Kayınvalide sorunu

Canım benim eşime sürekli söylüyorum dikkt ettiğini takılmamam gerektiğini huyu olduğunu ve sürekli yapmadığını söylüyor. Bu arada arkadaşımın ses kayıtlarını dinletince sorarım ben ona diye onu suçlayıcı yorumlar yapmıştı tamamen nispet yani. Kayınvalidemle yakın olmak değildi amacım bizimde ayrı aile olduğumu onların planlarına değildi biizmde plan yapabildiğimizi anlamaları için her sene dışında farklı birşey yapıldı para verilmedi. Benim dediğim oldu bende burdayım demek için fikir sundum eşimde hediyesini vermek istediği için pasta aldındı. Yoksa inanın mesafeliyim.

Oyuna gelmedim herşey yolunda

Teşekkür ederim hatamı farkettim konusunu açmadım ama kayınvalideme artık olduğundan daha soğuk davranıyorum elimde değil.

Haklısın munecim normalde hayatta umursamazdım bak dün kızıyla biryere gittiler normalde ilk zamanlar asla peşimi bırakmaz sende sende hadi der bana hiç demedi eşimle gezdik biz. Asla takmadım aksine sevindim istediğim bu zaten. Görümcemle de. Bu durum sadece bilemiyorum ufak rahatsız etti beni çünkü bana yaptıklarını biliyordu ve aynı zamanda onunda oğluna beddua edildi onunda düğününe gelmedi ve o kızla konuşmicağını hata yaptığını tersliceğini söylemişti bu yaptığını kasıtlı buldum sadece lakin umrumda değil sizin sayenizde hatadan döndüm ve karışmadım. Teşekkür ederim yaşım küçük bazı şeyleri düşünemiyorum

Canım geçen senede benim dışımda plan yapıldı hemde benim evimde ben işteyken akşamına planlanmıştı. Para verirdik sonra onada laf yaptılar. Bende sesimi çıkarıp eşime annene hediye alıncak ona göre dedim. Ayrı aileyiz istediğimiz gibi kutlarız eşimle buna kardeşi karışamaz diye biraz aslında burdayım demek istedim. Valla Anlatsa bile bana söylemeye cesaret edemez o arkadaşım dediği olmadı diye iftira atmış biri doğru değil çarpıtıp anlatmıştır. Kendisi bana dedikodu getirirdi kaynnamdan doldururdu görümceme karşı arkalarından konuşurdu ne anlatabilir ki ?

O zaman diğer kutlamaya gitmene gerek yok kanaryacim sen zaten kutlayıp hediyeni vermişsin basın agrisin gözün ağrısın gitme

Gösteriş gibi geliyor bana bu kadar kutlamak
Gösteriş onların 2. Adı. Bayılıyorlar gösteriş yapmaya çoğu akrabaları sevmezler ama onlardan daha iyi gözükmek için görüşürler nispet yaparlar. Bi akrabaları yemeğe çağırdım kaynanam diyorki dedikodunu yaparlar gelini iyi yemek yapamamış derler dikkat et. Yahu desin banane bidaha gelmezler evme olur biter yani .

Yakın değil canım benim ben öğrenciyken günlükçü olarak biyere gidiyordum arkadaşımla orda tanıştık kayınvalidemle. Arkadaşımda benle yaşıt o hala ordada değil bayadırda görüşmüyorlar inan bende şaşkınım.

Eşin ne kadar anlayışlı... Bunları eşimle paylaşsam herhalde böyle naif tepki vermez. Başka derdin mi yok der en hafifinden..
Cidden mi ? Kızın bana dediklerini o dönemde nasıl ağlattığını bildiğinden sanırım tepki vermdi boşver aman hayatım dedi sadece. Gereksiz dert etmişim sağolun konuyu açmadım zaten.

umursama ya bırak boşver
Öyle yaptım. Cumartesi kızı akrabasıyla pasta alıp gelmiş bizde iş çıkışı akşam uğradık. Açmadım konusunu ama soğuk davrandım. Görümcem yine her zaman ki gibiydi. Abisine “evden lokum getirsene” diye söylendi. Aç gözlüğü asla bitmiyor.

