Kayınvalide sorunsalı

dsuzun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2015
312
115
103
Kızlar merhaba kayınvalide sorunu yaşamayan yoktur sanırım. Benim öyle büyük sıkıntılarım olmadı ama yemek konusunda eşimle de aram bozulmaya başlıyor artık kimseye de anlatamıyorum evlerimiz birbirine çok yakın kayınvalidemle ben öğretmenim ama yemek yapmayı biliyorum ve vaktim var buna rağmen kayınvalidem herakşam orda yemek yiyelim istiyor ve bu beni boğmaya başladı artık kendi ailem başka bi şehirde. Pazar günü mesela annemlerden geldim kayınvalideme ymeğe gittik beraber yemek hazırlarken yarın okuldan çıkınca buraya gel oruçlu oruçlu yemek yapma dedi tamam iyi niyet gibi förünüyor ama ben zaten kafamda planlamıştım yapacağımı yok yok hazır benim yemeğim dedim bu defa yemeğe oturduk eşime yarın akşam buraya gelin dedi ve tani gitmeme gibi lüksümüz yok ilk iftarı orda yaptık. Bi de şöyle bişey var ben masa düzenine takım olmasına falan dikkat ederim hergün ayrı yemek yaparım dün akşam gittik söet tabak dördü de başka benim et kokusuna bile dayanamadığımı bildği halde et pişirmiş bana da makarna yapmış eşim pide almaya gitti eee boşver ekemek vardı ısıtırdık diyo aklıma geldikçe sinir oluyorum yaa. Haftada iki gece üç gece gidiyoruz zaten o çağırmasada ama çağırınca istemiyorum gitmek işte ne yapsamki bu ısrarlarsan vazgeçirsem :((

Kayinvalideniz yalnızmi yaşıyor?kayinpederiniz filan yokmu?
Belki yalnız olduğu için çağırıyordur sizi sıkılıyor diye.yada yardim etmeye çalışıyordur..iyi niyetli gibi geldi bana.ama siz memnun değilseniz eşinizle konuşun planlayın sadece haftada şu gün gidelim deyin mesela..

burada okuduğum konularda ki kadınlar, kayınvalideyse,ben neyim acaba?

ne öyle her akşam her akşam yemeğe bana gelin ya.ben uğraşamam vallahi,herkes evinde yapsın birşeyler.yumurta kırsınlar,ya da dışarıdan söylesinler banane.
ha arada fazla yaparım,yemeğiniz yoksa,uğrayın,ya da alıp evinizde yiyin diye teklif ederim ama asla ısrar etmem.hafta da bir yeterli bence.

Kızlar merhaba kayınvalide sorunu yaşamayan yoktur sanırım. Benim öyle büyük sıkıntılarım olmadı ama yemek konusunda eşimle de aram bozulmaya başlıyor artık kimseye de anlatamıyorum evlerimiz birbirine çok yakın kayınvalidemle ben öğretmenim ama yemek yapmayı biliyorum ve vaktim var buna rağmen kayınvalidem herakşam orda yemek yiyelim istiyor ve bu beni boğmaya başladı artık kendi ailem başka bi şehirde. Pazar günü mesela annemlerden geldim kayınvalideme ymeğe gittik beraber yemek hazırlarken yarın okuldan çıkınca buraya gel oruçlu oruçlu yemek yapma dedi tamam iyi niyet gibi förünüyor ama ben zaten kafamda planlamıştım yapacağımı yok yok hazır benim yemeğim dedim bu defa yemeğe oturduk eşime yarın akşam buraya gelin dedi ve tani gitmeme gibi lüksümüz yok ilk iftarı orda yaptık. Bi de şöyle bişey var ben masa düzenine takım olmasına falan dikkat ederim hergün ayrı yemek yaparım dün akşam gittik söet tabak dördü de başka benim et kokusuna bile dayanamadığımı bildği halde et pişirmiş bana da makarna yapmış eşim pide almaya gitti eee boşver ekemek vardı ısıtırdık diyo aklıma geldikçe sinir oluyorum yaa. Haftada iki gece üç gece gidiyoruz zaten o çağırmasada ama çağırınca istemiyorum gitmek işte ne yapsamki bu ısrarlarsan vazgeçirsem :KK43:(

Ramazanın ilk günü büyükler yakındaysa iftar orda yapılır diye biliyorum. Gelenek görenektir bu. Ve ilk gün yemekleri daha özenli doyurucu etli falan olur. Ben de et yemekten hoşlanmam ama katlanılmayacak durum değil. Siz burayı fazla takip edip kendinizi mi dolduruyorsunuz acaba?

