsun dedi. Kv zaten hevesliydi de.
Sonuç;
Kv ile artık düzelir mi bilemem ama husumetimiz var, ne onun hatası ne benim. En çok üzülen de arada kalan eşim. Ama tüm olayı baştan sona düşündüğümde alternatifleri daha iyi değerlendiremediğimiz için eşim ve ben baştan hatalıyız.
Ne oluyor dersen? Çekirdek aile olamamak, sürekli eşinin annesi de olsa kan bağın olmayan ve de güçlü sevgi bağın olmayan biri ile dip dibe olmak, bebeğin için aldığın kararların sürekli sorgulanması, yaptığın her davranışın arkasında kişisel neden aramak, kontrolü yitirmek, bebeğinin senden daha fazla sevildiğinin iddia edilmesi, senden daha iyi bakılıyor olduğunun iddia edilmesi, komşulara ev içinin anlatılması, ve de uzak akrabalara o gün ne yediğinin konuşulması, ve yıllar geçmesine rağmen ben size yemek yapmıştım, ben sizin oğlunuza sizden iyi bakmıştım denmesi, ve süreli denmesi, sürekli ve herkese...
Ay ağlıcam sinirden.
İşte bunun için istifa ettim
zira kvlerin hepsi ben yaptım der
en iyisi de en kötüsü de her şeyi o yapmış olur çocuğu o büyütmüş olur
10 dakika bıraksan tüm gün bırakmış olursun vs vs
Anneanneniz sizin için bir artı olur. Bakıcı alışana kadar ,siz bakıcıdan emin olana kadar anneannenizin varlığı çok iyi olur.İşe başlamadan bir ay önce kayınvalideme gideceğiz bir ay geçirme şansım yok ama bir ay bakıcıyla anneannemi bırakabilirim yan yana anneannem nasıl baktığını gözlemler. Kafam o kadar karışık ki başım ağrıyor düşünmketen ama bende de bakıcı kısmı ağır basıyor gibi eşime de zaten sürekli bakıcı bakacak bakıcının parasını katıp bütçeyi hesaplayalım falan diyorum.
Ben de huzurumun kaçacağını düşünüyorum bunu eşime de söylüyorum ama annem sana bir söz mü ediyor kötü mü davranıyor diyor sanıyor ki anlaşmak için bu yeterli huzurlu olmak için bu yeterli.Anneanneniz sizin için bir artı olur. Bakıcı alışana kadar ,siz bakıcıdan emin olana kadar anneannenizin varlığı çok iyi olur.
Kayınvalide ile aynı evde sorun yaşarsınız , sonra kalıcı kırgınlıklar oluşur. Kayınvalide baksa belki madden rahat edersiniz ama manevi olarak kaybınız büyük olur. Aile düzeniniz huzurunuz kalmaz.
Ben yaptım demeleri çok saçma kusura bakma da yapacaksın tabi ki torunun o senin.
İşiniz neydi istifa ettiniz ?
Bakıcıya baktırınHerkese günaydın
Bu soru eminim çokça sorulmuştur bir kez de ben sorup fikrinizi almak istiyorum.
Allah nasip ederse nisanda çocuğum olacak ve ben çalışıyorum.Eylülde işe dönmek zorunda kalacağım ve o zamana kadar bebeğim 4 aylık falan olacak.
