kayınvalide... nefret ediyorum...

öncelikle sakin ol. en güzel zamanlarını bunlarla geçirme. yapabildini yap yapamadını yapma. sözlün görsün herseyi yeter. mesafeli ol sonrasındada en azından basın ağrımaz. çok yakınlıkta herkeste iyi olmuyor okuyoruz burdanda

Canım dediğim gibi mesafeli olacaksın kötüde olma eşinin ailesi neticede bak bende bi çok şeye sinir oluyorum yukarda anlattım okuduysan ama napıyım eşimin hatırı için katlanıyorum eşim ailesine gelmek gitmek istiyor yeri geliyo kalmak istiyo bende eşimin hatırı için uyum sağlıyorum. Allah bilsin canım boşver senin için alınacak yapılacak ne varsa bi şekilde beraber yapıcaksınız artık. Kayınvalidenlerin maddi durumları nasıl canım?? İyi oldugu halde yapmıyolarsa daha kötü..

çok iyi değil durumlarrı ama anne baba ikiside emekli bana doğum günümde gümüş kolye alıp vermiş insan o inanın benim öğrenci kardeşim bile daha iyisini alırdı. bu düşünmekle önemsemekle alakalı. sözlüm bazen bilmiyolar falan diyo ama teyzesinin oğlununda 12 sinde düğünü var ve teyzesi o kadar hevesli ki anlatamam size. isteyen insan sorar araştırır bilmesede koskoca kadın en önce kendi evlenmiş hiçbişey bilmemesi mümkün değil.
gelenek görenekte değil inanın derdim. sadece değer görmek sevildiğini bilmek.
bişey yapamıyosan bile bi çikolata al allet külot al. bi arkadaş demiş adet örf anene meselesi.

bu kadar dert etmeyin diyeceğim, etmeye devam edeceksiniz :)
bazı insanlar bu tip konulara önem vermiyorlar. onlara göre ilginin, değerin ölçüsü bu değil. siz de değerinizi bunlarla ölçmemeye çalışsanız? sonuçta aileniz sizin için yapıyor ya da yapmıyor, sözlünüzün ailesi de oğulları için yapıyor ya da yapmıyor. illa üzülmesi gereken biri varsa bırakın sözlünüz üzülsün.

kendi hayatımdan örnek verirsem;

bizde bohçadır, şudur budur çok önemliydi. k. validemler önem vermiyormuş. istemeye çikolata ve çiçekle geldiler, uzak olduğumuzdan isteme söz, nişan hepsi birden oldu bitti :)

ama bana verdikleri değeri size anlatmam mümkün değil. bana, diğer gelinlerine, torunlarına ve oğullarına. ben de o zamanlar çevremdeki bazı insanların gazına gelip hareket etseydim (başta annem) bugün asla böyle bir aileye sahip olamazdım, onlardan nefret ederdim. siz hevesinizi kendi yapmak istediklerinizle alın, diğerlerini önemsemeyin. o sizin değil, onların sorunu.

allah tamamına erdirsin, mutlu olun inşallah.

geçen hafta sonu olan olayı anlatyım siz karar verin. dedim ya sözlümün kuzeninin düğünü olucak diye. sözlümün ananesi ist da bunlara kalmaya gelmişti. sözlümde dediki ananemi evine götürücem senide ablana götürüyim görmüş olursun dedi (ablamda ist da yaşıyo) ok dedim. annesi ananesi ben sözlüm çıktık yola. annesiyle ananesini bıraktık eve ordan ablama geçtik. ablam bi güzel sofra hazırlamış eniştem rakı almış sofra kurduk muhabbet süper. 12 de annesi aradı nerdesin diye oda durumu anlattı alkolluyum ablam göndermiyo dedi bende teli dinliyorum.
başladı kadın söylenmeye biz buraya gezmeyemi geldik sabah erkenden çeyiz gidicek hemen gel dedi. sözlümün moral sıfır oldu zaten. meğerse kuzeninin evine eşyalar gidicekmiş kvalidemde ondan koştrmuş. bide bize söyleniyo. arkasından ben aradım gönderemem alkollu dedim bana bile söylendi yok zamanımı bilmemne diye.
şimdi arkadaşlar bu kadın benim içn kılını kıpırdatmazken yeğeni iiçin koşturuyo. siz olsanız ne düşünürdünüz....

eğer soru banaysa hiiiiiç dert etmezdim :)

o bana değer vermiyor diye değersiz olmadığımı bilirdim çünkü.

Evt çok haklısın canım benimde eşimin ailesinin durumu çok iyi değil ama kimse bunun altına sığınmasın eskiden böyle şeyler yoktu anne baba kendine düşeni bi şekilde borç harçda olsa yapardı şimdi bi moda çıkmış herşeyi evlenecek çiftlere yüklüyolar ohh ne ala memleket bulmuşlar kolayını. Hatta durumu iyi olan bazı aileler bile evlenirken çocuguna bişey yapmıyor öylelerinide duyuyoruz. Allah akıl fikir versin ne diyim. Anne baba olmayı sadece doğurup bi yaşa getirmekden ibaret sanıyolar. Yabancının çocugu sanki. İnsan elinden ne geliyosa yapmalı anne baba olmak öyle basit iş değil...!!

