Kayınvalide mi, bakıcı mı ?

Rabbim çocuğunuzu sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin
2 kızım var büyüğe babaanne baktı 5 yıl gül gibi baktı hemde sağolsun
aynı evde yaşamadık biz onun evinde bazen bizde baktı akşamları ya oraya ya bizim eve gidiyorduk
sorunlar olmadı mı oldu
2. kızıma bakıcı ile başladık 1. tam bir kabustu dik kafa hiçbişy dinlemeyen ağzı bozuk bir tipti
kv kp köyden geldi o sıra başkasını bulup onu gönderdik 2. kendi gitti annem hasta v.s. diyerek
kv o sıra köye dönmüştü kaldık resmen ortada
geri çağırdık mecbur zor oldu ona da 3. yü bulduk şimdi yine dönecek

doğru bazı durumlarda bakıcı iyi ama kimileri de çok kaprisli
söz dinlemeyen, bir anda işi bırakan, maaş beğenmeyen v.s. olayları var
elalemle uğraşmak zor vesselam

kiralarını ödeyecek durum yok demişsiniz bakıcıya da nerdeyse o kadar para veriliyor istanbul da tabi kiradan daha fazla
siz nerede yaşıyorsunuz

Bakımı konusunda şüphem yok ve en fazla bir yıl baktıracağım planım bu yönde sonra bakıcı da olabilir.Tam eğitilecek yaşta o bakmayacak aslında.
Bebek doğduğu andan itibaren eğitilmeye başlıyo.. bende anne olunca öğrendim bunu.
En basiti uykusu nasıl uyutulduğu. Siz kucakta veya ne bileyim ayakta sallayarak uyutulmasını istemezsiniz ( mümkün olduğu kadar yatağında sallamamaya çalışarak uyutmaya çalışın öyle alışsn)
ama kv niz ayağına koyar sallayarak uyutur yapma da diyemezsiniz hadi diyelim dediniz benden daha iyimi bileceksiniz der kalırsınız öyle. Sonra onu bıraktırmak için uğraş dur

bakıcıya vereceğiniz parayla yakınızdan küçük bir ev tutun kayınvalıdenız oraya taşınsın baksın çoçugunuza işten gelince herkes evine gecer izin günlerinizde kayınvalıdenızde kendıne zaman ayırır emın olun sızın kadar onlarada zor benım kendı annem bakıyor kızıma Allah razı olsun çok ıyı bakıyor ama ara ara sıkıldığını hissediyorum. evlerımız yakın işten gelınce hemen çıkıyo bıraz dolaşıp evıne gıdıyo sabahta çıkış saatımıze gelıyor.

Henuz cocugum yok ama cocugum olursa kesinlikle kvdeye ya da anneme baktiririm
Beni bakici buyutmus hic hos olmayan durumlar ortaya cikmis ki o kadar arastirilmasina ragmen
Heleki su zamanda asla ama asla bakiciya emanet edemem cocugumu kvdenizle araniz iyiymis bence kv bakmali
Benimde cocugum olursa kvdem ya da annem gelip bizde kalacak cocugu ordan oraya tasimaktan iyidir
Saglikli dogumlar dilerim

Çocuğuna sevgiyle bakabilecek kv var iken bakıcıyı düşünmezdim. Sen gözün arkada kalmadan işine gidip gelirsin bunun karşılığındada kv yi de azcık çekersin. Hatta Senin yerinde olsam doğumdan sonraki 4 aylık sürede kv yide çağırır o süreçtede hem senin brbeğine yaklaşımını gözlemesi ve öğrenmesine fırsat verirdim hemde sen onu gözlemlerdin. Baktın olmuyor yine bakıcı yı düşünürsün

Kardeşim sınava girecek annem gelemiyor.Fazla detaycıyım kabul ediyorum.Ama zaten eşime diğer çocuklarından ayrı bir düşkünlüğü olduğunu kendisi de söylüyor eşim de biliyor.Yanında otururken eşimin ellerini falan öper bazen bana mı çok abes geliyor görmediğim için anlamıyorum.Dediğim gibi eşimle kahvaltı hazırlarken geldi ben tek başımayken gelmedi yanıma.Çocuğu da aynı şekilde sahiplenip beni dışlar konuma da düşürebilir.

Tam eğitilecek yaşlarda eşini kim eğitmiş
Eşime genelde babaannesi bakmış ama eğitim konusunda dedesinin ona her şeyi öğrettiğini söyler çünkü kayınvalidem de kayınvalidesiyle yaşamış ve hayvancılıkla uğraştıkları için yazları da yaylaya çıkıyorlarmış.

