Kayınvalide sorunu

Ay kim nasıl bakarsa baksın, kayınvalidenin evinde iki bardak çayınızı için inşallah maşallah kısmet işte hı hı deyin kalkın evinize gelin. Konuyu da orada bırakın hayatınızın merkezine yerleştirmeyin. Bu konudaki tek muhatabınız eşiniz.
Ne bu kadar abartıyorsunuz yok kadının nevri döndü yok çok üzülüyorum yok görümcem başka gelinin bebeğine aldı nispet yaptı falan. Bana fenalık geldi burada. Siz de az değilsiniz kusura bakmayın. Niye çok üzülüyorsunuz, kadın dürüst konuşmuş ben babaanne olmak istemiyorum demiş. Çocuğu doğurup üzerine atmayacağınıza göre bırakın söylesin.

Görümcenizin kuzeninin bebeği, özenmiş gitmiş hediye almış ama size nispet yapar gibi gelmiş. Daha hamile bile değilsiniz, belki sizin bebeğinize de aynısını yapacak. Hadi farzedelim nispet yapıyor olsun, niye umurunuzda olsun? Çocuğunuzun üstünü başını da babası ve siz alıp giydireceksiniz. Herkesin davranışını kendinize göre yontuyorsunuz. Eşiniz de bir tuhaf. Annesi yetmiyor kardeşine de söylemiş koşun gidin hastaneye diye. Korunmadığınızı da yetiştirmiş mi? Karısıyla en özelini mahremini koşup annesine yetiştirmek en sevmediğim erkek davranışı. Hamileliğiniz kesinleşsin ikiniz de gidip ailelerinizle paylaşırsınız bu ne cahillik?

Kayınvalide ne derse desin, zamanı gelince hamile kalır çocuğunuzu doğurursunuz. İsteyen genç hissetsin isteyen yaşlı size ne. Benim anladığım herkes size "torun sevmek istiyoruz hadi artık desin istiyorsunuz. Kayınvalide kayınpeder görümce herkes sizin etrafınızda dönsün bebek bebek diye.

Kayınvalide yaptıkları sorundur yapmadıkları dan sorun çıkarmayın evlilik çok uzun bi maraton ne kadar az muhatapsanız okadar iyi boşverin siz karar verdikten sonra ister kabullensin ister kabullenmesin

Yeni evliyim daha 1 sene dolmadı. Hep en az 1 sene gebelik düşünmem diyordum, eşim baştan beri hep istiyordu yavaş yavaş bende ikna olmaya başladım gibi ama illa hemen olmalı düşüncesinde de değilim pek hazır bile hissetmiyorum, bir yandan daha erken buluyorum bile hatta bu sıralar ama kesinlikle olmaz düşüncesinde de değilim. Eşimin ailesinden diğer gelinler de(eşimin halalarının gelinleri) bizden bir iki ay önce evlendiler bebek bekliyorlar 2-3 aylık evliyken falan hamile kaldılar, gebelik konusu ne zaman açılsa kayınvalidemin nevri dönüyor,(bu arada konuyu ben açmıyorum herhangi biri açtığında) surat asıyor ben daha babaanne olmak için gencim falan diyor konuyla ilgili sadece tek yaptığı yorum bu, bir iki ay önce korunmadığımız bir dönem reglim gecikmişti bir hafta kadar normalde de düzensiz değildir test yapmıştım silik çizgi çıkınca kan testi için hastaneye gidecektim eşimde kayınvalideme ve görümceme söylemiş yalnız benimle hiçbir şekilde iletişime bile geçmediler konuyla alakalı. (Hastaneye gideceğim gün regl olmuştum.) Eşimin dediğine göre hemen gidin yerimde duramıyorum falan demiş kayınvalidem çok samimi söylediğine inanmasam da. Görümcem de bu arada geçen bir yerden gebelik konusu açıldığında bana bence daha erken falan dedi. Görümcem hamile olan gelinlerden birinin bebeğine gitmiş pijama falan almış geçen gün getirdi onları geçen gün bakın yeğenime neler aldım diyor nispet yaparmış gibi geldi bana. Çünkü karakteri çok meyilli bu tarz şeylerde nispet yapmaya. Kayınpederimin de maket araba koleksiyonu var torunuma saklıyorum ona vereceğim falan dedi kayınvalidemin adama bir bakışı vardı kayınpederimin o cümlesinden sonra asla unutamıyorum o bakışı kadının nevri döndü sanki hiçbir şekilde yorum da yapmadı. Cidden üzülüyorum ya neden yani? Böyle bir durum yaşasanız tepkiniz ne olurdu!
Eşin bence hemen gidip herşeyi anlatmasın reglinin gecikmesine kadar birdahakine böyle birşey olursa emin olmadan eşinizede söylemeyin.
Benim eşimin ailesi evlenmemize bile daha erken diyolardı (7yıllık ilşkimiz var ve 28 yaşındayız)😂
Çocuk için erken hemen yapmayın dediler 9 aylık evliyim 6 aylık hamileyim😂 kimseyi dinlemedim tabikide😂
Hamile kaldığımda öğrendik emin olduk aradık, bi triplendiler aramadılar, çok çalıştıta hemen çocuk yaptınız diye eşime imada bulunmuş😂 kiii evimin çoğu şeyini ben çalışarak aldım🤦🏼‍♀️

