Kayınvalide sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belliki cok zorlanmis konu sahibi
Onlar gelmemis ama sonradan ben cocuk sevmeye gelirim demesi de asiri kaba bir hareket olmus icindekileri soyledigin icin iyi yapmissin zaten engellemis geriye yapacak bisey kalmamis
Evet yani benim demek istediğim aslında şu normalde de
Yardım bekleyebilirsiniz ederse çok iyi olur ama etmezse kırılmamalısınız ve bulaşıcı hastalık var. Ailem kimseyi eve kabul etmiyordu yaşlımız var hastalık var diye kuzenlerim gelince birşey diyemedi eve aldı babannemle dedem 1 haftada vefat etti. Siz geleyim diyenide kabul etmeyin pandemi bitene kadar benden size tavsiye.
Mesele. O değil madem bu kadar hassaslar bebeğimi ağzından öpmeyi biliyor gördüğünde hastalık sadece kendisine mi var ? Anlatamadığım negatif olduktan sonra da mesafeli durulması keyfi şeylerde hic düşünülmemesi hastaligin

Ailecek art arda arda ateşlendiyseniz covid olma ihtimaliniz baya yüksek. Pcr testinden kacabiliyor bazen ve hatta son dönemde cogunlukla. Oldugunu düsünüp negatif çıkanlarda kendini izole etmeli. Ben böyle bir durumda olsam gelecek olana gelme derdim ama yine de bir teklif, yardıma ihtiyacın var mı? Gibi bir soru sorulması şık olurmuş.

Yardım bekleyebilirsiniz ederse çok iyi olur ama etmezse kırılmamalısınız ve bulaşıcı hastalık var. Ailem kimseyi eve kabul etmiyordu yaşlımız var hastalık var diye kuzenlerim gelince birşey diyemedi eve aldı babannemle dedem 1 haftada vefat etti. Siz geleyim diyenide kabul etmeyin pandemi bitene kadar benden size tavsiye.
belki öyle ama kader ecel annenizin o an demek ki basireti bağlanmış ve eve almış elimizden birşey gelmiyor bazı durumlarda maalesef

Virüs sebebiyle gelmemekte hakli olabilirler, can tatlı sonuçta. Ama bu kadar hassassan "belki ben taşıyorumdur" diyerek sevmeye de gelmeyecekler.
İşte bının altına imzamı atarım . Gelince bebeğimi ağzından öpüyor hastalık bi kendine mi var 🤯H

İşte bının altına imzamı atarım . Gelince bebeğimi ağzından öpüyor hastalık bi kendine mi var 🤯H
Bebeğinizi çekin alın elinden. Ne münasebet agizdan öpmek! Pandemi yokken bile kimse agizdan öpmemeli. Mesafe koymaniz gerek. Eşiniz de sizden tarafmış. Gerisi boş artık. Uzaklasmaya bakin.

merhaba kızlar benim 6 aylık bir bebeğim var, geçen ay ben hastalandım kayınvalidemler bize yakın oturuyorlar. Benden iki gün sonra kızım hastalandı, ilk defa hastalanıyor ateşi biranda 39 ları buldu ne yapacağımı şaşırdım. Kayınvalidem de buna rağmen gelmedi covid olma ihtinalimi düşünüp gelirdim ama bizede bulaşırsa bize kim bakar dedi. en yakın arkadaşım çağırmağım halde kalkıp gelmiş , senin ilk ateşin şimdi nasıl panikleyeceğini düşünüp geldim dedi. Bi büyük olarak kayınvalidemin gelmemesine anlam veremedim sonuçta maske ile durabilirdi . O hece sabaha kadar eşimle nöbetleşe bekledik kızımı . Ertesi gün elektirikler gitti ev buz gibi oldu bizim covid testlerimizde negatif olduğu belli oldu , haber verdim çok yorgun bitkiniz sabaha kadar uyumadık dedim .yatın dinlenin diyor evin soğuk olduğunu da biliyorlardı gelip alalım 2 saat dizde biraz uyuyun dinlenin demediler🤯 günlercede gelmediler .ve eşimde yakalandı hastalığa en sonunda Okadar perişan oldukki En son 1 hafta sora falan arayıp sevmeye gelicez diyor . Hastalık bulaşır diyorum atlattınız artık diyor evet kötü günümüz geçti gelin diyesim geldi. Sinirlerim çok bozuldu gelip sevip hooop gidiyor. En son kırıldığımı söylediğim , ben manevi olarak desteğinizi hissetmek isterdim dedim 7 kat el geldi siz gelmediniz dedim . Bana ooo ne çok beklentiye girmişsin diyor biz neler yaşadık hic böyle söylemedik diyor. Ben konuşurum dedim insan sevdiğine değer verdiğine kırılır dedim . Ben söyliyim gelip gelmemek tabiki sizin kararınız dedim. Ertesi gün beni engellemiş instagram ve whtsptan şok oldum. Ne yapsam hic bilmiyorum eşim sen haklısın, onlar değişmez lafta anlamaz diyor sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim
Ay sizde bi tuhafsınz öyle bir kadına nasıl değer verdiniz anlamadm... muhatap olmaya gerek bile yok...

