Kayınvalide problemiii

Sende "hava karardi diyip gunah isleyen biriyle konusup gorusmek de gunah. O zaman bundan sonra gorusmeyelim gunaha girme" de 🥴
Ayaklarına taş değse nazardan diyolar başlarına ne gelse nazardan. Eltimle beni çalıştırmıyolar güzel mesleğim var çalişamıyorum neymiş kayınbabam gelinlerinin çalışmasını istemiyomuş . Taksiye binmemize kızarlar. Tek başımıza alışverişe pazara falan çıkamayız sürekli elalem akraba ne der takıntısı. Komşuyla görüştürmezler. Böyle var ya cahillik akan bi ailenin içimdeyim Allah'ım naapacamı bilmiyorum ondan yardım istiyorum sizden yoksa hasta olacam valla düşünüp kendi kendimi üzüp sinirleniyorum hepsinde n nefretttt ediyorum mal gibiler aynı ah kendi ailemmm onlardan özür diliyorum kıymetlerini bilemedim canım babam keşke mutlu değilsen gel kızım dese ama nerdee sen kendin ettin diyip ezer beni😔

Şimdi konuda o kadar çok detay var ki
1-etlimle çok içli dışlı diyorsun sen de mi öyle olmak istiyorsun. İstemiyorsan açıkçası sanane 😅
2- kocam annesine toz kondurmaz diyorsun e normal annesi. Bi de ortada hakaret kötü söz falan yok ki neden toz kondursun
Sen bence eltini kıskanıyorsun içten içe ama bırak eltinle içli dışlı olsun sen uzak kal ne güzel
Kayınvalidem eltimle beni çok kıyaslıyo ona düşkünlüğünüde belli ediyo her seferinde. Bana da oğlunun yanında beni düşünüyomuş gibi hareketler yapıyo ama bana samimi gelmiyo hiç sevmiyorum. Çünkü onunda içten içe beni sevmediğini hissediyorum. Ortada kötü söz var biz bi eşimle kavga ettik ailelere de yansımıştı o zaman kayınvalidem ağzına geleni saydı bana. Yok nişanlılığımdam beri bende bi tuhaflık varmış ne tuhaflılığı diye sordum cavaplamıyo aynı şeyi tekrar ediyo. Bir sürü beni kıran şeyler söyledi. Ben eltimi değil onlara gösterdikleri ilgiyi kıskanıyorum insan kendinde olmayanı kıskanırmış ya o hesap hani. Bizi umursamayıp hep oraya ağırlık veriyolar.. Eşimde o kadar düşkün ki ailesine bakın benimde abim var ama annem gille sınırını bilir ama eşim daha ana baba kuzusu onlara sormadan bişey yapmaz her hafta yanlarındayız. Eşimden bile soğuyorum herkesten nefret ediyorum keşke evlenmeseydim valla çok pişmanım

Ayaklarına taş değse nazardan diyolar başlarına ne gelse nazardan. Eltimle beni çalıştırmıyolar güzel mesleğim var çalişamıyorum neymiş kayınbabam gelinlerinin çalışmasını istemiyomuş . Taksiye binmemize kızarlar. Tek başımıza alışverişe pazara falan çıkamayız sürekli elalem akraba ne der takıntısı. Komşuyla görüştürmezler. Böyle var ya cahillik akan bi ailenin içimdeyim Allah'ım naapacamı bilmiyorum ondan yardım istiyorum sizden yoksa hasta olacam valla düşünüp kendi kendimi üzüp sinirleniyorum hepsinde n nefretttt ediyorum mal gibiler aynı ah kendi ailemmm onlardan özür diliyorum kıymetlerini bilemedim canım babam keşke mutlu değilsen gel kızım dese ama nerdee sen kendin ettin diyip ezer beni😔
Ay bu nasil hayat
Körkütük asik olsan bile cekilmez yahu sen gelinleri misin köleleri misin?
Bunlari cekecegine git ailenin nazini cek daha iyi
Ezecekse baban ezsin laflariyla
Elalem icin hayatini mahvediyorsun

