. Burda bizden beklentiniz nedir. icinizi dokmekse eger Allah yardimciniz olsun evet ayni evde zor ancak oneri bekliyorsaniz idare edilebilir iki ay kisin yani madem geliyor ve eltinde de kaliyor eşit yani. esinizde anlayisli biriyse onun icin idare etmen lazim mecbur.Kızlar bana fikir verirseniz sevinirim.Eşimin anne ve babası her kış bize gelir memleketleri kışın yaşam şartı zor.Ancak ben çok zorlanıyorum 3ay kalırlae bazen bu 4aya yakın sürer. 2.2-5 ay bizde gerisi diğer eltimde.Bir şeyde diyemiyoruz ayıp olmasın diye.k.validem iyi ama biraz kıskanç. Benim tek sorunum evde rahat olamamak.birde k.validemin eşiyle arası kötü memleketlerine gidince de eşimi arar ağlar moralini bozar.eşimin bana iyi davranmasını da kıskanır.ne yapacağız bilmiyorum.eltim de tam nbir şeytan. Kvalide ona gidince surat yapıyormuş kötü davranıyormuş. Ama ben öyle biri değilim yani kişiliğim bu şekilde değil.birde o gibi yapsam eşim hemen farkeder ve kızar.birde şu var k.validem sürekli boşanma ya da eşini memlekette bırakıp yanımıza gelme konusunu açıyor.eşim de o zaman kardeşiyle eşit bakacağını düşünüyor ama ben yime rahat edemiyorum.babası da bize daha çok yükleniyor ileride siz bakarsınoz gibi diye.eşim annesiyle konuştu sana ayrı ev tutarız diğer gelinle sıkıntı yaşadın bak aynı ev zor olur benim eşimle de diye. Aetık eskisi gibi değil devir diye boşanırsan eğer.k. Validem başta tamam dedi. Sonra diğer eltinin kocası yok olmaz bizde de kalır sizde de kalır diye beynini yıkamış yine. Hangisine yanagım bilemedim. Eşim 2ay kalmalarına bir şey demiyor benim hep yanımda idare et diyor. Onu da kıramıyorum ama çok bunalıyorum. K. Valideye bi şeu desem hemen ağlıyor. Eşime diğer kardeşi üzerinden anne hakkı diye baskı kurdurmaya çalışıyor.
Hayır eltiöde daha az kalıyor bizde daha çok kalıyor.geleneklerine göre küçük olan daha çok bakarmış. Burda bizden beklentiniz nedir. icinizi dokmekse eger Allah yardimciniz olsun evet ayni evde zor ancak oneri bekliyorsaniz idare edilebilir iki ay kisin yani madem geliyor ve eltinde de kaliyor eşit yani. esinizde anlayisli biriyse onun icin idare etmen lazim mecbur.
Öyle de değil aksine kendi de yardımcı olur ama özel falan kalmıyor birde kıskanö dediğim gibi eşim bana bir şey yapsın kendine de bekler. Hediye olsun bir sözcük olsunKayinvalideyi rahat ettirmeyecektiniz baska caresi yok. Eli ayagi tutuyorsa anne hadi sunu da sen yapiver yoruldum filan deyin. Surekli hizmet edip her seyi ayagina gotururseniz tabii ki cikmak istemez sizin evden.
Yani bazı insanlar var böyle dusunen ama zaten kaldıktan sonra ha iki ha uc ay ne fark eder . Tamam zorlugunu anlayabiliyorum ama dedigim gibi esinizin hatrı var napsın bende kalma yada az kal esit kal derse hic istemedigini dusunur kv. o yuzden idare edilebilir bir durum.Hayır eltiöde daha az kalıyor bizde daha çok kalıyor.geleneklerine göre küçük olan daha çok bakarmış
Biraz anlatmal iyi geldi sağolun.umarım bundan öteye hitmek istemezler ilerisi içinYani bazı insanlar var böyle dusunen ama zaten kaldıktan sonra ha iki ha uc ay ne fark eder . Tamam zorlugunu anlayabiliyorum ama dedigim gibi esinizin hatrı var napsın bende kalma yada az kal esit kal derse hic istemedigini dusunur kv. o yuzden idare edilebilir bir durum.