Siz artık çocuk değilsiniz anne olan herkes kendine yetebilme becerisi kazanmış olmalı o yüzden derler hep anneler güçlüdür diye. Sizin kv niz olduğuna göre belli bi yaşın üstünde sağlam dediğimiz insanın bile bi tansiyonu şekeri oluyor geçtiğimiz haftalarda kızım hastalandı hastanede yattık oğlumu kayınvalideme bıraktım eve döndük, döndüktükten sonraki gün eşim hastalandı sonrasındads ben ama perişan oldum süründüm 4 gün sadece su içtim kendi ailemde eşimin aileside ısrar etti yemek getrelim yardım edelim falan diye eşimde işte 2 yaşındaki kızımla evde kaldım hasta halimle kimseyi özellikle istemedim ya covitsem bende hastanelik etmedi ama ya birisine bulaşır ağır geçirirse diye sizin tavrınoz tamamen kendinizi düşünme haklı bulmadım beklentilerinizi
Eğer bu şekilde kırıldığınızı söylediniz de kayınvalideniz engellediyse anlamsız ve çocukca ama ben sizin söylediklerinizi eksik anlattığınızı düşünüyorum 🤔

Bebeğinizi çekin alın elinden. Ne münasebet agizdan öpmek! Pandemi yokken bile kimse agizdan öpmemeli. Mesafe koymaniz gerek. Eşiniz de sizden tarafmış. Gerisi boş artık. Uzaklasmaya bakin.
Aslında konuyu anlatırken tam net ifade edemiyor insan kendini ,demek istediğim ilk zamanlarda gelmelerini beklemedim elbette ama sonrasında da
Siz artık çocuk değilsiniz anne olan herkes kendine yetebilme becerisi kazanmış olmalı o yüzden derler hep anneler güçlüdür diye. Sizin kv niz olduğuna göre belli bi yaşın üstünde sağlam dediğimiz insanın bile bi tansiyonu şekeri oluyor geçtiğimiz haftalarda kızım hastalandı hastanede yattık oğlumu kayınvalideme bıraktım eve döndük, döndüktükten sonraki gün eşim hastalandı sonrasındads ben ama perişan oldum süründüm 4 gün sadece su içtim kendi ailemde eşimin aileside ısrar etti yemek getrelim yardım edelim falan diye eşimde işte 2 yaşındaki kızımla evde kaldım hasta halimle kimseyi özellikle istemedim ya covitsem bende hastanelik etmedi ama ya birisine bulaşır ağır geçirirse diye sizin tavrınoz tamamen kendinizi düşünme haklı bulmadım beklentilerinizi
Eğer bu şekilde kırıldığınızı söylediniz de kayınvalideniz engellediyse anlamsız ve çocukca ama ben sizin söylediklerinizi eksik anlattığınızı düşünüyorum 🤔
Anlattıklarımı eksik anlatsam sizden niçin fikir isteyim ? Yani kendimi mi kandıracağım

İki tarafta haklı . İki tarafta tepkisini göstermiş . Hastalık zamanı gezmek olmaz evet , 2 saat kadar elektrik gitmiş ev öyle aman aman soğumaz bence gerçi ben İstanbuldayım başka şehirleri bilmem . Burası öyle aman aman soğuk olmuyor .
Ha sizi engellediyse hiç alttan almayın , siz de onu engelleyin . Oğluyla muhatap olsun artık . Torunu da sevmek isterse , ateşlenince aklım çıktı , malum yalnız başına insan çok korkuyor . Elimden geldiğince artık virüs taşıyıcısı olanlardan uzak tutacağım deyin . 3-5 ay uzak durun . Sonrasında anlarlar umarım .

Mesele. O değil madem bu kadar hassaslar bebeğimi ağzından öpmeyi biliyor gördüğünde hastalık sadece kendisine mi var ? Anlatamadığım negatif olduktan sonra da mesafeli durulması keyfi şeylerde hic düşünülmemesi hastaligin
Olan olmuş şimdi kendinizi üzmeyin engellemesi iyi olmamış ama aranız düzelir umarım. Bir süre gelmez belliki gelirsede öptürmeyin bide ağızdan öpmek nedir yani !

Hastalık bulaşma endişesi ile gelmemeleri gayet doğal. Ancak kombi bozulmuş ve bu bir kaç saati geçmişse kızım/oğlum bir odayı size verelim denmeli idi. 6 aylık bebek hasta iken soğukta bırakmak sevgiye dahil değil.
Ama bana bakın vs beklentisi sizi yorar. Artık sipariş etme şansımız var. Bir çorba da olsa siparişle gelir yanılıyor muyum?