Eltim de kayınvalidemi seviyo iyi hoş birbirleriyle anne kız gibiler ben olamadım ya kendimi kötü hissediyorum dışlanmış gibi. Kv eltimin her işine koşar ben yardım isteyince eşime ona da annesi yardım etsin diyo sanırım. Bana pek gelmez. Kayınvalidem gezdiğimi dışarda yediğimi falan kıskanıyo ben de beni sevmediğini anlıyorum. Tamam kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama eltime karşı öyle bi durumu yok. Mesela biz geçen sene eşimle tatile gitmiştik dönüşte ben kuruluk yapacaktım layınvalideme de önceden demiştim bu sene kendim yapıcam diye ama kv biz tatildeyken bize yapmış ben de ssağol falan dedim. Ama şimdi onları hep başıma kalktı sen gezip tozarken ben kuruluğunu yaptım alırken iyiydi deme dedi. Bunlar hep zoruma gitti eltim 5 yıllık evli onun her şeyini yapıyo . Eltime misafir gelse eltim yardıma kayınvalidemi çağrıyo düşün o da gidiyo. Bana gelmez ama şimdi ben kıskanç mı oluyorum kıskanılanmı?
E canım bu durumda kıskanan sen oluyorsun. Ama şu var onunla arasında ki iletişimi nasıl bilmiyorsun ki. Mesela senin takıldığın sözlere o takılmıyordur,alttan alıyordur,içli dışlı olmaktan bunalmıyordur neticede iyi şeyleri de alıyordur. Bence buna hiç gerek yok anlaşamadığınız belli mesafe sizin için daha iyi olur emin olun

Sende herkese hak ettiği gibi davran ama eşinde arkanda olmalı benim kvde eltimi geldi kocama anlattı kvye ağzının payını verdim bir dahada ne konuşurum ne görüşurum anneside olsa böyle şeyler yapmaya hakları yok benim kocamla arami bozuyor daha beter ama eşim arkamda ve herşeyin farkında insllh seninkide gelir artık eltinide kocana anlatırsa o iş daha sknti dikkat et✍️🤷

Uzun zamandır canımı sıkan içimi daraltan bi durumdan bahsetmek istiyorum. Kayınvalidemi çok cahil bi insan olarak görüyorum şöyleki kendisine anlatılan her şeye inanıyo ama saf değil yani bazen eltimin laflarıyla konuştuğunu anlıyorum. Elimle içli dışlılar. Eltimi çok bilgili görür her dediğini doğru kabul eder. Erkeğe oğluna aşırı düşkündür. Zamanında kızı kocasından şiddet görüyo bunu annesine dediğinde ise kayınvalidem eşin döverde severde diyen zihniyet. Ben çok soğudum kayınvalidemden bayağı nefret ediyorum. Hayatımda gördüğüm en cahil insan. Mesafeli olmaya çalışıyorum ama olmuyor çünkü eşim annesine ailesine bağlı düşkün her hafta kesin gidiyoruz.
Geçenlerde oturuyoduk mesela hava karardı yağmur yağacak sanırım dedim. Bana dediği şey hava karardı denmez günah diyo. Bende dedimki iyi niyetle söylüyorum ben bunu niye günah olsun diyorum günah diyo. Herşeyi sürekli çok tekrar ediyo. Eşimse asla annesine toz kondurmaz beni anlamaz desteklemez.
Kızlar içimdeki bu sinir gitsin istiyorum ne yapmalıyım sizce. Kendi kendime kurup sinirleniyorum
Hem kadına cahil demişsiniz, sizi bunalttığını, sinirden evlendiğinize pişman olduğunuzu falan. Hem de eltinize yardım edip size etmediği için şikayetcisiniz. Eltiniz muhtemelen nabza göre şerbet vermeyi çok iyi biliyor, kayınvalidenizin gönlünü ediyor ki o da ona öyle davranıyor. Siz de öyle istiyorsanız ona göre davranacaksınız. Size ne kadının cahilliğinden?

