kayınvalide... nefret ediyorum...

Hatunlar bir sakin olun yav.
Yani öyle yorumlar yapılmış ki sanki müstakbel eniştenin ailesini kırk yıldır taniyorsunuz.
Keskin sirke küpüne zarar.
Yapıcı olmaktan kimse zarar görmez.
Baktı ki çabaları karşılıksız kalıyor, konu sahibi gerekli mesafeyi korur olur biter.
Böyle stresli zamanlarda yangına körükle gitmeyin.
Sakin...

Bak canım aynılarını yaşadım bundan 7,8 ay önce inan şuan 5 aylık evliyiz önemli olan şu ki eşinle mutlu olmaya bak ooo biz ne badireler atlattık ama seni çokta iyi anlıyorum ilgilensinler istiyorsun ilgilenen yok arayıp soran yok sen üzülüyorsun ailene mahçup olduğunamı yansan yoksa kendinemi yansan ben hep kendimi es geçmiştim aileme mahçup olduğuma çok üzüldüm annem hastanelik oldu ben o günleri halen unutamıyorum ve aynen senin gibi evlendiğim ilk 3ayda kayınvalidemden nefret ettim ama baktım ya ortada döven yok söven yok boşver dedim şuan iyi yönleriyle bakmayı denedim ama o nişan arefesinde neler neler yaşadım resmen nefret ettim öyle oluncada sana herşey batıyor

bırakın durumunuz yoksa bohça yapmayın ki kız tarafı olarak biz bunu istedik, onlarda olurmuymuş canım dost var düşman var dediler onalra bıraktık olayı hiçte karışmadık şunu alın bunu alın diye getirdikleri bohça da değil havlu içine koymuşlar bana diğer eltimlere alınan ama olmayan gecelik takımı ben giyerim 36 onalrın aldıkalrı 42 taytlar almamışlar olanları vermişler aldıkları hiçbirşey yok çünkü onu bile sorun etmedim en büyük eltimin gelinliğini giydirmeyi düğünde altıları tanıdık kuyumcudan kiralamayı ooo ooo daha neler neler canım ve ailem ilk defa böyle şeylerle karşılaşmıştı bende yerin dibine giriyordum ama biz maddi anlamdada ailelere bağlı değildik çok şükür ikimizde çalışıyorduk gititk istediğimizi aldık geldik kimseyede sormadık alışverişe götürmedik ondan eşimin ailesiyle hep mesafeli kaldım şuanda da öyle 10 günde bir giderim kayınvalideme eltilerimle ayda 1 mesafeli oldum gerek yok samimiyete,düğünden sonrada unutamadım gururuma yediremedim ama biliyorum ki eşim bana destek ve arkamda her konuda bunlar bana vızzz geldi takmıyorum ben kendi aileme huzuruma bakıyorum

biliyorum çok sancılı bir dönem ama nişanlına güveniyormusun sorunlarda seni kolluyormu bunlara bak yok bohça almışmı yok şunu alamdılar aramadılar ,etmediler ,gelemdiler canım bunlar geçici düğünden sonra başını o yastığa koyduğun an bitiyor herşey evet unutamıyorsun ama kendinle mücadele edersen sana ve eşine olur ondan sen kendi hayatına bak

bende sözlüyüm ve benzer sorunları bende kayınvalidemle yasıyorum...

bana ve bizim ailemiza ters gelen cok seyler yaptılar... seninkiler yine ikili oynamyo da sözlün herseyin farkında

bizimkiler bide ikili oynayan cins... ogluna baska bize baska....

en tehlikelisi yani....

valla ben nişan yapmıyorum.... gereksiz yere ailemi masrafa sokmak kendimde krizden krize girmek istemiyorum... ailem cok heveslendi ama onlarında hevesini kırdılar zaten...

bende tavrımı koydum...

he bide su var... benimki beni arıyo güya ( oglunun zoruyla ) ama arkamdan da dedikodumu yapmaktan geri durmuyo... öle arıcaksa hiç aramasın... yerinde olsam sevnirim ne guzel sende uzak durursun olur biter sozlun de neden aileme soguksun aranızda mesafe var diyemez...

boşversene... almıs aramıs gelmiş gitmiş... tüm bunlar eger mevzu KAYANANA ise .... çok ama çok gereksiz ve önemsiz..