merhaba kızlar benim 6 aylık bir bebeğim var, geçen ay ben hastalandım kayınvalidemler bize yakın oturuyorlar. Benden iki gün sonra kızım hastalandı, ilk defa hastalanıyor ateşi biranda 39 ları buldu ne yapacağımı şaşırdım. Kayınvalidem de buna rağmen gelmedi covid olma ihtinalimi düşünüp gelirdim ama bizede bulaşırsa bize kim bakar dedi. en yakın arkadaşım çağırmağım halde kalkıp gelmiş , senin ilk ateşin şimdi nasıl panikleyeceğini düşünüp geldim dedi. Bi büyük olarak kayınvalidemin gelmemesine anlam veremedim sonuçta maske ile durabilirdi . O hece sabaha kadar eşimle nöbetleşe bekledik kızımı . Ertesi gün elektirikler gitti ev buz gibi oldu bizim covid testlerimizde negatif olduğu belli oldu , haber verdim çok yorgun bitkiniz sabaha kadar uyumadık dedim .yatın dinlenin diyor evin soğuk olduğunu da biliyorlardı gelip alalım 2 saat dizde biraz uyuyun dinlenin demediler🤯 günlercede gelmediler .ve eşimde yakalandı hastalığa en sonunda Okadar perişan oldukki En son 1 hafta sora falan arayıp sevmeye gelicez diyor . Hastalık bulaşır diyorum atlattınız artık diyor evet kötü günümüz geçti gelin diyesim geldi. Sinirlerim çok bozuldu gelip sevip hooop gidiyor. En son kırıldığımı söylediğim , ben manevi olarak desteğinizi hissetmek isterdim dedim 7 kat el geldi siz gelmediniz dedim . Bana ooo ne çok beklentiye girmişsin diyor biz neler yaşadık hic böyle söylemedik diyor. Ben konuşurum dedim insan sevdiğine değer verdiğine kırılır dedim . Ben söyliyim gelip gelmemek tabiki sizin kararınız dedim. Ertesi gün beni engellemiş instagram ve whtsptan şok oldum. Ne yapsam hic bilmiyorum eşim sen haklısın, onlar değişmez lafta anlamaz diyor sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim
Bence tamamen iletişimi kesin , el gibi olmuşlar zaten olmasalar da olur...

Olan olmuş şimdi kendinizi üzmeyin engellemesi iyi olmamış ama aranız düzelir umarım. Bir süre gelmez belliki gelirsede öptürmeyin bide ağızdan öpmek nedir yani !
tamam salgın var diğer konuda haklı olarbilir beklenti de olmam ama madem bukadar salgın konusunda hassassın ozaman ağızdan öpmek nedir

Engelleme işini bilemem ama gerçekten gelmemesi iyi olmuş. 1. Testinizin negatif çıkması covid olmadığızı göstermez. 2. İnfluenza da olmuş olabilirsiniz ki inanın bana çok berbatt bir virüs. Ben de gelmek istemezdim🤷🏻‍♀️ Yaşı olan insanlar, başlarına bir şey gelse emin olun şu an hissettiğinizden daha kötü hissederdiniz.
Sadece yapmadıysa yemek yapıp getirebilirdi en azından araya bilirdi. Ama gelmemesi çok normal.
Bence bir şey yapmayın böyle kalsın.
Çok geçmiş olsun.

Off berbat insan🤢 Ne güzel araya mesafe girmiş aman sakın bir şey demeyin gelip gitmesin. Ağızdan öpmek nedir ya ıyyy

Test sonucu çıktıktan sonra gelmemesi evet yanlış.Sevmeye de gelmesin bir zahmet düşünmediği torununu.

Arkadaşınız korona şüphesine rağmen size yardıma gelecek kadar, canını ortaya koyacak kadar çok seviyorsa, kaynana kayınbabanın ettiğine vahlanana kadar o arkadaşınızı sıkı tutun. Her şey kan bağı değil.
Şimdi eski konunuzu okudum. Aşırı tembel olduğunuz için makinede yıkanmış çamaşırların 2 gün beklediğini yazmışsınız. Onları okuyunca başkalarından bu kadar beklenti içinde olmanız şaşırtmadı 🤷‍♀️
Ay bu ne töbe töbe :deli:

Bana çoğu şeyleri kendi tarafınızdan anlatıyorsunuz gibi geldi. Sanki naz niyazla kredinizi tüketmişsiniz, kötü güne bile kalmamış gibi.

böyle düşünüyorum ama , çok tepki aldım bi çok yorumda siz neden böyle düşündünüz acaba
Ya aile olmak yardım etmeyi gerektirir bence , Tm covit var ama iyi olduktan sonra da kimse gelip bir tas çorba getirmemiş ki , bakın ben çok hastalandım ölüyordum ağrıdan eş ailesine gidip 10 gün kadar kaldım eğer onlar kapısını kapatsaydı halim nice olurdu, çünkü ailem yanimda değil kendi memleketime çok uzağım, anam babam yok Yani ben hastalık durumlarında her iki aileninde elinden geleni yapmasını beklerim bu beklenti bence gayet insani, şuan evime geçtim kv gelip evimi temizlemedi bana çorba yapmadı ama asla kızmadım şuan çünkü bana 10 gün boyunca kapılarını açmaları bile yetti bana , zaten kızamamda önemli olan biz bir aileyiz ve yanınızdayız demeleri benim içim , yani amaç iş temizlik değil amaç yanlız hissettirilmemek, yanlızlık duygusu çok kötü heleki etrafınızda aileniz akrabalarınız kimse yoksa...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X