Hem sevmiyorsunuz nefret edecek kadar hemde beni sevsin diyorsunuz çok çelişkili geldi bana açıkçası hiç sevmediğim birinin ne ilgisine ne sevgisini nede desteğini isterim çocuğumla böle ilgilensin istemem tek derdim tasınmak olur başka birsey degil

2 yıllık evliyim henüz çocuğumda yok. Çocuğum olduğunda da nasıl üzerime gelir kim bilir yok sütün yok mu çocuk doymuyo mu yok şöyle böyle Allahım inşallah çocuğum olduğunda bana hiiiiç gelemez uzak olsun inşallah
Pardonda sizin diliniz bir tavrınız duruşunuz yokmu çok büyük laflar ediyorsunuz tabikide bende 2 yıllık evliyim benmde cocugum yok ilk zamanlar aynı sizin dusuncenizdeydim bu düşünceler sizin huzurunuzu bozar degermi siz olması gerektiği gibi davranın her hafta görüşüyorsunuz mecbur ilimli olacaksınız size birsey diyen yoksa o onun torunu sevicek görmek isticek hersey sizde bitiyor kimsenin agzını kapatamazsiniz saygınizi koruyup sinir koymayı bileceksiniz brnde aile binası dayım çocuk yapmam burdan taşınmadan dedim malesef eşim gitmedi ama eşim arkamda durdu kaynanam birdaha bnri üzecek şekilde konuşmadı çok mesafeliyiz sizin sorun eşiniz hersey onda bitiyor elinize gelince o eski gelin daha içli dışlı olmuşlardır Allah bilir ne kVgalaar edildide yüz göz olundu ben şahsen öyle olmak istemezdim bakın sizde yenisiniz şeytan sizi aldatmasın mic mic olmayın kim kaynanasıyla ana kız gibi siz arayı iyi tutmaya bakın çocuğunuza size mi bısı dencek yoo bence öyle değil hayır değil demeyi bilmek lazım sinir koymak sizi kötü bir insan yapmaz tam tersi saygi duyulan bir insan yapar

Bende hep anlatıyordum ya bu kadın oğlunu çocuk gibi seviyor baskın olmaya çalışıyor zaten alt katımda beni darlar felan simdi bebek istiyorum anne olmadan bir anneyi belki onu anlayamacagim siz kendinize bakın

Uzun zamandır canımı sıkan içimi daraltan bi durumdan bahsetmek istiyorum. Kayınvalidemi çok cahil bi insan olarak görüyorum şöyleki kendisine anlatılan her şeye inanıyo ama saf değil yani bazen eltimin laflarıyla konuştuğunu anlıyorum. Elimle içli dışlılar. Eltimi çok bilgili görür her dediğini doğru kabul eder. Erkeğe oğluna aşırı düşkündür. Zamanında kızı kocasından şiddet görüyo bunu annesine dediğinde ise kayınvalidem eşin döverde severde diyen zihniyet. Ben çok soğudum kayınvalidemden bayağı nefret ediyorum. Hayatımda gördüğüm en cahil insan. Mesafeli olmaya çalışıyorum ama olmuyor çünkü eşim annesine ailesine bağlı düşkün her hafta kesin gidiyoruz.
Geçenlerde oturuyoduk mesela hava karardı yağmur yağacak sanırım dedim. Bana dediği şey hava karardı denmez günah diyo. Bende dedimki iyi niyetle söylüyorum ben bunu niye günah olsun diyorum günah diyo. Herşeyi sürekli çok tekrar ediyo. Eşimse asla annesine toz kondurmaz beni anlamaz desteklemez.
Kızlar içimdeki bu sinir gitsin istiyorum ne yapmalıyım sizce. Kendi kendime kurup sinirleniyorum
Siz bunu kendiniz halledebilirsiniz hissettirmeden bakın kimse kv fikirlerini sevmiyor fikirleriniz hoşuna gitmiyorsa sinir koyun net tavrıniz olsun eşinize bunu hissettirmeyin en güzel aylarımız mahvolmustu bizim bu sebeplerden siz mahvetmeyin mesafeli durun böle surat yapın ki cekinsinler

