Kayınvalide Sorunsalı

ophelia16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2025
3
-16
1
28
Erken doğum riskim olduğu için doktor rapor verdi asla çalışmayacaksın ve ev işi yapmayacaksın biri eve bakacak dedi. Ailelerimizden uzakta yaşıyoruz annem çalışıyor mecbur kayınvalidemi çağırdık koşa koşa geldi. Ev işleri ve yemeği yapıyor sağolsun. Ama benim tahammülüm sıfır. O kadar çok konuşuyor ki sabahtan akşama kadar başım şişiyor artık. Asla peşimi bırakmıyor kalkıp bir odaya gitsem benle geliyor. Eline telefonu alıyor gördüğü her şeyi bana sesli okuyor misal “ 2026 yılında boya badana fiyatı şu kadar olacakmış bak Ayşe, ya da bak çocuklar nasıl dans ediyor” gibisinden. Eee banane de diyemiyorsun. Akşam eşim geliyor 2 dk sohbet edemiyoruz her konuya her lafa dahil olmak istiyor. Otururken “oturuyorum” kalkarken “kalkıyorum” gibi her hareketini sesli söylüyor. Ben iyi niyetli olduğunu biliyorum ama bu tür davranışların bana batmaması için ne yapabilirim bilmiyorum. Bu biraz eskiye dayanıyor sanırım. Evlilik zamanı bana şu kadar altın takıcaz şu eşyaları alacaz diye kendileri söylediler. Düğün günü Hiçbişey takmadılar sonra vericez dediler vermediler eşime söyledim. Ben anne babamdan para isteyemem dedi konu kapandı. 1 kuruş para harcamadan gelin aldılar her şeyi eşimle ben yaptık. Durumları da vardı ama kaynıma eşine ve çocuklarına bakıyolar. Kaynım bir işe giriyor 6 ay sonra kavga edip çıkıyor diğer 6 ay kayınbabam bakıyor onlara borcunu kirasını faturalarını ödüyor. Düğün vakti de kaynımın büyük bir borcunu ödediler düğüne ayırdıkları para oraya gitti. Sonrada vermediler hiç. Artık diyorum 1 kuruş vermesinler ama bizden de istemesinler. Hep mesafeli fakat saygılıydım onlara karşı zaten senede 20 gün anca görüşüyoruz. Ama şuan kayınvalideme tahammülüm yok. Onu göndersem eşim işten çıkıp yemek temizlikle uğraşacak çok yorulacak yetişemeyecek. 1 ay gibi bir süre kayınvalidemin bizle kalması gerek. Hareketlerini nasıl görmezden gelebilirim?

Düzeltme: ben de bu şekilde hissetmekten memnun değilim fakat şuan için bunu aşamıyorum. Kendime telkin ediyorum sana yardım etmek için burda o diyorum fakat bu rahatsızlık duygusundan kurtulamıyorum. Buna çare arıyorum zaten. Bunun için yazdım buraya yoksa kimseyi suçlamak gibi bir derdim yok.

Son düzenleme:
Düğünde yapılanları yapilmayanlari konuşmayi bırakın artık, yapmak zorunda değiller, bunu konuşup durmak aileni yıpratmaktan başka bı işe yaramaz, anne ben dinlenecegim de çekil odana, dinlenmen gerekmiyor mu zaten, birlikte yatalım diyecek hali yok ya

Kadını çağırıp, hizmet etmesini bekliyorsunuz ama tahammül edemiyorsunuz. Bu pasif agresif tavırları hiç doğru bulmuyorum ben. Zamanında olan şeyleri o zaman gündeme getirecektiniz. Yardıma ihtiyacınız varken koşup gelmiş işte kadın yardım da ediyormuş daha ne? Madem bu kadar memnuniyetsiziniz anneniz yıllık izninden kullansın gelsin sizle ilgilensin bir ay.

kocanin ailesinde parayi kazanan: kayinpeder
Obur ogluna harcayan: kayinpeder
Ezik ezik ses etmeyen:kocan
Suçlu: KAYNANA

hanimefendi cok rahatsiz olduysaniz tutarsiniz bir yatili hizmetci 45-50 bin verirsiniz maaşını kendinize baktirirsiniz. Bu kadar nankorluk bunyeye fazla.

üzgünüm sana cok destek çıkacağımızı sanmıyorum,
aşırı iletişimci , aşırı samimi olmaya çalışan biri ama yapacak bir şey yok
ya annen yıllık izin kullanacak, ya sen tek başına halletmeye çalışacaksın , ya da sabırlı şekilde zamanın geçmesini bekleyeceksin.

oğlum 1 yaşındayken kaza yaptım bileğim kırıldı ameliyat oldum, bebeği emzirmek sıkıntı, altınnı değiştirmek sıkıntı
annemi çağırdım 1 hafta o baktı, kaynanamı çağırdım pazartesi geldi sağolsun yemek memek işlerini yaptı,
bende ayıp olmasın diye hep yanında durdum, hiç odama çekilmedim
o sürekli bişy anlatıyor ama anlamıyorum da haaa, hımm, öyle mi yaa diyip durdum
aslında pek sevmiyoruz bir birbirimizi
ama ben "muhtaç oldum" o bana bakmaya geldi her halukarda