Yani kısaca takmayın, ben cvp dahi vermiyorum gülüyorum, onaşr daha çok uyuz oluyolar, sonuç olarak herkes paşa paşa kabul ediyolar herşeyi😂

Ben bunda oyle gerilip huzursuz olacak bir durum goremedim..
Ama esinizi yadirgadim bir parca..
Testi neden kostur kostur soyluyor ki..
Birlikte olmadan once telefon da aciyor mu Annesine.,birazdan birlikte olacagiz diyerek icazet aliyor mu ?

Ay kim nasıl bakarsa baksın, kayınvalidenin evinde iki bardak çayınızı için inşallah maşallah kısmet işte hı hı deyin kalkın evinize gelin. Konuyu da orada bırakın hayatınızın merkezine yerleştirmeyin. Bu konudaki tek muhatabınız eşiniz.
Ne bu kadar abartıyorsunuz yok kadının nevri döndü yok çok üzülüyorum yok görümcem başka gelinin bebeğine aldı nispet yaptı falan. Bana fenalık geldi burada. Siz de az değilsiniz kusura bakmayın. Niye çok üzülüyorsunuz, kadın dürüst konuşmuş ben babaanne olmak istemiyorum demiş. Çocuğu doğurup üzerine atmayacağınıza göre bırakın söylesin.

Görümcenizin kuzeninin bebeği, özenmiş gitmiş hediye almış ama size nispet yapar gibi gelmiş. Daha hamile bile değilsiniz, belki sizin bebeğinize de aynısını yapacak. Hadi farzedelim nispet yapıyor olsun, niye umurunuzda olsun? Çocuğunuzun üstünü başını da babası ve siz alıp giydireceksiniz. Herkesin davranışını kendinize göre yontuyorsunuz. Eşiniz de bir tuhaf. Annesi yetmiyor kardeşine de söylemiş koşun gidin hastaneye diye. Korunmadığınızı da yetiştirmiş mi? Karısıyla en özelini mahremini koşup annesine yetiştirmek en sevmediğim erkek davranışı. Hamileliğiniz kesinleşsin ikiniz de gidip ailelerinizle paylaşırsınız bu ne cahillik?

Kayınvalide ne derse desin, zamanı gelince hamile kalır çocuğunuzu doğurursunuz. İsteyen genç hissetsin isteyen yaşlı size ne. Benim anladığım herkes size "torun sevmek istiyoruz hadi artık desin istiyorsunuz. Kayınvalide kayınpeder görümce herkes sizin etrafınızda dönsün bebek bebek diye.
Ya ne kadar önyargılısınız benim bu konuyu hayatımın merkezine yerleştirdiğimi nereden çıkardınız, ironi diye bir şey var bilmem haberiniz var mı her üzüldüm dediğiniz şeyi hayatınızın merkezine mi yerleştiriyorsunuz siz ayrıca hiçte pohpohlanmak gibi bir isteğim yok he bu arada cidden bende az değilim evet 🤣