Kadın size bir şey yapmamış ki. Neyin siniri bu anlamadım. Eltinizle sizden iyi diye bariz kıskanıyorsunuz ama kendisine cahil diyen sinir olan biriyle kadın niye iyi olsun? Kadının kendi çocuklarına ne şekilde davrandığı da sizi ilgilendirmez. Bu yaşına kadar böyle gelmiş böyle de gidecek. Değişecek hali yok ya. Beğenseniz de Beğenmeseniz de bu kadın eşinizin annesi, her daim hayatınızda olacak. Tahammül etmeyi öğrenmek zorundasınız

Evlenmeden önce belli değil miydi bu durum ya. Çocuk yoksa aman deyim bi süre sakın çocuk yapma. Bu hayat böyle çekilmez. Koca evinde ezileceğime babam ezsin beni derim ben olsam

Kadın size bir şey yapmamış ki. Neyin siniri bu anlamadım. Eltinizle sizden iyi diye bariz kıskanıyorsunuz ama kendisine cahil diyen sinir olan biriyle kadın niye iyi olsun? Kadının kendi çocuklarına ne şekilde davrandığı da sizi ilgilendirmez. Bu yaşına kadar böyle gelmiş böyle de gidecek. Değişecek hali yok ya. Beğenseniz de Beğenmeseniz de bu kadın eşinizin annesi, her daim hayatınızda olacak. Tahammül etmeyi öğrenmek zorundasınız
Siz bekarsınız sanırım

Evlenmeden önce belli değil miydi bu durum ya. Çocuk yoksa aman deyim bi süre sakın çocuk yapma. Bu hayat böyle çekilmez. Koca evinde ezileceğime babam ezsin beni derim ben olsam
Belliydi de benim aptallığım işte babamın baskısından kaçayım derken daha beteri oldu. Cezamı çekiyorum şimdi.

Siz bunu kendiniz halledebilirsiniz hissettirmeden bakın kimse kv fikirlerini sevmiyor fikirleriniz hoşuna gitmiyorsa sinir koyun net tavrıniz olsun eşinize bunu hissettirmeyin en güzel aylarımız mahvolmustu bizim bu sebeplerden siz mahvetmeyin mesafeli durun böle surat yapın ki cekinsinler
Zamanında onu da yaptım laf ettiler suratın düşüyo falan diye Allahım keşke evlenmeseydim çooook pişmanım yaaaa ne aptalmışım kafamı duvarlara vurasım var

Bende hep anlatıyordum ya bu kadın oğlunu çocuk gibi seviyor baskın olmaya çalışıyor zaten alt katımda beni darlar felan simdi bebek istiyorum anne olmadan bir anneyi belki onu anlayamacagim siz kendinize bakın
Aile apartmanımda olmadığıma şükrediyorum tabii yani bazen halime şükrediyorum nelere katlananlar var. Ben zora gelemiyorum sanırım alışmam gerek

Pardonda sizin diliniz bir tavrınız duruşunuz yokmu çok büyük laflar ediyorsunuz tabikide bende 2 yıllık evliyim benmde cocugum yok ilk zamanlar aynı sizin dusuncenizdeydim bu düşünceler sizin huzurunuzu bozar degermi siz olması gerektiği gibi davranın her hafta görüşüyorsunuz mecbur ilimli olacaksınız size birsey diyen yoksa o onun torunu sevicek görmek isticek hersey sizde bitiyor kimsenin agzını kapatamazsiniz saygınizi koruyup sinir koymayı bileceksiniz brnde aile binası dayım çocuk yapmam burdan taşınmadan dedim malesef eşim gitmedi ama eşim arkamda durdu kaynanam birdaha bnri üzecek şekilde konuşmadı çok mesafeliyiz sizin sorun eşiniz hersey onda bitiyor elinize gelince o eski gelin daha içli dışlı olmuşlardır Allah bilir ne kVgalaar edildide yüz göz olundu ben şahsen öyle olmak istemezdim bakın sizde yenisiniz şeytan sizi aldatmasın mic mic olmayın kim kaynanasıyla ana kız gibi siz arayı iyi tutmaya bakın çocuğunuza size mi bısı dencek yoo bence öyle değil hayır değil demeyi bilmek lazım sinir koymak sizi kötü bir insan yapmaz tam tersi saygi duyulan bir insan yapar
Ben de mecbur ılımlı oluyorum zaten. İçimde soğukluk var sevmiyorum yaptığı her şey samimiyetsiz geliyo çünkü her şeyi başa kalkıyo böyle insanlardan hep nefret etmiişimdir. Ben çocukları çok severim bakmayı ilgilenmeyi eşimle de çocumuğuz olsun çok istiyoruz ama kafamda böyle kayınvalidem beni sinir edecek her şeyime karışıp mutsuz edecek diye çocuktan bile vazgeçesim geliyo. Çünkü eltimin de 1 yaşında çocuğu var hem karışıyo hem arkasından konuşuyo. Bana da aynısını yapacak keşke bende eltim gibi işimi bilsem ben mi safım millet mi uyanık salak kafam çalışıp ayaklarının üzerinde durmak varken sen otur saçma sapan şeylerle vakit kaybet. Öyle hata yaptımki hayatıma maal oldu

