Kayınvalide sorunu

Büyüğünüz olarak...o ilk yılları yaşamış pek çok tecrübe edinmiş anne olarak..Yaşınız çok genç çok detaylara takılıp her söze her kelimeye her bakışa anlam yüklemeyin.Bazı şeyleri görmemezlik yapın.
Burada gördüğüm çok genç anneler var.Erken evlenip erken çocuk sahibi olunca ve çocuklarda evlenince bazı anneler kendileri için nineliği erken buluyor ve bunu açık açık belli ediyor.
Sizin kayınvalide de açık belli ediyor henüz hazır olmadığını .Kendini buna hazır hissetmeyebilir.Bu konuda ona hak verin derim önce size. Doğal bir duygu bana göre.İnanın kız anneleri de var bunu çok yapan..
Torun olunca sevilecek elbette tersini hiç görmedim doğrusu...Bakın dede bile oyuncaklarını hazır etmiş.Ancak anneye kızıyorsunuz ama sizde toruna çok büyük anlam yüklüyor ve bir anne nasıl torun istemez olayına getiriyorsunuz.Burada olay torun istenmemesi değil ki...zamanlaması sorun...
Burada anne keşke bunu daha farklı yapsaydı .Çocuklar çok yeni evlisiniz etraftaki hemen hamile olanlara takılmayın.Biraz gezin tozun, evlilik çok büyük sorumluluktur önce birbiriniz tanıyın vb gibi cümleler kurabilirdi.Bizim eksiğimiz bunlar bana göre....
Ben de anne yerine söyleyim. İnanın önce evlilik arkadan çocuk çok büyük sorumluluk.Çok yeni evlisiniz önce evliliğin tadını çıkarın.Çocuk olunca zorlanacak yeri gelecek ne eşi ne evi görecek gözünüz olmayacak.Burada bununla ilgili o kadar çok paylaşım var ki.Onları bulun okuyun derim...
Teşekkür ediyorum ışık oldunuz, önyargısız içi dolu cümleler kurduğunuza sevindim

Çocuk istemeyen kadın olabilir çok normal çünkü kendi himayesi altında ve kendi yetiştirecek olursa ama torun istemeyen kayınvalide ne alaka? Ben doğurup onun eline verecek değilim çocuğu. Bazen yorum yapmak için yapıyorsunuz ve nasıl mana bulsam acaba konu sahibini nasıl eleştirsem diye baya kafa yoruyorsunuz bence. Coşkulu bir tepki değil de daha nötr bir tepki beklerdim bu arada çok merak ettiyseniz.
Bazıları çocuklarını kaynanaya postalayıp tatil yapıyorlar, akşam gezmelerine gidiyorlar veya eşlerin ikisi çalışıyor diye bırakıyorlar. Bundan hoşlanmayan kaynanalar var.

Kayınvalidene,gorumcene ne oluyor ki??Her şeye burunlarını sokmasalar olmuyor .Bir umut belki bosaniriz çocuk olmasın diyorlar heralde .Benimkiler de başta bu tavirdaydilar.Sanki onlar doğuracak .Şimdi de kendi çocukları gibi görüp her şeye müdahale etmeye çalışıyorlar .Hep dertler anlayacağınız .

Kadın açıkça ben babaanne olacak kadar yaşlı değilim demiş. Hamile kalsanız kadının kalbine iner ama torununu dışlamaz. Babaanne olma duygusu şimdilik uzak ona, birkaç seneye alıştırır kendisini. Ayrıca siz eşinizle ne zaman istiyorsanız o zaman çocuğu düşünürsünüz. Kaynananın siparişini (!) beklemeyin.