Yeni evliyim daha 1 sene dolmadı. Hep en az 1 sene gebelik düşünmem diyordum, eşim baştan beri hep istiyordu yavaş yavaş bende ikna olmaya başladım gibi ama illa hemen olmalı düşüncesinde de değilim pek hazır bile hissetmiyorum, bir yandan daha erken buluyorum bile hatta bu sıralar ama kesinlikle olmaz düşüncesinde de değilim. Eşimin ailesinden diğer gelinler de(eşimin halalarının gelinleri) bizden bir iki ay önce evlendiler bebek bekliyorlar 2-3 aylık evliyken falan hamile kaldılar, gebelik konusu ne zaman açılsa kayınvalidemin nevri dönüyor,(bu arada konuyu ben açmıyorum herhangi biri açtığında) surat asıyor ben daha babaanne olmak için gencim falan diyor konuyla ilgili sadece tek yaptığı yorum bu, bir iki ay önce korunmadığımız bir dönem reglim gecikmişti bir hafta kadar normalde de düzensiz değildir test yapmıştım silik çizgi çıkınca kan testi için hastaneye gidecektim eşimde kayınvalideme ve görümceme söylemiş yalnız benimle hiçbir şekilde iletişime bile geçmediler konuyla alakalı. (Hastaneye gideceğim gün regl olmuştum.) Eşimin dediğine göre hemen gidin yerimde duramıyorum falan demiş kayınvalidem çok samimi söylediğine inanmasam da. Görümcem de bu arada geçen bir yerden gebelik konusu açıldığında bana bence daha erken falan dedi. Görümcem hamile olan gelinlerden birinin bebeğine gitmiş pijama falan almış geçen gün getirdi onları geçen gün bakın yeğenime neler aldım diyor nispet yaparmış gibi geldi bana. Çünkü karakteri çok meyilli bu tarz şeylerde nispet yapmaya. Kayınpederimin de maket araba koleksiyonu var torunuma saklıyorum ona vereceğim falan dedi kayınvalidemin adama bir bakışı vardı kayınpederimin o cümlesinden sonra asla unutamıyorum o bakışı kadının nevri döndü sanki hiçbir şekilde yorum da yapmadı. Cidden üzülüyorum ya neden yani? Böyle bir durum yaşasanız tepkiniz ne olurdu!
Tepkim umursamamak olurdu. Cocugu kaynanam istiyor istemiyor buna göre planlamayacagina göre sen de kafana boşuna takma. Yani bazen bu kayın ailelerin kadınların hayatında bu kadar önemli olmalarına şaşırıyorum.

Niye takiyorsunuz kv ne söylediginin ne düşündügünün ne önemi var.

Benim eşimin anneside sürekli cocuk yapmayin devir kötü ekonomi kötü demeye getiriyor kendi kizi 3cüyü dogurdu eşi cezaevinde kv kp bakiyor. Hicte kafama takamam o kimki cevap bile vermiyorum:110:

Bi kere her seyden haberdar olmalari cooook yanlis. Degil bebek düşünürken veya dusunmezken fikrinizi , durumunuzu vs anlatmak, hamile olduğunuz kesinlesince bile bir sure bekleyip soylemek daha doğru. Hamile olsaniz bi laf olmasaniz bi laf. Boyle inaanlarla bir sey paylasmayin, esinizi de tembihleyin. Allah korusun hamile kalamazsaniz "bu gelin kısır çıktı " der gezerler ortalikta, moralinizi bozarlar. Ne gerek var

Senin anne olmak için kendini hazır hissetmediğin gibi o da kendini babaanne olmak için hazır hissetmiyo demek olamaz mı? Ya da belki aksi bir durum yaşanırsa sen üzülme, ne bilim kendini eksik hissetme diye dışarı öyle yansıtıyo. Ayrıca bu kararı sen ve eşin vereceksin. Kimsenin haddi değil.
Bilmiyorum belki dediğiniz gibidir o yönden bakmamıştım hiç haklı olabilirsiniz, zaten öyle biz istedikten sonra onların dediklerini önemseyecek değiliz

Kayınvalideniz sizi sevmiyor. Torunu olmasını çok istiyordur, her insan çılgınca ister bunu ama sizi sevmediği için sizden torunu olsun istemiyor. Sizi boşattığında oğlu çocuksuz olsun da daha kolay evlenebilsin diye...