bazı arkadaşlar yüklenmişler almasın amaannn boşver diye bu yapı meselesi sanırım ben amaann boşver diyemiyorum çünkü hayatımda sadece birkere olacak şeyler yaşıyorum ve onlar yüzünden bunun tadını çıkaramıyorum. ayrıca ailemde bunu ilk defa yaşıcak hevesleri var hayırmı diyim benimde hevesim var. çağdaş yaşamakla çeyiz yapmamak ne alaka anlayamadım ben. örf adet diye bişey var bunu biz düşünmesekte aileler istiyo. benim içn aile önemlidir. ve bunu yaşayan ne çk insan varmış anormal sayılmazmışım.
ama arkadaşlar inanın biçok arkadaşım evlendi. ne davullar zurnalar çaldılar hevesli hevesli geldiler gittiler. insan olaraak kabul görmek benimsenmek herkes ister. helede eşim olacak dediğin insanın ailesi ise bu çok daha önemli.
ben kötü bi insan değilim saygımda hiçbir zaman kusur etmedim evine gittim 5 dk oturmadım ama şimdi samimi gelmiyolar yaptıkları herşey batıyo bana.
en iyisi susmak sanırım :26:

evet böyle adetler çok saçma ama karşılıklı olarak düşünürsek onlar herşeyi bekleyecek bizde saygıda kusur etmeyeceğiz her istediklerini yaptıracaklar evindeki halının rengine gelinliğinin şekline karar vermeye kalkacak bunlarda çok saçma değilmi?Benim oğlum canım oğlum diyecek ama oğlunun çektiği sıkıntıları görmeyip ondan maddi destek bekleyecek bizde amaan diyeceğiz gereksiz yere üzülüyorum bu mudur?

bu arada ailem sözlümü çok seviyo hele babam ayrı seviyo her akşam sorar. sıkıntımı biraz anlasa üzülme der. ama öyle olmuyo işte üzülmeden olmuyo.
ayrıca sözlüm annesine mmousee un annesini niye aramıyosun anne demiş. oda ben kaç kere aradım artık o arasın demiş. böyle bi mantık varmı yaaa.
annem geçen köpürdü bu çocuk yalnızsa yalnız kabul edelim ailesi varsa harkete geçsin artık dedi. arada kaldım anlıcanız

bak haklısın bende tek kızdım tek iğne alınmadı bende senin gibi çok taktım şuan aklımdanda çıkmıyor ama şu gerçek hiç yardımları destekleri olmadığı için benim borum ötüyor tabiri çaizse hiç ne kendime nede evime karıştırtmıyorum ya çeyiz sericez kayınvalide yok damda çamaşır seriliymiş te yağmur yağar sa ıslanırsa diye nöbet beklemiş oğlunun çeyizine bile gelmedi aman gelemsin şimdi 5 ayda 2 kere geldi evime öyle gerektiği zaman ortalıkta gözükmeyen ha diyince giremez evime kusura bakmasın analtmak istediğim bu şekerim kozlar senin elinde olur kimseye karıştırtırmazsın yeri geldiğinde lafını sokarsın bunları hatıraltırsın

üzülme tatlım yaa kayınvalideler öyledir ..Ceplerindeki kuruşun hesabını yaparlar,hele sen bi evlen o zamam gör onları,sanki dünyada tek erkek evladı o dogurmuş gibi davranırlar,hele sana bide eşin değer verirse 18 lık genç kız gibi kıskanırlar seni

balık bastan kokar deyimi ne güzel bir öğüt değil mi? aynısını ben yaşadım canım çok iyi anlıyorum dediğin gibi biz aldık koyduk herseyi ben ne nişan bohçası ne düğün bohçası gördüm nişanda bir abiye bir kaç bilezik birde kuaför arlarda bayramda felan bir iki kyafet ve bana hiç biride olmadı aldıklarının ya küçüktü ya büyük baska sehirde yaşıyorlar die ordan en ucuz mağzalrdan alırlardı utanırdım giymeye düğünde ise gelinlik abimimden gelinlik ayakkabım komsudan kuaför halamın kızından kınam annemden takı imitasyon aldık eşimle elaleme rezil olmayalım die yani hiç birsey görmedim canım üstüne üstelikte biz nie almıyorsunuz felan oturup konuşalım dediğimizde hep tartışma çıktı hep laf yedim ne istediğim gelinliği giyebildim ne istediğim davetiye alındı hatta ev esyalarım spottu en ucuzunu almak zorunda kaldık halen ne bir iğnelerini gördük ne tatlı dillerini torunlarına bile agzımızla istiyoruz 3 senedir bana hiç bişey yok laf çarpmaktan başka bildikleri yok yani Allah yardımcın olsun canım