Evt çok haklısın canım benimde eşimin ailesinin durumu çok iyi değil ama kimse bunun altına sığınmasın eskiden böyle şeyler yoktu anne baba kendine düşeni bi şekilde borç harçda olsa yapardı şimdi bi moda çıkmış herşeyi evlenecek çiftlere yüklüyolar ohh ne ala memleket bulmuşlar kolayını. Hatta durumu iyi olan bazı aileler bile evlenirken çocuguna bişey yapmıyor öylelerinide duyuyoruz. Allah akıl fikir versin ne diyim. Anne baba olmayı sadece doğurup bi yaşa getirmekden ibaret sanıyolar. Yabancının çocugu sanki. İnsan elinden ne geliyosa yapmalı anne baba olmak öyle basit iş değil...!!

bizde de aynı durum sözkonusuydu. ama benim annem çok inatçı bir kadındır. arayıp dul kadın mı alıyorsunuz diye kızdı ve şu gün şu saatte istanbulda olun. alışveriş yapılsın. akşama gidersiniz dedi. aynen bunları söyledi.geldiler mecburen tabi.meğerse parayı kocam( o zaman ki nişanlım) vermiş. düğünü de eşyaları da benim ailem ve kocam aldı hep.
öyle mi oluyor dedim.ne ararım ne sorarım. kırk yılda bir giderim. ama kendi annemlerle haftada birkaç kez görüşürüz. hatta bebeğimi bile sadece anneme bırakırım.
onlar, bize de gelin, derler. bakarız derim. sallarım.onların tarafından kimseyle görüşmem. eşim bunu bilir. o da sadece annemlerle görüşür.kendi ailesiyle sadece telefonda.
siz de aynen davranabilirsiniz.
yalnız ben hep saygılı oldum. sadece yaşlarına hürmeten.asla ses yükseltme ya da kırıcı konuşma yapmadım. ne de olsa eşimin ailesi.

Hmm üzücü bisey tabi ki böyle davranmalari.ama bence sen yapma sakin arayip agzina geleni saymayi:2:...ya malesef senin arada kötü kisi olma ihtimalin olur böylese
ama sende ona göre agir takin,gerginden fazla yaklasim gösterme.

demeden gecemiyecem.sen niye beni alip avatar olarak kullaniyorsun??38:)

nasil ya misafir gibi gelip gittiler:26: cok ilginc sahiden

sanrım benimde öyle olucak. ne arıcam ne sorucam görürsem onların bana yaptığı gibi kırk yıldır çok seviyomusum gibi davranırım

beni istemediğini düşünürdüm...

okurken çok normalmiş gibi geldi bunlar bana biliyormsun aslında okadar anormal okadar yaralıyıcı bişeyki anlarım yani...ben eşimle 2 sene nişanlı kaldım 4 kere istemeye geldiler muhabbet sohbetten isteme olayı 4.de oldu okadar iyiydiler bu konuda yani ama sonra 2 sene nişanlılık dönemimde 3 kere geldiler annemlerin ewine düğün olcak kimse arayıp neyi nasıl yapcaz diye sormuyo kına oldu kimse konuşmadı etmedi benim ailemde madem onlar tenezzül etmiyo dedi kına gecsi yerini bile eşimle haber yolladılar komşu gibi herkes siz nasıl dünürsünüz bu nasıl iş falan diyodu sinirden kuduruyordum bunun adı ne biliyomsun...yüz göz olmak istemiyolar akılları sıra yani ilerde bi sorun çıkarsa yüz yüze gelmeyelim bunun anlamı...hiç takma kafana bizim durumumuzda böle olunca eşimle ozmanlar çok tartıştık onun ailesi ona bu böle olcak dedi benimkide tenezzül etmediği için bana ddi biz arada kaldık çok tartıştık adetlerini bile kınada öğrendik ve çok çakışma oldu bu yüzden bende benim ailemle arasına mesafe koymak isteyen kayınvalidemle mesefali oldum hep şimdi kayınvalidem kızım neden gelip gitmiyosun diyo sürekli napıyım böle alıştım eşimede söylüyoru ben böle gördüm senin ailenden diyorum...

herşeye karışan kaynana daha iyi mi olurdu. bence kafaya takılacak bişey yok ortada. sizi sıkmamak için karışmıyor da olabilir kadın.
bayramda gelmediler emişsin o biraz ilginç siz gittiniz ama onlar gelmediyse tabi.
siz de onlara gitmediyseniz bilemeyeceğim.