Eşim ailemin gelmesine bir şey demez.gelsinler kalsınlar istediği kadar diyor aksine.biz orta yolu bulmaya çalışıyoruz ben kendimi ezdirmem zaten asla kimseye.tek derdim eşimle aramo bozmadan ailesine mesafe koymak.ama onu da diğer kardeşi engelliyor.Sizde yangına körükle gider gibi yazmışsınız.Eşim tabiki kızar. Benim anneme kötü davranılsa bende kızarım. Siz kızmaz mısınız?Siz evlenmeden önce kışları nasıl geçiriyorlardı? Ben bu tür durumlarda baştan tavır oluşturulması taraftarıyım. Yani. kötü olunacaksa baştan olunsun. Eşimin hatırına, eşimi kırmak istemiyorum, büyüğümdür sesimi çıkaramam, ayıp olur...Böyle başlarsanız böyle gider. Hangi oğlunun-gelininin evinde kalınacağı bile büyüklük küçüklüğe göre hesaplanıyor. Bu aile siz evlenmeden önce de böyleydi, az çok ne yaşanır ne yaşanmaz biliyordunuz. Böyle aileye gelin gitmeyecektiniz.
Ya her şeyi göze alıp eşinizle bunun için kavga edip istemediğinizi kabul ettireceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz ya da susup susup oturacaksınız.
Eşim kızar ne demek? Eş kırılınca ne oluyor? istemediğiniz bir şeye zorlanınca siz kırılmış olmuyor musunuz eşinizin gözünde? Mesela siz annenizi çağırabiliyor musunuz böyle kış geçirmeye? Siz de kendi ailenizi çağırın, rahatsız olan olsun. Ama yapmazsınız çünkü eşiniz izin vermez. Ne güzel adil bir öneri yapılmış. Ev tutalım arada bir yardıma gidelim diye. Bu kararın bile arkasında duramayan kocanızı kırmamaya devam edin.
Kaynınız da annesini falan düşünmüyor bu arada kurulacak eve masraf yapmak istemiyor. Ne güzel annelerine hizmet edecek iki kadın var ellerinde niye para çıksın cebinden.
Bizde karşılıklıdır her şey. Eşimin ailesine neysek benim aileme de öyleyiz. Eşim bana kızacak diye istemediğim bir şeye zorunlu tutmam kendimi. Zorunda bırakırsa da kırılır oturur yerine. Ailem gelip kışın bizde kalacak sen de mecbur hizmet edeceksin cümlesini kuramaz bana. Ben kendisinin emir eri değilim.Ben de kendisine böyle emrivaki yapmam. İkimiz de danışırız önce. Size kabullendirmişler bile, annesinin gelip bütün kış kalmasını istememek kötülük diye. Niye kötülük olsun, bunu istemeyince niye kızılsın?Eşim ailemin gelmesine bir şey demez.gelsinler kalsınlar istediği kadar diyor aksine.biz orta yolu bulmaya çalışıyoruz ben kendimi ezdirmem zaten asla kimseye.tek derdim eşimle aramo bozmadan ailesine mesafe koymak.ama onu da diğer kardeşi engelliyor.Sizde yangına körükle gider gibi yazmışsınız.Eşim tabiki kızar. Benim anneme kötü davranılsa bende kızarım. Siz kızmaz mısınız?
Eşim ailemin gelmesine bir şey demez.gelsinler kalsınlar istediği kadar diyor aksine.biz orta yolu bulmaya çalışıyoruz ben kendimi ezdirmem zaten asla kimseye.tek derdim eşimle aramo bozmadan ailesine mesafe koymak.ama onu da diğer kardeşi engelliyor.Sizde yangına körükle gider gibi yazmışsınız.Eşim tabiki kızar. Benim anneme kötü davranılsa bende kızarım. Siz kızmaz mısınız?
Bazen bir saatin bile çok önemi vardır.Yani bazı insanlar var böyle dusunen ama zaten kaldıktan sonra ha iki ha uc ay ne fark eder . Tamam zorlugunu anlayabiliyorum ama dedigim gibi esinizin hatrı var napsın bende kalma yada az kal esit kal derse hic istemedigini dusunur kv. o yuzden idare edilebilir bir durum.