şok geçirdim varya meğer ne çok insan varmış benim gibi. bizde sözlümle 2 kez aayrılık eşiğinden döndük bana kalsa çoktan ayrılmıştım. 1 kere ağlama krizi geçirdim çok üzüldüm bi millete baktım bide kendime niye dedim. şimdi üzülmüyorum ama sadece öfke duyuyorum onlara. ben insanlardan çk çabuk kopmam ama soğudummuda eskisi gibi olamam. biran önce evlenelimde kurtulalım şu dertlerden diye çok istiyorummmm

amin canım herkes gerçekten anne baba olamıyo maalesef bunu çok net gördüm.. bizim ailemizdeki birliğin sevginin yarısı yok onlarda. görünüştede çok sever oğlunuuu :44:

Şahsım adına konuşacağım:
Boş ver diyenlerden biri benim. Halen de diyorum.
Ancak bunu size yüklenmek için değil, rahatlatmak için söylemiştim.
Sizi yargılamadım.
Sadece anınızın tadını çıkarmanızı, nişanlınızla böyle eften püften (evet halen önemsiz görüyorum) konulara takılarak huzursuz olmamanızı önermiştim.
Yukarıdaki satırlarınızı okuyunca sizi küçümsemiş, saldırmış gibi hissettim.
Neyse...
Her şey gönlünüzce olsun.

Yapılacak iki şey var sanırım...Hayır ben bu şekilde sürdüremem diyip konuşacak gerekirse tartışacaksın ya da herşeye razı olup sen yapacaksın nişandan tut düğüne kadar...Aynı şeyleri bende yaşadım kayınvalidem bırak bayramda seyranda bizi ziyaret etmeyi biz gitmek istediğimiz de bile kabul etmeyen birisi...Beni istemediği için düğünün de iyi olması için hiç birşey yapmadı sağolsun...Ben ayrılmayı denedim eşimden ama yapamadım başıma geleni kabul edip herşeyi elimden geldiğince eşimle yaptım...Kayınvalideme tek söz söylemedim neden böyle davranıyorsunuz gibi...Yaptığı çok normalmiş gibi davrandım...Şükür kazasız belasız atlattık biz herşeyimiz dört dörtlük olmasada istediğimiz gibi oldu...3 aylık evliyim bir kere evine gittim bir kerede o geldi...Eeee ne kadar ekmek o kadar köfte o bana zamanında nasıl davrandı ise fazlasını benden beklemeye hakkı yok...Önemli olan sözlünün duruma tepkisi nasıl ailesinin hatasını görüyor ve senin üzlmemen için elinden geleni yapıyormu yoksa hepsi boş hepsi geçici kayınvaliden üzerine düşeni yapmış yapmamış hiç önemli değil inan sevdiğinle aynı evde mutlu mesut yaşaman,akşam yatağa girdiğinizde ona sarılman onun sıcaklığını hissetmen herşeyi unutturuyor...Allah kolaylık versin sana...Ha birde artık günümüzde kız alınmıyor erkek alınıyor çoğu erkek ailesi aynı davranıyor kayınvaliden ile...

Son düzenleme:

Yoruma Yorum Değil, Konuya Yorum Yapınız..
Sorularınızı Konu Sahibine Belirtiniz..
Ben Konu Sahibi Değilim..

Tamda bayram arefesinde kırıcı olmadan üyelere değil konu içeriğine yorumlar yaparsak daha iyi olur

Canım bende senin gibi aynı şeyleri yaşadım. Eşimin ailesi bana bir çöp almadılar. Herşeyi beraber yaptık nişan çikolatamı bile kendim aldım onlar göstermelik getirdiler. Eşim kredi çekti herşeyimizi borçla yaptık halada borç ödüyoruz evimi düzdüm ama borç ödemekden ne evliliğimden bişey anladım nede evimden. Evimde halım eksik kayıbvalidem gelip gidip onu söyler bi halı lazım diye daha çok sinir olurum. Lazımsa onuda siz alıverin o zamanda diyemiyosun sinir oldugunla kalıyosun benim evimde eksiğim varsa bu onların ayıbı. Benim ailem kendine düşeni fazla fazla yaptı ama karşı taraf yapmayınca insanın zoruna gidiyor. Mesafeli duruyosun ister istemez. Ne yaptılarda ne yakınlık bekliyolar. Böyle şeyler unutulmuyor ne yazıkki insanın içine oturuyor. Birde utanmadan gelip gidiyolar evimde bir çöpleri yok. İnsanda biraz utanma olur. Canım sende mesafeli davran yapacak bişey yok herşeyini kendiniz yapıcaksınız kimseden fayda yok canım.

