doğum günü hediyesi ne istiyorsun diye soruyorum anneme anne de yeter diyor.
Bu bir psikolojik baskıdır farkında mısınız?
Psikolojik baskı olmasa bu kadar kendinize dert eder miydiniz,konu açar mıydınız?Kesin eşinize de annesi psikolojik baskı yapıyor.Bu açıdan hiç düşünmemiştim
Detaya girersem hiç çıkamazsınız. Aynı şehirde yaşıyorum 20 dklık mesafe ama baştan yaptım hatayı ben. Bizim tuttuğumuz dairenin karşına biz tuttuktan sonra eşimin annanesine tuttular. Yaşlı kadın tek başına yaşıyor. Eşimin teyzesiyle annesi haftada 2 gün kalıyorlardı.Görüşmeme gibi bir imkanım yoktu. Bir hafta annemlere gidiyorsak hak geçmesin eşim yanlış düşünmesin diye diğer haftada kayınvalidemlere gidiyoruz. Aramız iyi şuan sıkıntı yok ama anne lafı ağzıma geliyor bir türlü çıkmıyor.Cok yüzeysel seyler anlatmissiniz.
Kadin böyleyse cok görüsmeyin o zaman.
Mesafeli olun. Madem herkes durumun farkinda siz de cok takmayin. Özür de diledigine göre aslinda o da farkinda. Cok görüsmezseniz cok da laf duymazsiniz.
Hayır açmazdım eşim bunu ima ettikçe içimden gelse bile inat gibi birşey oluşuyor.Psikolojik baskı olmasa bu kadar kendinize dert eder miydiniz,konu açar mıydınız?Kesin eşinize de annesi psikolojik baskı yapıyor.
Ben sizin gibi açık sözlü olup bu şekilde konuşamam. Helal olsun size valla.Benim de kp oyle.
Gorusmuyorum.
Esimle konusurken baban derim, kv ile konusurken kocan derim.
Esim bir sey demiyor. Esime "baban canimi siktiginda sana 3 kati yansiyacak sen bilirsin" demem yetti. Kv "barissaniz cok uzuluyorum" falan dediginde de "kocan adam olacakti ben onu cekemem benim icin elin adami, isim olmaz" deyiveriyorum. Esimin ailesinden bir allahin kuluyla sorunum yok, kimse de babam hakli kocam hakli demiyor. Sen bilirsin deyip cekiliyorlar.
Mesafeli olmak iyidir.
Duymamazliga gormemezlige gel.
Bu açıdan hiç düşünmemiştim
Eşimle annem arasında bir sıkıntı yok. Eşim kayınvalidemin davranışlarından dolayı olduğunu bildiği için benim aileme karşı tepkili olup davranışlarında soğukluk olmaz.Sizin anne dememesinden kv kendini suçlamaz.Siz anne demezseniz eşinizde sizin annenize demeyebilir.Çevremden görüyorum,erkek eşinin davranışına göre kv kp yakın davranıyor.Onun annesi yüzünden eşinizin de annenizle arası soğumasın bence.İstemeseniz de anne deyin,ama kv kırgınlığınızı bilsin.
İnat oluşuyor ama sonuçta huzursuzsunuz.Hayır açmazdım eşim bunu ima ettikçe içimden gelse bile inat gibi birşey oluşuyor.
Şöyle söyleyeyim söyledim eşime içimden gelmediği için söyleyemiyorum olsun dedi içinden gelmese de söyle dedi. Kusura bakma ama bu benim karakterime ters dedim ve içimden gelmediği için yapmacıklık olur dedim. Kesin net konuştum. Ama arada bir durgunlaşıyor. Üzülüyorum bu duruma diyor. Kusura bakma herşeyin bir bedeli var annen o lafları söylemeden önce düşünücekti diyorum. Ama o arada durgunlaşması benim sinirimi bozuyor. Kendimi zorluyorum ama sonra düşünüyorum istemediğim bir şeyi yapmak zorunda değilim diye. Bu durumu görümcemle bile paylaşabiliyorum 22 yaşında kendisi ama çok objektif bakabiliyor olaylara.Normal bir evlilik olsa idi, sizin eşinizi karşınıza alıp bir çay sohbetinde veya kahvaltı muhabbetinde şöyle diyebilmeniz gerekirdi: Sevgilim, içimden annene anne demek gelmiyor artık. O yüzden anne demeyeceğim.