Annelerin ısrarlarından vazgeçirmek pek olası değil. İş eşinizde bitiyor. Normal günlerde bugün gelmiyoruz diyecek olan o.

Tek haksız olduğunuz nokta kayınvalidenizin tabaklarına takılmanız.
Ne kadar çirkin ve ayıp bir tavır kusura bakmayın da, size ne kadının tabaklarının deseninden.

Ayrıca haklısınız elbette. Her gün her gün istemeyebilirsiniz.
Ama mesele şu ki, valide hanım sizi takmıyor.
Çünkü size söyledikten ve "gelmeyelim, yemeğim var" demenizden sonra yine de eşinize sormuş ve neticede gitmişsiniz.. Sizin verdiğiniz cevabın hükmü yok.
Buraya yoğunlaşın, eşinizle ağız birliği yapın ve seyreltin gitme sayınızı..

Yalnız rahatsız olduğum şu noktayı belirtmeyi unuttum az önce. .
Ben sofra düzenine önem veririm demişsiniz. Gittiğinizde 4 tabakta farklıydı filan yazmışsınız. Siz misafir degilsiniz sizin icin ozel masa hazirlamasin bi zahmet..Eşiniz pide almaya gitmiş oda ekmek var ısınalım demiş bunda ne kötülük var?
Et sevmiyorsunuz diye size makarna yapmış. .ne güzel düşünmüş. .bunları niye taktir etmiyorsunuz??

Şimdi kv yoldan gelmiş demiş sizi davet etmiş

Yarın da zaten gün boyu işte hafta sonu da yoktu iftara önceden hazırlaması da mümkün değil ama bana zahmet vermemek için hazır dedi deyip ısrar etmiş

Çözüm o anda ben ilk iftarı eşimle evde yapmak istiyorum şu saatte geleceğim bunu hazırlayacağım vs diye anlatmak

Kesip atınca anlamıyor demek ki

Yani hep yaşıyoruz bunu doldurmak falan değil uğruyoruz zaten biz onlara hergün ama ben uprayamasam eşim eşim olmasa ben ama yemek olayı başka bikere dedipim gibş düzen önemli hadi yemek takımı falan yok dedik eşimle yemek takımı aldık sakladı kullanmıyo şimdi.. Bende çağırıyorum fazla yada farklı bişey yaptıysam götürüyorum ama illa kalın demese ya da ben kalamayız buakşam dedikten sonra eşime kalın demese ama patlıcam yani azkaldı. Buarada kayınpederimde var o ondan daha beter

Yani hep yaşıyoruz bunu doldurmak falan değil uğruyoruz zaten biz onlara hergün ama ben uprayamasam eşim eşim olmasa ben ama yemek olayı başka bikere dedipim gibş düzen önemli hadi yemek takımı falan yok dedik eşimle yemek takımı aldık sakladı kullanmıyo şimdi.. Bende çağırıyorum fazla yada farklı bişey yaptıysam götürüyorum ama illa kalın demese ya da ben kalamayız buakşam dedikten sonra eşime kalın demese ama patlıcam yani azkaldı. Buarada kayınpederimde var o ondan daha beter
Yine söylüyorum eşinizle ağız birliği yapınn başka çözümü yok bunun.
Biriniz gelmiyoruz dedi mi, bitmeli...eşinizle konuşun önce

Misafire saklıyordur onları. Siz misafir değilsiniz ki ;)

Ben de tek iftar aciyorum dun kv ile konustum. O da boyle keşke hep beraber acsak falan dedi. O da tek aciyor cunku. Dedim gelicem acariz beraber biraz gecsin oyle. Sonra diyo ki canim benim tamam, nasil seviniyor. Benim kv israr etmez ama cok ister ki kim istemez ki.
Ben de zaten gidicem bi kac gun orda kalirim acarim iftarimi hem daha guzel bence :))) Kalabalik sofralar guzeldir. Tabiki size bagli istemiyorsaniz gitmeyin ama yaptigi yemege kullandigi tabaklara da takmaniz ne kadar ayip bir sey..
Istemiyorsaniz guzelce soyleyin cekinmeyin..