OO canım bunlar iyi günlerin evlilif arefesinde neler yaşıycan birde benim eşimde herşeyi kendi aldı ben aldım eşime verdim annen almış olsun gibi dedim hiç iğnelerini bile bilmem bende nefret ediyorum... Ailesine sakn yakın olma evlenince benden sana tek nasihat bu olur eğer mecbursan yok yakınken acık soyluyorum ayrıl...Hiç bir şeye emeğ olmayana kaynananm benden şimdi gelinlik bekliyor hizmet bekliyor avucunu yalar ben dünümü unutmadım ayrıca bayramda gelmemleri ne ayıp birşey bizimki yine bana altın getirdi baklava yaptırmıştı bence tepkini koy

canım en güzel sen nişanlınla alışverişini gönlüne göre yap. bende karıştırmadım. kendi gelmek istemedi. sonrada beni hiç bi şeye çağırmadınız dedi. boşver rahat ol sen. mesafeni koru. alışverişine gelsinde karışsınmı istiyorsun. nişan alışverişi esnasında çok ayrılanlar oluyor bu sebepten.

durumumuz pek farklı değil canım.. ben de 15 gün sonra nişanlınıcam öyle ilgi, alaka görmedim annesinden.. bize maddi bi destekleri de yok.. herşeyi erkek arkadaşım yapıyo.. hatta zaman zaman onlara destek bile oldu maddi anlamda.. ama bütün arkadaşların dediği gibi böyle olduğu için sana fazla karışamıyo da.. ve evlendikten sonra da sürekli evine gidip gelmek ya da onu ağırlamak zorunda kalmıcaksın.. heves ediyosun bişeyler bekliyosun anlıyorum ama bence öenmli olan sözlünle mutlu olman.. ailesi yüzünden sevdiğin adamla aranı açma derim ben.. saygısızlık yapma ailesine arayıp kötü sözler söylemeyi düşünme ama hep mesafeni koy.. evlendikten sonra şampiyon kimmiş görür gününü

canııım seni o kadar iyi anlıyorum ki bu dediklerinin hepsini yaşadıım bana bir bohça getirmişlerdi yarabbi al başına çal der gibi yemin ederim o koyduklarını sen utanır vermezsin birine o denli ama sustum hep sustum sırf eşim için gidipte onlara bişey deme benden söylemesi nedenmi seviyelerine düşme lanet olsun de geç hani insan çulunda çaputunda değil ama insan bi değer bekliyo bi önemsenmek istiyo sinirleri bozuluyo bu yüzden şimdi 1 yıllık evliyim ben şimdiye kadar ne kaynanamla ne görümcelerimle nede kayınbabamla yüz göz oldum onun için gelip giderkende konuşurkende evime girerkende yüz göz olamıyolar çünkü hakları yok benden iyisi yok şimdi ama o duvarı ördürdüler bana çarparlar anca aşmak isterlerse kalın bir duvar çünkü....vee bunlar bizim aile dostlarımızdı babam pek konuşmazdı bi olay oldu hatırlamıyorum bende bunları adam sanırdım dedi gitti....o kadr yani bir kere çıkıştım artık nası diyim kimse kimseye bişey demiyo hiç bişeye karışılmıyo bişeyler alınıyo yapılıyo ama kimsede nasıl yaptınız hangi parayla demiyo iş geldi düğüne kına gecesine işte düğünden 2 gün önce yapılıcak dendi kabul ettik onlarda öyle olurmuş bizi takan yok çünkü....neyse ben izinimi işimi ayarladım düğüne 2haftamı 3 haftamı ne kaldı gelmişler o gün salon boş değilmiş şu gün olucak kala kaldım dalgamı geçiyosunuz siz dedim ki teee 2 ay öncede öğrenmişlerde söylemiyolarmış şimdi söylenir bu dedim siz nie böyle yapıyosunuz kendi ailemede söylüyorum onlarada hiç konuşmuyosunuz kimse kimseye bişey demiyo arada kalmaktan bıktık ne yani herşeyimi ayarlamışım söylediğiniz şeye bakın dedim görümcem parasını biz veriyoruz demez mi deliye döndüm neyin parasını veriyosunuz be sormuyosunuz bile bunu nası yaptın die kimi kandırıyosun sen bıktım hepinizden diyip çıkıp gitmiştim evden tek vukaatım bu sinirinden patlasanda ölsende yüz göz olma evlenince huzurun olmasını istiyosan zaten nişanlın salak değilse kullandırmaz kendini evlendikten sonra tabi annesi babası atamaz satamaz oda mesafeyi koymalı biz eşimle çok beraber oturup ağladık bu düğün hazırlıklarında falan...maymun gözünğ açtı diyo şimdi biliyoki iyi gündede kötü gündede yanında olucam onun çünkü en kötü sıkışık zamanında bende ailemde yanındaydı kimse ona öfkesini tepkisini belli etmedi onun bi günahı yokki napsıın dır dır etme ona üzerine varma para pul hepsi olur huzurunuz olsun yeter emin ol evde ona daha çok dır dır edenler oluyo...sende üzerine varırsan adam bunalıma girer valla tabi aile kültürleri nasıl bilmiyorum arsızda olabilirler ordada nişanlın devreye giricek......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…