Kimisi diyor o kadar küçük bebeği bakıcıya bırakma sonra çok üzülürsün kimisi diyor bakıcı daha iyidir.Çok kararsız kaldım.Öncelikle şunu söyleyeyim kayınvalidemle çok şükür bir sorunum olmadı,çocuğa iyi bakacağından da eminim ama kayınvalidemle ilgili kararszılığımın sebebi birincisi aynı şehirde yaşamıyoruz eğer çocuğa bakmaya gelirse çocuğa baktığı süre içinde bizde kalacak.Diğer sebep ise ki benim için en büyük sorun bu kayınvalidem eşime aşırı derecede düşkün ama ben abartmıyorum gerçekten aşırı derecede düşkün.Örnek vereceğim;Tatilde bize geldiler 15-20 gün falan kaldılar.Biz eşimle uyanıp mutfakta kahvaltı hazırlamaya geçiyoruz aradan beş dakika geçmiyor hemen yanımızda ama eşim işe gittiğinde ben kahvaltı hazırlarken gelmedi mesela.Eşim işten geliyor oğlum geldi diyerek koşa koşa kapıyı açmaya gidiyor.Eşim işten geliyor hemen benden önce ona yemek hazırlamaya kalkıyor eşimin gözünün içine bakıyor resmen bir şey dese de yapsam falan diye asla kıyamıyor ona bir dakika olsun yanından ayrılmak istemiyor.Sanki benim onla evlendiğimi kabullenememiş gibi ki kıskandığını da düşünüyorum.Bu konuyu eşimle konuştum benim bu konuda yapabileceğim bir şey yok, beni daha az sev diyemem ki dedi o da haklı doğru ne diyecek kadının kendisi anlamalı.
Şimdi benim korkum kayınvalidem gelirse çocuğa bakmaya eşimle yalnız kalma gibi bir durumum olmayacak anne sen yarım saat bak biz biraz dışarı çıkalım gibi bir durumum da olmayacak her yere üç kişi gidip gelmek zorunda kalacağız her şeyi üç kişi yapmak zorunda kalacağız çünkü eşimin yanından ayrılmak istemiyor.
Eşimin asla haksız olduğunu düşünmez ne dese inanır eşim ne dese onun için doğrudur.Diyelim tartıştık bana surat asacak ya da tavır yapacak.
Bir de eşime olan aşırı düşkünlüğünden dolayı çocuğumu da benden kıskanıp ona da aynı şeyi yapar mı diye düşünüyorum.
Kafam çok karışık lütfen fikir verin bana.Her şeyi kafama çok takarım ve en ince ayrıntıya kadar takılırım tabi bu da benim için bir sorun.
Kusura bakmayın çok uzun oldu inşallah cümleleri topralayabilmişimdir.Yazdıkça aklıma yeni şeyler geliyor.
İşte bunun için istifa ettim
zira kvlerin hepsi ben yaptım der
en iyisi de en kötüsü de her şeyi o yapmış olur çocuğu o büyütmüş olur
10 dakika bıraksan tüm gün bırakmış olursun vs vs
Kayınvalidem kalabalığa alışkın ama ben değilim özel hayat görmediği için bizim ayrı bir hayatımız olduğunu anlamıyor.Onu yazmayayım buraya ana memur değil özel sektördü
Ama şunu söyleyeyim iki memur maaşı kadar maaşım vardı o dönem
Bakıcım vardı sonra o istifa etti ben de Kv gelip bizimle kalıp çocuğa bakması zor olur diye istifa ettim
KESİNLİKLE bakıcı diyorum üç çocuğu olan çalışan bi anne olarakHerkese günaydın
Ama bazen ben eşimin annesi o eşi gibi kalınca sinir bozucu oluyorBakıcıya baktırın
Eşinize düşkün olması güzel birsey
Benim kv sözde düşkündür , oğlum benım canım dıye aglar ama gelırken sallana sallana gelir, bir kere iki gün bizde kaldı ikimiz de calsııyoruz karı koca geldıgımızde bacak bacak uzerıne atmıs oturyordu
sizinki karsılayıp yemek hazırlıyormus sanslısınız.
bizde eşi,mle ben hazırlarız o keyıf yapar, yedıkten snr da sigarasını alır balkona cıkar . eşimle ben toplarız yıne sofrayı
hıcbırseye elını surmez aslaaa.
sizinki gercekten düşkün , benimki sözde düşkün
bu daha sınır bozucu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?