Bu sofra düzenine takmak da yeni moda oldu, ben bunu atlamışım. Babanızın evinde her gün çin porseleni tabaklarla gümüş çatallarla sofra kurmuyordunuz değil mi? En az 30 yıllık ev o, her takımdan üçer beşer kalmıştır kırıla kırıla.
Yalnız ilk iftar özenli olmalı masa. Biz ne zaman gidersek benim ailem de eşimin ailesi de masaya ayrıca özenir. Tabak çatal benim için de çok önemli...

Ayıp ama dört kişiyiz altı üstü e var da ayrıca ve benim takım olmasına özen göaterdipimi biliyor ona kızıyorum kayınpederim bile uyardı kaç kez şapırdatmadn ye şu plastik tabaklara salata koyma ama kayınvalidem maşallah iyi niyetli işte buarada babamın evinde çin porseleni yoktu ama annemin çeşit çeşit takımları vardı yemek tabağımızla salata tabağımız bile farklı takım olmazdı burda yemek tabakları takım olsun da razıyım ama yemek yemek kahvaltı yapmak keyifli olmalı bence

Ayıp ama dört kişiyiz altı üstü e var da ayrıca ve benim takım olmasına özen göaterdipimi biliyor ona kızıyorum kayınpederim bile uyardı kaç kez şapırdatmadn ye şu plastik tabaklara salata koyma ama kayınvalidem maşallah iyi niyetli işte buarada babamın evinde çin porseleni yoktu ama annemin çeşit çeşit takımları vardı yemek tabağımızla salata tabağımız bile farklı takım olmazdı burda yemek tabakları takım olsun da razıyım ama yemek yemek kahvaltı yapmak keyifli olmalı bence
Eee kolayı var..masayı siz hazırlayın o zaman.hem yardım etmiş olursunuz.

Tek haksız olduğunuz nokta kayınvalidenizin tabaklarına takılmanız.
Ne kadar çirkin ve ayıp bir tavır kusura bakmayın da, size ne kadının tabaklarının deseninden.

Ayrıca haklısınız elbette. Her gün her gün istemeyebilirsiniz.
Ama mesele şu ki, valide hanım sizi takmıyor.
Çünkü size söyledikten ve "gelmeyelim, yemeğim var" demenizden sonra yine de eşinize sormuş ve neticede gitmişsiniz.. Sizin verdiğiniz cevabın hükmü yok.
Buraya yoğunlaşın, eşinizle ağız birliği yapın ve seyreltin gitme sayınızı..
tabak konusunda takıntılı olabilir bence kusur aramıyor
benimkilerde öyledir yani hadi kendi evlerini geçtim
benim evimde bile herşeyi saçma sapan tabaklara kaselere doldururlar
görsellik yoktur
bende önem veririm
sırf bu yüzden yemekler güzel olsada
görünüşü saçma sapan olduğu için yiyemem
bence konu sahibide bunu kast etmiş

Yalnız ilk iftar özenli olmalı masa. Biz ne zaman gidersek benim ailem de eşimin ailesi de masaya ayrıca özenir. Tabak çatal benim için de çok önemli...

Her insan, her aile bir değil. Benim annem de her akşam düzgün bir sofra hazırlar. Ben elime ne geçerse koyarım masaya misafirimiz yoksa. Bazen makinada olur takım olanlar iki farklı tabakta yeriz. Dünyanın sonu mu? Takılacak bişey mi?
Ayrıca pembik kumaş peçeteli, çiçekli tabaklı barbi masası gibi sofradansa her tabağı ayrı olan ama keyifli sohbet edilen bir masayı tercih ederim ben. Yeterki yemeğin ve sohbetin lezzeti yerinde olsun.

tabak konusunda takıntılı olabilir bence kusur aramıyor
benimkilerde öyledir yani hadi kendi evlerini geçtim
benim evimde bile herşeyi saçma sapan tabaklara kaselere doldururlar
görsellik yoktur
bende önem veririm
sırf bu yüzden yemekler güzel olsada
görünüşü saçma sapan olduğu için çok fazla yiyemem
bence konu sahibide bunu kast etmiş olabilir
yani çini tabağımız yoktu ama bakır kaplarımızda bile güzel dururdu yemeklerimiz

Back
X