Son düzenleme:
Erken doğum riskim olduğu için doktor rapor verdi asla çalışmayacaksın ve ev işi yapmayacaksın biri eve bakacak dedi. Ailelerimizden uzakta yaşıyoruz annem çalışıyor mecbur kayınvalidemi çağırdık koşa koşa geldi. Ev işleri ve yemeği yapıyor sağolsun. Ama benim tahammülüm sıfır. O kadar çok konuşuyor ki sabahtan akşama kadar başım şişiyor artık. Asla peşimi bırakmıyor kalkıp bir odaya gitsem benle geliyor. Eline telefonu alıyor gördüğü her şeyi bana sesli okuyor misal “ 2026 yılında boya badana fiyatı şu kadar olacakmış bak Ayşe, ya da bak çocuklar nasıl dans ediyor” gibisinden. Eee banane de diyemiyorsun. Akşam eşim geliyor 2 dk sohbet edemiyoruz her konuya her lafa dahil olmak istiyor. Otururken “oturuyorum” kalkarken “kalkıyorum” gibi her hareketini sesli söylüyor. Ben iyi niyetli olduğunu biliyorum ama bu tür davranışların bana batmaması için ne yapabilirim bilmiyorum. Bu biraz eskiye dayanıyor sanırım. Evlilik zamanı bana şu kadar altın takıcaz şu eşyaları alacaz diye kendileri söylediler. Düğün günü Hiçbişey takmadılar sonra vericez dediler vermediler eşime söyledim. Ben anne babamdan para isteyemem dedi konu kapandı. 1 kuruş para harcamadan gelin aldılar her şeyi eşimle ben yaptık. Durumları da vardı ama kaynıma eşine ve çocuklarına bakıyolar. Kaynım bir işe giriyor 6 ay sonra kavga edip çıkıyor diğer 6 ay kayınbabam bakıyor onlara borcunu kirasını faturalarını ödüyor. Düğün vakti de kaynımın büyük bir borcunu ödediler düğüne ayırdıkları para oraya gitti. Sonrada vermediler hiç. Artık diyorum 1 kuruş vermesinler ama bizden de istemesinler. Hep mesafeli fakat saygılıydım onlara karşı zaten senede 20 gün anca görüşüyoruz. Ama şuan kayınvalideme tahammülüm yok. Onu göndersem eşim işten çıkıp yemek temizlikle uğraşacak çok yorulacak yetişemeyecek. 1 ay gibi bir süre kayınvalidemin bizle kalması gerek. Hareketlerini nasıl görmezden gelebilirim?
Kendisine yapılmayanlara ses çıkarması gereken kişi kocanız. Ya çağıracaksınız annenize yıllık izin kullanacak gelip bakacak, ya vereceksiniz parasını birisini tutacaksınız. Bir ay hizmet ettirip ama benim tahammülüm yok diyemezsiniz

kocanin ailesinde parayi kazanan: kayinpeder
Obur ogluna harcayan: kayinpeder
Ezik ezik ses etmeyen:kocan
Suçlu: KAYNANA

hanimefendi cok rahatsiz olduysaniz tutarsiniz bir yatili hizmetci 45-50 bin verirsiniz maaşını kendinize baktirirsiniz. Bu kadar nankorluk bunyeye fazla.
Kayınvalidem de geçen seneye kadar çalışıyordu yeni emekli oldu yani. Denkleminiz yanlış. Ayrıca suçlu yok ortada. Ve bu rahatsızlık hissinden ben de memnun değilim. Demek istediğim şey zaten bunu nasıl aşabileceğim. İnsan her zaman duygularını kontrol edemiyor. Ben de istiyorum ki bu davranışlardan rahatsız olmayayım.

Kayınvalidem de geçen seneye kadar çalışıyordu yeni emekli oldu yani. Denkleminiz yanlış. Ayrıca suçlu yok ortada. Ve bu rahatsızlık hissinden ben de memnun değilim. Demek istediğim şey zaten bunu nasıl aşabileceğim. İnsan her zaman duygularını kontrol edemiyor. Ben de istiyorum ki bu davranışlardan rahatsız olmayayım.

baktığınız pencereyi değiştirin , offf çok sıkıcı off çok muhtaç oldum , off çok konuşuyor, of peşii bırakmıyor yerine

Allah razı olsunn o olmasaydı ne yapardım,
bak görüyor musun benimle olmak için hep yanımda
benimle konuşmak için ne güzel her şeyi bahane ediyor.

fesat değilse, kocanla aranı bozmuyorsa, seni kocana kötülemiyorsa
sürekli laf sokmuyorsa , şükür sebebi

baktığınız pencereyi değiştirin , offf çok sıkıcı off çok muhtaç oldum , off çok konuşuyor, of peşii bırakmıyor yerine