Eşim biraz çıtlatmıştı o yüzden.

Yanlış yapmış, siz bir karara varmadan nasıl söyler, şimdi bakıcı diye düşündük deseniz kırılır, bakıcıyla yapamayıp kadını çağırırsanız da siz tuhaf bir pozisyona düşeceksiniz tabi inşallah iyi bir bakıcı olur o ayri

Kesilikle bakıcı. Ama eve ses görüntü alan kameralar şart. İyi bir marka tek bile yeter aslında ama garanti olsun.

Kv de de eğer gelip bir süre kalmak isterse o ayrı. Gelir bir süre sonra gider. Ona da sen yorulma düzenini bozma istedik dersiniz.

Ama kesinlikle doğum olduktan sonra bakıcıyı ayarladım ben anne vs demelisiniz ki ona göre plan yapmasın.

Düşkünlüğü bu sebeple olabilir kadın bakamamış ki çocuklarına

Aslında tek kötü yönü bu yoksa hiçbir şeye karışmaz,laf etmez.Yazın bir ay onlarda kalacağız o gözlem işini yaza yapmayı düşünüyorum yazın zaten benim işim yok bakabilirim sıkıntı olmaz.Şimdiden getirip de belki işe başlamadan önce eşimle ve çocuğumla geçireceğim tek özel zamanlara onu karıştırmak istemiyorum :)

Eşim biraz çıtlatmıştı o yüzden.

Bence eğer öyle bir söz açarsa 'Yok anne olur mu öyle şey seni neden yoralım bakıcı ayarlıyoruz biz hatta görüştük. Ben kendi anneme de kıyamıyorum sana da olmaz' vs derseniz alınmaz. Onun mutlaka bakıcı ayarlayacağınızı bilmesi lazım.

Kayınvalideme bunu söyleme konusunu eşim halleder onda sıkıntı yok olmadı söylerim de.
O gelmeye can atıyor aslında biraz da yaşadığı yerdeki hayatından sıkılmış gibi geliyor bana eltimle yaşıyor hayvancılıkla uğraşıyorlar.Buraya tatilde geldi ve rahat edeceğini anladı ne ben ne eşim saygısızlık da yapmıyoruz kıymet görüyor ve bu hoşuna gidiyor.

Düşkünlüğü bu sebeple olabilir kadın bakamamış ki çocuklarına
Dört çocuğu var ve bir tek eşime bu kadar aşırı davranıyor ama.Kendi kardeşinin kızının düğünü varken bile eşim ve benimle bayram ziyaretlerine gelmeye kalktı kardeşinin düğününü bırakıp.Belki görmediğiniz için abarttığımı düşünüyorsunuz.

O bir şekilde söylenir de ben kararsızım işte bu konuda. Kayınpederim biraz kayınvaliden biraz annen bakar diyor annem bakamaz diyorum olmadı sen gidince çocuk zor alışır yıl ortasında bakıcı bulamam falan derim.

o kişiyi bi bulsan ne kadar için rahatlayacak.ben de senn gibiyidim günler azaldıkça strese girdim.uykularım kaçıyordu.seni anlıyorum
Gerçekten strese giriyorum hep de dua ediyorum huzurum bozulacaksa kayınvalidem gelmesin bir şey çıksın diye.Ama etrafımdakiler kendi ailem dahil en iyisi kayınvaliden diyor.Hatta annem gelse gitmesini bile istemezsin yemeklerine falan yardım edince diyor.

arkadaşım inşallah hakkkında hayrlsı olsun.evet yemekler olur rahat edersin.doğru ama bazen de kendi yemeğini kendin yapmak istersin.dün işten çıktım çocuğumu parka götürdüm yarm saat.ütü yaptım yemek yaptım oğlum uyurken.5 aylık da hamileyim.dün gece eşimin dzinde uyuyakalmışım yemeklerim mi hazır olsun bunu mu yaşayayım evet bunu yaşayayım.annelik de herks için geçerli mi bilmyrum ama insana farklı bir güç katıyor çocuk yokken yaptığım işin 3 katını yapıyorum ama yine dayanıyorum

Kesinlikle haklısın.Yemeğim olsun işim görülsün derdinde değilim zaten bunları yapacağımı çok yorulacağımı ama kesinlikle değeceğini biliyorum.Allah bir yol gösterir inşallah en iyisi olur benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…