• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide sorunu

Kaygılarımızdan dolayı sınırlarımızı çizemediğimiz için aslında. Yeni evlendiğimde bende böyleydim. Eşinize bu özel durumu karı koca dışına çıkarmamasını gerektiğini söyleyin anlayacaktır zaten. İlk evlendiğimde idrar yolu enfeksiyonundan hastaneye tahlil vermeye gittim. Kaynamama sormuştum adresi içi içini yemiş. Hamileyim sanmış. Çekinmiş soramamışta. Dedim ne hamilesi hamile olsam tahlil vericem diye ilan mı yaparım :)
Shhdjdjjd yarabbim ya komik olmuş cidden 🤣

Abartmissiniz herkesw kulp takmissiniz yani gorumceniz yegenine hediye almis olabilir nispet ne alaka siz hamile kalamiyor olsaniz neyse belki. Havadan nem kapmayin bosuna sorun cikarmaya calisiyosunuz

Allah aşkına ortada birşey yok kaynanaya nerden bileneceğinizi şaşırmışsınız yani zaten kadın iyi birşeyde dese inanmıyorsunuz ki..daha idrarda yapmadan kan testine gitmişsiniz eşiniz niye daha fol yumurta yok annesini arıyor ki.. kadın hemen gidin demiş..yok görümcem erken diyor yok kaynanam kaş göz yapıyor oturmuş açık arıyorsunuz daha hamile bile değilken bu ne yani onların isteyip istememesinin ne önemi var ayrıca siz istedikten sonra bir de hamile kalsanız hep ilgi mi bekleyeceksiniz abartmayın

Yeni evliyim daha 1 sene dolmadı. Hep en az 1 sene gebelik düşünmem diyordum, eşim baştan beri hep istiyordu yavaş yavaş bende ikna olmaya başladım gibi ama illa hemen olmalı düşüncesinde de değilim pek hazır bile hissetmiyorum, bir yandan daha erken buluyorum bile hatta bu sıralar ama kesinlikle olmaz düşüncesinde de değilim. Eşimin ailesinden diğer gelinler de(eşimin halalarının gelinleri) bizden bir iki ay önce evlendiler bebek bekliyorlar 2-3 aylık evliyken falan hamile kaldılar, gebelik konusu ne zaman açılsa kayınvalidemin nevri dönüyor,(bu arada konuyu ben açmıyorum herhangi biri açtığında) surat asıyor ben daha babaanne olmak için gencim falan diyor konuyla ilgili sadece tek yaptığı yorum bu, bir iki ay önce korunmadığımız bir dönem reglim gecikmişti bir hafta kadar normalde de düzensiz değildir test yapmıştım silik çizgi çıkınca kan testi için hastaneye gidecektim eşimde kayınvalideme ve görümceme söylemiş yalnız benimle hiçbir şekilde iletişime bile geçmediler konuyla alakalı. (Hastaneye gideceğim gün regl olmuştum.) Eşimin dediğine göre hemen gidin yerimde duramıyorum falan demiş kayınvalidem çok samimi söylediğine inanmasam da. Görümcem de bu arada geçen bir yerden gebelik konusu açıldığında bana bence daha erken falan dedi. Görümcem hamile olan gelinlerden birinin bebeğine gitmiş pijama falan almış geçen gün getirdi onları geçen gün bakın yeğenime neler aldım diyor nispet yaparmış gibi geldi bana. Çünkü karakteri çok meyilli bu tarz şeylerde nispet yapmaya. Kayınpederimin de maket araba koleksiyonu var torunuma saklıyorum ona vereceğim falan dedi kayınvalidemin adama bir bakışı vardı kayınpederimin o cümlesinden sonra asla unutamıyorum o bakışı kadının nevri döndü sanki hiçbir şekilde yorum da yapmadı. Cidden üzülüyorum ya neden yani? Böyle bir durum yaşasanız tepkiniz ne olurdu!
Böyle yaşamak çok zor olsa gerek🥴🥴

Allah aşkına ortada birşey yok kaynanaya nerden bileneceğinizi şaşırmışsınız yani zaten kadın iyi birşeyde dese inanmıyorsunuz ki..daha idrarda yapmadan kan testine gitmişsiniz eşiniz niye daha fol yumurta yok annesini arıyor ki.. kadın hemen gidin demiş..yok görümcem erken diyor yok kaynanam kaş göz yapıyor oturmuş açık arıyorsunuz daha hamile bile değilken bu ne yani onların isteyip istememesinin ne önemi var ayrıca siz istedikten sonra bir de hamile kalsanız hep ilgi mi bekleyeceksiniz abartmayın
Daha önceki imâlarından olsa gerek iyi bir şey dediğinde şaşırmam, ayrıca hiç sanmıyorum ama gibi bişey yazmıştım inanmıyorum diye bir şey demedim, ilgi beklemek ne alaka ilgi falan beklediğim yok kırıcı olmasınlar yeter