Ve normal bir evlilik olsa idi eşinizin de şöyle cevaplaması gerekirdi: Seni nasıl mutlu ediyorsa öyle davran hayatım. Benim ve evliliğimiz için sorun olmaz.
Başlığı yanlış açmışsınız, kayınvalide problemi değil, "beni anlamayan eş problemi" veya "bana anlayış göstermeyen eş problemi" daha uygun olurdu.
Detaya girersem hiç çıkamazsınız. Aynı şehirde yaşıyorum 20 dklık mesafe ama baştan yaptım hatayı ben. Bizim tuttuğumuz dairenin karşına biz tuttuktan sonra eşimin annanesine tuttular. Yaşlı kadın tek başına yaşıyor. Eşimin teyzesiyle annesi haftada 2 gün kalıyorlardı.Görüşmeme gibi bir imkanım yoktu. Bir hafta annemlere gidiyorsak hak geçmesin eşim yanlış düşünmesin diye diğer haftada kayınvalidemlere gidiyoruz. Aramız iyi şuan sıkıntı yok ama anne lafı ağzıma geliyor bir türlü çıkmıyor.
Ama arada bir durgunlaşıyor. Üzülüyorum bu duruma diyor.
Evet huzursuzum çünkü eşimin üzülmesini istemiyorum. Ayrıca şöyle bir korku var geçmiş olaylardan sonra hep hiçbir şey olmamış gibi davrandım. Acaba anne desem yine benim kayınvalideye gelirler diye mi düşünüyorum.İnat oluşuyor ama sonuçta huzursuzsunuz.
Çok doğru bir tespit duygusallığımdan yararlanmaya çalışıyor. Ama ağzıma geliyor çıkmıyor. Tamam diyorum hata olabilir bu kadın böyle kabullen diyorum ama yok. Ağzımdan çıkmıyor o laf. Biraz zamana ihtiyacım var.Size baskı kurmaya çalışıyor.
Vicdanınızı rahatsız etmeye çalışıyor.
Bu baskıdır.
Net olun. Bu konuyu kapatalım deyin ve durgunlaşsa da tuzağına düşmeyin.
Ya da pes edin, anne demeye devam edin.
Canım ilk sene kırgınlığımdan dolayı anne demeyi bıraktım.Gurur yaptım demedim.Ama kvye anne diyememek o kadar zor ki.En basitinden bir toplumda olsanız seslenemiyorsunuz,başka birşey deme imkanınız olmuyor.İsmiyle seslenemiyorsunuz,teyze,hanım diyemiyorsunuz,çevreden çekiniyorsunuz,çok zor oluyor.Şimdi diyorum keşke o zaman inatlaşmasaydım anne deseydim.Şimdi anne diyenlere özeniyorum.Ara soğuduktan sonra diyemiyorsunuz.Şimdi aramız iyi ama olmuyor,sonradan denmiyor.Şöyle söyleyeyim söyledim eşime içimden gelmediği için söyleyemiyorum olsun dedi içinden gelmese de söyle dedi. Kusura bakma ama bu benim karakterime ters dedim ve içimden gelmediği için yapmacıklık olur dedim. Kesin net konuştum. Ama arada bir durgunlaşıyor. Üzülüyorum bu duruma diyor. Kusura bakma herşeyin bir bedeli var annen o lafları söylemeden önce düşünücekti diyorum. Ama o arada durgunlaşması benim sinirimi bozuyor. Kendimi zorluyorum ama sonra düşünüyorum istemediğim bir şeyi yapmak zorunda değilim diye. Bu durumu görümcemle bile paylaşabiliyorum 22 yaşında kendisi ama çok objektif bakabiliyor olaylara.
Biraz karakter meselesi bu sanırım. İş ortamında da sevmediğiniz insanlar oluyor iş gereği muhattap olduğunuz için farklı davranabiliyorsunuz ama bu aile başta içten söylediğiniz bir kelime var bunu davranışları yok eden sevdiğiniz adamın annesi var. Anne kelimesi benim için kutsal ve anlamı olan bir kelime bu kelimeyi öylesine kullanamam.E tek sıkınti buysa deyin nolcak ya. Anne demeyle anne olmuyorlar. Herkes her seyi icten yapamiyor zaten. Bu kadar mükemmelliyetci olmayin. Belki bu adiminizla o da bi adim atar. Bi kelime icin kendimi yipratmam ben.
Basta demeseydiniz bu baska bi durum olurda da bi ceza gibi bunu kullanmaniz olmaz. Yani ben olsam yapmam. Böyle bi sey icin basimi agritmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?