Kayınvalide problemi ne yapacağım bilmiyorum

Çok pişman olursun ileride bebeğinizi böyle bıraktığınız için.

5 ay çalışmasanız da hiç bişey olmaz, bu kadın çocuk fln bakmaz.

Zaten bilerek bakmam demiyor da siz istemeyin diye böyle davranıyor. Gönderin gitsin işten de verim alamazsınız devamlı aklınız evde kalır.

Siz nasıl çağırabildiniz kv? Ben daha çocuğum doğmadan annemi ve kv tarttım, yapamayacaklarına kanaat getirip bakıcı bulmayı kafaya koydum. Neyse baştan aydınlanmış olmanız önemli. Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum eşiniz iş arkadaşlarına siz konu komşuya haber salın. Akıllı uslu mümkünse referanslı birini arayın.

Yaptım bir hata eşimin annem çok iyi bakar 5 torun büyüttü sözüne inandım. Az önce bebeğin lifini kayınpedere vermeye çalıştığını görünce kafamı duvarlara vurmak istedim

Hiç bir şey yapmadan bebek put gibi otursun istiyor hemde sadece kendi oğluna yakın oturmak istiyor

Yaptım bir hata eşimin annem çok iyi bakar 5 torun büyüttü sözüne inandım. Az önce bebeğin lifini kayınpedere vermeye çalıştığını görünce kafamı duvarlara vurmak istedim
Erkekler bi mok bilmez bu konularda. Eşime kalsa biraz annen gelir, biraz bizimkiler gelir diyordu. Allahtan saçmalama dedim de bakıcı tutmakta ısrar ettim. Siz de kendi rahatınızı her şeyin önüne koymak zorundasınız. Sorumluluğun büyüğü sizde olacak. Sakın ha sakın eşinizin aklıyla hareket etmeyin o kadar söylüyorum.

Geç sıkıntılı bir şekilde erkeklerle aynı hassasiyetimiz olmadığını anladım

İş yerinizde ki arkadaşlarınıza sorun,illaki bakıcı deneyimi olan vardır. Salona ve çocuğun odasına(mutfakta vakit geçirilecek ise cocukla bir de mutfağa) minik 360 derece dönen 2 kamera da koyun,kayınvalideniz evine gitsin.
Bakıcı ile devam edin.
Kayinvalideniz de gitsin kendi evinde yayılsın.
Ya da izin uzatacaksiniz o süreçte bakıcı bulup onunla devam edeceksiniz.

Benim eşim de ilk evlendigimizde kendi anneleri yıllar önce bi komşularının çocuğuna bakmış, çocuk da ona bağlanmış baya güzel bakmış da bu tabi 10 küsür sene önce ona güvenerek çocuk olunca istersen annem bakar ise dönünce falan diyordu konuşurken. Dedim istemem ben kendi çocuğuma iznim yettiği kadar kendim bakarım sonra da kreş. Hem evimdeki konforumdan olcam hem otorite çatışması yaşanacak hem de artık yaşları var atik değiller. Hiç gerek yok.

Eve kamera koysan
Benim de oğlum 8 aylık şuanda 1-2 saat işim olduğunda eşim dahil kime bırakırsam bırakayım kamerayı açıp gidiyorum.
Artık bu huyum yapışmış üzerime kimse garipsemiyor
Eğer kayınvaliden sorun çıkarmazsa aç kamerayı pazartesi işe başla
Baktın gerçekten sıkıntılı bir durum var başka bir plan yaparsın

Benim bi arkadaşın valide de böyle. Ne bakıcıya vermeye müsaade ediyor, ben bakarım olmaz diye.
Ne de kendisi düzgünce bakıyor. Sürekli şikayet, gücüm yetmiyor, bakamıyorum vs vs

Net çizgi çekmeden iflah olmaz böylesi.
Ya insan gibi baksın (ki mecbur değil, güveniyorsa mentaline, fiziğine baksın)
Ya da çekilsin yoldan, bakıcı baksın.
Karar verin ve uygulayın.

*Ben olsam kendim bakardım, ücretsiz izinle.
O dediğiniz borçlar harçlar hep var, azcık kısar bebeğe kendiniz bakarsınız.
Bakıcı tutsanız zaten ona ödeme yapacaksınız.

Kimseden medet umma. Bakmak zorunda değiller. Bakamıyorlar da zaten. En temizi bakıcı tutmak. Ben bu problemi bu kadar uzatmam. Evlerine yollarım. Ya izne ayrılırım ya da bakıcı tutarım. Tekrar etmekte fayda var; bakmak zorunda değiller. Evde kalabalık yapıyorlar. Yolla gitsinler.

Cekirdek aile dışında birinin yatılı olarak ve Ege bakması en saçma şey . İnsan dert sahibi olur. Bakamayacagin belli oldu deyin bakıcı tütün. Bir ara bakıcı ile kalırlar sonra gitsinler bakıcı devam etsin. Bebeğe baksın diye kayınvalide ile yaşanmaz yahu. Ev üstüne ev olmaz. İlişkinin altına dinamit döşenir .

Eşin
Malesef en az 5 ay daha çalışmalıyım ki taşınma masrafları bebek için yapılan borçlar kapansın
iz ne güne duruyor. Masraf kişisin gerekirse ek iş yapsın. Bu bebek olayı niye bir tek sizi geriyorki. Oturum tadını cikararak mis gibi bakın bebeğinize. Şu günde zaten bir çocuk doguruyoruz. Onun da en güzel bize muhtaç zamanlarını böyle heder etmeyin. Kocanız da normal değil bence ona da bir ayar verseniz iyi olacak

Kesinlikle katılıyorum benim bebeklerde o kadar oyuncak aldim 2 oynadi sonra mutfakta naylonlarla islak mendillerle oynamaya başladılar onlar daha çok dikkat çekiyor

Bu kadar neden kendinize de bebeğinize de eziyet ediyorsunuz kocanız düşünsün borcu bu kadar almayın üstünüze sorumluluğu valla çalışan kadınlar olarak onu yuklen bunu sırtlan yazık valla gerekirse ek iş bulsun anasından babasından alsın uzatın izninizi oturun bebeğinize bakın.

`