Zamanında onu da yaptım laf ettiler suratın düşüyo falan diye Allahım keşke evlenmeseydim çooook pişmanım yaaaa ne aptalmışım kafamı duvarlara vurasım var
Diğer konunuza yorum yazmıştım sizi o konudan hatırladım, sizin meseleniz kayınvalideden ziyade eşiniz, adam eniştenizle aynı arabaya binmenizden bile rahatsız, yanınızda babanız veya ablanız olmadan eniştenizin arabasına bindiniz diye namusunuza da dil uzatmıştı.

Babanızın abinizin karşı çıkmasına rağmen evlenmişsiniz, ki ta o namusunuza dil uzattığı zaman açmanız gereken davayı açmıyorsunuz sonra böyle her şeye üzülüyorsunuz.

Kayınvalide meselesi kolay, sınır çizersiniz mesafe koyarsınız çok muhatap olmazsınız olur biter ama eşinizi ne yapacaksınız?

Diğer konunuza yorum yazmıştım sizi o konudan hatırladım, sizin meseleniz kayınvalideden ziyade eşiniz, adam eniştenizle aynı arabaya binmenizden bile rahatsız, yanınızda babanız veya ablanız olmadan eniştenizin arabasına bindiniz diye namusunuza da dil uzatmıştı.

Babanızın abinizin karşı çıkmasına rağmen evlenmişsiniz, ki ta o namusunuza dil uzattığı zaman açmanız gereken davayı açmıyorsunuz sonra böyle her şeye üzülüyorsunuz.

Kayınvalide meselesi kolay, sınır çizersiniz mesafe koyarsınız çok muhatap olmazsınız olur biter ama eşinizi ne yapacaksınız?
Valla sizle karşılıklı oturup dertleşesim var. İşte ben böyle her saçma şeye kafamı takıyorum farkındayım takmaya da devam ediyorum engel olamıyorum kendi mi de geliştiremiyorum. Daha şimdi 1saat önce eşime dedimki benim için benim mutluluğum için herşeyi yapar mısın dedim tamam dedi dedimki ben bu sene kpss hazırlancam atanmak istiyorum hep hayalimdi sende bana destek ol motive et beni aynı şehirde kazanırsam gelir gideriz beraber hep hayalimdi ayakları üzerinde duran her işin üstesinden gelen bir anne olmak. Bana dedi ki heee seni bekliyolar dı. Torpilin yok giremezsin ki derece falan yapman lazım. Evde otur keyfine bak çalışanları da görüyoruz perişan çocuklaro falan dedi benim moral sıfır. Dedimki eşime üzülüyorum kendime bende okurken kendimce eziyetler çektim 4 yıl liseden hemşirelik okudum 2 yılda ağız ve diş sağlığı teknikerliği okudum. Üniv. Mezunuyum. Dedim ki eşime böyle ev hanımı olacağımı bilseydim hiç okumazdım. Keşke sen böyle herşeye tamam diyen cahil okumamış birisiyle evlenseydin tam sana da ailene uygun dedim sen aileme cahil diyip duruyosun kendi ailene bak dedi gitti

Back
X