Allah razı olsunn o olmasaydı ne yapardım,
bak görüyor musun benimle olmak için hep yanımda
benimle konuşmak için ne güzel her şeyi bahane ediyor.

fesat değilse, kocanla aranı bozmuyorsa, seni kocana kötülemiyorsa
sürekli laf sokmuyorsa , şükür sebebi
Yok çok şükür öyle birisi değil iyi niyetlidir. Benim hiç akrabam yok annem babam dışında. Onlarınsa çok akrabaları var ve hep iç içeler. Ailelerimiz çok farklı bu konuda. Ben sessizlikte ve yalnız kalınca rahatlarken kayınvalidem konuşarak rahatlıyor. İhtiyaçlarımız birbirine uymuyor. Burdan çıkıyor problemde. Bir de kardeşler arasındaki eşitsizlikler ister istemez canımı sıkıyor o da bir ön yargı oluşturuyor. Uzaktayken bunlar aklıma gelmiyordu normal telefonda halini hatrını sorup geçiyordu ama yan yana olunca çok tetiklendim bile isteye değil. İnşallah geçecek. Erken doğumun stresi de var zaten normalden çok daha hassasım

Yok çok şükür öyle birisi değil iyi niyetlidir. Benim hiç akrabam yok annem babam dışında. Onlarınsa çok akrabaları var ve hep iç içeler. Ailelerimiz çok farklı bu konuda. Ben sessizlikte ve yalnız kalınca rahatlarken kayınvalidem konuşarak rahatlıyor. İhtiyaçlarımız birbirine uymuyor. Burdan çıkıyor problemde. Bir de kardeşler arasındaki eşitsizlikler ister istemez canımı sıkıyor o da bir ön yargı oluşturuyor. Uzaktayken bunlar aklıma gelmiyordu normal telefonda halini hatrını sorup geçiyordu ama yan yana olunca çok tetiklendim bile isteye değil. İnşallah geçecek. Erken doğumun stresi de var zaten normalden çok daha hassasım
Size hizmet etmesi için ayağınıza çağırdığınız kadına tahammül edemiyorsanız evine gönderin hizmetçi tutun kendinize.

Öncelikle şu kadar altın takılacaktı yok takılmadı konuları çok sığ buluyorum. O zaman konuşacaktınız madem şuan kendinizi doldurmanıza gerek yok.
Kadın koştur koştur gelmiş ne güzel yardımcı oluyor. Haksızlık yaptığınızı düşünüyorum kayınvalidenize.

Ailelerimizden uzakta yaşıyoruz annem çalışıyor mecbur kayınvalidemi çağırdık koşa koşa geldi. Ev işleri ve yemeği yapıyor sağolsun.

Maşallah nankörlükte level atlamışsın...
O kadar kızıyorsan, bi zahmet ev işlerini, yemeğini kendin yap, kendi çocuğuna da kendin bak.

Size bakmak ve hizmet etmek zorunda değil kayinvalideniz.Ne guzel gelmis islerinizi yapiyor.Is yapma bahanesiyle gelip hic bir sey yapmayanlar geline ekstra iş cikaranlar da okuyoruz burada.Ben de pek sevmem kv ama yardımcı olsa minnettar olurum tahammül ederim her türlü.Rahatsiz oluyorsaniz odaniza çekilin bir süre.Anne başım ağrıyor ben biraz uyuyayım deyip takılin odanizda.Aksam da eşinizle odanıza geçince muhabbet edin.Altin takıldı takılmadı vs onlar geçmiş gitmiş.Esiniz ses etmemiş.Onlar bugünün konusu değil zaten boşuna kendinizi doldurmayin.Sagliginiza bebeğinize odaklanın.

Düzeltme: ben de bu şekilde hissetmekten memnun değilim fakat şuan için bunu aşamıyorum. Kendime telkin ediyorum sana yardım etmek için burda o diyorum fakat bu rahatsızlık duygusundan kurtulamıyorum. Buna çare arıyorum zaten. Bunun için yazdım buraya yoksa kimseyi suçlamak gibi bir derdim yok.
Kayınvalidenizi yardıma çağırmamanız gerekirdi. Bende kayınvalidemi sevmiyorum (oda benden hoşlanmıyor), ihtiyaç halinde aklıma gelmez onu çağırmak, oda gelmez zaten.

Yetişkin insanlar evlenirken aileler destek olabilir ama olmak istemezse yapacak bir şey yok. Eşimin ailesi bir çeyrek takmadı.

KV huyunu bile bile davet etmişsiniz yapacak bir şey yok ya gönderecek yada çekeceksiniz. Ben olsam hiç davet bile etmezdim.

Senede 20 gün gördüğüm kadını çekerim.Bence siz ona kendimi iyi hissetmiyorum deseniz okumaz bence konuşun ya siz birşeyler okuyun ona birazda sizin ilgi alanlarından falan.Kadin koşmuş gelmiş işinizi görüyor bence çekilir en azından hatır bilmek lazım pek kötü gelmedi bana

Back
X