Görümceniz de sizi sevmiyor. Hem size erken deyip çocuk yapmanıza engel oluyor, sizi boşatmaya çalışırken zaman kazanmak istiyor hem de gelmiş elalemin çocuğuna yeğenim deyip size nispet yapıyor. Tam bir şeytan.

İkisinden de uzak durun.
Adları kayınvalide ve görümce olduğu için ne yapsalar kabahat çünkü.

Yahu seks yaparken gelip başınızı mi bekliyorlar.İstiyorsaniz yapın istemiyorsaniz yapmayın.Hayat kısa en güzel zamanları o onu dedi bu yan baktı diye mahvediyorsunuz

Bu kv ler ne yapsa yaranamıyor kimisi kv cocuk bekler diye kafaya takar kimisi de istemiyor diye napsınlar bilemedim 😆

Ya ne kadar önyargılısınız benim bu konuyu hayatımın merkezine yerleştirdiğimi nereden çıkardınız, ironi diye bir şey var bilmem haberiniz var mı her üzüldüm dediğiniz şeyi hayatınızın merkezine mi yerleştiriyorsunuz siz ayrıca hiçte pohpohlanmak gibi bir isteğim yok he bu arada cidden bende az değilim evet 🤣
Kayınvalide öyle bir baktı ki nevri döndü, görümcem bana nispet yaptı çünkü kişiliği müsait... Bunları yazan kişi önyargılı değil ama biz yorum yapanlar önyargılıyız. Evet buraya gelip konusunu açacak kadar hayatınızın merkezine koymuşsunuz işte. Bal gibi de ilgi görmek pohpohlanmak istiyorsunuz. Kayınvalideniz de eşiniz gibi hemen atlasın bebek bebek desin, görümceniz sizin bebeğe hediyeler alsın istiyorsunuz, başkasının bebeğine alınca size nispet yapıyor çünkü. Kayınpedere laf yok ama çünkü torunu istemeyi bırak hediyesini bile hazırlamış. Size "haklısın kayınvaliden şeytan görümcen yılan" yazsaydım itirazınız olmazdı, önyargılısınız demezdiniz değil mi? Bir kadın evinde eşiyle mutlu huzurluysa kocasından destek saygı görüyorsa kayınvalide kapıda davul çalsa boş. Bırakın her dediğini takmayın o istemiyor diye bebek sahibi olmayacak mısınız?

Sizden hem evlilik hem de çocuk bakımından 16 yıl ilerideyim, bazen kazandım bazen de kaybettim ama oyunu çok iyi biliyorum artık. Kayınvalidenin hangi lafı ciddiye alınmalı, hangi lafı umursanmamalı tecrübem var. Saygıyı seviyeyi bozmadan biraz oradan törpüle biraz burayı yumuşata yumuşata "öyle olmaz böyle olmaz" dan "siz bilirsiniz kızım"a çevirdim kendisini. Benim kayınvalidem de bana, daha erken doğurursan bana güvenme kesinlikle bakmam dedi. Dert etmeyin kendinize benim doğuracağım çocuğa benden başkası bakamaz zaten deyip kestirip attım. Bir daha açmadı böyle bir konu. Siz kayınvalidenizi dert edeceğinize eşinize önlem alın. Karı koca özeli, mahremi nedir gitsin öğrensin.

Biraz hizli hizli okudum başlarda kv torun istemiyor mu dediniz? Inanin oyle kayinvalideye ihtiyacim var desem yeridir. Benimki neredeyse kendisini dunyanin en bahtsiz insani sayiyor torunu yok diye. Ve hasretliklerini dile getiriyor. Eşim kizdigi için bana pek birsey soylemeye korkuyorlar ama beni yalniz bulunca neden yok artik dayanamiyorumlar başliyor. Çocukla ilgili kv ile herhangi bilgi aliş verişinde bulunmayin. Hamile kalirsaniz, keseyi falan gorurseniz haberdar edersiniz

Eşinizle bebek sahibi olmak istemeniz de normal , kendinizi hazır hissetmeyip erken demeniz de.