ay iyi ki görümcem yok, eltime zor tahammül ediyorum böyle görümcem olsa napardım bilmem,sana bol sabır diliyorum

Kanaryacığım bu kadar nefret ettiğin kv.ye kutlama yapmak baştan hata. Bana şöyle geldi ki sen aslında bir şeyler yapmak, tepkini göstermek ve sınır koymak istiyorsun ama henüz bu sınırları içselleştirememişsin. Hareketindeki tutarsızlık da bundan kaynaklı muhtemelen. Bir karar ver ve arkana bakmadan uygulamaya koyul. Sevmediğin insana kutlama yapma, yapılırsa ağız ucuyla kutla, sonra onun yaptığını da umursama artık. Böyle dengesiz davranırsan sorunlar hiç bitmez.

Canim eşini boşver,eşlere gore zaten anneleri bizi kizi gibi görüyor iyiligimizi istiyor vs..Senin kayinvaliden gorumcen apaçık sorunlu tipler.Eşine kalirsa onlarin huyu böyle idare et diyor..Tamam yine idare et ama mesafeni koy idare et..Hani gidip kapisina dogum günü yapip,aylarca ihtiyaci olan birseyi alip onu düşündüğünü gösterip jest yapma.İnsan bu jesti sadece çok sevdigine yapar..Sen ayri aile oldugunuzu anlasin diye ayri kutladigini söylüyorsun ama sen zaten bu aileyle cok sık görüşen birisin.Haftada bir ayni apatmanda olan biri icin bence çok sık.Çünkü zaten uzak değilsin insan markete bile giderken kac kere görüyor.Mesafeyi daha da acmalisin.Bu yüzden ben olsam ayağına pasta, hediye götürmek yerine cocuklari illa bir dogumgunu organize edeceklerdir ona görev gibi gidip, esimle sıradan bir hediye secip götürürdüm.O zaman kayinvalidenin bu davranisina da üzülmezdin seninle uzak diye..Sen ona yakınsın diye üzülüyorsun.Yakın oldugun insandan böyle bir davranis beklemezsin ..Çünkü onu cok düşünerek onun cok istedigi bir hediyeyi aldin,pasta alip ayagina götürdün çaba sarfettin emek gosterdin onu mutlu etmek için..Bunlari yapmasaydin arkadasinla görüşmeleri fotograf paylasip ona övgüler dizmesi seni yaralamazdı..Ben insanların ben görüşmüyorum diye onlarla görüşmesine karsi degilim karismam ama yanimda benimle birlikte atıp tutup görüşüyorsa orda iyi niyet aramam.Ama senin kayinvalidenin bu sana ilk hatasi degil.Düğünde telefonla oynuyorsun diye seni çocukça azarlamasi da bence aradaki mesafeyi acmak icin cok gecerli bir sebepti.O davranisindan sonra bu sürpriz zaten olmamis

Aslında canım şöyle söyliyim ailede doğumgünleri aksatılmadan kutlanıyor benim özel yaptığım bir şey yok. Görümcem de bana bayılmaz ama pasta alıp kutladılar. Kayınvalidemde. Böyle alışkanlıkları var ben şahsi birşey yapmadım. Eskisi kadar laf sokmuyor kayınvalidem sürüklemiyor aksine enteresan şekilde sürekli rahatsız etmemeye çalışıyor bu da benim ona koymuş olduğum sınırdan kaynaklı. Bana iyilikleride oldu kızının halılarını yıkattırdı ayırmadı bizimde verdi ödedi mesela. Beni çok üzdü ama anne sonuçta ben iyiliklerinide hiçe sayamam. Bazen yine sıkıyor tabikide ama ben o yüzden tamamen set çekemiyorum ona karşı. Eskiden haftada 5 gün ordaysak şimdi 1 gün. Önceden heryere sürüklerdi şimdi soramıyor bile. Burası dert sayfası ben Burda yaşattıkları dertleri anlatıyorum. Görümcemi hiç sevmem mesela bakın ona cidden birşey yapmam. Sevmiyorum yani ne alırım ne götürürm ne ararım hiçbirşey yapmak. Çünkü o görümcem ama eşimin annesi ayrıdır o bir anne yani onunla saygılı mesafeliyim. Yanlışmı yapıyorum ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…