Evet son aylarda korunmadık çünkü bu ara sıcak bakıyordum gebeliğe ve korunmamamıza rağmen olmayınca panik yaptım çünkü ileriye yönelik önlem almak istedim bir sorun varsa erken tedavi her zaman daha iyidir çünkü, şuan kendimi tam anlamıyla hazır hissetsem “hazır hissetmiyorum”gibi cümleler kurmam, kişi kendinden bilirmiş işi derler bence siz çok istiyorsunuz da olmuyor 😕
Gebe kalamıyorum diye konu açmışsınız. 3 aydır olmuyor diyerek hem de. "3 ay". Diğer bir konunuz da kocanızı adamın kuzeninin yeni doğum yapmış eşinden kıskanmak üzerine... Her şey ortada. Bana gelince her ay regl olduğumda oh çeken bir durumdayım😂

Burada bile olgun olmadığınız belli oldu.Kadin belki evlilik otursun istiyor yani size niye garezi olacak.
Bu cümlenizden kimin olgun olup olmadığı çok bariz ortada hanımefendi. Çocuğun ne zaman olacağına eşler karar verir, kayınvalide, görümce değil.

Gebe kalamıyorum diye konu açmışsınız. 3 aydır olmuyor diyerek hem de. "3 ay". Diğer bir konunuz da kocanızı adamın kuzeninin yeni doğum yapmış eşinden kıskanmak üzerine... Her şey ortada. Bana gelince her ay regl olduğumda oh çeken bir durumdayım😂
3 ay sizin için ne ifade ediyor acaba evet kendimi hazır hissettiğimi düşünmüştüm son bir kaç gündür ise pek hazır hissetmediğimi farkettim bu durumun sizi irrite eden durumu ne acaba cidden merak ettim. Kıskanmak derken? Kıskandığımı nereden çıkardınız çok büyük saçmalıyorsunuz cidden. Kadının davranışlarının abestliğinden bahsetmiştim. İşinize geldiği gibi algılamayın bir şeyleri. Evet tamam en iyi, en medeni, en doğurgan sizsiniz 🤣

Eşinizle bebek sahibi olmak istemeniz de normal , kendinizi hazır hissetmeyip erken demeniz de.

Alttaki mesajınız dün geceki konunuza ait. Siz de bebek sahibi olmak istediğiniz için ; normal sohbet arasında anlatılanlara alınganlık gösteriyor olabilirsiniz.

Eşinizin : kuzeni ve eşiyle samimiyeti hakkında , rahatsızlık duyuyordunuz. Eşinizle konuşup , sorununuzu çözümleyebildiniz mi ?
Ben dedim ama bebek krizi diye 😂

Hiç umursayacağım bir konu olmaz. Bana ne yani kv kendini genç hissediyormuş, görümce yeğenime pijama aldım demiş. Siz kendiniz bile çocuk için emin olamamışsınız ki onlar neden coşkuyla beklesin. Bebek olsun doğsun bak nasıl seviyorlar hatta yeri gelecek o kadar sevecekler ki her şeyinde söz hakkı hissedecekler. İnsan o zaman daha çok sinir oluyor o zaman mücadele edersiniz

Son düzenleme:
Böyle her buluttan nem kapma gibi bir özelliğiniz var mı, ya da işsizlikten takacak bir şey arar zoraki bulur sonra ona var gücünüzle yapışır mısınız? Nesi dert bunun Allah aşkına, kayınvalideniz istemeyebilir, torun bakımını ona bırakma korkusu sarmış olabilir ne var bunda ki haklı da. Aha şimdi kayinvalidem aynı şeyi söyledi, ikinci çocuğum 2 aylık, daha da çocuk yapma hamileliğinin başında da sonunda da ben yokum toz olurum ortadan dedi gülerek, ben de güldüm haklısın valla ol zaten kafanı dinleyeceğin zamanda çorap örüyoruz dimi dedim evet dedi gülüştük yani. Vallahi ben de unumu eleyip astığım vakitte sar başa yapsam canım sıkılır, istemem torun bakmak herkes kendi cocuguna kendi baksın derim. Sizin kayinvalide de önden önlemini almıştır, bana sorumluluk yüklemeyin uğraşmam demiş kısaca