Alttaki mesajınız dün geceki konunuza ait. Siz de bebek sahibi olmak istediğiniz için ; normal sohbet arasında anlatılanlara alınganlık gösteriyor olabilirsiniz.

Bir süredir yaklaşık 3- 4 aydır korunmuyoruz her ay gebelik bekledim reglim geciktiği gibi koşa koşa test aldım ama sonuç hep negatif acaba bir problem mi var diyorum eğer bir sorun varsa da erken müdahale tedavi daha iyi olur diyorum sizce doktora gitmeli miyiz? ( Bu arada bu sıralar kendimi gebeliğe çok hazır hissetmiyorum sadece bir sorun olabilir mi açısından erken tedavi daha iyi sonuç verir ileriye yönelik diye düşünüyorum)

Eşinizin : kuzeni ve eşiyle samimiyeti hakkında , rahatsızlık duyuyordunuz. Eşinizle konuşup , sorununuzu çözümleyebildiniz mi ?

Eşinizle bebek sahibi olmak istemeniz de normal , kendinizi hazır hissetmeyip erken demeniz de.

Alttaki mesajınız dün geceki konunuza ait. Siz de bebek sahibi olmak istediğiniz için ; normal sohbet arasında anlatılanlara alınganlık gösteriyor olabilirsiniz.

Eşinizin : kuzeni ve eşiyle samimiyeti hakkında , rahatsızlık duyuyordunuz. Eşinizle konuşup , sorununuzu çözümleyebildiniz mi ?
Bravo konuyu çözdünüz direkt😄 Bebek istiyor ve herkes coşkuyla beklesin diye arzu ediyor ama itiraf edemiyor demek

Büyüğünüz olarak...o ilk yılları yaşamış pek çok tecrübe edinmiş anne olarak..Yaşınız çok genç çok detaylara takılıp her söze her kelimeye her bakışa anlam yüklemeyin.Bazı şeyleri görmemezlik yapın.
Burada gördüğüm çok genç anneler var.Erken evlenip erken çocuk sahibi olunca ve çocuklarda evlenince bazı anneler kendileri için nineliği erken buluyor ve bunu açık açık belli ediyor.
Sizin kayınvalide de açık belli ediyor henüz hazır olmadığını .Kendini buna hazır hissetmeyebilir.Bu konuda ona hak verin derim önce size. Doğal bir duygu bana göre.İnanın kız anneleri de var bunu çok yapan..
Torun olunca sevilecek elbette tersini hiç görmedim doğrusu...Bakın dede bile oyuncaklarını hazır etmiş.Ancak anneye kızıyorsunuz ama sizde toruna çok büyük anlam yüklüyor ve bir anne nasıl torun istemez olayına getiriyorsunuz.Burada olay torun istenmemesi değil ki...zamanlaması sorun...
Burada anne keşke bunu daha farklı yapsaydı .Çocuklar çok yeni evlisiniz etraftaki hemen hamile olanlara takılmayın.Biraz gezin tozun, evlilik çok büyük sorumluluktur önce birbiriniz tanıyın vb gibi cümleler kurabilirdi.Bizim eksiğimiz bunlar bana göre....
Ben de anne yerine söyleyim. İnanın önce evlilik arkadan çocuk çok büyük sorumluluk.Çok yeni evlisiniz önce evliliğin tadını çıkarın.Çocuk olunca zorlanacak yeri gelecek ne eşi ne evi görecek gözünüz olmayacak.Burada bununla ilgili o kadar çok paylaşım var ki.Onları bulun okuyun derim...

Bravo konuyu çözdünüz direkt😄 Bebek istiyor ve herkes coşkuyla beklesin diye arzu ediyor ama itiraf edemiyor demek
Evet son aylarda korunmadık çünkü bu ara sıcak bakıyordum gebeliğe ve korunmamamıza rağmen olmayınca panik yaptım çünkü ileriye yönelik önlem almak istedim bir sorun varsa erken tedavi her zaman daha iyidir çünkü, şuan kendimi tam anlamıyla hazır hissetsem “hazır hissetmiyorum”gibi cümleler kurmam, kişi kendinden bilirmiş işi derler bence siz çok istiyorsunuz da olmuyor 😕

Back
X