Çocuk çocuk diye başınızın etini yemiyor bu daha kırıcı emin olun. İsteyen istediğini yapar o istemiyor diye yapmayacak değilsiniz. E çocuğa da o bakmayacak bu kadar takılmaya gerek yok. Burda takılacağınız şey eşinizin hemen her şeyi yetiştirmesi

Çocuk çocuk diye başınızın etini yemiyor bu daha kırıcı emin olun. İsteyen istediğini yapar o istemiyor diye yapmayacak değilsiniz. E çocuğa da o bakmayacak bu kadar takılmaya gerek yok. Burda takılacağınız şey eşinizin hemen her şeyi yetiştirmesi
Eşimin hemen söylemesine bende tepki verdim zaten kan testinde bile kesin hamile çıksam yine bir ay kadar beklerdim belki ailelere söylemek için, pohpohlanmak değil aracım herkes baya yaftalamış eminim ki çoğu kişinin zoruna giderdi böyle bir durum her şeyi kafama takan bir karaktere sahip olmamama rağmen ben takıldım açıkçası, he belki başka zaman olsa takılmayacağım bu ara fazla alıngan bir dönemdeyimdir de bu kadar eleştirilmekte saçma

Eşimin hemen söylemesine bende tepki verdim zaten kan testinde bile kesin hamile çıksam yine bir ay kadar beklerdim belki ailelere söylemek için, pohpohlanmak değil aracım herkes baya yaftalamış eminim ki çoğu kişinin zoruna giderdi böyle bir durum her şeyi kafama takan bir karaktere sahip olmamama rağmen ben takıldım açıkçası, he belki başka zaman olsa takılmayacağım bu ara fazla alıngan bir dönemdeyimdir de bu kadar eleştirilmekte saçma
Belki de alıngan bir dönemdesiniz. Yoksa umrunuzda olmaması gereken bir şey sallayın gitsin

K
Yeni evliyim daha 1 sene dolmadı. Hep en az 1 sene gebelik düşünmem diyordum, eşim baştan beri hep istiyordu yavaş yavaş bende ikna olmaya başladım gibi ama illa hemen olmalı düşüncesinde de değilim pek hazır bile hissetmiyorum, bir yandan daha erken buluyorum bile hatta bu sıralar ama kesinlikle olmaz düşüncesinde de değilim. Eşimin ailesinden diğer gelinler de(eşimin halalarının gelinleri) bizden bir iki ay önce evlendiler bebek bekliyorlar 2-3 aylık evliyken falan hamile kaldılar, gebelik konusu ne zaman açılsa kayınvalidemin nevri dönüyor,(bu arada konuyu ben açmıyorum herhangi biri açtığında) surat asıyor ben daha babaanne olmak için gencim falan diyor konuyla ilgili sadece tek yaptığı yorum bu, bir iki ay önce korunmadığımız bir dönem reglim gecikmişti bir hafta kadar normalde de düzensiz değildir test yapmıştım silik çizgi çıkınca kan testi için hastaneye gidecektim eşimde kayınvalideme ve görümceme söylemiş yalnız benimle hiçbir şekilde iletişime bile geçmediler konuyla alakalı. (Hastaneye gideceğim gün regl olmuştum.) Eşimin dediğine göre hemen gidin yerimde duramıyorum falan demiş kayınvalidem çok samimi söylediğine inanmasam da. Görümcem de bu arada geçen bir yerden gebelik konusu açıldığında bana bence daha erken falan dedi. Görümcem hamile olan gelinlerden birinin bebeğine gitmiş pijama falan almış geçen gün getirdi onları geçen gün bakın yeğenime neler aldım diyor nispet yaparmış gibi geldi bana. Çünkü karakteri çok meyilli bu tarz şeylerde nispet yapmaya. Kayınpederimin de maket araba koleksiyonu var torunuma saklıyorum ona vereceğim falan dedi kayınvalidemin adama bir bakışı vardı kayınpederimin o cümlesinden sonra asla unutamıyorum o bakışı kadının nevri döndü sanki hiçbir şekilde yorum da yapmadı. Cidden üzülüyorum ya neden yani? Böyle bir durum yaşasanız tepkiniz ne olurdu valla ayni seyi yaşamış biri olarak söylüyorum zitlasmayin eşinizi elde tutun torun isleri her ailede ayni istek ile olmuyor heleki kiskanc bir kaynana ve her yaptığı seyi anneye söyleyen es ile