Yeni evliyim daha 1 sene dolmadı. Hep en az 1 sene gebelik düşünmem diyordum, eşim baştan beri hep istiyordu yavaş yavaş bende ikna olmaya başladım gibi ama illa hemen olmalı düşüncesinde de değilim pek hazır bile hissetmiyorum, bir yandan daha erken buluyorum bile hatta bu sıralar ama kesinlikle olmaz düşüncesinde de değilim. Eşimin ailesinden diğer gelinler de(eşimin halalarının gelinleri) bizden bir iki ay önce evlendiler bebek bekliyorlar 2-3 aylık evliyken falan hamile kaldılar, gebelik konusu ne zaman açılsa kayınvalidemin nevri dönüyor,(bu arada konuyu ben açmıyorum herhangi biri açtığında) surat asıyor ben daha babaanne olmak için gencim falan diyor konuyla ilgili sadece tek yaptığı yorum bu, bir iki ay önce korunmadığımız bir dönem reglim gecikmişti bir hafta kadar normalde de düzensiz değildir test yapmıştım silik çizgi çıkınca kan testi için hastaneye gidecektim eşimde kayınvalideme ve görümceme söylemiş yalnız benimle hiçbir şekilde iletişime bile geçmediler konuyla alakalı. (Hastaneye gideceğim gün regl olmuştum.) Eşimin dediğine göre hemen gidin yerimde duramıyorum falan demiş kayınvalidem çok samimi söylediğine inanmasam da. Görümcem de bu arada geçen bir yerden gebelik konusu açıldığında bana bence daha erken falan dedi. Görümcem hamile olan gelinlerden birinin bebeğine gitmiş pijama falan almış geçen gün getirdi onları geçen gün bakın yeğenime neler aldım diyor nispet yaparmış gibi geldi bana. Çünkü karakteri çok meyilli bu tarz şeylerde nispet yapmaya. Kayınpederimin de maket araba koleksiyonu var torunuma saklıyorum ona vereceğim falan dedi kayınvalidemin adama bir bakışı vardı kayınpederimin o cümlesinden sonra asla unutamıyorum o bakışı kadının nevri döndü sanki hiçbir şekilde yorum da yapmadı. Cidden üzülüyorum ya neden yani? Böyle bir durum yaşasanız tepkiniz ne olurdu!
Ben yaklaşık 2 senedir evliyim ve ne kayınvalidemden ne görümcemden çocuk iması görmedim. Özel hayatımız sorun ne anlamadım derdim yani. He kendi ailem annem der ama beni doğuran bana desen kaynanama sorucak değilim yani. Sizde fırsat vermeyin

Ben yaklaşık 2 senedir evliyim ve ne kayınvalidemden ne görümcemden çocuk iması görmedim. Özel hayatımız sorun ne anlamadım derdim yani. He kendi ailem annem der ama beni doğuran bana desen kaynanama sorucak değilim yani. Sizde fırsat vermeyin
Bende öyle düşünüyorum hiçbir yorum yapmasa yada imada bulunmasa zaten takılmazdım da, evet benim annem eşime çocuk konusunda bir şey demediği gibi, kayınvalidemden de böyle imâları hoş bulmuyorum açıkçası

Bende öyle düşünüyorum hiçbir yorum yapmasa yada imada bulunmasa zaten takılmazdım da, evet benim annem eşime çocuk konusunda bir şey demediği gibi, kayınvalidemden de böyle imâları hoş bulmuyorum açıkçası
Yapmamamaları lazım kim duracağı yeri biliyor ki ? Siz öğreticeksiniz onlara.

Evet saygıdan sustukça tepene çıkmaya çalışıyorlar herkes kendinde bir söz hakkı buluyor.
Kaygılarımızdan dolayı sınırlarımızı çizemediğimiz için aslında. Yeni evlendiğimde bende böyleydim. Eşinize bu özel durumu karı koca dışına çıkarmamasını gerektiğini söyleyin anlayacaktır zaten. İlk evlendiğimde idrar yolu enfeksiyonundan hastaneye tahlil vermeye gittim. Kaynamama sormuştum adresi içi içini yemiş. Hamileyim sanmış. Çekinmiş soramamışta. Dedim ne hamilesi hamile olsam tahlil vericem diye ilan mı yaparım :)

Back
X