Benim kayınvalidem hiiiç birşeye karışmadı, ve komşu yada arkadaş gibi birde bana soruyordu nikah için elbise aldın mı nişan için kıyafet aldınmı, gelinlik ayakkabını aldın mı diye soruyordu, birtek aldığı şey oda bana beraber gidelim dedi sonra kendisi uygun fiyata gördüm o yüzden ben adım dediği ve daha sonra eşimden parasını aldığı kına sepetidir.Oysaki beğendiğim başka bi sepet vardı ve Bunun gibi bir sürü şey önceki yıl görümcem evlendi ona bir sürü bohça hazırlandı ben herkeze bohça yapmaya gerek yok iki tarafada külfet olmasın sadece ikimiz için ihtiyacımız olan şeyleri alalım dedim ona bile ne gerek var masraf yapmayın dedi para olmdadığından değil durumları iyidir,kediside güzelliği için ne gerekiyorsa yapar botoks felan filan. Şimde ne oldu evlendim 3 aylık evliyiz şükür eşimle bir sorunum yok ama annesine hala Anne demem ve demeyide düşünmüyorum, siz diyorum arada sadece eşimden dolayı duyduğum saygı var, benim size tavsiyem kendi elinizden deldiğince yani durumunuz yettiğince istediğiniz herşeyi yapın, onlardan bişey beklemeyin, ileride istedim ama olmadı demeyin hiç birşey için, istedim kendim yaptım dersiniz ben öyle yaptım çünki, iyikide yapmışım çoğu şeyden hevesimi de aldım.Tabiki bana düğün için öte beri almadı diye anne demiyor değilim geçmişte bana onun deyimiyle yaptığı esprilerden dolayı beni çok kırdığı için demiyorum.

yüklemek değil asıl sen yanlış anladın...
birbizimizi tanımadığımız için yanlış anlaşılmalar normal. ben bir çözüm bulabilirmiyim dedim ama maalesef yok sanırım. kafama eskisi kadar takmıyorum ama nefretim gün geçtikçe artıyo. ben istiyorum herşeyim güzellikle olsun diye olmayınca insanın canı sıkılıyo salla gitsin diyemiyorum

bu arada hepinize tek tek cvp vermek isterdim ama bu çok zor olurdu genel olaraak durumum bu yorum yapan herkese teşekkür ederim. benim tepkim nasıl olmalı hala bilemedim ya elimi ayağımı çekicem yada soğuk davranıcam napcam ben

ben bu düğündür dernektir işlerinde alınıp verilene gelenek görenek adet diye bakmak istemiyorum artık çünkü biz hiç tanımadığımız bir insanın evine misafirliğe giderken bile boş gidilmemesi gerektiğini dolu verilen tabağın boş verilmemesi gerektiğini bilen insanların evladı, torunlarıyız.. ve sizin ailenize gelin gelecek insana sizin soyadınızı taşıyacak insana elbet insanlık adına iyi davranıp memnuniyetini sağlamak durumundayız.. bunu ister iki tatlı lafla iyi niyetle yaparsın ister hediyesiyle yaparsın..

ben bana o alınmadı bu alınmadı derdinde olmadım hiç nişanda bizimde bakarsanız adetimizde kıza takı takılır elindeki imkanla bir-iki bilezik yapılır nihayetinde fakat bana yapılmadı bir alyans bir saatle kayınvalidem kenardan köşeden izledi durdu el gibi laf sokmaları da cabası.. nişan akşamına aaa insan hiç bişey yapamıyosa iyi niyetten kulağındaki küpesini çıkarır verir gelinime hediye diye diyenlere takılmayan takı bana takılmadı size ne oluyor dedim susturdum...bu benim moralimi bozmadı mı elbette hayatında ilk defa yaşadığın şeyin en özel en güzel şekilde aklında kalmasını ister insan ama olmuyorsa da canını sıkacak etkenleri uzaklaştırırsın etrafından.. bu çok zor biliyorum ailenin ilk kızı olmak zor evden çıkacak ilk gelin olmak zor etraftakilerin aaa nasıl yapmışlar bu böyle olsa şu şöyle olsa daha iyi demeleri inan karmaşıklıktan başka bişey değil.. yaşadığımız toplumda maalesef hepimiz birbirimizin özeline laf söylemekte hak sahibi hissediyoruz kendimizi...

hee sen dedin yaptın ettinde noldu senin iş derseniz düğüne iki gün kala altın derdine bozuldu nikahımız var ama ayrıyız mahkemeyle uğraşıyoruz hala.. yasal prosedürler...

konu sahibi arkadaşım, estagfirullah akıl verme olarak görmüyorum ben ama sana nacizhane tavsiyem şudur ki; yaşadığın zor elbet aklındakini kalbindekini inan çok iyi biliyorum anlıyorum ama aklınla sevginle aşarsın bu olayı...
yaşadıkça kazanıyorsun bunun doygunluğunu sen karşındakine verdiğin iyi niyeti kayıp olarak görme bırak gün gelir senin koruyucunda o iyiliğin olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…