Bu kadar kişi bana hemen hemen aynı şeyleri yazıyor bir durup düşüneyim diyeceğinize, herkes eleştiriyor, yaftalıyor kırıcı oluyor diyorsunuz. Farzedin ki bilmediğiniz bir denize girdiniz acaba ne tarafta yüzsem diye bakınıyorsunuz. O taraf taşlık bu tarafta sanki denizanası varmış gibi duruyor. Biz de açıktan size el ediyoruz; bu taraftan gel, bak burası kumluk temiz yol diyoruz.
Kayınvalide ve görümce ikilisi (hatta ek olarak bazen de elti) genelde pek haklı görülmez burada ama sizinkilerde ben bir yanlış görmedim. Biri babaanne olmak istemiyorum demiş, diğeri de kuzeninin bebeğine hediye almış göstermiş. Bu ikisi de sizi ilgilendirmiyor. İstediğiniz zaman hamile kalır doğurur ve çocuğunuza gereken giysi kıyafeti alırsınız. Görümce hediye alır veya almaz, kendi bilir. Ben umursamamayı öğrendim kafam hep rahat.

Konuda dert edecek bir şey yok, siz bebek krizine girmişsiniz haberiniz yok.

Yalnız maket araba koleksiyonu tahmin ettiğim şeylerse toruna vermek için torunun bi 25 yaşına gelmesini beklemek gerekiyor, aksi halde ben de bakışlarımla insan öldürebilirim 😂
Yok öyle deme ..ya bizim kızımız hemen bu ay çocuk yapmazsa ve kayınpeder kuzenin çocuğuna verirse o koleksiyonu 😉

Cidden üzülüyorum demişsiniz siz olsanız tekiniz ne olurdu diye sormuşsunuz birde yAplan yorumları eleştirileri beğenmemişsiniz.
Ben olsaydım çocuk düşünmeyip korunmama rağmen reglim 3-5 gün geçince hemen test yapmazdım nasıl olsa korunuyorum ya? eşimde o sevinç ve heyecanla koşa koşa annesine kardeşine söylemezdi.
Uzun yıllardır sağlık problemi sebebiyle çocuğu olmayan ve çevresinin her dediği yaptığı söylediği ister istemez gözüne batan biri gibi olmuşsunuz. Madem çocuğu kendiniz istemiyorsunuz ozaman neden konusu açılınca coşkular bekliyorsunuz o çocuğu birilerine bi aileye veliaht olarak değil kendinize evlat olsun diye doğuracaksınız en başta.
Allah istediğiniz vakit, aratmadan sağlıkla kucağınızı doldursun

Son düzenleme:
Evet son aylarda korunmadık çünkü bu ara sıcak bakıyordum gebeliğe ve korunmamamıza rağmen olmayınca panik yaptım çünkü ileriye yönelik önlem almak istedim bir sorun varsa erken tedavi her zaman daha iyidir çünkü, şuan kendimi tam anlamıyla hazır hissetsem “hazır hissetmiyorum”gibi cümleler kurmam, kişi kendinden bilirmiş işi derler bence siz çok istiyorsunuz da olmuyor 😕
Sizin kesin olacak herhalde eminsiniz

Kına sever misiniz

E madem öyle derdiniz ne
Cidden üzülüyorum demişsiniz siz olsanız tekiniz ne olurdu diye sormuşsunuz birde yAplan yorumları eleştirileri beğenmemişsiniz.
Ben olsaydım çocuk düşünmeyip korunmama rağmen reglim 3-5 gün geçince hemen test yapmazdım nasıl olsa korunuyorum ya? eşimde o sevinç ve heyecanla koşa koşa annesine kardeşine söylemezdi.
Uzun yıllardır sağlık problemi sebebiyle çocuğu olmayan ve çevresinin her dediği yaptığı söylediği ister istemez gözüne batan biri gibi olmuşsunuz. Madem çocuğu kendiniz istemiyorsunuz ozaman neden konusu açılınca coşkular bekliyorsunuz o çocuğu birilerine bi aileye veliaht olarak değil kendinize evlat olsun diye doğuracaksınız en başta.
Allah istediğiniz vakit, aratmadan sağlıkla kucağınızı doldursun
Coşkular değil nötrlük bekliyordum sadece garezleri varmış gibi olan tepkileri değil, tabii ki onların düşüncesine göre şekillenmeyecek kararım da hoş değildi evet bozuldum ama hayatımın merkezine koyulacak bir dertte değil tabii ki benim için, ayrıca kendimi hazır hissettiğimi sandığım “korunmadığımız” bir dönemdi yazmıştım yanlış okumuşsunuz, korunmadığımız için teste başvurdum hemen doğal olarak, teşekkür ediyorum amin inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin

Back
X