Bende k. Validelerden ayrı şehirdeyim eltim onlarla aynı şehirde ama kız cook soğuk ona hiç gitmezler başka şehirde yaşayan bana gelirler çıkıp çıkıp. Mizacimiz böyle işte ben evime gelen insana soğuk yapamam . Sizin konunuza gelirsek te Allah kimseyi kimseue muhtaç etmesin yani çok zor insan yüküKızlar bana fikir verirseniz sevinirim.Eşimin anne ve babası her kış bize gelir memleketleri kışın yaşam şartı zor.Ancak ben çok zorlanıyorum 3ay kalırlae bazen bu 4aya yakın sürer. 2.2-5 ay bizde gerisi diğer eltimde.Bir şeyde diyemiyoruz ayıp olmasın diye.k.validem iyi ama biraz kıskanç. Benim tek sorunum evde rahat olamamak.birde k.validemin eşiyle arası kötü memleketlerine gidince de eşimi arar ağlar moralini bozar.eşimin bana iyi davranmasını da kıskanır.ne yapacağız bilmiyorum.eltim de tam nbir şeytan. Kvalide ona gidince surat yapıyormuş kötü davranıyormuş. Ama ben öyle biri değilim yani kişiliğim bu şekilde değil.birde o gibi yapsam eşim hemen farkeder ve kızar.birde şu var k.validem sürekli boşanma ya da eşini memlekette bırakıp yanımıza gelme konusunu açıyor.eşim de o zaman kardeşiyle eşit bakacağını düşünüyor ama ben yime rahat edemiyorum.babası da bize daha çok yükleniyor ileride siz bakarsınoz gibi diye.eşim annesiyle konuştu sana ayrı ev tutarız diğer gelinle sıkıntı yaşadın bak aynı ev zor olur benim eşimle de diye. Aetık eskisi gibi değil devir diye boşanırsan eğer.k. Validem başta tamam dedi. Sonra diğer eltinin kocası yok olmaz bizde de kalır sizde de kalır diye beynini yıkamış yine. Hangisine yanagım bilemedim. Eşim 2ay kalmalarına bir şey demiyor benim hep yanımda idare et diyor. Onu da kıramıyorum ama çok bunalıyorum. K. Valideye bi şeu desem hemen ağlıyor. Eşime diğer kardeşi üzerinden anne hakkı diye baskı kurdurmaya çalışıyor.
Yorumun alnı olsa da öpsemSiz evlenmeden önce kışları nasıl geçiriyorlardı? Ben bu tür durumlarda baştan tavır oluşturulması taraftarıyım. Yani. kötü olunacaksa baştan olunsun. Eşimin hatırına, eşimi kırmak istemiyorum, büyüğümdür sesimi çıkaramam, ayıp olur...Böyle başlarsanız böyle gider. Hangi oğlunun-gelininin evinde kalınacağı bile büyüklük küçüklüğe göre hesaplanıyor. Bu aile siz evlenmeden önce de böyleydi, az çok ne yaşanır ne yaşanmaz biliyordunuz. Böyle aileye gelin gitmeyecektiniz.
Ya her şeyi göze alıp eşinizle bunun için kavga edip istemediğinizi kabul ettireceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz ya da susup susup oturacaksınız.
Eşim kızar ne demek? Eş kırılınca ne oluyor? istemediğiniz bir şeye zorlanınca siz kırılmış olmuyor musunuz eşinizin gözünde? Mesela siz annenizi çağırabiliyor musunuz böyle kış geçirmeye? Siz de kendi ailenizi çağırın, rahatsız olan olsun. Ama yapmazsınız çünkü eşiniz izin vermez. Ne güzel adil bir öneri yapılmış. Ev tutalım arada bir yardıma gidelim diye. Bu kararın bile arkasında duramayan kocanızı kırmamaya devam edin.
Kaynınız da annesini falan düşünmüyor bu arada kurulacak eve masraf yapmak istemiyor. Ne güzel annelerine hizmet edecek iki kadın var ellerinde niye para çıksın cebinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?